Az agrártárca vezetője megköszönte Ksenija Škrilec nagykövet asszony 2013 ősze óta tartó misszióvezetői munkáját, és az elmúlt időszak eredményes együttműködését méltatta.

Fazekas Sándor üdvözölte a „mézes reggeli” elnevezésű, mézfogyasztást népszerűsítő szlovén kezdeményezést. Hangsúlyozta, hogy fontosnak tartjuk a méhészeti ágazat fejlesztését, így Magyarország nagy örömmel csatlakozott és támogatta a programot. A miniszter ugyanakkor fontosnak tartotta kiemelni, hogy a két ország közötti együttműködés egyre szorosabbá vált, példaként a V4 együttműködést, az európai unió közös agrárpolitikai programjának kidolgozását és a muravidéki gazdaságfejlesztési programot sorolta.

Kép letöltéseFotó: Pelsőczy Csaba/FM

Fazekas Sándor kifejtette, hogy a visegrádi országok magyar elnöksége alatt kezdődő szakmai és felsővezetői szintű munkában is számítunk a szlovén kollégák közreműködésére. Ennek első állomása a szeptemberi OMÉK idején megrendezendő V4-es agrárminiszteri csúcs lesz.

Fazekas Sándor örömmel elfogadta Dejan Židan szlovén partnerminiszter meghívását a 2017. augusztus 25-27. között megrendezésre kerülő 12. Kína és a Közép-Európai Országok Agrárkereskedelmi és Gazdasági Együttműködési Fórumára és az 55. AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárra. Emellett a nagykövet asszony az erdészeti együttműködés keretében kitért arra, hogy a Magyar-Szlovén Erdészeti Munkacsoport az idén Szlovéniában ülésezik, ahová nagy tisztelettel várják a magyar agrártárca vezetőjét.

(FM Sajtóiroda)