Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

Zsigó Róbert

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Vezető hírek

Sokszínű gasztronómia és vonzó szakképzés Baján

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. december 8. 18:05

A térség legkülönlegesebb bográcsos ételeit készítették el Baján, a Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakiskolában. Az Európai Szakképzési Hét keretében megrendezett főzőversennyel a cél az volt, hogy az iskola tanulói bemutassák a megye egyedülálló gasztronómiai kínálatát. Köszöntőjében Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: nagy szükség van azokra a rendezvényekre, amelyek segítenek bennünket a hagyományok megerősítésében.

Folytatódnak a fejlesztések a Bajai Szent Rókus Kórházban

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. december 8. 17:40

Újabb pályázaton nyert jelentős fejlesztési támogatást a bajai kórház. Az intézmény több mint 171 millió forintból korszerűsítheti a területén található ingatlanokat. A munkálatok végére két orvosszálló, összesen 36 lakása válhat energiatakarékossá – üdvözölte a fejlesztést Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Csaknem 100 ezer liter lejárt almalé forgalmazását tiltotta meg a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 9:10

Több mint 94 000 liter lejárt minőségmegőrzési idejű almalé forgalmazását tiltották meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei egy Hajdú-Bibar megyei gyümölcslé üzemben.

Indul a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. december 5. 11:01

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően december elsejétől az egész ország területén téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendelt el Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Az idei ellenőrzéssorozat december elseje és december 31-e között lesz.

Sikerrel zárult a „Helyből jobb!” konferenciasorozat

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. december 2. 13:50

Öt év alatt megháromszorozódott a helyi termelők száma Magyarországon, míg 2010 elején a helyi termelők száma nem érte el az 5000 főt, 2015 végétől már közel 15.000-en dolgoztak e területen, egyre többen vágnak tehát bele a kistermelőként végezhető élelmiszer előállításba és értékesítésbe - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert a „Helyből jobb” konferenciasorozat záró rendezvényén.

A magyar hatóság engedélyezheti a húsüzemek izraeli exportjogosultságát

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. november 25. 15:01

A magyar és az izraeli élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság kiváló kapcsolatának köszönhetően Magyarország – néhány másik uniós tagállam mellett – megkapta a jogot, hogy maga terjeszthesse fel, mely húselőállító üzemei exportálhatnak Izraelbe.

Efko gyümölcskészítményeket hívott vissza a gyártó

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. november 25. 9:43

Az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors veszélyjelző rendszerén érkezett riasztás szerint műanyagdarabok kerülhettek az osztrák efko Frischfrucht und Delikatessen GmbH. által előállított kompót termékekbe a gyártás során. A termékeket az előállító ország mellett további 9 tagállamban értékesítették, Magyarországon az alábbi azonosítókkal ellátott élelmiszerek kerültek forgalomba:

A járvány leküzdése a cél

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. november 25. 8:44

Az európai madárinfluenza járvány – melynek hazánk is elszenvedője – egyre több országot érint. Az utóbbi napokban Ausztria, Németország, Horvátország, Dánia, Hollandia után Olaszország és Svédország is jelezte a betegség jelenlétét vadmadárállományban, illetve baromfitelepeken. A járvány leküzdéséért a magyar állategészségügyi hatóság mindent megtesz, és továbbra is számít az állattartók felelősségteljes együttműködésére.

Tovább folytatódnak az óvodafelújítások Baja és térségében

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. november 24. 16:42

Kormányzati támogatással, megközelítőleg 105 millió forintból vált korszerűbbé és tágasabbá a Vaskút-Bátmonostor Német Nemzetiségi Óvoda. A munkálatokat abból a forrásból finanszírozta az önkormányzat, amelyet az el nem adósodott települések számára különített el a kabinet. Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadáson elmondta: 2014-ben és 2016-ban megközelítőleg 450-450 millió forintot kapott a térség 11 érintett települése, amiből több jelentős beruházás is megvalósulhatott.