Közigazgatási Államtitkárság

Gulyás Andrea

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Nemzeti értékeink a nagyváradi Szent László Napokon

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 23. 15:07

Június 19-25. között, immár ötödik alkalommal adott otthont Nagyvárad a Szent László Napok rendezvénysorozatnak. Az eseményen Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a kézműves vásár kiállítóit és látogatóit.

Együttműködéssel a hazai agrárszakképzésért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 19. 14:10

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) májusban kötött keretmegállapodása nyomán az országban elsőként Tolna megyében írták alá az agrárszakképzés megerősítését szolgáló partnerségi megállapodást. Az együttműködés célja, hogy az agrárszakképzés megerősítésével növelje a Tolna megyében működő agrárgazdasági szervezetek versenyképességét és Tolna megye népességmegtartó erejét.

Földügyi keretmegállapodás született Kína és Magyarország között

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 15. 15:15

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára földügyi együttműködésről szóló keretmegállapodást írt alá Wang Guanghuaval a Kínai Föld és Erőforrás-kezelésért felelős Minisztérium miniszterhelyettesével Budapesten.

Tizenegy tagállam támogatta az Európa Szója Nyilatkozat aláírására vonatkozó német-magyar közös kezdeményezést

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 13. 12:14

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2017. június 12-i luxemburgi ülésén tizenegy tagállam támogatta az Európa Szója Nyilatkozat aláírására vonatkozó közös német-magyar kezdeményezést.

Megújult hazánk első erdei tornapályája

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 7. 18:06

Felavatták a Soproni Parkerdő mintegy 2 km hosszú 20 állomásból álló erdei tornapályáját. Az 1971-ben - az országban elsőként – megépült pálya a felújítás során egész évben működő éjszakai világítást, és új fitnesz eszközöket kapott.

Az idén is keresik az ország legjobb pálinkáját

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. május 29. 16:07

Hamarosan önálló oltalmat élvez a Vasi vadkörte és a Nagykörűi Cseresznyepálinka, de folyamatosan dolgozunk Magyarország pálinkatérképének teljesebbé tételén, és regionális pálinkáink oltalom alá helyezésén – mondta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a 2017. évi Pálinka Országkóstoló hivatalos megnyitóján.

Az ugandai államminiszterrel tárgyalt az agrártárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. május 25. 15:21

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Kitutu Kimono Mary Goretti ugandai víz- és környezetügyi államminiszter asszonnyal tárgyalt május 24-én, Budapesten.

Tovább bővül a vajdasági magyar falugazdász hálózat

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. május 22. 13:10

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Kárpát-medencei falugazdász program keretében laptopokat és nyomtatókat adott át Zentán, május 22-én.

Lombkorona tanösvényt adtak át Kaszón

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. május 10. 16:41

A mintegy 50 millió forintból megvalósuló beruházás keretében egy 9,5 méter magasan és 124 méter hosszan a fák koronái között futó lombkorona tanösvényt adtak át Kaszón. A beruházás a Kaszó Zrt. elmúlt években megkezdett közjóléti turisztikai fejlesztéseinek részeként valósult meg.