Magyarország számára kiemelt fontosságú a családi gazdaságok és a kistermelők támogatása, ahogy a vidéki elvándorlás megállítása, a vidéki életminőség javítása és a mezőgazdaság vonzerejének erősítése is – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgató-helyettesével folytatott budapesti megbeszélésén.

Nagy István hangsúlyozta, hogy az agrártárca elkötelezett az önellátás, a kertművelés és a kisállattenyésztés további minél szélésebb körben való elterjesztésében.

A miniszter kiemelte, hogy Magyarország elkötelezett partnere a FAO-nak a szervezet céljainak megvalósításában, s mint mondta, ezt támasztják alá a közösen szervezett rendezvények is. Hazánk kész folytatni az eddigi sikeres együttműködést a FAO-val, mindenekelőtt annak budapesti hivatalaival a szervezet  közös céljainak elérése érdekében.  Az agrártárca szeretné tovább működtetni az ösztöndíjprogramot, a projektfinanszírozást és a budapesti regionális hivatalban megkezdett fiatal szakértői  programot – mondta a megbeszélésen Nagy István agrárminiszter.

(AM Sajtóiroda)