Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Vezető hírek

A régészeti és kultúrális örökségünket is védik a nemzeti parkjaink

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 16:10

A természetvédelem is hozzájárult, hogy védett hely legyen a Mohácsi Nemzeti Emlékhely területe - jelentette ki Dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a “Hol sírjaink domborulnak” című konferencián, pénteken Sátorhelyen.

Hazánk tevékenyen segíti az ENSZ és a Nyugat-Balkán térség környezetvédelmi célkitűzéseinek megvalósulását

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. december 5. 12:43

Magyarország számára fontos, hogy Szerbiával meglévő kétoldalú együttműködésünk egyebek mellett a vízvédelem, és a természetvédelem területén a továbbiakban is erős maradjon - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár az ”Innovatív Megoldások a Környezetszennyezésre Délkelet- és Dél-Európában” című Miniszteri Konferencián, Belgrádban.

Turisztikai látogatóközpont épül a Kis-Balatonnál

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 29. 18:54

A Kis-Balaton a hazai természetvédelem emblematikus helye, ahol egy teljesen formabontó, mégis tájba illő, külső energiaforrást nem igénylő látogatóközpont kivitelezése kezdődik meg, földtakarással és növényekkel a tetején, napelem-parkkal, talajszondás fűtési rendszerrel - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a létesítmény alapkőletételén Fenékpusztán csütörtökön.

Az Agrárminisztérium támogatja a hazánkra vonatkozó Éghajlat-változási Jelentés elkészítését

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 28. 13:54

Az agrártárca kiemelt figyelmet fordít az éghajlatváltozással kapcsolatos ismeretek bővítésére, a tájékoztatás és tájékozottság növelésére – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár a „Hogyan tovább a klímatudatos jövő felé?” című konferencián, szerdán Budapesten.

Az Agrártárca a környezetügyi feladatait továbbra is magas színvonalon látja el

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 12. 18:47

A kormányzati bürokráciacsökkentést követően az agrártárca minden eddigi feladatát a jövőben továbbra is ellátja, beleértve a természetvédelem területét is. A minisztérium környezetügyi államtitkársága, valamint a szakmai felügyelete alá tartozó háttérintézmények és területi szervek 2208 fős létszámából összesen 60 kolléga álláshelye szűnt meg. Ez a sajtóban megjelent számokkal ellentétben mindösszesen 2,7 %-os létszámcsökkenést jelent az államtitkárság vonatkozásában.

Új technikák a madárvédelem szolgálatában

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 8. 11:47

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az Agrárminisztériummal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-vel 9. alkalommal nemzetközi madárvédelmi konferenciát szervezett 2018. november 8-án.

A levegő minősége közügy és egyéni felelősség

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 7. 20:09

Bár a rossz levegőminőség legfőbb oka a helytelen lakossági fűtés, a társadalom nagy része ezzel nincs tisztában, és más szektort tesz felelőssé a légszennyezésért - mondta Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára szerdán a Fűts okosan! tájékoztató kampány részeként szervezett konferencián Budapesten.

Magyarország támogatja az új 8. uniós Környezetvédelmi Akcióprogram kidolgozását

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 30. 13:10

Az uniós környezetpolitika jövőjéről tárgyaltak 2018. október végén az ausztriai Grazban, az uniós országok környezetvédelmi miniszterei. A találkozón hazánkat László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára képviselte.

Idén is elindult a "Fűts okosan!" kampány

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 25. 13:40

Idén is elindult a "Fűts okosan!" felvilágosító és tájékoztató kampány annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, emellett elérhetővé tesz minden helyes fűtési technikával kapcsolatos információt - mondta az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára.