Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság

Feldman Zsolt

mezőgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

Közös európai célok Horvátországgal

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 11. 9:08

Keményen küzdünk azért, 2020 után olyan közös európai támogatásrendszerünk legyen, amely növeli a gazdák versenyképességét, elismeri a termelő hozzájárulását a környezetügyhöz és növelik a vidék megtartó-képességét – mondta Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár a Szentlőrinci Gazdanap megnyitásakor. Horvátország – a vásár partnerországa - szövetségesünk lehet ebben.

Magas hazai szőlő- és borárakat hozhat az európai szárazság

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 9. 15:08

A tavalyinál magasabb borszőlő árakra számít idén az Agrárminisztérium – közölte a mezőgazdaságért felelős államtitkár. Feldman Zsolt hozzáette: Európa nagy szőlőtermő vidékein az előzetesen vártnál alacsonyabb lehet a szőlőtermés, ezért drágul a bor alapanyaga.

Hét év alatt több mint duplájára nőtt a hazai mézfogyasztás

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 4. 16:54

A méz itthoni népszerűsítésének köszönhetően hét év alatt több mint a duplájára nőtt a mézfogyasztás Magyarországon - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Jászberényben, a 31. nemzetközi mézvásár és méhésztalálkozó megnyitóján.

Kelendő a magyar búza Európában

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 3. 18:15

A szokottnál két héttel korábban befejeződött idehaza a nyári aratás. Az ország kenyér- és takarmánygabona szükséglete a magtárakba került és jut exportra is a termésből. A magyar búzát magas áron vásárolják fel az európai piacon – mondta el Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár Dányban tartott sajtótájékoztatóján.

Megkezdődött a 2020 utáni Közös Agrárpolitika érdemi vitája Brüsszelben

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. július 18. 8:48

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács július 16-i brüsszeli ülésén került sor az új Közös Agrárpolitika jövőbeni szabályainak első érdemi vitájára. Az uniós agrárminiszterek a szabályozás egyszerűsítésének lehetőségeiről folytattak vitát. A magyar delegációt vezető Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár az ülés után kiemelte, hogy Magyarország csak olyan új uniós szabályozás elfogadását fogja támogatni, ami valóban egyszerűbbé teszi majd a gazdák számára a támogatásokhoz való hozzáférést, a tagállamok számára pedig azok kifizetését.

Közepes termés, de jó árak az aratáskezdeten

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. június 28. 14:07

A szokásosnál több héttel korábban kezdődött meg az őszi vetésű növények aratása a rendkívüli időjárás miatt. Az átlagosnál melegebb tavasz a termésátlagokon is meglátszik, de a közepes terméseredményeket jó árak ellensúlyozzák – mondta Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár az Aratási Koordinációs Bizottság ülése után.

V4 nyilatkozat az agrár-innovációról és a támogatásokról

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. június 13. 19:25

A V4 országok mellett hat közép- és kelet-európai ország írt alá nyilatkozatot együttműködésükről a mezőgazdasági innovációra lehívható uniós pénzek arányának növelése érdekében - jelentette be az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Bábolnán. Tárgyaltak a régiós országok érdekeiről a támogatási rendszer kialakítása terén is.

Nemzetközi összefogás a mezőgazdasági együttműködés jegyében

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. május 29. 12:15

Magyarország, Kína és a Kelet-Közép-Európai Országok Közös Nyilatkozatba foglalták a mezőgazdasági együttműködési javaslataikat azon a magas szintű ülésen, melyet május 23-25. között tartottak Vilniusban, Litvániában.

Az államfő kinevezte az új kormány államtitkárait

Kormányzat, 2018. május 22. 18:38

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették.