Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

A gazdálkodók uniós támogatásának összhangban kell lennie a környezetvédelmi követelményekkel

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 17:21

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2019. április 15-i luxemburgi ülésén az uniós agrárminiszterek a 2020 utáni Közös Agrárpolitika (KAP) új környezet- és klímavédelmi rendszeréről folytattak vitát.

Értékválasztás előtt állunk

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 12. 10:48

Értékválasztás előtt állunk: a május 26-ai európai parlamenti voksoláson abban a kérdésben is döntünk, hogy a magyar agrárium érdekei mentén politizáló erőket támogatjuk, vagy hagyjuk, hogy a brüsszeli bürokrácia olyan költségvetést fogadjon el, amely a bevándorlást támogatná a mezőgazdaságból élőknek, a vidéki embereknek járó forrásokból - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Lengyeltótiban csütörtökön.

A kihívások ellenére nőtt a sertéságazat kibocsátása

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 11. 14:36

A sertéságazat termelése tavaly az előző évhez képest 3 százalékkal, 2010 óta pedig 1,8 százalékkal nőtt az orosz embargó és az afrikai sertéspestis okozta piaci válsághelyzetek ellenére - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, a „Merre tovább sertéságazat?” elnevezésű konferencián, Budapesten.

A mezőgazdasági termelők érdekei melletti kiállás az uniós választás fontos tétje

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 5. 10:54

A gazdák érdekeinek megfelelő politikai irányvonal támogatását, vagy a migráció erősítését és a határok gyengítését célzó javaslat elfogadását nevezte a májusi uniós választás fontos tétjének csütörtöki, nemesvámosi sajtótájékoztatóján az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

A termelőket az aszálykár-enyhítési rendszer segíti

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 4. 13:49

Az elmúlt időszak csapadékszegény időjárása miatt a 2019. kárenyhítési évben a termelők eddig közel 550 aszálykárt jelentettek be, mintegy 24.000 hektár területre, míg az elmúlt év hasonló időszakáig aszálykárra csupán 1 kárbejelentés érkezett 41 hektár területre. A mostani csapadékszegény időszakban az Agrárminisztérium által az elmúlt években folyamatosan fejlesztett agrárkár-enyhítési rendszer nyújt segítséget.

Április 9-étől nyújthatók be az egységes támogatási kérelmek

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 3. 14:41

Az egységes támogatási kérelmeket április 9-étől lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz. Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás, valamint ezen jogcímekkel kapcsolatban teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség.

Tizenhárommilliárd forint forrásból kapnak támogatást a baromfitartók

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. április 2. 11:56

A 2019. évre szóló baromfi állatjóléti támogatási kérelmek beadási határideje 2019. április 15-e. A kérelmeket a Magyar Államkincstár honlapján megtalálható új formanyomtatványon kell benyújtani. A baromfi állatjóléti támogatások folyósítására a 2019. évi költségvetésben megközelítőleg 13 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre, amely meghaladja a korábbi évek keretösszegét.

Az Agrárminisztérium a magyar tejtermelők mellett áll

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. március 29. 16:10

Az Agrárminisztérium legteljesebb támogatását élvezi minden olyan fellépés, amely a tejágazat érdekeit védi és a magyar fogyasztók jó minőségű hazai tejjel való ellátását segíti – utalt a hét eleji tejtermelői demonstrációra az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a „Tejtermelés eredményességéért” elnevezéssel megrendezett konferencián.

Megkezdődtek a kárenyhítő juttatások kifizetései

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. március 26. 16:08

A Magyar Államkincstár megkezdte a mintegy 7,6 milliárd forint kárenyhítő juttatás kifizetését annak a 4.078 károsult termelőnek, akik a 2018. kárenyhítési évben jelentős mezőgazdasági károkat szenvedtek.