November 21-én immár 5. alkalommal rendezték meg „A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” elnevezésű országos program évértékelő és díjátadó ünnepségét.

Az ünnepélyes megnyitón a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte az ország egész területéről érkező pályázókat. Beszédében a konyhakert mozgalom résztvevőit három fogalommal jellemezte, úgymint igényesség, amely a közvetlen környezetükkel és az asztalra kerülő zöldségekkel és gyümölcsökkel kapcsolatos, szorgalom, amely a kertművelők munkához való viszonyát dicséri, illetve a felelősség, ami a tudásuk és ismereteik mások és a fiatalabb generációk számára való átadásáról, valamint az elődöktől rájuk hagyott értékek ápolásáról szól.

A Földművelésügyi Minisztérium a program elindulásától figyelemmel kíséri és támogatja a kezdeményezést, a helyettes államtitkár a program ötletgazdájának, Kovács Szilviának a munkáját emelte ki, aki képes volt a nagyszerű ötletet megvalósítani, és csapatával együtt keményen dolgozni azért, hogy ma már egy országos szintű mozgalomról beszélhessünk.

(FM Sajtóiroda)