Közigazgatási Államtitkárság

Gulyás Andrea

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

A „Ments meg egy kertet” program résztvevőit díjazta az agrártárca

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 21. 19:06

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által 2016-ra meghirdetett Kertészkedés Éve programsorozatban a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképző intézményei is részt vettek. A díjazottaknak járó elismeréseket Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint Kovács Szilvia, „A legszebb konyhakertek” program ötletgazdája a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskolában adta át.

Ismét afrikai elnöke lett az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alapnak

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 15. 14:43

Magyarország képviseletében Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára az elsők között gratulált az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) új elnökének, Gilbert Fossoun Houngbo-nak.

Felvidéki gazdákkal egyeztetett a Földművelésügyi Minisztérium

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. január 31. 17:16

Az agrártárca kiemelt célkitűzése a külhoni magyar gazdatársadalom szellemi, gazdasági és kulturális megerősödése, melyhez a minisztérium, ahogy eddig is, a jövőben is minden támogatást megad, hangsúlyozta Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Budapesten.

A legjobb MezőgépÉSZek mérték össze tudásukat

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. január 27. 15:01

A Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából a párizsi mezőgazdasági szakkiállításra utazhatnak a MezőgépÉSZek vetélkedő nyertesei. A verseny első helyezettjeinek járó díjat Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.

Kínában is kelendő a magyar búza

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. január 18. 14:01

Magyarország kiemelt célja, hogy mezőgazdasági exportjának portfólióját tovább bővítse, mivel a kiváló minőségű, GMO-mentes magyar alapanyagokra és élelmiszerekre Európán kívül is egyre nagyobb az igény – hangsúlyozta beszédében Tóth Katalin helyettes államtitkár a Kínába érkező első magyar búzaszállítmány átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Sanghajban.

Zöld Óvoda Címeket adtak át Budapesten

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 14. 17:33

Meggyőződésem, hogy sikeres a Zöld Óvoda program, mivel a mai nappal elmondhatjuk, hogy a magyarországi óvodák egyharmada rendelkezik ezzel a kitüntető címmel, azaz az ország szinte minden szegletében lehetősége van a szülőknek olyan óvodát választani a gyermekeiknek, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti nevelés ügyére – mondta Román István a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkára a Zöld Óvoda Cím átadóünnepségén.

A termelők alkupozíciójának megerősítését szorgalmazták az uniós mezőgazdasági miniszterek

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 13. 8:20

Az EU tagállamok tárcavezetői politikai állásfoglalást fogadtak el a gazdálkodók ellátási láncbeni helyzetének erősítéséről, és a tisztességtelen forgalmazói magatartások visszaszorításáról. Határozottan kiálltak amellett, hogy az Európai Bizottság a jövő év folyamán tegyen olyan javaslatot, amely uniós szinten sikerrel veszi fel a harcot a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal szemben.

Újabb Ökoiskola címek találtak gazdára

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 12. 16:11

Magyarországon adottak a jogi keretei annak, hogy minden közoktatási intézmény magas színvonalon, hatékonyan végezze természetvédelmi szemléletformáló, fenntarthatóságra nevelő munkáját - mondta Román István a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkára 2016. december 10-én, az Ökoiskola Cím átadó ünnepségén.

Malajziában is bemutatkoztak a hungarikumok és a magyar értékek

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 8. 9:01

A magyar emberek büszkék sokrétű hagyományaikra és elődeik örökségére, amelyeket minden magyar magáénak érezhet, amelyek alapján a külföldiek is megkülönböztethetnek bennünket más nemzetektől – mondta el köszöntőjében Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára a Kuala Lumpurban megrendezett Magyar Vásár (Hungary Fair 2016) megnyitóján.