Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

A gyümölcs ágazat szempontjából kiemelkedő fontosságú adatokat gyűjt a KSH a napokban kezdődő összeírás segítségével

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. február 14. 9:58

Gyümölcsültetvény-összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal 2018. február 14 e és április 16-a között. Az adatgyűjtés során azokat a gyümölcstermesztő gazdálkodókat kérdezik meg, akik 2017-ben területalapú támogatást igényeltek.

Folyamatosan ellenőrzi az internetes tűzifahirdetéseket a Nébih

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. február 14. 9:53

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) folyamatosan ellenőrzi az online tűzifahirdetéseket is. Ezekben az esetekben a legnehezebb ugyanis azonosítani a hirdető személyét és a hirdetés valóságtartalmát, így a vásárlók jogos panaszának érvényesítése akadályokba ütközhet. Az első, célirányos vizsgálatokon az ellenőrzött hirdetések 70%-át kellett töröltetni.

Budapesti csapat győzelmével zárult a Közétkeztetési Szakácsverseny

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. február 10. 10:50

A Sirha Budapest kiállítás adott otthont február 9-én a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” országos döntőjének, amelyen a régiós elődöntők 12 győztes csapata mérte össze tudását a nyilvánosság előtt. A verseny idei tematikájának megfelelő „tavaszváró menüsor” legjobbikát az Eurest Budapest csapat készítette el.

Súlyos műszaki és higiéniai hiányosságok miatt függesztette fel a Nébih egy fővárosi sütőüzem tevékenységét

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. február 1. 8:15

Súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy budapesti finom pékáru és cukrászati termék előállító üzem működését. A hatósági szakemberek több mint 580 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból azok lejárt minőségmegőrzési ideje és nyomon követhetetlensége okán, valamint az egységben tapasztalt műszaki és higiéniai hiányosságok miatt. A Nébih a még forgalomban lévő késztermékek visszahívását is elrendelte.

Mintegy 1 tonna húst vont ki a Nébih a forgalomból egy Baranya megyei élelmiszer előállító egységben

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. január 30. 9:13

Egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság kb. 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését.

Január 31. a felügyeleti díj második részletének befizetési határideje

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. január 29. 15:24

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy közeledik 2018. január 31-e, a 2017. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének befizetési határideje. A fizetési értesítő a Nébih bevallási felületén (portal.nebih.gov.hu/Ügyfélprofil) érhető el. A díj átutalása kizárólag az e célra elkülönített fizetési számlára teljesíthető.

A közkedvelt húskészítmény is sorra került a NÉBIH terméktesztjén

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. január 26. 10:00

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a sertéshúst tartalmazó párizsikat ellenőrizte legújabb Szupermenta terméktesztjén. Összesen 30 párizsit vizsgáltak, köztük szeletelt és rúd kiszerelésű termékeket. Laboratóriumban ellenőrizték, hogy ezek a húskészítmények valóban megfelelnek-e az élelmiszerbiztonsági követelményeknek, továbbá a Magyar Élelmiszerkönyv kritériumainak. Egy termék esetében minőségi probléma miatt eljárást indítottak a hivatal szakemberei.

Az ismeretek váljanak a gyakorlat részévé

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. január 25. 8:55

Sikerrel zárta az elmúlt két esztendőt a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform, amelynek rendezvénysorozatát a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. együttműködésével indították el. Laszlovszky Gábor, az FM Élelmiszeripari főosztályának vezetője a szerdai záróeseményen elhangzott köszöntőbeszédében elmondta, hogy a következő két évben az lesz a céljuk, hogy az útmutatókban összefoglalt ismeretek minél szélesebb körben váljanak a mindennapi gyakorlat részévé.

Hamarosan már Brazíliába is szállíthatnak az exportra jelentkezett hazai élelmiszer-vállalkozások

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. január 24. 16:25

Huszonegy magyar, marha- és sertéshús feldolgozásával foglalkozó cég, valamint tejüzem szerzett exportengedélyt Brazíliába, emellett pedig 6, a dél-amerikai ország piacán eddig is jelenlévő vállalat bővíthette termékválasztékát a korábban nehezen megközelíthető brazil piacon.

Nem tárt fel kirívó szabálytalanságokat a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés 2017-ben

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. január 19. 11:05

A főbb adatokat és a szabálytalanságok súlyosságát tekintve javulást mutatnak a 2017-es téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei a megelőző évekhez viszonyítva. A december 1-31. között zajlott ellenőrzés-sorozatot Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el. Az élelmiszerláncban végzett összesen 4.775 ellenőrzés során csaknem 11,5 millió Ft bírságot szabott ki és 14.143 kg élelmiszert vont ki a forgalomból a szakhatóság.