Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

Új számítógépek segítik az oktatást Nagykáta környékén

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. december 11. 13:28

Mintegy százhúszmillió forint értékben kaptak új informatikai eszközöket a Ceglédi és a Dunakeszi Tankerületi Központhoz tartozó települések intézményei. A személyi számítógépeket, laptopokat és projektorokat Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Fodor Gábor ceglédi tankerületi igazgató adta át az intézményvezetőknek.

Uniós oltalom alá került a makói petrezselyemgyökér

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. december 7. 10:05

Az Európai Bizottság döntése értelmében, földrajzi jelzésként uniós oltalom alá kerül a makói petrezselyemgyökér. Az erre vonatkozó kérelmet a Csanád és Térsége Gazdakör nyújtotta be 2015 októberében.

Libanon piacot keres áruinak, Magyarország bővíti kivitelét

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. december 6. 13:19

Az agrárkereskedelmi kapcsolatok bővítésének szándékával libanoni agrárdelegáció érkezett a Földművelésügyi Minisztériumba. A küldöttséget fogadó Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár szerint van mód a kétoldalú kapcsolatok bővítésére, mind a kereskedelem, mind pedig a szakmai együttműködések terén.

Nem kell a borászoknak decemberi készletjelentést készíteniük a jövőben

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. december 1. 15:22

Az idén hatályba lépett új jövedéki törvény értelmében a borászoknak nem kell elkészíteni a decemberi készletjelentést - hangsúlyozta Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkára a XVI. András-napi Bormester Találkozón tartott előadásában.

Uniós oltalom alá kerülhet a Homokháti őszibarack pálinka

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. november 28. 12:33

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) továbbra is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a termelői közösségeket jól jövedelmező, minőségi agrártermékek előállítására ösztönözze – hangsúlyozta Gál Péter, a tárca eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a IV. Mórahalmi Pálinka és Párlatverseny megnyitóján, 2017. november 25-én.

Az eredetvédelem egy ország agrárgazdaságában és kultúrájában egyaránt fontos

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. november 26. 11:31

Az eredetvédelem hatékony eszköz a hozzáadott érték növelésére és az értékesítési lehetőségek javítására – hangsúlyozta Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Franc & Franc Konferencián, a Villányi borvidékhez tartozó Palkonyán.

Natúrpark segíti a boldogulást a Tápió-mentén

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. november 25. 12:34

A környezetvédelem, valamint a helyi térségek jövőjének biztosítása a kor legnagyobb kihívásai közé tartozik vidéken. E kettős célt együttesen szolgálja a natúrparkok létrehozása – fogalmazott Czerván György a „Natúrpark a Tápió-vidéken” konferencia megnyitóján, Nagykátán.

November 30-ig még benyújtható a 2017. évi kárenyhítő juttatás iránti kérelem!

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. november 24. 9:17

Felhívjuk azon károsult termelők figyelmét, akik a 2017. kárenyhítési évben jóváhagyott kárbejelentéssel rendelkeznek, hogy a mezőgazdasági káraik kompenzálása érdekében 2017. november 30-ig nyújthatják be a kárenyhítő juttatás iránti kérelmüket.

Széleskörű konzultáció a zöldítésről

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. november 21. 10:39

Az Európai Unió 2018-tól növényvédőszer-használati tilalmat vezet be a zöldítés ún. táblaszintű ökológiai jelentőségű területein (EFA). A módosítás célja, hogy javítsa a zöldítés környezeti hatékonyságát és ezen belül maximalizálja az EFA-területek biológiai sokféleségre gyakorolt kedvező hatását. Az uniós szabályozás változása miatt a zöldítésre vonatkozó 10/2015. (III. 13.) FM rendeletet is szükséges módosítani, mely módosítások 2018. január 1-jén lépnek hatályba.