Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Videók

Magtárban az idei termés nagyja

Magtárban az idei termés nagyja2017. szeptember 27.

Jól haladnak az őszi betakarítási munkák, az elmúlt öt év átlagához viszonyítva, a kukorica kivételével minden növény hozama 5-17 százalékkal nőtt. A hazai ellátás biztosított és jut bőven kivitelre is – közölte az agrárgazdaságért felelős államtitkár a Betakarítási Koordinációs Bizottság ülését követően.
Az élelmiszerek áfájának csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent a családoknak

Az élelmiszerek áfájának csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent a családoknak2017. július 10.

Az élelmiszerek eddig bejelentett általános forgalmi adó (áfa) csökkentése mintegy 50-60 ezer forint megtakarítást jelent átlagosan évente egy négytagú magyar család számára - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Megkezdődött az aratás az országban

Megkezdődött az aratás az országban2017. június 29.

Az őszi árpa és a repce aratásával megkezdődött az idei aratási szezon az országban, a szakemberek a tavalyi rekordévinél alacsonyabb termésmennyiségre számítanak a nyári betakarítású növényeknél - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára.
Folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése

Folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése2017. május 10.

Jövőre is folytatódik az élelmiszerek 2014-ben kezdődött áfa-csökkentése, így januártól a fogyasztási hal áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik, ha az Országgyűlés elfogadja június közepén a jövő évi költségvetés tervezetét - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára.
40 milliárdos kormányzati támogatás a borászatnak

40 milliárdos kormányzati támogatás a borászatnak 2016. augusztus 9.

A kormány döntött a borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatásáról, ennek keretében 40 milliárd forint összegű támogatási forrásra lehet pályázni - közölte Gál Péter sajtótájékoztatón.
Rendkívüli támogatást kapnak a tejtermelők

Rendkívüli támogatást kapnak a tejtermelők2016. március 3.

A kormány döntése értelmében a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a tejtermelő gazdák megsegítése érdekében 11,44 milliárd forint többlettámogatást biztosít 2016-ban – jelentette be Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.
Elkezdődtek az őszi betakarítási munkák

Elkezdődtek az őszi betakarítási munkák2015. szeptember 15.

A gazdálkodók a legnagyobb ütemben most a napraforgó betakarítását végzik, a kukorica betakarítása most kezdődött el - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára a Betakarítási Koordinációs Bizottság ülését követően.
Gyakorlatilag befejeződött az aratás az országban

Gyakorlatilag befejeződött az aratás az országban2015. július 30.

Gyakorlatilag befejeződött a nyári betakarítású növények aratása az országban, a fontosabb növényi kultúrák termése, például az őszi búzáé és az őszi árpáé már a magtárban van, a lábon állókat, például a zabot és tavaszi árpát pedig a gazdálkodók várhatóan még a héten betakarítják - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
A magyar tejágazat a tejkvóta uniós kivezetésének nyertese lehet

A magyar tejágazat a tejkvóta uniós kivezetésének nyertese lehet2015. április 2.

A magyar tejipar felkészült arra, hogy az új rendszerben működjön azt követően, hogy az Európai Unió április elsejével kivezeti a tejkvótát, és várhatóan nyertese lesz a változásoknak - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára sajtótájékoztatón, amelyet Mélykuti Tiborral, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökével.
A kormány 2015-ben is támogatja a fűszerpaprika-termesztőket

A kormány 2015-ben is támogatja a fűszerpaprika-termesztőket2015. január 27.

Mintegy 170 millió forint támogatást nyújt az idén a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a fűszerpaprika termesztő gazdáknak. Az FM a tavalyi évhez hasonlóan elő kívánja segíteni a minőségi fűszerpaprika előállítást azzal, hogy támogatást biztosít a minősített szaporítóanyag felhasználáshoz, mely a termelési költségek egyik meghatározó tényezője.
A 9 millió tonnát is meghaladhatja a kukoricatermés

A 9 millió tonnát is meghaladhatja a kukoricatermés2014. november 6.

Kedvező feltételek esetén akár a 9 millió tonnát is meghaladhatja az idei kukoricatermés Magyarországon - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a betakarítási koordinációs bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.
További áfacsökkentés a mezőgazdaságban

További áfacsökkentés a mezőgazdaságban2014. október 30.

Tovább folytatódik az általános forgalmi adó (áfa) csökkentése és a gazdaság fehérítése az agráriumban 2015-ben – mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy az Országgyűlés ma plenáris ülésen tárgyalja a jövő évi költségvetés tervezetét.
Támogatást kapnak az orosz embargóval sújtott zöldség-gyümölcs termelők

Támogatást kapnak az orosz embargóval sújtott zöldség-gyümölcs termelők2014. szeptember 5.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) felhívja az érintett gazdák és termelői szervezetek figyelmét, hogy a meghirdetett keretösszeg igénylésére minél gyorsabban jelentkezzenek, hiszen az Európai Unió a forrást a beérkező igények sorrendjében ítéli oda. A részletekről Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár beszélt a kormany.hu-nak.
Eredményes volt az aratás

Eredményes volt az aratás2014. augusztus 14.

Befejeződött a nyári aratás, mely az agrárgazdaságért felelős államtitkár értékelése szerint összességében jó eredménnyel zárult.
Kihirdették a 35. Jubileumi Országos Borverseny eredményeit

Kihirdették a 35. Jubileumi Országos Borverseny eredményeit2014. augusztus 13.

Minden eddiginél több, 382 minta érkezett a 35. Jubileumi Országos Borversenyre, melynek szerdai budapesti eredményhirdetésén a szekszárdi Mészáros Borház, illetve Takler Pince, valamint a tokaji Puklus Pince egy-egy borát tüntették ki nagy aranyéremmel.