Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Új lehetőségek a talajnedvesség megőrzésére

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 16. 15:50

Több olyan eljárás, készítmény is létezik, amelyek képesek a talaj nedvességét megőrizni, így azokon a területeken is tudnak növénytermesztéssel foglalkozni a gazdák, ahol nincs lehetőség öntözésre - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a Csökkenthető az aszálykár? című szakmai konferencián.

Újabb közel három milliárd forintból újulhatnak meg turistaházak a következő két évben

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 16. 12:42

Közel hárommilliárd forintból újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások országszerte a következő két évben, a fejlesztések hat erdőgazdaságot érintenek - jelentette be a földművelésügyi miniszter és a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos közös sajtótájékoztatón.

A vallásszabadság első kinyilvánításának évfordulójára emlékeztek Tordán

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 13. 19:55

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter részvétele mellett ünnepi koncerttel, hálaadó misével és a Vallásszabadság Emlékművének felavatásával emlékeztek meg a tordai országgyűlés 450. évfordulójára szombaton Erdélyben.

Keleti szomszédunkban ismét megjelent az afrikai sertéspestis

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. január 13. 12:43

A magyar-román határtól alig több mint 7 km-re afrikai sertéspestist (ASP) regisztrált egy háztáji állományban a Román Állategészségügyi Szolgálat. A betegség tényét múlt hét csütörtökön a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették. A helyi hatóságok minden szükséges intézkedést haladéktalanul megtettek az ASP terjedésének megakadályozása érdekében.

A magyar kormány támogatja a határon túli falugazdász hálózatot

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 13. 12:21

A magyar kormány támogatást nyújt a határon túli falugazdász hálózat kiterjesztéséhez - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteki kolozsvári sajtótájékoztatóján, aki szombaton részt vett a vallásszabadság első kinyilvánításának 450. évfordulója alkalmából tartott hálaadó ünnepségen az erdélyi Tordán.

Új szuperszámítógép a klímakutatás szolgálatában

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. január 12. 13:55

Hatalmas lépést tettünk az éghajlatváltozás hazai hatásainak feltérképezése terén a ma átadott új szuperszámítógéppel – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára a KlimAdat projekt nyitórendezvényén szerdán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) székházában.

Az Év Emlőse: a földikutya

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. január 12. 10:53

A keleti sün, az ürge, a denevérek és a mogyorós pele után idén egy egészen különleges fajt választottak az Év Emlősének a Vadonleső Program felelősei: ezúttal a hazánkban fokozottan védett földikutya fajcsoport érdemelte ki a megtisztelő címet.

A biztonságos mezőgazdasági termelés kiinduló pontja a növényvédelem

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. január 12. 10:32

A növényvédelem a mezőgazdaság kiemelt fontosságú területe - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára a Növényvédelmi Bizottság ülésén a Földművelésügyi Minisztériumban.

Nagykátára ért az Egészséges Budapest Program

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. január 11. 12:57

Közel 1,4 milliárd forintból újul meg a nagykátai szakorvosi rendelő. A Pest Megyei Területfejlesztési Program és az Egészséges Budapest Program támogatásával új épületszárny épül, emellett korszerűsítik az orvostechnikai és informatikai eszközparkot is.

A magyar mezőgazdaság Európa egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 11. 12:51

A magyar mezőgazdaság Európa egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma, az elmúlt 8 évben kibocsátása a másfélszeresére nőtt, több mint 70 ezer munkahelyet teremtett - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Szövetségben a magyar mezőgazdaságért című kiadvány bemutatóján.