Környezetügyért Felelős Államtitkárság

dr. Rácz András

környezetügyért felelős államtitkár

Vezető hírek

Az Agrártárca a környezetügyi feladatait továbbra is magas színvonalon látja el

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 12. 18:47

A kormányzati bürokráciacsökkentést követően az agrártárca minden eddigi feladatát a jövőben továbbra is ellátja, beleértve a természetvédelem területét is. A minisztérium környezetügyi államtitkársága, valamint a szakmai felügyelete alá tartozó háttérintézmények és területi szervek 2208 fős létszámából összesen 60 kolléga álláshelye szűnt meg. Ez a sajtóban megjelent számokkal ellentétben mindösszesen 2,7 %-os létszámcsökkenést jelent az államtitkárság vonatkozásában.

Új technikák a madárvédelem szolgálatában

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 8. 11:47

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az Agrárminisztériummal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-vel 9. alkalommal nemzetközi madárvédelmi konferenciát szervezett 2018. november 8-án.

A levegő minősége közügy és egyéni felelősség

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 7. 20:09

Bár a rossz levegőminőség legfőbb oka a helytelen lakossági fűtés, a társadalom nagy része ezzel nincs tisztában, és más szektort tesz felelőssé a légszennyezésért - mondta Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára szerdán a Fűts okosan! tájékoztató kampány részeként szervezett konferencián Budapesten.

Magyarország támogatja az új 8. uniós Környezetvédelmi Akcióprogram kidolgozását

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 30. 13:10

Az uniós környezetpolitika jövőjéről tárgyaltak 2018. október végén az ausztriai Grazban, az uniós országok környezetvédelmi miniszterei. A találkozón hazánkat László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára képviselte.

Idén is elindult a "Fűts okosan!" kampány

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 25. 13:40

Idén is elindult a "Fűts okosan!" felvilágosító és tájékoztató kampány annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, emellett elérhetővé tesz minden helyes fűtési technikával kapcsolatos információt - mondta az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára.

Az európai tájak minősége és sokfélesége közös érték

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 18. 15:59

Az európai tájak minősége és sokfélesége közös érték. A tájak elengedhetetlen összetevői az emberek környezetének, kifejezik közös kulturális és természeti örökségük sokféleségét, továbbá identitásuk alapját képezik. Az Európa Tanács kezdeményezésére október 20-át 2017-től Európa-szerte A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepelhetjük.

A természet megóvása csak közös összefogással lehetséges

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 16. 16:18

Hazánk természeti öröksége, nemzeti kincs, amit közösen kell megóvnunk - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Velencei-tavi Madárrezervátum Természetvédelmi Terület megalapításának 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Átadták a 2018. évi Ökoiskola címeket

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 15. 9:44

Átadták a 2018. évi Ökoiskola címeket szombaton az Agrárminisztériumban, 48 köznevelési intézmény az idén először nyerte el, 54 pedig megújította az Ökoiskolat címet és 56 intézmény lett Örökös Ökoiskola.

Magyarország védett természeti területe olyan nemzeti örökség, amire vigyáznunk kell

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 12. 15:02

A természetet csak összefogással lehet megóvni - jelentette ki a környezetügyért felelős államtitkár a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület létesítésének 60., valamint a Budai Tájvédelmi Körzet kihirdetésének 40. évfordulóján.