Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Vezető hírek

Szlovákia és Magyarország közösen lép fel az élelmiszerek kettős minőségével szemben

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. február 27. 10:11

Szlovákia és Magyarország közös előterjesztésben kéri az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének megtárgyalását, valamint az ennek visszaszorításához szükséges jogi eszközök kialakítását a március 6-i Mezőgazdasági és Halászati Tanácson.

Mintegy négyezren már bejelentkeztek az EUTR hatósági nyilvántartásba

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. február 27. 8:36

Mostanáig mintegy 4000 faanyag kereskedelmi lánc szereplő tett eleget EUTR regisztrációs kötelezettségének. A bejelentkező felület folyamatosan elérhető, fontos azonban, hogy az ellenőrzések során a hatóság szakemberei már a technikai azonosító szám meglétét is vizsgálják. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja az érintettek figyelmét, hogy aki még nem regisztrált a rendszerben, az mielőbb pótolja.

Több mint 100 tonna jelöletlen, részben illegális takarmányt foglalt le a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. február 23. 9:09

Egy időben, két helyszínen tartott összehangolt ellenőrzést Pest megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a NAV Pest megyei Igazgatóságának és a NAV Bevetési Igazgatóságának munkatársaival közösen. A szakemberek egy illegális takarmány előállítónál és egy bejelentett, előállítással is foglalkozó nagykereskedőnél vizsgálódtak. Az eljárás során több mint 100 tonna takarmány-alapanyagot és készterméket, valamint antibiotikum tartalmú állatgyógyszert foglaltak le.

Mintegy 100 termék átfogó vizsgálatát rendelte el a földművelésügyi miniszter

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. február 20. 13:17

Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára budapesti február 20-i sajtótájékoztatóján bejelentette: Fazekas Sándor a tárca minisztere elrendelte a hazai és külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát. A NÉBIH munkatársai már el is kezdték a munkát.

Madárinfluenza járvány: elérhetők a kötelező minimum járványvédelmi előírások

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. február 17. 12:36

Megjelent a baromfitelepek járványvédelmi minimum feltételeit tartalmazó Országos Főállatorvosi határozat. Az előírás célja a baromfiállományok, különösen a szabadtartású víziszárnyas telepek járványügyi biztonságának fokozása a madárinfluenza vírus okozta károk csökkentése és a későbbi kockázatok mérséklése érdekében.

Tovább erősödik az agrártárca háttérintézményei közötti együttműködés

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. február 16. 17:24

Új együttműködések kialakítását és a működési költségek csökkentését célozta az az értekezlet, amelyet Fazekas Sándor miniszter hívott össze a Földművelésügyi Minisztérium kötelékébe tartozó több mint nyolcvan intézmény vezetője számára a Herman Ottó Konferencia Központba, 2017. február 14-én.

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. február 14. 12:18

Hamis állatgyógyszer forgalmazásáról értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A „Neostomosan koncentrátum A.U.V.” szer kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgál. A hamisítványok elsősorban a keleti országrészben (Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben) érhetők el, nem engedélyezett kiszerelésben, román nyelvű csomagolásban. Az ügyben a NÉBIH feljelentést tett.

Szigorú szabályai vannak a „chia mag” (aztékzsályamag) forgalmazásának

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. február 9. 11:49

Napjaink egyik slágerterméke a „chia mag”. Azt azonban kevesen tudják, hogy ez az új élelmiszerek kategóriájába tartozó termék kizárólag előrecsomagolt formában vagy csak bizonyos termékek összetevőjeként, szigorú feltételek mellett értékesíthető. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a forgalmazáshoz kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Versenyre hívja a közétkeztetőket a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. február 8. 11:49

Izgalmas és tanulságos megmérettetésre várja a közétkeztető konyhák csapatait a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV). A „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” témája a „tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében”. A nevezéseket április 18-ig fogadja a NÉBIH.