Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

A hazai agrárium sikerágazata a szarvasmarha tenyésztés

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 22. 12:59

Az uniós tagországok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb arányban a szarvasmarha állomány az utóbbi években – mondta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének szakmai napján, Kocséron.

Az új beruházások gyorsítják a gyümölcságazat felfutását

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 20. 15:51

A magyar gyümölcságazat növekedésének és jövőbeni versenyképességének záloga a termelők szerveződése és a beruházási lehetőségek mind jobb kihasználása – hangsúlyozta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár az Alba Fructus Kft (korábbi Natbolé Kft.) hűtőházának avatóján, Iváncsán.

Budapesten tartja ülését a Szőlő- és Borjogászok Nemzetközi Egyesülete 

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 16. 14:11

A szőlészet és a borászat fejlődéséhez erős termelői közösségekre van szükség - hangsúlyozta Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Szőlő- és Borjogászok Nemzetközi Egyesülete Európai Tagozatának budapesti konferenciáján.

Módosul a kérelembeadás a tejtermelők által igényelhető kivételes alkalmazkodási támogatás esetében

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 15. 9:58

Új, kedvezőbb referenciaadatok állnak a kettőshasznú tehéntartók rendelkezésére. Június 12. helyett június 30-ig lesz nyitva a 3/2017. (I. 23.) FM rendelet alapján elérhető kivételes alkalmazkodási támogatás kérelmezési felülete.

A kormány partnere a mezőgazdasági gépgyártásban a CLAAS Hungária Kft.

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 14. 17:50

A magyar mezőgazdaság akkor sikeres, ha rendelkezésére áll a megfelelő technológiai támogatás, és még sikeresebb, ha erős magyar gépgyártást tudhatunk mögötte - mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a CLAAS Hungária Kft. 20 éves jubileumi ünnepségén Törökszentmiklóson.

A kiszámíthatóság érdekében kötelező szerződést kötni a termelővel meggyfelvásárláskor

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 9. 18:12

Meghatározott tartalommal kötelező szerződést kötni az idei szezontól a friss meggy értékesítésekor – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Kecelen.

2018-ban is kiemelt támogatásban részesül a mezőgazdaság

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 9. 13:41

A jövő héten zárószavazásra kerülő 2018. évi költségvetés tervezet a 2010. évhez viszonyítva jelentős többletforrásokat biztosít a magyar mezőgazdaság szereplői részére- mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára egy szakmai rendezvényen, Timáron.

Az ágazat helyzetét értékelték a Cseresznye- és meggy tanácskozáson

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 8. 15:31

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a csütörtöki Cseresznye- és meggy tanácskozáson és fajtabemutatón hangsúlyozta: a meggy a második legfontosabb gyümölcskultúránk az alma mögött, de a cseresznye is igen közkedvelt a magyar fogyasztók körében.

Elrajtolt a Motoros Borok útja Rally

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 2. 13:39

Magyarországon minden feltétel adott, amely a minőségi borok előállításhoz szükséges: gazdag termőterületek, lelkes szakmai háttér és egyre tudatosabbá váló, minőségorientált fogyasztók. Ennek megfelelően a szaktárca továbbra is kiemelt feladatának tekinti a hazai borászat támogatását, melyre a mai rendezvény is kitűnő alkalmat biztosít- hangsúlyozta Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Motoros Borok útja Rally nyitórendezvényén.