Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

Megkezdődtek a kárenyhítő juttatások kifizetései

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. február 24. 12:13

A Magyar Államkincstár megkezdte a mintegy 5 milliárd forintnyi kárenyhítő juttatás kifizetését – mondta Czerván György Zalakaroson, egy szakmai fórumon.

5 milliárd forint kárenyhítő juttatást kapnak a tavalyi évben kárt szenvedett gazdálkodók

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. február 23. 13:20

A Földművelésügyi Minisztérium 5 milliárd forintot biztosít mintegy 3.300 gazda részére a 2016. kárenyhítési év kedvezőtlen időjárási jelenségei miatti veszteségeikre.

Megemelt összegű támogatás az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédőszerek megvásárlásához

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. február 23. 12:41

Megemelt összegű támogatás jár a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni termelői védekezéshez, emellett 2017-től a szőlőtermelők a gépi bérmunka-szolgáltató által megvásárolt és kijuttatott növényvédőszer után is igényelhetnek támogatást. A növényegészségügyi megelőzés támogatása iránti kérelmeket 2017 márciusában kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

Az agrárágazatnak a digitális átalakulás nyertesének kell lennie

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. február 22. 14:21

Az agrárágazatnak, a magyar gazdálkodóknak és az élelmiszeripari vállalkozásoknak a digitális átalakulás nyertesének kell lennie - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten a III. Prega konferencia és kiállítás résztvevőit üdvözölve.

BIOEAST - Közép-kelet-európai együttműködés az agrárkutatás-fejlesztés érdekében

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. február 22. 9:26

A biomassza-alapú gazdaságon belül a mezőgazdaság további fenntartható növekedésének biztosítása céljából és a tudásalapú fejlődés előmozdítása érdekében nagyobb hangsúlyt kell fektetni a kutatásra, az innovációra és a határokon átnyúló együttműködésekre, a régió közös fellépésére – mondta Feldman Zsolt a BIOEAST konferencián, amelyet Földművelésügyi Minisztérium, az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen szervezett február 21-22-én, Budapesten.

Vizes élőhelyek és majorsági épületek újulnak meg a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. február 21. 11:11

A kormány és az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 100 százalékos támogatásával valósulhat meg a kiemelt jelentőségű, országosan ritka pannon szikes, vizes élőhelyek rekonstrukciója a Gerje-Perje-síkon. A mintegy 420 millió forint összköltségvetésű projektet a Duna-Ipoly Nemzeti Park 2016 és 2019 között kivitelezi - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Farmoson, sajtótájékoztatón.

500 milliárd forintnyi forrás segíti 177 ezer magyar mezőgazdasági termelő jövedelembiztonságát 2017-ben

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. február 17. 15:58

Az idén közel 400 milliárd forintnyi európai uniós és mintegy 100 milliárd forintnyi nemzeti támogatás érkezik a magyar agráriumba – mondta Feldman Zsolt a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) konferenciáján, Budapesten.

Együttműködési megállapodást írt alá a magyar agrártárca és Laosz Földművelésügyi és Erdészeti Minisztériuma

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. február 10. 12:57

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a mezőgazdaság, az állattenyésztés, az élelmiszerelőállítás, valamint a mezőgazdasági kutatás és fejlesztés terén Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Phouang Parisak Pravongviengkham laoszi mezőgazdasági és erdészeti miniszterhelyettes.

Nyilvános társadalmi konzultáció indul a 2020 utáni Közös Agrárpolitikáról

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. február 3. 9:27

A „Közös Agrárpolitika (KAP) modernizálása és egyszerűsítése” címmel az Európai Bizottság 2017. február 2-án meghirdette a 2020 utáni KAP-ról szóló, nyilvános társadalmi konzultációt.