Közigazgatási Államtitkárság

Gulyás Andrea

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Kínában is kelendő a magyar búza

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. január 18. 14:01

Magyarország kiemelt célja, hogy mezőgazdasági exportjának portfólióját tovább bővítse, mivel a kiváló minőségű, GMO-mentes magyar alapanyagokra és élelmiszerekre Európán kívül is egyre nagyobb az igény – hangsúlyozta beszédében Tóth Katalin helyettes államtitkár a Kínába érkező első magyar búzaszállítmány átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Sanghajban.

Zöld Óvoda Címeket adtak át Budapesten

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 14. 17:33

Meggyőződésem, hogy sikeres a Zöld Óvoda program, mivel a mai nappal elmondhatjuk, hogy a magyarországi óvodák egyharmada rendelkezik ezzel a kitüntető címmel, azaz az ország szinte minden szegletében lehetősége van a szülőknek olyan óvodát választani a gyermekeiknek, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti nevelés ügyére – mondta Román István a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkára a Zöld Óvoda Cím átadóünnepségén.

A termelők alkupozíciójának megerősítését szorgalmazták az uniós mezőgazdasági miniszterek

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 13. 8:20

Az EU tagállamok tárcavezetői politikai állásfoglalást fogadtak el a gazdálkodók ellátási láncbeni helyzetének erősítéséről, és a tisztességtelen forgalmazói magatartások visszaszorításáról. Határozottan kiálltak amellett, hogy az Európai Bizottság a jövő év folyamán tegyen olyan javaslatot, amely uniós szinten sikerrel veszi fel a harcot a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal szemben.

Újabb Ökoiskola címek találtak gazdára

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 12. 16:11

Magyarországon adottak a jogi keretei annak, hogy minden közoktatási intézmény magas színvonalon, hatékonyan végezze természetvédelmi szemléletformáló, fenntarthatóságra nevelő munkáját - mondta Román István a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkára 2016. december 10-én, az Ökoiskola Cím átadó ünnepségén.

Malajziában is bemutatkoztak a hungarikumok és a magyar értékek

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 8. 9:01

A magyar emberek büszkék sokrétű hagyományaikra és elődeik örökségére, amelyeket minden magyar magáénak érezhet, amelyek alapján a külföldiek is megkülönböztethetnek bennünket más nemzetektől – mondta el köszöntőjében Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára a Kuala Lumpurban megrendezett Magyar Vásár (Hungary Fair 2016) megnyitóján.

Hazánkban tanácskozott a Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 7. 10:18

Tóth Katalin nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár képviselte Magyarországot a Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport (SWG RRD) 37. közgyűlésén Budapesten.

Malajziában is érdeklődnek a magyar termékek iránt

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 6. 17:53

Magyarország nyitott a kereskedelmi és kutatás-fejlesztési kapcsolatok élénkítésére Malajziával – mondta el Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek malajziai mezőgazdasági és élelmiszeripari miniszterrel közös egyeztetésén.

Jubileumi Kárpát-medencei Összefogás Fórum Szabadkán

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. december 5. 13:44

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azon dolgozik, hogy megőrizze az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt magyar nemzet szellemi és lelki egységét, elősegítse közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogassa magyarságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket – jelentette ki Tóth Katalin helyettes államtitkár a tárca által szervezett Kárpát-medencei Összefogás Fórumon.

Gazdasági Fórum a magyar-orosz vállalkozások kapcsolatépítésének támogatására

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. november 23. 15:32

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Magyar-Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember találkozót, amelyet az Oroszország külgazdaságért felelős minisztériuma az egyik legfontosabb magyar-orosz gazdasági események között tart számon.