Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Egyre népszerűbbek hazánk barlangjai

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 20. 14:17

Nyolc helyszínen több mint háromszáz millió forintból újultak meg az Aggteleki Nemzeti Park világörökség részét képező élő- és élettelen értékei - jelentette ki Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár a beruházás zárórendezvényén, Jósvafőn.

A vizes élőhelyek idei világnapjának központi témája az éghajlatváltozás

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 4. 16:13

Mintegy 36 milliárd forint jut élőhelyek rekonstrukciójára a nemzeti park igazgatóságok révén a 2020-ig terjedő európai uniós pénzügyi időszakban, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében - jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár hétfőn Szarvason, a vizes élőhelyek világnapja alkalmából tartott rendezvényen.

Töretlen a Zöld Óvoda Program népszerűsége

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. január 21. 15:56

Tizenkettedik alkalommal osztották ki a Zöld Óvoda, és hatodik alkalommal az Örökös Zöld Óvoda címeket, amelyekre összesen 253-an pályáztak. Közülük 234 óvoda nyerte el a kitüntetést. Az elismeréseket igazoló okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelési Tartalomfejlesztési főosztályvezetője adta át a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

A régészeti és kulturális örökségünket is védik a nemzeti parkjaink

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 16:10

A természetvédelem is hozzájárult, hogy védett hely legyen a Mohácsi Nemzeti Emlékhely területe - jelentette ki Dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a “Hol sírjaink domborulnak” című konferencián, pénteken Sátorhelyen.

Összefogás a madármérgezések megelőzéséért

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. december 6. 13:29

Együttműködési megállapodást kötött a védett és fokozottan védett madarakat veszélyeztető illegális mérgezések visszaszorítása érdekében az Agrárminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Hazánk tevékenyen segíti az ENSZ és a Nyugat-Balkán térség környezetvédelmi célkitűzéseinek megvalósulását

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. december 5. 12:43

Magyarország számára fontos, hogy Szerbiával meglévő kétoldalú együttműködésünk egyebek mellett a vízvédelem, és a természetvédelem területén a továbbiakban is erős maradjon - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár az ”Innovatív Megoldások a Környezetszennyezésre Délkelet- és Dél-Európában” című Miniszteri Konferencián, Belgrádban.

Turisztikai látogatóközpont épül a Kis-Balatonnál

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 29. 18:54

A Kis-Balaton a hazai természetvédelem emblematikus helye, ahol egy teljesen formabontó, mégis tájba illő, külső energiaforrást nem igénylő látogatóközpont kivitelezése kezdődik meg, földtakarással és növényekkel a tetején, napelem-parkkal, talajszondás fűtési rendszerrel - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a létesítmény alapkőletételén Fenékpusztán csütörtökön.

Az Agrárminisztérium támogatja a hazánkra vonatkozó Éghajlat-változási Jelentés elkészítését

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 28. 13:54

Az agrártárca kiemelt figyelmet fordít az éghajlatváltozással kapcsolatos ismeretek bővítésére, a tájékoztatás és tájékozottság növelésére – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár a „Hogyan tovább a klímatudatos jövő felé?” című konferencián, szerdán Budapesten.

Az agrártárca a környezetügyi feladatait továbbra is magas színvonalon látja el

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 12. 18:47

A kormányzati bürokráciacsökkentést követően az agrártárca minden eddigi feladatát a jövőben továbbra is ellátja, beleértve a természetvédelem területét is. A minisztérium környezetügyi államtitkársága, valamint a szakmai felügyelete alá tartozó háttérintézmények és területi szervek 2208 fős létszámából összesen 60 kolléga álláshelye szűnt meg. Ez a sajtóban megjelent számokkal ellentétben mindösszesen 2,7 %-os létszámcsökkenést jelent az államtitkárság vonatkozásában.

Új technikák a madárvédelem szolgálatában

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 8. 11:47

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az Agrárminisztériummal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-vel 9. alkalommal nemzetközi madárvédelmi konferenciát szervezett 2018. november 8-án.