Közel 1,4 milliárd forintból újul meg a nagykátai szakorvosi rendelő. A Pest Megyei Területfejlesztési Program és az Egészséges Budapest Program támogatásával új épületszárny épül, emellett korszerűsítik az orvostechnikai és informatikai eszközparkot is.

2010 után a rendszerváltás óta a legnagyobb, több mint 500 milliárdos fejlesztés ment végbe az egészségügyben, melynek keretében országszerte épültek, illetve újultak meg a kórházak, rendelők. Emellett a Kormány úgy döntött, hogy az ország legnagyobb népességű területén, Budapesten, és Pest megyében koncentráltan történjen fejlesztés, amely kiterjed az infrastrukturális és az eszközállomány megújítására is.

Kép letöltéseFotó: Pelsőczy Csaba/FM

Budapest és Pest megye történetének legnagyobb egészségügyi programja keretében korszerű egészségügyi járóbeteg-ellátást kap Nagykáta és környéke, összesen 14 település – jelentette be a térség országgyűlési képviselője. Czerván György a beruházás részleteiről elmondta, az épület infrastruktúrafejlesztését a Pest Megyei Területfejlesztési Program 973 millió Ft-al támogatja, míg a beruházás további forrásigényét az Egészséges Budapest Program biztosítja 400 millió Ft értékben. Ez teljes egészében nemzeti forrás, tekintettel arra, hogy a közép-magyarországi régió az uniós pályázati lehetőségekből eddig kimaradt.

Kép letöltéseFotó: Pelsőczy Csaba/FM

A nagykátai szakorvosi rendelő a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház integrációjában működik 2016. április 1. óta. A rendelőintézet jelenleg 21 féle szakrendelést és 4 gondozási ellátást végez Pánd, Pusztamonostor, Szentlőrinckáta, Farmos, Tápióság, Nagykáta, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tóalmás, Szentmártonkáta, Kóka, Tápiószecső összesen több mint 7 ezer lakója számára. A szakrendelő épületei elmúltak 50 évesek, rossz állapotban vannak.

Folytatódik tehát Budapest és Pest megye történetének legnagyobb kórházfejlesztése, amelyre a következő 8-10 évben mintegy 700 milliárd forintot szán a kormány. A fővárosban 3 centrumkórház jön létre és további 25 kórházban, illetve a járóbeteg-ellátás területén 16 intézményben valósul meg fejlesztés.

(FM Sajtóiroda)