Állami Földekért Felelős Államtitkárság

Dr. Bitay Márton Örs

állami földekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Tényekkel vitáznak

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. december 15. 17:28

A szocialisták kétségbe vonják a gazdák éves munkájának eredményeit és ebből kívánnak politikai tőkét kovácsolni. A számok azonban nem hazudnak.

Az Alkotmánybíróság döntése szerint is jogszerűen történt az állami földek hasznosítása

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 11:36

Az Alkotmánybíróság 2016. december 6-i döntésével egyértelművé tette, hogy az állami földek hasznosításának jogszabályi rendszere összhangban áll az Alaptörvénnyel. Az Alkotmánybíróság tanácsa tehát elutasította a bírói kezdeményezést.

A bíróság szerint is nyertese Sallai R. Benedek az állami földprogramnak

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. december 1. 18:12

A bíróság csütörtökön, első fokon nagyrészt elutasította Sallai R. Benedek képviselő keresetét. A bíróság szerint sem vitatható, hogy az LMP-s országgyűlési képviselő nyertese az állami földprogramnak.

Rendőrlakásokat adtak át a Vértesi Erdő Zrt.-nél

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. december 1. 12:57

Az ilyen beruházások is jól mutatják, milyen sokrétű az állami erdészeti társaságok társadalmi szerepvállalása. A Vértesi Erdő Zrt. már többször bizonyította, hogy nem csak a térség erdeire, természeti értékeire, hanem a városokra, falvakra, azok hagyományaira is külön kiemelt figyelmet fordít – mondta Bitay Márton államtitkár csütörtökön, Tatabányán.

Informális tanácskozást tartottak az EU erdőgazdálkodásért felelős vezetői

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. november 11. 14:07

A faanyag származási igazolási rendszeréről tárgyaltak az Európai Unió tagállamainak erdőgazdálkodásért felelős vezetői. A soros szlovák elnökség által összehívott, az EU erdészeti vezetőinek informális ülésén Magyarországot Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár képviselte Pozsonyban.

Dinamikusan fejlődnek az indonéz-magyar kapcsolatok

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. november 9. 13:22

Az indonéz Földügyi és Területrendezési Minisztérium szakértő csoportja tett látogatást a Földművelésügyi Minisztériumban szerdán. Az indonéz delegációt Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár fogadta.

Most fordul a Földművelésügyi Minisztériumhoz az ellenzék az állami földértékesítések kapcsán alap adatokért?

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. november 3. 15:03

Magyar Zoltán és Sallai R. Benedek országgyűlési képviselők a földművelésügyi miniszterhez és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) fordultak azonos tartalmú közérdekű adatigényléssel, melyben a „Földet a gazdáknak!” Program keretében árverésen eladott állami földek új tulajdonosainak neveit és a megkötött adásvételi szerződéseket kérik megküldeni. Annak ellenére, hogy a leendő földtulajdonosok neveit mindenki megismerheti a nyilvános ingatlan-nyilvántartási adatbázisból.

Több mint 74 ezer hektárt fiatal gazdák vásároltak a földértékesítési programban

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. október 25. 17:13

Az értékesített termőföld mintegy harmadát, több mint 74 ezer hektárt fiatal gazdák vásároltak meg a nyáron lezárult „Földet a gazdáknak” Programban - mondta Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Átlátható és hatékony az állami erdőgazdaságok működése

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. november 2. 10:12

Az utóbbi napokban megjelent sajtóhírekre reagálva a Földművelésügyi Minisztérium ismét leszögezi: a szaktárca még nem kapta meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal végleges ellenőrzési jelentését. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a jelentéstervezetre több észrevételt tett, amelyekre még szintén nem érkezett válasz.