Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

Nemzeti Fehérjetakarmány Program indul

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. október 16. 14:46

Hároméves kutatás-fejlesztési program kezdődik azért, hogy teljes egészében kiváltható legyen az importból származó génmódosított szója a hazai takarmányokból - jelentette be a földművelésügyi miniszter hétfőn.

Európa élmezőnyében a hazai juhtenyésztés

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. október 12. 13:51

Folyamatosan gyarapodik a hazai anyajuh állomány, emellett növekszik a termelési kedv is, hiszen évről-évre többen foglalkoznak juhtartással. A kedvező folyamatok a támogatáspolitikának, valamint a birtokpolitikának köszönhetőek – mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár Mezőhegyesen, egy juh bemutató mintatelep átadásán.

V4-nyilatkozat az agrártámogatások megőrzéséért

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. október 10. 12:36

A visegrádi és balti országok közösen álltak ki a megfelelő forrásokkal ellátott, erős, kétpilléres Közös Agrárpolitika fenntartása mellett Luxemburgban, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén.

Az ökológiai fókuszterületek növényvédőszer-tilalmáról

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. október 2. 13:09

Európai uniós jogalkotási eljárás eredményeként módosul a Közös Agrárpolitika közvetlen kifizetéseire vonatkozó szabályokat tartalmazó 639/2014/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet, így 2018. január 1-jétől a zöldítési támogatáshoz EFA-ként elszámolni kívánt nitrogénmegkötő növénnyel bevetett területeken, parlagon hagyott területeken, ökológiai jelentőségű másodvetésen és a mezőgazdasági termelés alatt álló erdőszélek mentén fekvő támogatható hektársávokon tilos lesz növényvédő szert használni.

Több halat az asztalra – a Tápióságban is!

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. október 1. 9:51

Tápióbicskén, Tápiószőlősön és Sülysápon halételeket kínáltak azokon a rendezvényeken, amelyeket a Földművelésügyi Minisztérium is támogatott. Van mit tennünk a fogyasztásösztönzés terén, hiszen Európában a magyarok fogyasztják a legkevesebb halat – mondta el az agrárgazdaságért felelős államtitkár, aki mindhárom rendezvényen részt vett.

A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar sikerei számokban

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 28. 9:03

Hisszük, hogy a magyar agrárium eredményeit a szélesebb szakmai közönségnek és a közvéleménynek is meg kell ismernie. A tonnában, forintban vagy százalékban mérhető teljesítmények mögött azonban mindig konkrét események és erőfeszítések állnak – legyen szó akár a szarvasmarha exportpiacának bővüléséről Törökországban, a baromfiállomány madárinfluenza miatt bekövetkezett csökkenéséről vagy akár a napraforgó-hozamokról.

Magtárban az idei termés nagyja

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 27. 19:31

Jól haladnak az őszi betakarítási munkák, az elmúlt öt év átlagához viszonyítva, a kukorica kivételével minden növény hozama 5-17 százalékkal nőtt. A hazai ellátás biztosított és jut bőven kivitelre is – közölte az agrárgazdaságért felelős államtitkár a Betakarítási Koordinációs Bizottság ülését követően.

Jó hírek a hazai agráriumról

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 23. 16:18

A magyar mezőgazdaság évek óta jól teljesít – jelentette ki az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) az agrárgazdaságért felelős államtitkár.

FAO tanácskozás Budapesten

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 27. 9:34

A klímaváltozás miatt új fertőző állatbetegségek megjelenésére is fel kell készülnünk. Ezek olyan kihívást jelentenek az állategészségügyi, élelmiszerbiztonsági és kereskedelmi rendszereink számára, amelyet csak nemzetközi együttműködéssel lehet hatékonyan kezelni – emelte ki beszédében Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Európai Mezőgazdasági Bizottság ülésén.