Állami Földekért Felelős Államtitkárság

Dr. Bitay Márton Örs

állami földekért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

A magyar gazdák győztek és az ellenzék ismét kudarcot vallott – Reagálás az Ab mai határozataira

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 14:32

A magyar gazdák győztek és az ellenzék próbálkozása ismét kudarcot vallott, nem sikerült megsemmisíteni a Földet a gazdáknak programot. Az ellenzék kezdettől támadja a programot, mert még mindig a spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védik, és vissza akarja állítani a balliberális földpolitikát, amikor elárulták a nemzeti érdekeket és a magyar földeket külföldiek, spekulánsok és nagybirtokosok kezére juttatták. A kormány ugyanakkor tudomásul veszi az Alkotmánybíróság döntését, és kész a földek hasznosításából származó bevételekre vonatkozó szabály pontosítására.

A Kárpát-medencei magyar értékek a festőművészet fókuszában

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 15. 9:24

Egyedülálló és példaértékű az a kezdeményezés, mely hazánk természeti és szellemi értékeire kívánja felhívni a figyelmet – mondta Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára, a 16. Magyar Festészet Napja ünnepélyes főrendezvényén október 15-én, a Bálna Budapest kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban.

Sikeres volt a nyúlhúsfogyasztás növelésére indított kampány

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 14. 18:08

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős helyettes államtitkára szerint sikeres volt a nyúlhúsfogyasztás növelésére indított idei kampány.

26 méter magas kilátót adott át az Ipoly Erdő Zrt.

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 11. 15:16

A létesítmény az Ipoly Erdő Zrt. saját forrásból finanszírozott nettó 45 millió forintból valósult meg. A Prónay kilátó teljes magassága 26 méter, mely 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a felső teraszra 128 lépcső vezet.

Zenés programok az erdőből

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 8. 11:39

Az erdő és a zene összeköt bennünket - mondta Ugron Ákos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős helyettes-államtitkár köszöntőjében a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében elnevezésű rendezvényen Püspökfürdőn.

Közel tízmilliárd forint értékű rönkfát termelnek ki évente a magyar erdőkben

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 28. 18:56

Közel tízmilliárd forint értékű rönkfát termelnek ki évente a mintegy 2 millió hektárnyi magyar erdőterületen – jelentette ki Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára Zalalövőn, egy nyersfát feldolgozó cég fejlesztéseinek avatása alkalmából.

Korszerű közjóléti létesítményt adtak át Lovasberényben

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 28. 15:05

2010 óta a kormány 16 milliárd forintot szánt közjóléti szolgáltatások fejlesztésére - mondta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a Lovasberényi Látogatóközpont ünnepélyes átadóján.

A Kárpát-medence kincseibe az erdőink is beletartoznak

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 9:56

Hosszú távú célunk, hogy elérjük az ország 27 százalékos fával borítottságát - mondta Ugron Ákos, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes-államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) Erdészeti Szakmai Konferenciáján.

Általános tűzgyújtási tilalom feloldása

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 12. 9:28

A földművelésügyi miniszter az ország területén lévő erdőkben és a fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokra, a 2017. június 20-tól, az EVgF/513/2017. számú határozattal elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat azonnali hatállyal feloldja.

Átadták a Káld-Hidegkúti Kisboldogasszony kápolnát

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 8. 13:23

A Földművelésügyi Minisztérium 25 millió forintos vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a Káld-Hidegkúti Kisboldogasszony kápolna felújításához, melyet szeptember 8-án dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepélyes keretek között áldott meg.