Közigazgatási Államtitkárság

dr. Tomasitz István

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Rekordszámú magyar kiállító a ProWein szakvásáron

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. március 19. 16:42

A pálinka Magyarország egyik nagy múltú hungarikuma. Megőrzése és ismertségének növelése kiemelt feladatunk – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, a ProWein kísérőrendezvényének keretében tartott magyar pálinkaesten.

Kiemelt érdeklődés fogadta a hazai termékeket Londonban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. március 19. 10:39

Bizakodóak az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszeripari, ital és csomagolástechnikai rendezvényén kiállító magyar cégek, a szakmai érdeklődés ugyanis erőteljes a hazai termékek iránt - jelentette ki Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az International Food and Drink Event (IFE) kiállítás magyar standjának megnyitóján.

Tovább erősödnek a japán - magyar diplomáciai kapcsolatok

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. március 6. 14:08

Japán a magyar agrártermékek legjelentősebb ázsiai piaca, immár minden adott kivitelünk további bővítésére – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Tokióban, a 44. Foodex Japan Nemzetközi Élelmiszer és Ital Szakkiállításon.

Erősödő magyar közreműködés az afrikai országok agráriumának fejlesztésében

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. február 14. 12:45

Magyar közreműködéssel megvalósítandó afrikai agrár-szaktanácsadói hálózat kialakítására és mintafarmok kiépítésére tett javaslatot Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Gilbert Fossoun Houngbóval, az ENSZ Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) elnökével folytatott római egyeztetésén.

Agrárösztöndíjas hallgatók érkeztek Magyarországra

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. december 10. 17:12

Újabb 18 külföldi hallgató nyert felvételt a Magyar Kormány, valamint az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által létrehozott közös ösztöndíj program keretében. Az új hallgatókat az Agrárminisztérium, a résztvevő egyetemek, a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala, valamint az érintett kormányzati szervek és külképviseletek küldötteinek jelenlétében üdvözölték hétfőn Budapesten.

Magyar kézműves termékek és élelmiszerek mutatkoztak be Olaszországban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. december 3. 15:42

Európa legnagyobb kézműves vásárán 30 magyar cég mutatta be élelmiszeripari és egyéb kézműves termékeit az érdeklődőknek, Milánóban.

Budapesten tartott egyeztetést a Kárpátok Keretegyezmény elnöksége

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. november 29. 19:01

A Kárpátok Keretegyezmény november 29-i elnökségi egyeztetésén a fenntartható mezőgazdasággal és vidékfejlesztéssel foglalkozó jegyzőkönyvről, valamint az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetével (FAO) való további együttműködési lehetőségekről tárgyaltak.

Rómában ülésezett a Világélelmezési Program Végrehajtó Bizottsága

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. november 26. 16:32

A globális problémákra adható helyi megoldásokról tárgyaltak a diplomaták Rómában, a Világélelmezési Program (WFP) Végrehajtó Bizottságának ülésén. Az eseményen hazánkat Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte.

Magyarországon tanácskoznak a Kárpátok térséggel foglalkozó tudós és kutatói társadalom képviselői

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. október 16. 11:48

Első alkalommal ad Magyarország otthont a Kárpátok térség tudományos konferenciájának a ”Tudomány a Kárpátokért” platform jegyében, melyen az Agrárminisztérium kiemelt témáit és az elért eredményeket Belánszky-Demkó Zsolt nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár ismertette.