Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

A méhészet kiemelten támogatott ágazat

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 18:00

A hazai méhészeti ágazat 18-20 000 család megélhetéséhez nyújt kiegészítő vagy fő jövedelemforrást – fogalmazott a mezőgazdaságért felelős államtitkár a XI. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivál megnyitóján. Feldman Zsolt kiemelte a méhészet agrárgazdasági jelentőségét is, hiszen az ágazat a mezőgazdaság bruttó termelési értékének 1%-át, az állattenyésztésnek mintegy 3 %-át adja.

A helyi termékek különleges értékei a magyar mezőgazdaságnak

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 17:33

A hazai agrártermékek a piacon elsősorban nem mennyiségükkel, hanem kiváló minőségükkel és egyediségükkel hívhatják fel magukra a figyelmet – mondta Feldman Zsolt az Agrárminisztériumban megrendezett Termelői közösségek Napján. Az államtitkár hozzátette: a szakirányítás földrajzi árujelzős oltalommal, védjegy programmal és szakmai díjak megítélésével szeretné ösztönözni ezt.

Elismert szakmaközi címet kapott a Magyar Díszkertészek Szövetsége

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 10:38

A dísznövény ágazatban évek óta kiemelkedő teljesítménnyel dolgozó Magyar Díszkertészek Szövetsége olyan szervezettséget és képviseleti szintet ért el, amely alkalmassá tette a miniszteri elismerés elnyerésére. Az erről szóló dokumentumot Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár adta át az Agrárminisztériumban.

Folytatódik a sertés állatjóléti támogatási program

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 5. 15:16

Idén véget ér a 2007 óta működő, nemzeti forrásból finanszírozott, sertés hízókhoz kapcsolódó állatjóléti támogatási program, mert lejárt az Európai Bizottság jóváhagyása. Az Agrárminisztérium a sertéságazati szakmai szervezetekkel történt egyeztetés után ezért már 2018 áprilisában kezdeményezte Brüsszelben a 2025-ig tartó, új támogatási programot az eddigi szakmai tartalommal, de emelt támogatási kerettel.

A háztáji és hobbinyúl tartásnak is nő a szerepe az állattenyésztésben

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. december 1. 17:58

A nyúlhús ízletes és egészséges, alacsony koleszterintartalmú, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, éppen ezért kiváló állati fehérjeforrás – emelte ki Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár a IX. Országos Nyúlkiállításon, Mosonmagyaróváron.

Idén is hozzájárul a mezőgazdaság a GDP növekedéséhez

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. november 24. 18:13

A mezőgazdaság várhatóan idén is jelentősen hozzájárul a hazai gazdaság egészének növekedéséhez – mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Balatonfüreden, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) konferenciáján. Feldman Zsolt kiemelte, a mezőgazdaság teljesítményének a növekedése elsősorban a repce, a kukorica, az alma és a baromfi ágazatoknak köszönhető.

Fontos feladat a technológiai tudás átadása mezőgazdasági szereplőknek

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. november 22. 15:35

A versenyképesség növelése érdekében fontos, hogy a különböző agrárkutatási és oktatási intézményekben elérhető technológiai tudás megjelenjen a mindennapok szintjén a mezőgazdasági szereplőknél, az agrárvállalkozóknál is - erről Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára beszélt egy gödöllői konferencián.

A fenntartható mezőgazdasági modell biztosíthatja az agrárgazdaság fejlődését

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. november 19. 14:31

A fenntarthatóság, a digitalizáció és az innováció jelentőségét hangsúlyozták az Agrárminisztérium előadói az Együttműködés a fenntartható mezőgazdaságért elnevezésű konferencián Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.

A diákok kezében van a jövő digitális agráriumának kulcsa

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. november 16. 7:56

A digitalizációra nyitott cégekre, gazdálkodókra, felsőoktatási és kutatás intézményekre, valamint diákokra van szükség – fogalmazott a mezőgazdaságért felelős államtitkár Gödöllőn, az Agrovirtus - egyetemek közötti digitális agrártechnológiai verseny megnyitóján.