Mintegy százhúszmillió forint értékben kaptak új informatikai eszközöket a Ceglédi és a Dunakeszi Tankerületi Központhoz tartozó települések intézményei. A személyi számítógépeket, laptopokat és projektorokat Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Fodor Gábor ceglédi tankerületi igazgató adta át az intézményvezetőknek.

Nagykátán, a Mátray Gábor Általános Iskolában a Ceglédi és a Dunakeszi Tankerületi Központhoz tartozó iskolák vezetői vehették át azokat az oktatást segítő informatikai eszközöket, amelyeket a Klebelsberg Központ szerzett be. A nagykátai választókerület 22 intézményének diákjait mától, 303 személyi számítógép és monitor, 100 laptop és 133 projektor segíti a tanulásban. A beszerzés összértéke megközelítette a 120 millió forintot.

Kép letöltéseForrás: FM

A kormány 6,25 milliárd forintot fordít az elkövetkező időszakban iskolai informatikai fejlesztésekre a Közép Magyarországi Régió iskoláiban.  A beruházások egyaránt szolgálják a diákok kompetencia-fejlesztését és azt, hogy a pedagógusok is lépést tarthassanak a digitális világ fejlődésével.

(FM Sajtóiroda)