Közigazgatási Államtitkárság

dr. Tomasitz István

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Szingapúr a magyar élelmiszerexport fontos hídfőállása

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. április 27. 13:29

Magyarország minőségi élelmiszerei számára Szingapúr nem csupán fontos regionális bázis, de a városállam kikötője egyben utat jelent a még távolabbi országok felé – nyilatkozta Tóth Katalin helyettes államtitkár a szingapúri Food and Hotel Asia kiállításon.

Átadták a Róth Szakgimnázium megújult kollégiumát

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. április 25. 9:18

Tárcánk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fenntartásában működő oktatási intézmények arra készítsék fel diákjaikat, hogy felnőttként védjék és fenntartható módon hasznosítsák Magyarország természeti értékeit - hangsúlyozta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a soproni Róth Szakgimnázium kollégiumában tartott ünnepségen.

Kitűnő az együttműködés a szaktárca és a külhoni agrárszervezetek között

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. április 13. 11:38

A közös siker nyomán az eddig elért eredményeinket, megkezdett együttműködési programjainkat a jövőben is folytatni tudjuk. Hiszen nemcsak a múltunk közös itt, a Kárpát-medencében, hanem gondjaink is, ebből eredően eredményes megoldást is csak közösen találhatunk rájuk – hangsúlyozta Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumán tartott köszöntőbeszédében, Szekszárdon.

Innovatív mezőgazdasági technológiák és agrárdigitalizáció a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásáron

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. április 11. 14:24

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte hazánkat a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásár megnyitóján, mely a nyugat-balkáni régió egyik legjelentősebb multiszektorális kiállítása. Az április 10. és 14. között megrendezett eseményen számos hazai vállalkozás mutatta be termékeit a magyar standon.

A fenntartható mezőgazdaságról tárgyaltak Rómában

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. április 6. 11:35

Magyarország elkötelezett a hagyományos mezőgazdasági gyakorlatok és az innovatív technológiák ötvözése mellett a mezőgazdaság fenntarthatóságának és jövedelmezőségének javítása érdekében. Ezért a kezdetektől fogva üdvözöljük az agroökológiai megközelítést és támogatjuk az agroökológiai gyakorlatok térnyerését – hangsúlyozta Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a II. Nemzetközi Agroökológiai Szimpóziumon tartott beszédében.

Összefogás a Peszéri-erdő természeti értékeinek megőrzéséért

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. március 28. 14:57

Egy olyan projekt elindulásának lehetünk tanúi, amely az erdészeti és a természetvédelmi ágazat együttműködésével jött létre a Peszéri-erdő természeti értékeinek megőrzése érdekében – mondta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az OAKEYLIFE projekt nyitórendezvényén tartott köszöntőbeszédében.

Földmérő szakemberek tanácskoztak Székesfehérváron

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. március 13. 16:42

A rendezett birtokviszonyok, a pontos és hiteles térképi adatbázisok az agrárium, a vidék és az ország gazdasági fejlődésének alappillérei – hangsúlyozta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a GISopen 2018. konferencián tartott köszöntőbeszédében.

Megalakult a Japán Mangalicatenyésztők Egyesülete Tokióban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. március 7. 14:10

Mérföldkőhöz érkezett a mangalicaágazat Japánban, hiszen a jövőben szervezett keretek között ellenőrizhetik ennek a kivételes magyar fajtának a tenyésztését – jelentette ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára Tokióban, a Japán Mangalicatenyésztők Egyesületének ünnepélyes alakuló ülésén.

Japánban is hódít a magyar élelmiszer

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. március 6. 13:32

Magyarország szeretné bővíteni élelmiszeripari termékpalettáját Japánban - jelentette ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára Tokióban, a Macusima Hiromicsi japán mezőgazdasági miniszterhelyettessel folytatott találkozóján.