Bírálati tréninggel kezdődött meg a felkészülés a pálinkakiválóságok kiválasztására. Ez alkalomból a bizottság tagjai kézhez vehették a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által aláírt bírálói felkéréseket.

A Nemzeti Pálinkakiválóság Program 2014-ben indult. Idén a szaktárca  és a Pálinka Nemzeti Tanács közös szervezésében, a Pálinka Országkóstoló keretében, 2018. június 4-e és 6-a között  választják ki az év pálinkakiválóságait. A kiválasztott tételekről részletes leírás és ajánlás jelenik meg a Pálinkakiválóságok Könyvében és a palinka.gov.hu oldalon.

A rendezők 2018. május 10-ig várják a tételeket, a nevezésről az eredetvedelem.kormany.hu oldalon találnak bővebb információt.

A tréning alkalmából Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy a pálinkakiválóság könyveknek nagyon komoly szerepük van a pálinka leíró nyelvének fejlesztésében, ápolásában. A helyettes államtitkár az esemény jelentőségét hangsúlyozva kiemelte, hogy ez a közös kiválasztás szolgáltatta az alapot a pálinka közösségi megjelenéséhez a ProWein nemzetközi szakvásáron.

További információ az eredetvedelem.gov.hu, illetve a palinka.gov.hu oldalakon.

(FM Sajtóiroda)