Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A magyar agrártermékek iránt is érdeklődik a kínai piac

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 15. 16:00

A világ legnépesebb országa nyitott a magyar gabonafélék, az állati termékek és a bor importjára – hangzott el a Kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség delegációjával folytatott tárgyaláson Budapesten. Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes fogadta a Szövetség alelnökét, Fan Youshant, akit számos üzletember kísért el magyarországi útjára.

Magyarország támogatja a balkáni régió mezőgazdaságának fejlődését

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. november 15. 15:26

Magyarország elkötelezett a balkáni régió fejlődése mellett, amit az is bizonyít, hogy hazánk a térségben aktívan vesz részt ikerintézményi együttműködési projektek lebonyolításában, szakértők delegálásában, valamint a FAO-val együttműködve számos projekt finanszírozásában – mondta Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport (SWG) november 15-i miniszteri ülésén a macedóniai Strugában.

Az UHT-tejek áfa-csökkentése az import tejek kiszorulását hozhatja

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. november 15. 14:48

Az UHT-tejek január elsejétől öt százalékra csökkenő áfájának köszönhetően az import tejnek lényegében ki kellene szorulnia a magyar piacról - hangsúlyozta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. Feldman Zsolt a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács VIII. Tejágazati konferenciáján rámutatott, hogy a friss tejnél a korábban bevezetett öt százalékos áfa áttörést hozott, nőtt ugyanis a hazai tej aránya a boltok polcain, és ugyanez várható a tartós tejeknél is.

Fokozott iráni érdeklődés a magyar vetőmag és technológiák iránt

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 14. 8:45

Iráni üzleti delegációval egyeztetett Farkas Sándor agrárminiszter helyettes. Az iráni fél évek óta kiemelt érdeklődést tanúsít nemcsak a hazai nyersanyagok, hanem a hazai szakértelem és technológiai berendezések iránt is, és immár konkretizált, több területre kiterjedő együttműködéseket tervez hazánkkal.

Komlótermesztésbe kezdtek Kastélyosdombón

Agrárminisztérium, 2018. november 13. 19:14

Az első növények elültetésével komlótermesztésbe kezdtek a Somogy megyei Kastélyosdombón.

A magyar mezőgazdaság erősödésének feltétele az állattenyésztés fejlődése

Agrárminisztérium, 2018. november 13. 16:20

Az új állattenyésztési törvény megalkotásánál fontos szempont volt, hogy az uniós rendelet szabta keretek között a lehető legjobban védje és segítse a magyar tenyésztőket, valamint a hazai tenyésztés-szervezési rendszer megerősítését - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Magyar Állattenyésztők Szövetégének küldöttgyűlésén, Herceghalmon.

A mangalicának helye van a modern sertéstenyésztésben is

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. november 13. 12:45

A magyar kormány célja, hogy a sertés és benne a manglica tenyésztés nyereséges tevékenység legyen, hangsúlyozta a mezőgazdaságért felelős államtitkár, az Agrárminisztériumban megrendezett Mangalica szakmai napon.

Nem nyomon követhető borjúhús miatt bírságolt a Nébih

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. november 13. 9:24

Házhozszállítást is végző budapesti éttermet ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek az egységben számos higiéniai hibát tártak fel, nem nyomon követhető élelmiszerek miatt pedig több millió forint bírságot szabtak ki.

Az agrártárca a környezetügyi feladatait továbbra is magas színvonalon látja el

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. november 12. 18:47

A kormányzati bürokráciacsökkentést követően az agrártárca minden eddigi feladatát a jövőben továbbra is ellátja, beleértve a természetvédelem területét is. A minisztérium környezetügyi államtitkársága, valamint a szakmai felügyelete alá tartozó háttérintézmények és területi szervek 2208 fős létszámából összesen 60 kolléga álláshelye szűnt meg. Ez a sajtóban megjelent számokkal ellentétben mindösszesen 2,7 %-os létszámcsökkenést jelent az államtitkárság vonatkozásában.

Folytatódik a kertművelést népszerűsítő program

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. november 12. 14:38

A „Legszebb konyhakertek” országos program kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az otthoni kertgazdálkodás minél elterjedtebb és népszerűbb elfoglaltság legyen – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn, a Herman Ottó Konferencia Központban megrendezett évértékelő és program-meghirdető ünnepségen.