Közigazgatási Államtitkárság

Gulyás Andrea

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Az IFAD hosszú távú stratégiai céljairól tanácskoztak Rómában

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. február 14. 17:23

Az ENSZ Mezőgazdasági Fejlesztési Alapja (IFAD) 2018. február 12. és 13. között tartotta 41. ülését Rómában. Az eseményen hazánkat Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte.

Az uniós agrárminiszterek első alkalommal vitatták meg a 2020 utáni Közös Agrárpolitikáról megjelent bizottsági közleményt

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. december 11. 16:46

„Magyarország nagy várakozással tekint a 2020 utáni Közös Agrárpolitikáról (KAP) folytatandó jövőbeni tárgyalások elé. A kormány törekvése, hogy olyan új KAP szülessen, amely valamennyi európai mezőgazdasági termelő, az általuk megtermelt jó minőségű és egészséges élelmiszeren keresztül pedig valamennyi uniós állampolgár számára kedvező” – mondta Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a Mezőgazdasági és Halászati Tanács december 11-i brüsszeli ülését követően.

Fontos a hagyományos és egyedi magyar értékek védelme

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. december 7. 14:28

Rendkívül fontos a hagyományos és egyedi magyar értékek védelme, különösen, ha termékekben testesül meg - hívta fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Magyar szaktudással fejlesztik az ugandai mezőgazdaságot

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. december 7. 10:11

A mezőgazdasági szaktudás a jövő záloga – hangsúlyozta Tóth Katalin helyettes államtitkár az Földművelésügyi Minisztérium közreműködésével lebonyolított ugandai képzési projekt ünnepélyes zárásán és diplomaátadóján.

Tovább erősödnek hazánk kenyai mezőgazdasági kapcsolatai

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. december 6. 14:23

A fejlődő kenyai mezőgazdaság fontos piaca lehet az innovatív magyar mezőgazdasági eszközöknek, de a klímaváltozás és a migráció miatt is fontos a kutatási és fejlesztési együttműködés az ágazat szereplői között – hangsúlyozta Tóth Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár kenyai látogatása során.

Együttműködés a mezőgazdaság fejlesztéséért és az élelmiszer-biztonság javításáért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 29. 15:32

Az élelmezésbiztonsági célok megvalósítása a térségi mezőgazdasági fejlesztési projektek megerősítésén keresztül garantálható – emelte ki Tóth Katalin a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az ENSZ Dél- Dél Együttműködés (UNOSSC) mezőgazdasági fejlesztési és élelmiszer-biztonsági kezdeményezésének magas szintű találkozóján.

Minisztériumi ösztöndíj a nagyváradi egyetemistáknak

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 22. 15:48

A Kárpát-medencei anyanyelvi oktatás és képzés a szülőföldön történő érvényesülés záloga – emelte ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen tartott ösztöndíj átadó ünnepségen.

A Világélelmezési Program Végrehajtó Bizottsága ülésezett Rómában

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 14. 11:34

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Világélelmezési Program (WFP) Végrehajtó Bizottsági ülésén beszélt a migrációs problémák kezelésének lehetőségeiről, az együttműködés, illetve a hosszabb távú, tartós megoldásokat kínáló segítségnyújtás fontosságáról, valamint az iskolai élelmezési programok és a helyi termelők támogatásáról.

Nemzetegyesítés az agráriumban is

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 9. 16:38

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt célkitűzése a külhoni magyar agrártársadalom szellemi, gazdasági, kulturális megerősödése, amelyhez a tárca a jövőben is minden támogatást meg fog adni – hangsúlyozta Tóth Katalin helyettes államtitkár a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának Agrárkonferenciáján.