Közigazgatási Államtitkárság

dr. Tomasitz István

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

Agrárösztöndíjas hallgatók érkeztek Magyarországra

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. december 10. 17:12

Újabb 18 külföldi hallgató nyert felvételt a Magyar Kormány, valamint az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által létrehozott közös ösztöndíj program keretében. Az új hallgatókat az Agrárminisztérium, a résztvevő egyetemek, a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala, valamint az érintett kormányzati szervek és külképviseletek küldötteinek jelenlétében üdvözölték hétfőn Budapesten.

Magyar kézműves termékek és élelmiszerek mutatkoztak be Olaszországban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. december 3. 15:42

Európa legnagyobb kézműves vásárán 30 magyar cég mutatta be élelmiszeripari és egyéb kézműves termékeit az érdeklődőknek, Milánóban.

Budapesten tartott egyeztetést a Kárpátok Keretegyezmény elnöksége

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. november 29. 19:01

A Kárpátok Keretegyezmény november 29-i elnökségi egyeztetésén a fenntartható mezőgazdasággal és vidékfejlesztéssel foglalkozó jegyzőkönyvről, valamint az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetével (FAO) való további együttműködési lehetőségekről tárgyaltak.

Rómában ülésezett a Világélelmezési Program Végrehajtó Bizottsága

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. november 26. 16:32

A globális problémákra adható helyi megoldásokról tárgyaltak a diplomaták Rómában, a Világélelmezési Program (WFP) Végrehajtó Bizottságának ülésén. Az eseményen hazánkat Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte.

Magyarországon tanácskoznak a Kárpátok térséggel foglalkozó tudós és kutatói társadalom képviselői

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. október 16. 11:48

Első alkalommal ad Magyarország otthont a Kárpátok térség tudományos konferenciájának a ”Tudomány a Kárpátokért” platform jegyében, melyen az Agrárminisztérium kiemelt témáit és az elért eredményeket Belánszky-Demkó Zsolt nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár ismertette.

Magyar innováció Afrikában

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. október 12. 19:49

Az innovatív magyar agrárcégek számára hatalmas lehetőséget jelentenek az afrikai piacok – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kenyai látogatása során, Mwea-ban.

Magyar Napok Düsseldorfban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. szeptember 29. 13:50

Az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hazánk kiváló minőségű mezőgazdasági termékeinek németországi piacra jutásáról egyeztetett az Észak-Rajna-Vesztfáliai tartomány fővárosában.

Olasz vásárokon is keresettek a magyar élelmiszerek

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. szeptember 27. 13:55

Tapasztalataink alapján a prémium kategóriás magyar élelmiszerek iránt nagy az érdeklődés az olasz fogyasztók körében, így a magyar kistermelőknek további lehetőségeket jelent ez a piac. - mondta el Belánszky-Demkó Zsolt az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Francesco Maria Mari úrral, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnökével folytatott egyeztetésen.

Szingapúr a magyar élelmiszerexport fontos hídfőállása

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. április 27. 13:29

Magyarország minőségi élelmiszerei számára Szingapúr nem csupán fontos regionális bázis, de a városállam kikötője egyben utat jelent a még távolabbi országok felé – nyilatkozta Tóth Katalin helyettes államtitkár a szingapúri Food and Hotel Asia kiállításon.

Átadták a Róth Szakgimnázium megújult kollégiumát

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. április 25. 9:18

Tárcánk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fenntartásában működő oktatási intézmények arra készítsék fel diákjaikat, hogy felnőttként védjék és fenntartható módon hasznosítsák Magyarország természeti értékeit - hangsúlyozta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a soproni Róth Szakgimnázium kollégiumában tartott ünnepségen.