Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

A hegybírók a hegyközségi rendszer alappillérei

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 27. 15:47

A hegybírók a hegyközségi rendszer alappillérei - mondta Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Hegybírói Értekezleten csütörtökön, Budapesten.

Pálinka országkóstolóra még kéthétig lehet nevezni

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 16:16

Az idei Pálinka országkóstolóra még kéthétig, május 5-ig lehet nevezni, mintákat küldeni - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Magyarországon minden egyes nap a "Föld Napja"

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 20:44

Magyarországon minden egyes nap a "Föld Napja", hiszen a szó egyszerre jelenti az élő bolygót, a szülőföldet, a megélhetés forrását: a termőföldet és az anyaföldet, a hazát - fogalmazott Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken a Föld Napja rendezvényen, Farmoson.

Kezdetét vette Egerben az Eredetvédelmi Országjárás

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 13. 13:40

A földrajzi árujelzők használatával a termelők jövedelme, és az általuk előállított termékek hozzáadott értéke is növekedhet, ezek a legmarkánsabb céljai a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Programjának – mondta Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen.

Felhívás a mezőgazdasági kistermelői támogatás 2017. évi egyszerűsített kérelmezési eljárásáról

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 12. 18:03

A Földművelésügyi Minisztérium felhívja a mezőgazdasági kistermelői rendszerben részt vevő gazdálkodók figyelmét a 2017. évi egyszerűsített kérelmezési eljárás pontos menetére.

Kedvezőbb feltétellel igényelhetők a fagykárt szenvedett termelők számára rendelkezésre álló kamat- és költségmentes hitelek

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 12. 13:34

A 2016 tavaszán fagykárt szenvedett ültetvényen gazdálkodó mezőgazdasági termelők, 2017. április 11-től kedvezőbb feltétellel vehetik igénybe a kamat- és költségmentes hiteleket a 17/2017. (IV. 10.) FM rendelet alapján.

Megjelent a 2017. évi frissített zöldítés gazdálkodói kézikönyv

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 10. 14:44

A zöldítés gazdálkodói kézikönyv 2015. évi első megjelenését követően minden évben az aktuális jogszabályi változások és gyakorlati tapasztalatok alapján frissített tartalommal segíti a gazdálkodókat. A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Államkincstár az idén is megjelentette a kézikönyv aktuális változtatásokat tartalmazó kiadását.

Április hetedikétől nyújthatják be a gazdák az egységes kérelmet

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 8. 11:56

Elkezdődött az egységes kérelmek benyújtásának időszaka, a gazdálkodók április 7-e és május 15-e között adhatják be szankciómentesen a szükséges dokumentumokat a Magyar Államkincstárhoz (MÁK) – tájékoztatta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a termelőket a Kiskőrösön rendezett Agrárexpon.

Az agrártárca ismertette a kisüzemi bortermelői nyilvántartás koncepcióját

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 6. 13:21

Elkészült a kisüzemi bortermelői nyilvántartás első változata, amelyet a mai napon mutatott be Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár vezetésével a Földművelésügyi Minisztérium a hatóságok, a szakmaközi szervezet és a termelői szervezetek részére.