Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Vezető hírek

Innovatív megoldások a fenntartható termelési és fogyasztási módok előmozdítására

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 14. 19:51

Hazánk környezetpolitikájának célja, hogy az ország gazdasági fejlődése, a természeti erőforrások megőrzése és fenntartható használata mellett valósuljon meg - jelentette ki László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a 4. ENSZ Környezetvédelmi Közgyűlésen, Nairobiban.

Átadták a Varázslatos Magyarország fotópályázat díjait

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 8. 9:02

A természet védelme nemcsak a szakemberek, hanem mindannyiunk feladata - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Varázslatos Magyarország fotópályázat díjátadóján a Magyar Természettudományi Múzeumban, csütörtökön.

„Élet a víz alatt” a központi témája az idei Vadvilág Világnapjának

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 4. 15:42

A kábítószer és az illegális fegyverértékesítés után a szervezett bűnözés harmadik legnagyobb üzletága a védett állatok és növények kereskedelme – jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Vadvilág Világnapja alkalmából tartott rendezvényen a Szegedi Vadasparkban.

Kampány népszerűsíti a hazai barlangokat

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 1. 15:33

Ismét megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a kampány során a nagyközönség számára nyitva álló barlangokat népszerűsítik különleges programjaikkal a magyar nemzeti parkok - hangzott el pénteken Budapesten, a Szemlő-hegyi-barlangban tartott sajtótájékoztatón.

Panoráma sétánnyal és fogadóépülettel bővül a Nagyharsányi Szoborpark

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 1. 13:43

Több mint 170 millió forintból fejleszti a Nagyharsányi Szoborpark létesítményeit a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság - jelentette ki Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár a beruházás alapkő-letételén.

Megújultak a magyarországi nagyvárosok stratégiai zajtérképei

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 28. 15:03

Megújította a magyarországi nagyvárosok stratégiai zajtérképét az agrártárca megbízásából a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. - ismertette László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium (AM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Harmadik alkalommal díjazta az agrártárca a „Ments meg egy kertet!” program résztvevőit

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 27. 16:05

A kertészkedés értéket teremtő, szemléletformáló és környezettudatosságot erősítő szerepet játszik az emberek életében – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár a „Ments meg egy kertet” verseny díjátadó ünnepségén, szerdán, Budapesten.

Egyre népszerűbbek hazánk barlangjai

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 20. 14:17

Nyolc helyszínen több mint háromszáz millió forintból újultak meg az Aggteleki Nemzeti Park világörökség részét képező élő- és élettelen értékei - jelentette ki Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár a beruházás zárórendezvényén, Jósvafőn.

A vizes élőhelyek idei világnapjának központi témája az éghajlatváltozás

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. február 4. 16:13

Mintegy 36 milliárd forint jut élőhelyek rekonstrukciójára a nemzeti park igazgatóságok révén a 2020-ig terjedő európai uniós pénzügyi időszakban, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében - jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár hétfőn Szarvason, a vizes élőhelyek világnapja alkalmából tartott rendezvényen.