Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Az élelmiszerek kettős minősége ellen egységes uniós jogi szabályozásra van szükség

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. február 1. 15:16

Egységes európai uniós jogi szabályozást kell kialakítani az élelmiszerek kettős minőségének felszámolása érdekében - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

Újraindulhat a hazai sertéshús exportja Szingapúrba

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. január 28. 13:24

A szingapúri Agro-Élelmiszer és Állategészségügyi Hatósággal (AVA) kötött megállapodásnak köszönhetően ismét lehetővé vált a magyar vállalatok számára a sertéshús és nem hőkezelt sertéshúskészítmények Szingapúrba történő kiszállítása.

Online járványügyi képzést indított a Nébih vadászok számára

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. január 22. 13:39

Hazánk afrikai sertéspestissel (ASP) fertőzött területein egyéni és társas vadászatot csak járványügyi képzést végzett, sikeres vizsgát tett és erről tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak. E kötelezettségüknek a vadászok immár online is eleget tehetnek a Nébih távoktatási oldalán.

Szupermenta teszt: biztonságosak a 100%-os citromlevek

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. január 17. 9:22

13 citromlé komplex vizsgálatát és ellenőrzését végezték el a szakemberek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjában. A hivatal munkatársai laboratóriumban ellenőrizték többek között a növényvédő- és tartósítószerek jelenlétét, a termékek vitamin- és citromsav-tartalmát, valamint pH értékét.

Világnapot kapott az élelmiszer-biztonság

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. január 15. 10:16

Az idei évtől június 7-e a biztonságos élelmiszerek előnyeiről szól majd. A tematikus világnap szükségességével először 2015-ben kezdtek el foglalkozni a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot.

Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a 2018-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. január 10. 15:08

Avas dióbelet és a megengedettnél magasabb morfin tartalmú étkezési mákot is találtak a Nébih szakemberei a téli szezonális ellenőrzés során.

Thaiföld is alkalmazza a regionalizációt a jövőben madárinfluenza járvány esetén

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. január 7. 15:03

Újabb szakdiplomáciai sikert ért el az Agrárminisztérium. A thai hatóságokkal kötött megállapodás értelmében a jövőben egy esetleges hazai madárinfluenza járvány esetén kizárólag a fertőzött területről származó baromfitermékekkel szemben vezetnek be korlátozásokat a távol-keleti országban.

A faanyag-kereskedelemben is fontos a nyomon követhetőség

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. december 17. 9:12

Két tűzifa- és egy fűrészáru-kereskedés működését függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mivel a telephelyeken nem volt nyomon követhető a vásárolt és értékesített, valamint tárolt faanyagok eredete, forgalmazása. A fatermékek szigorú nyomon követését uniós és hazai jogszabályok írják elő annak érdekében, hogy a faanyag kereskedelmi láncból ki lehessen zárni az illegális eredetű faanyagot.

Nem mindegyik citrom állta ki a próbát

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. december 14. 11:16

Citromokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjában. A szakemberek 10 különböző, hálós kiszerelésű déligyümölcsöt vontak komplex ellenőrzés alá. A növényvédőszer-maradékokon túl megmérték a termékek C-vitamin tartalmát, valamint ellenőrizték azok jelölését is. Egy citromnál megtévesztő jelölés miatt kellett intézkedni, míg egy másik gyümölcsnél hiányos címkét találtak a szakemberek.

A Pálinkakiválóságok Könyve hozzájárul az ország imázsépítéséhez

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. december 12. 10:46

A nemzeti pálinkakiválóság program küldetése, hogy megismertesse a minőségi magyar pálinkákat a belföldi és külföldi közönséggel, Magyarország imázsépítéséhez és a mértékletes fogyasztás ösztönzéséhez a Pálinkakiválóságok Könyve is hozzájárul - mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden az idei kiadvány bemutatóján.