Közigazgatási Államtitkárság

Gulyás Andrea

közigazgatási államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Az uniós agrárminiszterek első alkalommal vitatták meg a 2020 utáni Közös Agrárpolitikáról megjelent bizottsági közleményt

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. december 11. 16:46

„Magyarország nagy várakozással tekint a 2020 utáni Közös Agrárpolitikáról (KAP) folytatandó jövőbeni tárgyalások elé. A kormány törekvése, hogy olyan új KAP szülessen, amely valamennyi európai mezőgazdasági termelő, az általuk megtermelt jó minőségű és egészséges élelmiszeren keresztül pedig valamennyi uniós állampolgár számára kedvező” – mondta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Mezőgazdasági és Halászati Tanács december 11-i brüsszeli ülését követően.

Magyar szaktudással fejlesztik az ugandai mezőgazdaságot

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. december 7. 10:11

A mezőgazdasági szaktudás a jövő záloga – hangsúlyozta Tóth Katalin helyettes államtitkár az Földművelésügyi Minisztérium közreműködésével lebonyolított ugandai képzési projekt ünnepélyes zárásán és diplomaátadóján.

Tovább erősödnek hazánk kenyai mezőgazdasági kapcsolatai

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. december 6. 14:23

A fejlődő kenyai mezőgazdaság fontos piaca lehet az innovatív magyar mezőgazdasági eszközöknek, de a klímaváltozás és a migráció miatt is fontos a kutatási és fejlesztési együttműködés az ágazat szereplői között – hangsúlyozta Tóth Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár kenyai látogatása során.

Együttműködés a mezőgazdaság fejlesztéséért és az élelmiszer-biztonság javításáért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 29. 15:32

Az élelmezésbiztonsági célok megvalósítása a térségi mezőgazdasági fejlesztési projektek megerősítésén keresztül garantálható – emelte ki Tóth Katalin a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az ENSZ Dél- Dél Együttműködés (UNOSSC) mezőgazdasági fejlesztési és élelmiszer-biztonsági kezdeményezésének magas szintű találkozóján.

Minisztériumi ösztöndíj a nagyváradi egyetemistáknak

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 22. 15:48

A Kárpát-medencei anyanyelvi oktatás és képzés a szülőföldön történő érvényesülés záloga – emelte ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen tartott ösztöndíj átadó ünnepségen.

A Világélelmezési Program Végrehajtó Bizottsága ülésezett Rómában

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 14. 11:34

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Világélelmezési Program (WFP) Végrehajtó Bizottsági ülésén beszélt a migrációs problémák kezelésének lehetőségeiről, az együttműködés, illetve a hosszabb távú, tartós megoldásokat kínáló segítségnyújtás fontosságáról, valamint az iskolai élelmezési programok és a helyi termelők támogatásáról.

Nemzetegyesítés az agráriumban is

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 9. 16:38

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt célkitűzése a külhoni magyar agrártársadalom szellemi, gazdasági, kulturális megerősödése, amelyhez a tárca a jövőben is minden támogatást meg fog adni – hangsúlyozta Tóth Katalin helyettes államtitkár a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának Agrárkonferenciáján.

Kertészek és kertbarátok tanácskoztak Budapesten

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 8. 12:05

Magyarország Kormányának alapvető célkitűzése, hogy a magyarlakta tájak, falvak és kistérségek versenyképessé váljanak, a vidék a nemzet motorja legyen – jelentette ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége által szervezett szakmai rendezvényen.

Eredményes összefogás: minden eddiginél több diák tanul mezőgépésznek

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 7. 17:33

A Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) a Földművelésügyi Minisztériummal karöltve indította el képzési és karrier programját, mely megoldást nyújt a mezőgazdaság szakemberhiányának megszüntetésére. A példaértékű összefogás eredményeit 2017. november 7-én megrendezett kerekasztal-beszélgetésen mutatták be, ahol további előremutató javaslatokat is megvitattak a szakmai szervezetek.

Adománykonvoj az éhezőkért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. október 16. 15:07

Egyetértünk az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezeteivel (FAO, IFAD, WFP) abban, hogy a fejlődő országok vidéki területein élő embereknek helyben kell lehetőségeket biztosítani, arra hogy megtalálják megélhetésüket és ne kényszerüljenek lakóhelyük elhagyására – hangsúlyozta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára hétfőn, az Élelmezési világnap alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Budapesten.