Közigazgatási Államtitkárság

Gulyás Andrea

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

A műanyag hulladékok kérdéseivel foglalkoztak az uniós környezetvédelmi tárcavezetők

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. április 27. 9:17

Az EU környezetvédelmi miniszterei a máltai EU-elnökség szervezésében, 2017. április 26-án, Vallettában tanácskoztak a műanyag hulladékok okozta szennyezések elleni fellépés lehetőségeiről. A magyar delegációt Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára vezette.

Környezettudatos korszerűsítés példaértékű összefogással

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. április 21. 13:48

Mintegy 350 millió forintból újult meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola az Energia-hatékony iskolák fejlesztése című program keretében. A beruházás során az intézmény fő- és udvari épületét a mai kor minőségi követelményeinek megfelelő hőszigetelő anyagokkal látták el, korszerűsítették a fűtési hálózatot, kicserélték az elavult nyílászárókat, valamint épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert alakítottak ki.

Sikeres hazai mezőgazdasági és élelmiszeripari programok a magyar–moldovai eszmecsere középpontjában

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. április 12. 17:49

Tóth Katalin, az Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a moldovai parlament baráti tagozatával egyeztetett szerdán délelőtt, Budapesten.

Mezőgazdasági gépésztechnikus tanulókat díjaztak

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. április 12. 17:45

2017. április 10. és 12. között rendezték meg a Mezőgazdasági gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét Jánoshalmán. Az ünnepélyes eredményhirdetést Román István a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

Bosznia-Hercegovina fontos kereskedelmi partner

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. április 5. 12:50

„Bosznia-Hercegovina hazánk fontos kereskedelmi partnere, Magyarország számára kiemelten fontos a nyugat-balkáni térség” - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, Tóth Katalin, aki számos tárgyalást folytatott a bosznia-hercegovinai mostari Nemzetközi Vásáron.

Felvidéki Agrárfórum Dunaszerdahelyen

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 17. 9:32

A Magyar Kormány nagy hangsúlyt helyezett eddig is, és helyez a jövőben is a szomszédos országokkal való szoros együttműködésre – jelentette ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Dunaszerdahelyen, a Szlovákiai Agrárkamara által szervezett Agrárfórumon.

A Magyar Kormány ösztöndíjas programjait népszerűsítették a balkáni régióban

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 16. 15:39

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium, valamint a podgoricai és szkopjei nagykövetségek közreműködésével 2017. február 27-március 2. között rendezték meg azt az eseménysorozatot, amely a Magyar Kormány ösztöndíjas programjait népszerűsítette.

Húsipari Termékgyártók országos versenyét tartották Hajdúböszörményben

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 3. 14:55

Idén is megrendezték a Húsipari Szakma Kiváló Tanulója versenyt, a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában, ahol az ország 15 iskolájának 24 tanulója mérhette össze tudását és bizonyíthatta szakmai felkészültségét. Ezzel megkezdődtek a Földművelésügyi Minisztérium hatáskörébe tartozó szakmai tanulmányi versenyek döntői (a Szakma Kiváló Tanulója Versenyek, Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek).

Román István képviselte hazánkat a párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 28. 11:26

Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára vett részt a párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár (SIA - Salon International de l’Agriculture) hivatalos megnyitóján. A helyettes államtitkár Stéphane Le Foll francia mezőgazdasági miniszter meghívására látogatott el a rendezvényre.