Magyarország szeretné bővíteni élelmiszeripari termékpalettáját Japánban - jelentette ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára Tokióban, a Macusima Hiromicsi japán mezőgazdasági miniszterhelyettessel folytatott találkozóján.

A megbeszélésen a szaktárca helyettes államtitkára a magyar húsexportot potenciálisan elősegítő állategészségügyi intézkedésekről egyeztetett. Tóth Katalin kiemelte, hogy a mangalica japán piaci sikerei indokolják a magyar fajta eredetvédelmi és minőségbiztosítási rendszerével kapcsolatos széles nemzetközi összefogás kialakítását. A felek egyeztettek egyéb magyar élelmiszeripari termékek engedélyezési lehetőségeiről és a két ország közötti agrár kutatás-fejlesztési együttműködésről.

 

Kép letöltéseForrás: FM
A találkozót követően Tóth Katalin megnyitotta a Foodex élelmiszeripari kiállítás kibővített magyar standját, ahol 18 magyar cég és szervezet mutatja be termékeit – többek között hústermékeket, feldolgozott bodzát, zöldségeket, gyümölcsöket, mézet – a japán szakmai közönségnek. Az ázsiai szigetország Magyarország egyik legfontosabb Európán kívüli felvevőpiaca, ahol a magas vásárlói igényeknek és a szigorú előírásoknak megfelelni tudó kiváló magyar termékek iránt folyamatos a kereslet.

Kép letöltéseForrás: FM

(FM Sajtóiroda)