Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Elindult a tavaszi sertéshúsfogyasztás-ösztönző kampány

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. március 14. 16:59

Elindult a tavaszi sertéshúsfogyasztás-ösztönző kampány, amelyet az agrártárca a sertéshús marketingjére szánt 440 millió forintos keretből támogat - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Több állatjóléti támogatást kapnak a baromfi-és sertéstartók a 2018. évi jogosultságok után

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. március 12. 13:42

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít az állattenyésztési ágazatra, ezen belül a baromfi és a sertéságazat termelőire. A baromfi- és sertéshízó állatjóléti támogatások 2018. támogatási évre vonatkozó kifizetései két és félszeresére emelkednek a 2010. évihez képest.

Az agrárgazdaság jövőjéről tárgyaltak az Európai Mezőgazdasági Fórumon

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. március 4. 15:20

Az európai agrárgazdaság jövőjével kapcsolatban fontos, hogy lehetőségünk legyen a legjobb tagállami gyakorlatok megőrzésére, a KAP forrásainak legalább szintentartására, és hogy megfelelő válaszokat találjunk a Brexit okozta új társadalmi és gazdasági kihívásokra – fogalmazott a mezőgazdaságért felelős helyettes államtitkár a lengyelországi Jasionkában, március első napjaiban megrendezett Európai Mezőgazdasági Fórumot követően.

Elindult az Agrárminisztérium új statisztikai honlapja

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. február 28. 10:36

Elkészült és 2019. február 27-vel elindult az Agrárminisztérium új statisztikai honlapja.

A mezőgazdaság modernizálásában fontos szerep hárul a fiatal gazdákra

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. február 24. 11:46

A fiatal gazdák támogatásával a jövőnkbe fektetünk – mondta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős helyettes államtitkára az 56. alkalommal megrendezett párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár keretében tartott szemináriumon.

Egyszerűbb lesz a szőlőültetvényeket veszélyeztető kártevők elleni támogatás igénylése

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. február 18. 15:08

Az Agrárminisztérium a szőlőültetvényeket veszélyeztető kártevőkkel szemben - mint például az amerikai szőlőkabóca - fontosnak tartja a megelőzést, amelyhez jelentős összegben támogatást nyújt. A támogatás igénylése egyszerűsödik, a kérelmek 2019. március 1-31. között nyújthatók be postai úton a Magyar Államkincstárhoz.

Az uniós mezőgazdasági tárgyalásokon is támogatja egymást Magyarország és Szlovákia

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. február 14. 16:21

A magyar-szlovák agrárkapcsolatok fontossága és szerepe túlmutat a kétoldalú kapcsolatokon, a Visegrádi Négyek együttműködése keretében is intenzív közös munka zajlik és számtalan kérdésben az európai uniós fórumokon is együtt lép fel a két ország a mezőgazdaság termelők érdekeinek védelmében - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára szlovák kollégájának, Csicsai Gábor államtitkárnak Dunaszerdahelyen.

A digitalizáció a mezőgazdaság 21. századi lehetősége

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. február 12. 17:39

Létkérdés, hogy az agrárium digitális átalakulása minél hamarabb és zökkenőmentesen megtörténjen úgy, hogy a mezőgazdasági termelés egyszerre jövedelmező és környezeti szempontból fenntartható is legyen – fogalmazott a február 19-20-án rendezendő Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

A képzés és tudásátadás központi kérdés az agráriumban

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. február 8. 9:11

A készülő Digitális Agrárstratégia alapja, hogy a mezőgazdasági termelők a mindennapi munkájuk során mind szélesebb körben használni és hasznosítani is tudják az új technológiákat és az ezekhez kapcsolódó tudást. Éppen ezért a képzés és a tudásátadás a következő évek központi kérdése lesz - mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Kecskeméten.

Pályázatíró workshop az Agrárminisztérium szervezésében

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. február 4. 13:12

Az Agrárminisztérium Agrárgazdaságért Felelős Helyettes Államtitkársága a hazai kutatók nemzetközi agrárkutatási pályázatokon való sikeres részvételének segítéséért pályázatírói workshop-ot szervez a Horizont 2020-ra és a jövőbeni Horizont Európa kiírásaira fókuszálva.