Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Vezető hírek

Fokozottan ellenőrzi a tűzifa kereskedőket a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 30. 15:52

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) célellenőrzést indított a tűzifa kereskedelem területén. Az elmúlt hetek vizsgálatai alapján a leggyakoribb probléma az új típusú szállítójegy hiánya, valamint annak hibás kitöltése. A hatóság felhívja a faanyag kereskedelemben érintett vállalkozások figyelmét, hogy fatermékeknél is törvényi előírás a nyomon követhetőség biztosítása.

Hamis növényvédő szereket foglalt a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 29. 9:09

Közérdekű bejelentés alapján tartott ellenőrzést egy Pest megyei nagykereskedő raktárában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) még májusban. Az akció során feltárt információk alapján országszerte további 24 helyszínen vizsgálódtak a szakemberek. Az ellenőrzéssorozat eredményeként több mint 2600 kg hamis növényvédő szert foglaltak le és további 3000 kg visszahívását rendelték el a NÉBIH ellenőrei. A hamisított termékek forgalmazói több millió forintos bírságra számíthatnak.

Körültekintően vásároljunk élelmiszert az internetről

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 28. 10:34

Töretlen az internetes kereskedelem népszerűsége. Élelmiszerek vásárlásához is egyre többen választják ezt a sok szempontból kényelmes beszerzési formát. Az új lehetőségek azonban újfajta kockázatokat is rejtenek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, hogy elkerüljük az internetes élelmiszer-vásárlás veszélyeit.

Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 27. 16:36

Változtak a húskészítményekre és a sütőipari termékekre vonatkozó előírások a Magyar Élelmiszerkönyvben azért, hogy a magyar fogyasztók az eddiginél is jobb minőségű élelmiszerekhez juthassanak - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szombaton kezdik a rókák veszettség elleni vakcinázását

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 26. 14:23

2016. október 1-15-e között zajlik hazánkban a rókák őszi veszettség elleni orális vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el. A csalétekszórás a lakott területeket és a belterületeket nem érinti. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Magyarország veszettségmentessé tétele érdekében szemléletformáló kampányt is indít az Európai Unió támogatásával.

Újborral koccintottak Nemesnádudvaron

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 25. 13:18

Szeptember (Szent Mihály hava) az összegzés ideje, amikor az ember számot vet: mit tett jól, és mit kell másként tennie a következő esztendőben. Ilyenkor, a szüreti felvonulásokon, mulatságokon ünnepeljük azt a sok, alázattal végzett munkát is, amit egész évben elvégeztünk a földeken, a kertben, a szőlőkben – köszöntötte Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője a nemesnádudvari Szent Mihály Napi Újbor Ünnepre összegyűlteket.

A természet értékeit ünnepelték Baján

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 24. 16:07

A természet bőkezűségéről szólt a hétvége Baján. A Bácska Kincse Fesztiválon terítékre került a helyi borkínálat, a környéken élő méhészek termékei, valamint a települést körülölelő erdő, a Gemenc nyújtotta értékek. Büszkék lehetünk a termelőinkre, akik szorgalmukkal, tudásukkal, mindennapi alázattal végzett munkájukkal bizonyítják a természet iránti szeretetüket és szakértelmüket - köszöntötte a fesztiválra érkezőket Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

Több mint 2,5 tonna élelmiszert foglalt le a NÉBIH egy hűtőházban

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 9:53

Egy vecsési hűtőházat ellenőriztek múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei. Az üzemben 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt, jelöletlen, illetve ismeretlen eredetű élelmiszer megsemmisítését rendelte el a hatóság. A helyszínen tapasztalt higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás csomagolási tevékenységét is.

Az agrárkereskedelem jelentős központja a 25 éves Budapesti Nagybani Piac

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 22. 15:57

Ha igaz, hogy Budapest az ország szíve, akkor az ország vérkeringését a vidék adja. A Budapesti Nagybani Piac negyedszázados fennállása jól példázza a főváros és vidék egymásra utaltságát – fogalmazott Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Nagybani Piac 25. jubileumi ünnepségén.