Állami Földekért Felelős Államtitkárság

Dr. Bitay Márton Örs

állami földekért felelős államtitkár

Vezető hírek

A Fővárosi Törvényszék az úgynevezett Kishantosi-ügyben jogerős ítéletében kimondta, hogy az állam tulajdonában lévő földterületek hasznosítása jogszerű volt

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 23. 15:10

Végérvényesen és jogerősen eldőlt, hogy a Magyar Állam törvényesen járt el az állami földterületek hasznosítása során. A Fővárosi Törvényszék döntésével megerősítette az Alkotmánybíróság korábbi döntését, mely szerint az állami földterületek hasznosítása az Alaptörvény előírásaival összhangban történt, tehát a 2010 után kialakított állami földhaszonbérleti pályázati rendszer teljes mértékben jogszerű.

Finn Erdészeti Gépbemutató Szombathelyen

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 9. 13:04

A Földművelésügyi Minisztérium és Finnország Nagykövetsége közös szervezésében a Szombathelyi Erdészeti Zrt. területén, március 9-én, csütörtökön erdészeti gépbemutató tartottak. Az eseményt Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár és Werner Merzeder, a Finpro Közép-Kelet Európai Régió vezetője nyitotta meg.

Mától tilos az erdőkben tűzet gyújtani

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 3. 11:20

A földművelésügyi miniszter 2017. március 3-án átmeneti időre, általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdőkben. Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő nappali felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes időjárásnak köszönhetően, ezért a földművelésügyi miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, 2017. március 3-tól átmeneti időszakra vonatkozóan általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A Soproni Egyetem minden ízében környezettudatos

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 3. 9:19

„Erdészeti, faipari, közgazdasági és pedagógiai karával a Soproni Egyetem tevékenységét a környezettudatos gondolkodásmód jellemzi. Ápolja az erkölcsi, emberi és nemzeti értékeket, célkitűzéseivel és működésével Európa, a régió és az egész ország szellemi felemelkedését szolgálja” – mondta a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Ugron Ákos Gábor, Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkárt képviselve a Soproni Egyetem mai Névadó Ünnepi Szenátusi Ülésén.

Tényekkel vitáznak

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. december 15. 17:28

A szocialisták kétségbe vonják a gazdák éves munkájának eredményeit és ebből kívánnak politikai tőkét kovácsolni. A számok azonban nem hazudnak.

Az Alkotmánybíróság döntése szerint is jogszerűen történt az állami földek hasznosítása

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 11:36

Az Alkotmánybíróság 2016. december 6-i döntésével egyértelművé tette, hogy az állami földek hasznosításának jogszabályi rendszere összhangban áll az Alaptörvénnyel. Az Alkotmánybíróság tanácsa tehát elutasította a bírói kezdeményezést.

A bíróság szerint is nyertese Sallai R. Benedek az állami földprogramnak

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. december 1. 18:12

A bíróság csütörtökön, első fokon nagyrészt elutasította Sallai R. Benedek képviselő keresetét. A bíróság szerint sem vitatható, hogy az LMP-s országgyűlési képviselő nyertese az állami földprogramnak.

Rendőrlakásokat adtak át a Vértesi Erdő Zrt.-nél

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. december 1. 12:57

Az ilyen beruházások is jól mutatják, milyen sokrétű az állami erdészeti társaságok társadalmi szerepvállalása. A Vértesi Erdő Zrt. már többször bizonyította, hogy nem csak a térség erdeire, természeti értékeire, hanem a városokra, falvakra, azok hagyományaira is külön kiemelt figyelmet fordít – mondta Bitay Márton államtitkár csütörtökön, Tatabányán.

Informális tanácskozást tartottak az EU erdőgazdálkodásért felelős vezetői

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. november 11. 14:07

A faanyag származási igazolási rendszeréről tárgyaltak az Európai Unió tagállamainak erdőgazdálkodásért felelős vezetői. A soros szlovák elnökség által összehívott, az EU erdészeti vezetőinek informális ülésén Magyarországot Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár képviselte Pozsonyban.