Közigazgatási Államtitkárság

Gulyás Andrea

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Adománykonvoj az éhezőkért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. október 16. 15:07

Egyetértünk az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezeteivel (FAO, IFAD, WFP) abban, hogy a fejlődő országok vidéki területein élő embereknek helyben kell lehetőségeket biztosítani, arra hogy megtalálják megélhetésüket és ne kényszerüljenek lakóhelyük elhagyására – hangsúlyozta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára hétfőn, az Élelmezési világnap alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Budapesten.

Agrárszakemberek tanácskoztak Csíkszeredában

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. október 2. 15:23

A vidék és a vidéken élők biztonságához, stabil megélhetéséhez, a szülőföldön való érvényesüléshez egyfelől tudásra, másfelől viszont tőkére van szükség. Magyarország kormánya ezt felismerve és gazdaságilag megerősödve a kezdeti kulturális, oktatási szerepvállaláson túlmenően immár a különböző térség- és gazdaságfejlesztési programokon keresztül is segíti a külhoni magyarságot, kiemelten annak agráriumból élő részét – hangsúlyozta Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Csíkszeredában.

Nők a jövőért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. szeptember 23. 0:48

Legyen trendi a vidék! Ez volt a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Női Unió és a Magyar Mezőgazdaság Kft. által szervezett konferencia jelmondata. Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke köszöntőjében mérföldkőnek nevezte a 78. OMÉK-ot, amennyiben első alkalommal adott otthont a vidéki nőkkel foglalkozó nagyszabású nemzetközi eseménynek.

Megyei Vadásznapot tartottak Göbös majorban

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. szeptember 9. 15:20

A vadállomány szabályozása elengedhetetlen feladatunk mind a mezőgazdaság, mind az erdő- és vadgazdálkodás szempontjából - hangsúlyozta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. megyei vadásznapjának megnyitóján.

Mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomaták éves beszámolóját tartották a Földművelésügyi Minisztériumban

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. augusztus 1. 16:33

A kiváló minőségű magyar élelmiszerek előállítása annál jövedelmezőbb, minél szélesebb körben juthatnak hozzá mind a hazai fogyasztók, mind pedig a külföldi árupiacok. Ugyanakkor a helyi termelőknek érdemes figyelemmel lenni a termékek előállítása mellett az áruvédjegyek, földrajzi oltalommal védett árujelzők és egyéb promóciós eszközök megválasztásával járó előnyökre is – emelte ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az agrár- és környezetügyi attasék hagyományos éves beszámolója alkalmából megtartott szakmai rendezvényen.

Klímaváltozás és az élelmezésbiztonság kapcsolatáról tárgyaltak a FAO konferencia 40. ülésszakán.

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. július 6. 15:19


Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte Magyarországot a FAO Konferencia 40. ülésszakán Rómában. A szervezet legmagasabb szintű döntéshozói fórumának fő témája a klímaváltozás, a mezőgazdaság és az élelmezésbiztonság kapcsolata volt.

Nemzeti értékeink a nagyváradi Szent László Napokon

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 23. 15:07

Június 19-25. között, immár ötödik alkalommal adott otthont Nagyvárad a Szent László Napok rendezvénysorozatnak. Az eseményen Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a kézműves vásár kiállítóit és látogatóit.

Együttműködéssel a hazai agrárszakképzésért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 19. 14:10

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) májusban kötött keretmegállapodása nyomán az országban elsőként Tolna megyében írták alá az agrárszakképzés megerősítését szolgáló partnerségi megállapodást. Az együttműködés célja, hogy az agrárszakképzés megerősítésével növelje a Tolna megyében működő agrárgazdasági szervezetek versenyképességét és Tolna megye népességmegtartó erejét.

Földügyi keretmegállapodás született Kína és Magyarország között

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 15. 15:15

Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára földügyi együttműködésről szóló keretmegállapodást írt alá Wang Guanghuaval a Kínai Föld és Erőforrás-kezelésért felelős Minisztérium miniszterhelyettesével Budapesten.