Közigazgatási Államtitkárság

Gulyás Andrea

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomaták éves beszámolóját tartották a Földművelésügyi Minisztériumban

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. augusztus 1. 16:33

A kiváló minőségű magyar élelmiszerek előállítása annál jövedelmezőbb, minél szélesebb körben juthatnak hozzá mind a hazai fogyasztók, mind pedig a külföldi árupiacok. Ugyanakkor a helyi termelőknek érdemes figyelemmel lenni a termékek előállítása mellett az áruvédjegyek, földrajzi oltalommal védett árujelzők és egyéb promóciós eszközök megválasztásával járó előnyökre is – emelte ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az agrár- és környezetügyi attasék hagyományos éves beszámolója alkalmából megtartott szakmai rendezvényen.

Klímaváltozás és az élelmezésbiztonság kapcsolatáról tárgyaltak a FAO konferencia 40. ülésszakán.

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. július 6. 15:19


Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte Magyarországot a FAO Konferencia 40. ülésszakán Rómában. A szervezet legmagasabb szintű döntéshozói fórumának fő témája a klímaváltozás, a mezőgazdaság és az élelmezésbiztonság kapcsolata volt.

Nemzeti értékeink a nagyváradi Szent László Napokon

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 23. 15:07

Június 19-25. között, immár ötödik alkalommal adott otthont Nagyvárad a Szent László Napok rendezvénysorozatnak. Az eseményen Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a kézműves vásár kiállítóit és látogatóit.

Együttműködéssel a hazai agrárszakképzésért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 19. 14:10

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) májusban kötött keretmegállapodása nyomán az országban elsőként Tolna megyében írták alá az agrárszakképzés megerősítését szolgáló partnerségi megállapodást. Az együttműködés célja, hogy az agrárszakképzés megerősítésével növelje a Tolna megyében működő agrárgazdasági szervezetek versenyképességét és Tolna megye népességmegtartó erejét.

Földügyi keretmegállapodás született Kína és Magyarország között

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 15. 15:15

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára földügyi együttműködésről szóló keretmegállapodást írt alá Wang Guanghuaval a Kínai Föld és Erőforrás-kezelésért felelős Minisztérium miniszterhelyettesével Budapesten.

Tizenegy tagállam támogatta az Európa Szója Nyilatkozat aláírására vonatkozó német-magyar közös kezdeményezést

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 13. 12:14

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2017. június 12-i luxemburgi ülésén tizenegy tagállam támogatta az Európa Szója Nyilatkozat aláírására vonatkozó közös német-magyar kezdeményezést.

Megújult hazánk első erdei tornapályája

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 7. 18:06

Felavatták a Soproni Parkerdő mintegy 2 km hosszú 20 állomásból álló erdei tornapályáját. Az 1971-ben - az országban elsőként – megépült pálya a felújítás során egész évben működő éjszakai világítást, és új fitnesz eszközöket kapott.

Az idén is keresik az ország legjobb pálinkáját

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. május 29. 16:07

Hamarosan önálló oltalmat élvez a Vasi vadkörte és a Nagykörűi Cseresznyepálinka, de folyamatosan dolgozunk Magyarország pálinkatérképének teljesebbé tételén, és regionális pálinkáink oltalom alá helyezésén – mondta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a 2017. évi Pálinka Országkóstoló hivatalos megnyitóján.

Az ugandai államminiszterrel tárgyalt az agrártárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. május 25. 15:21

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Kitutu Kimono Mary Goretti ugandai víz- és környezetügyi államminiszter asszonnyal tárgyalt május 24-én, Budapesten.