Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Helyreállították a Táti-szigetek vizes élőhelyeit

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 25. 15:30

A Duna-Ipoly Nemzeti Park 480 millió forintos ráfordítással 195 hektáron helyreállította a Pilisi Bioszféra Rezervátumban található Táti-szigetek vizes élőhelyeit - jelentették be a projekt zárórendezvényén kedden Táton.

Átmeneti mentességet kapnak egyes fertőzött másodvetések a növényvédőszer-használati tilalom alól

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 24. 9:03

Az Európai Bizottság rendeletének módosítása értelmében 2018-tól a termelő ökológiai jelentőségű területeken tilos a növényvédőszerek-használata, így az ökológiai jelentőségű másodvetéseken is. Azonban ha egyes károsítók olyan mértékben felszaporodnak, hogy az már a szomszédos termelők növényvédelmi biztonságát veszélyeztetik, és védekezni szükséges ellenük, egy uniós iránymutatás szerint a tagállamok ezeket vis maior eseményként ismerhetik el.

A Balatoni Horgászok Napja

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 23. 13:56

A Balatonnak hazánkban kiemelt horgászturisztikai szerepe van: évente 70-80 ezer horgász vált jegyet a magyar tengernél. A sporthorgászatot és a halfogyasztást népszerűsítő rendezvények támogatása a kormány kiemelten fontos feladata - fogalmazott az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára Tihanyban, a Balatoni Horgászok Napján.

Nébih farm a belvárosban

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 22. 13:42

Két új városrésszel bővíti a MiniPoliszt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság egyúttal bekapcsolódik az interaktív kiállítás élménypedagógiai programjaiba is. E csatlakozásnak köszönhetően a jövőben a felelős állattartásról, az állatorvosi hivatásról, az élelmiszerlánc-biztonságról vagy éppen az erdőtűz-megelőzésről is tanulhatnak az érdeklődő gyermekek.

Öntözési és vízgazdálkodási kutatóintézet alakult Szarvason

Agrárminisztérium, 2018. szeptember 22. 13:35

Az Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet kutatási programjainak legfőbb célja a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklése, létrehozását a jövőnk, földünk megóvása érdekében vállalt felelősség vezérelte - mondta az agrárminiszter szombaton Szarvason, amikor felavatta az újjáalakult kutatóintézetet.

A magyar erdők világa mutatkozik be a Szabadság téren

Agrárminisztérium, 2018. szeptember 21. 16:04

A magyar erdők világát, értékeit és az erdészek természetmegőrző munkáját mutatják be az állami erdőgazdaságok az Erdővarázs Családi Napon a Szabadság téren péntektől vasárnapig.

A tavalyinál több kukorica teremhet idén

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 21. 14:04

A kedvező időjárásnak köszönhetően a tavalyinál valamivel több kukorica teremhet az idén, napraforgóból pedig a múlt évihez hasonló mennyiséget takaríthatnak be a gazdák - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára.

Az öntözés fejlesztése az egyik legfontosabb mezőgazdasági feladat

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 20. 16:54

A magyar gazdákat nem érintette olyan súlyosan az idei aszály, mint nyugat-európai társaikat, ugyanakkor a kormány komplex öntözési program bevezetésével szeretné elejét venni a hasonló problémáknak – mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Mezőhegyesen.

Mezőhegyes Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzeme lesz

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 20. 14:05

Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzemévé fejlesztik a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Mezőhegyesen, a második alkalommal megrendezett Nemzeti Agrárkamara Szántóföldi Napok és AgrárgépShow megnyitó ünnepségén csütörtökön.

Hétmillió eurós kapacitásbővítő beruházást adott át a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.

Agrárminisztérium, 2018. szeptember 19. 14:56

Új üzemcsarnokot és palackozó gépsort avatott szentkirályi telephelyén a budapesti székhelyű Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. szerdán.