Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Új natúrpark alakult a déli határvidéken

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. július 21. 9:03

A Felső-Bácska–Homokhát Natúrpark létrejöttével immár 11, a természetvédelemért felelős miniszter által elismert natúrpark működik Magyarországon. A natúrpark címet elismerő oklevelet Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára adta át Maczkó Józsefnek, a Felső-Bácskai és Homokháti Értékmegőrző Natúrpark Egyesület (FBHÉNE) elnökének, Kelebia polgármesterének.

Megújult a bakonybéli Pannon Csillagda űrkutatást bemutató tárlata

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. július 19. 15:42

Megújult a bakonybéli Pannon Csillagda űrkutatást szemléltető kiállítása, amelyen a Hold- és a Mars-kutatásba is bepillantást nyerhetnek a látogató.

Átadták az Őrségi Nemzeti Park fogadóépületét és látogatóközpontját

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 29. 19:48

Átadták az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság új látogató- és fogadóközpontját a Vas megyei Őriszentpéteren. A fejlesztés több, mint 700 millió forintból valósult meg. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára avatóbeszédében hangsúlyozta: az Őrség mára Magyarország emblematikus védett természeti területévé vált.

Új fogadó és bemutató épület várja látogatóit a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 23. 16:19

Rácz András, az Agrárminisztérium Környezetügyért felelős államtitkára a Kiskunsági Nemzeti Park új fogadóépületét adta át a Fülöpházi -buckavidéken.

Fenntartható fejlődési és környezetügyi kérdésekről egyeztettek a szakmai szervezetekkel

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 15. 10:02

A környezeti nevelés erősítésére, valamint a kármentesítésre szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Bivalyhúst népszerűsítő program indult

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 13. 15:25

Vendéglátóipari szakemberek számára tartottak gasztronómiai napot szerdán Ópusztaszeren, annak a most indulót programnak az első állomásaként, mely a bivalyhúst és az abból készült ételeket hivatott népszerűsíteni.

Új fejezet a zajvédelem történetében

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. június 13. 12:30

Korszakváltáshoz érkezett Magyarországon a zajvédelem: a ciklikus adatszolgáltatást a zajterhelés folyamatos vizsgálata váltja föl - jelentette be az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a kormány zajtérképezési projektjének nyitó rendezvényén kedden, Budapesten.

Főszerepben az ökoturisztika

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. május 25. 13:12

Magyarország Kormánya 2018-at a családok évének nyilvánította. Ebből a magyar nemzeti parkok is kiveszik részüket, hiszen a családbarát ökoturizmus legnagyobb volumene a nemzeti parkoknál van – fogalmazott dr. Rácz András, az Agrárminisztérium államtitkára az eseménysorozat nyitányaként szolgáló Testi-lelki feltöltődés – az ökoturisztika szerepe az egészségmegőrzésben című konferencián, pénteken, Sopronban.