Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Zhang Zhongqiu kínai főállatorvos május 19-ei, Budapesten történt tárgyalásuk alkalmával együttműködési megállapodást írtak alá az állategészségügyi hatóságok közötti szorosabb összefogásról.

Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A két fél találkozásának fő témája a magyar, illetve a kínai állategészségügyihatósági rendszerek ismertetése volt. Ezen kívül Bognár Lajos tájékoztatást adott a madárinfluenza-járvány aktuális magyarországi helyzetéről is.

Az együttműködésben megfogalmazott szorosabb szakmai összefogásnak a jövőben várhatóan mind tudományos mind pedig kereskedelmi területen kedvező hatásai lesznek hazánkra nézve.

Kép letöltéseFotó: Pelsőczy Csaba/FM

A kínai főállatorvos Zhang Zhongqiu a magyarországi itt tartózkodása során látogatást tett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság Nemzeti Referencia Laboratóriumában. A kínai és magyar fél együttmüködést kezdeményezett a releváns kínai és magyar intézmények között. A Földművelésügyi tárca számára kiemelten fontos, hogy nemzetközi szinten szoros kapcsolatot tudjon kialakítani és a közös érdekeket tovább tudja erősíteni a jövőben is.

(FM Sajtóiroda)