Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

A tartós tejekkel folytatódik az élelmiszerek ÁFA-csökkentése

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 21. 11:20

Január elsejétől 18%-ról 5% százalékra csökken az ESL és az UHT tejek forgalmi adója – emlékeztetett dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár Budapesten, a Corvin Pláza CBA üzlete előtt megtartott sajtótájékoztatóján. Az Agrárminisztérium a tej árának csökkenését és az ágazat fehéredését várja az intézkedéstől.

Jövőre is lesz baromfi állatjóléti támogatási program

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 13. 15:05

Az Agrárminisztérium a baromfiágazat szakmai szervezeteivel egyeztetve már 2018 áprilisában kezdeményezte Brüsszelben a jelenlegi program helyébe lépő új, 2025-ig tartó támogatási programot az eddigihez hasonló szakmai tartalommal, de emelt támogatási kerettel.

Kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak a sertéstartók és a gyümölcstermelők

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 13. 12:42

Az Agrár Széchenyi Kártya konstrukció keretében adott hitellehetőség a két ágazatot különösen kedvezőtlenül érintő piaci folyamatok ellensúlyozását szolgálja.

A méhészet kiemelten támogatott ágazat

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 18:00

A hazai méhészeti ágazat 18-20 000 család megélhetéséhez nyújt kiegészítő vagy fő jövedelemforrást – fogalmazott a mezőgazdaságért felelős államtitkár a XI. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivál megnyitóján. Feldman Zsolt kiemelte a méhészet agrárgazdasági jelentőségét is, hiszen az ágazat a mezőgazdaság bruttó termelési értékének 1%-át, az állattenyésztésnek mintegy 3 %-át adja.

A helyi termékek különleges értékei a magyar mezőgazdaságnak

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 17:33

A hazai agrártermékek a piacon elsősorban nem mennyiségükkel, hanem kiváló minőségükkel és egyediségükkel hívhatják fel magukra a figyelmet – mondta Feldman Zsolt az Agrárminisztériumban megrendezett Termelői közösségek Napján. Az államtitkár hozzátette: a szakirányítás földrajzi árujelzős oltalommal, védjegy programmal és szakmai díjak megítélésével szeretné ösztönözni ezt.

Elismert szakmaközi címet kapott a Magyar Díszkertészek Szövetsége

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 10:38

A dísznövény ágazatban évek óta kiemelkedő teljesítménnyel dolgozó Magyar Díszkertészek Szövetsége olyan szervezettséget és képviseleti szintet ért el, amely alkalmassá tette a miniszteri elismerés elnyerésére. Az erről szóló dokumentumot Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár adta át az Agrárminisztériumban.

Folytatódik a sertés állatjóléti támogatási program

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 5. 15:16

Idén véget ér a 2007 óta működő, nemzeti forrásból finanszírozott, sertés hízókhoz kapcsolódó állatjóléti támogatási program, mert lejárt az Európai Bizottság jóváhagyása. Az Agrárminisztérium a sertéságazati szakmai szervezetekkel történt egyeztetés után ezért már 2018 áprilisában kezdeményezte Brüsszelben a 2025-ig tartó, új támogatási programot az eddigi szakmai tartalommal, de emelt támogatási kerettel.

A háztáji és hobbinyúl tartásnak is nő a szerepe az állattenyésztésben

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 1. 17:58

A nyúlhús ízletes és egészséges, alacsony koleszterintartalmú, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, éppen ezért kiváló állati fehérjeforrás – emelte ki Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár a IX. Országos Nyúlkiállításon, Mosonmagyaróváron.

Idén is hozzájárul a mezőgazdaság a GDP növekedéséhez

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. november 24. 18:13

A mezőgazdaság várhatóan idén is jelentősen hozzájárul a hazai gazdaság egészének növekedéséhez – mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Balatonfüreden, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) konferenciáján. Feldman Zsolt kiemelte, a mezőgazdaság teljesítményének a növekedése elsősorban a repce, a kukorica, az alma és a baromfi ágazatoknak köszönhető.

Fontos feladat a technológiai tudás átadása a mezőgazdasági szereplőknek

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. november 22. 15:35

A versenyképesség növelése érdekében fontos, hogy a különböző agrárkutatási és oktatási intézményekben elérhető technológiai tudás megjelenjen a mindennapok szintjén a mezőgazdasági szereplőknél, az agrárvállalkozóknál is - erről Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára beszélt egy gödöllői konferencián.