Péntektől vasárnapig a hétvége ismét az önkéntességről fog szólni – határon innen és túl – mivel a VII. TeSzedd! akcióval egyidejűleg megkezdődik a Tiszta Kárpátaljáért! mozgalom által szervezett szemétszedés is.

A Földművelésügyi Minisztérium 2017. szeptember 15-17. között szervezi meg immár hetedik alkalommal a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akciót.

Az önkéntes koordinátorok a regisztrációs határidőig 1732 találkozási pontot jelentettek be az ország valamennyi megyéjéből. Ez közel 130 ezer regisztrált önkéntest jelent. A későn ébredőknek sem kell azonban aggódniuk, hiszen aki elmulasztotta a regisztrációt, az a honlapon található nyílt találkozási pontokon csatlakozhat az önkéntesekhez. (www.teszedd.hu)

Az idei, VII. TeSzedd! akció már túllép az ország határain is, hiszen a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete tavaszi akciója után ismét megszervezi a „Tiszta Kárpátalja!” önkéntes környezetszépítő mozgalmat, ezúttal a TeSzedd! akció időpontjához igazítva. E programhoz több hazai szervezet, pl. a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat önkéntes tagjai is csatlakoznak, hogy hétvégén közösen szedjék a szemetet közvetlen szomszédainkkal, azaz ők is tegyenek a tiszta Kárpátaljáért.

A Magyar Posta már kiszállította a szemétszedéshez szükséges eszközöket (zsák, kesztyű, gyorskötöző) az önkéntes koordinátorok számára, hogy ezek az akció megkezdésekor már mindenütt rendelkezésre álljanak.

(FM Sajtóiroda)