Közigazgatási Államtitkárság

Gulyás Andrea

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Felvidéki Agrárfórum Dunaszerdahelyen

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 17. 9:32

A Magyar Kormány nagy hangsúlyt helyezett eddig is, és helyez a jövőben is a szomszédos országokkal való szoros együttműködésre – jelentette ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Dunaszerdahelyen, a Szlovákiai Agrárkamara által szervezett Agrárfórumon.

A Magyar Kormány ösztöndíjas programjait népszerűsítették a balkáni régióban

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 16. 15:39

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium, valamint a podgoricai és szkopjei nagykövetségek közreműködésével 2017. február 27-március 2. között rendezték meg azt az eseménysorozatot, amely a Magyar Kormány ösztöndíjas programjait népszerűsítette.

Húsipari Termékgyártók országos versenyét tartották Hajdúböszörményben

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 3. 14:55

Idén is megrendezték a Húsipari Szakma Kiváló Tanulója versenyt, a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában, ahol az ország 15 iskolájának 24 tanulója mérhette össze tudását és bizonyíthatta szakmai felkészültségét. Ezzel megkezdődtek a Földművelésügyi Minisztérium hatáskörébe tartozó szakmai tanulmányi versenyek döntői (a Szakma Kiváló Tanulója Versenyek, Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek).

Román István képviselte hazánkat a párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 28. 11:26

Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára vett részt a párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár (SIA - Salon International de l’Agriculture) hivatalos megnyitóján. A helyettes államtitkár Stéphane Le Foll francia mezőgazdasági miniszter meghívására látogatott el a rendezvényre.

A „Ments meg egy kertet” program résztvevőit díjazta az agrártárca

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 21. 19:06

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által 2016-ra meghirdetett Kertészkedés Éve programsorozatban a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképző intézményei is részt vettek. A díjazottaknak járó elismeréseket Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint Kovács Szilvia, „A legszebb konyhakertek” program ötletgazdája a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskolában adta át.

Ismét afrikai elnöke lett az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alapnak

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 15. 14:43

Magyarország képviseletében Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára az elsők között gratulált az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) új elnökének, Gilbert Fossoun Houngbo-nak.

Felvidéki gazdákkal egyeztetett a Földművelésügyi Minisztérium

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. január 31. 17:16

Az agrártárca kiemelt célkitűzése a külhoni magyar gazdatársadalom szellemi, gazdasági és kulturális megerősödése, melyhez a minisztérium, ahogy eddig is, a jövőben is minden támogatást megad, hangsúlyozta Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Budapesten.

A legjobb MezőgépÉSZek mérték össze tudásukat

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. január 27. 15:01

A Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából a párizsi mezőgazdasági szakkiállításra utazhatnak a MezőgépÉSZek vetélkedő nyertesei. A verseny első helyezettjeinek járó díjat Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.

Kínában is kelendő a magyar búza

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. január 18. 14:01

Magyarország kiemelt célja, hogy mezőgazdasági exportjának portfólióját tovább bővítse, mivel a kiváló minőségű, GMO-mentes magyar alapanyagokra és élelmiszerekre Európán kívül is egyre nagyobb az igény – hangsúlyozta beszédében Tóth Katalin helyettes államtitkár a Kínába érkező első magyar búzaszállítmány átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Sanghajban.