Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Vezető hírek

Megújult a bácsborsódi Latinovits-kápolna

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. június 25. 11:54

„A múlt erős gyökér, jelen és jövő belőle él” – idézte Bábel Balázs érsek szavait a felújított bácsborsódi Latinovits-kápolna felszentelésének és átadásának alkalmából Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A másfél évszázados, leromlott állapotú, romos kápolnát az önkormányzat egy év alatt, uniós segítséggel újíttatta fel.

Aszalt sárgabarackot kellett kivonni a forgalomból

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. június 24. 17:53

Az Európai Unió gyorsvészjelző rendszerén (RASFF) a lengyel hatóságtól érkezett az a bejelentés, miszerint magas szorbinsav tartalmat mutattak ki asztalt sárgabarackban.

Összefogás az illegális fakitermelés ellen

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. június 24. 10:09

Az európai uniós tagállamok és a tagjelölt országok szakértői június elején információt, tapasztalatot cseréltek az illegális fakitermelés elleni küzdelem elősegítéséért. A zágrábi találkozó kiemelt témája a tagjelölt nyugat-balkáni államokkal történő együttműködés volt.

Élelmiszerkönyvi változások a jobb minőségű élelmiszerekért

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. június 24. 8:53

A vásárlói tudatosság erősödésével egyre nagyobb a társadalmi igény a jó minőségű élelmiszerek, így a sütőipari termékek iránt is. Ennek szem előtt tartásával - figyelemmel a magyar szokásokra és vásárlói elvárásokra - újult meg néhány hónapja a Magyar Élelmiszerkönyv Sütő-és cukrászipari termékek lapjai. A folyamatosan frissülő, megújuló szabályok garantálják, hogy az előírásokat betartva, megfelelő szakértelemmel, jó minőségű termékek készülhessenek.

Közétkeztető konyhákat értékelt a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. június 23. 17:46

Ezerhétszázegy főzőkonyhát vizsgáltak meg a minőségvezérelt közétkeztetés program első „tanévében” a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai auditorai. A meglepetésszerű helyszíni szemléken a konyhák több mint 7%-a jeles eredményt ért el, ugyanakkor 6%-uk elégtelenre vizsgázott. A gyengébb eredményekért büntetés nem jár, ezeken a helyeken a NÉBIH a hibák javításához és a fejlesztéshez nyújt szakmai segítséget.

Itt a hőség – veszélyben az erdők

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. június 23. 17:23

Sokan nem is sejtik, hogy kánikula idején, az éghető vékony biomassza akár egy óra alatt képes kiszáradni. Az extrém meleg miatt az erdők is fokozott veszélyben vannak. Ez pedig fokozott óvatosságot követel azoktól is, akik a szabadban szeretnének tüzet gyújtani.

A magyar agrárium fejlesztésének tapasztalatait tanulmányozza a Moldovai Köztársaság miniszterhelyettese

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. június 23. 17:06

A Moldovai Köztársaság mezőgazdasági termelésének fejlesztéséhez gyűjtött jó gyakorlatokat Iurie Uşurelu mezőgazdasági és élelmiszeripari miniszterhelyettes a Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárral folytatott egyeztetésen.

A fertőtlenítőszerek és a fertőtlenítés jelentősége az élelmiszerbiztonság fenntartásában

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. június 22. 16:22

Takarítás, tisztítás, fertőtlenítés – kiemelt jelentőségű területek az élelmiszerlánc-biztonságban, hiszen a megfelelő higiénia kialakítása, fenntartása az élelmiszerek biztonságát és minőségét befolyásolja. A nem megfelelő hatékonyságú, vagy rosszul használt fertőtlenítőszerek súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelenthetnek.

39 tonna savanyúságot vontak ki a forgalomból

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. június 16. 9:05

Egy budapesti savanyító üzemet ellenőrzött a XVII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az akció során több mint 39 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.