A magyar élelmiszeripar nem csak termékeiben felel meg az igényes orosz piac igényeinek, de a magyar cégek befektetésekkel is erősítik jelenlétüket Oroszországban – hangsúlyozta dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 25. PRODEXPO Nemzetközi Élelmiszer, Ital és Élelmiszer-alapanyag Szakkiállítás megnyitóján elmondott beszédében.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az orosz fogyasztók mindig is kedvelték a prémium magyar termékeket, a tokaji aszú, a libamáj vagy a magyar zöldség és gyümölcs máig ismertek és keresettek az orosz piacon. Ezt jól mutatja, hogy harmadik éve folyamatosan nő a magyar agrárkivitel Oroszországba, a magyar és orosz cégek a beviteli korlátozások ellenére is megtalálták az együttműködési lehetőségeket. A tárcavezető elmondta továbbá, hogy a GMO-mentes magyar mezőgazdaság a termékkivitelen kívül a közvetlen befektetések szempontjából is ígéretesnek látják Oroszországot, amely kiemelten érdeklődik a magyar technológia és tudás iránt a szektorban.

Kép letöltéseForrás: FM

A PRODEXPO Nemzetközi Élelmiszer, Ital és Élelmiszer alapanyag Szakkiállítás, Oroszország legjelentősebb ilyen témájú szakvására. Idén 181 m2-en 9 magyar cég mutatkozott be a látogatók számára az Agrármarketing Centrum szervezésében az egységes arculatú magyar nemzeti standon.

(FM Sajtóiroda)