Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Czerván György

agrárgazdaságért felelős államtitkár

Vezető hírek

5 millió tonna őszi búza termett az idén

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 2. 14:43

A nyári aratási munkák befejelődtek az országban, őszi búzából mintegy 5 millió tonna termett összesen - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Olcsóbban kerülhet az egészséges halhús a magyar családok asztalára

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. július 10. 17:16

2018-tól újabb élelmiszerek adójának mérséklésével segíti a kormány a hazai családokat, így a sertés, a baromfi, a tej, a tojás után januártól a halhús áfája is radikálisan, 27%-ról 5%-ra csökken. Ugyanilyen mértékben mérséklődik majd a sertés belsőség forgalmi adója is – közölte Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár.

Itt a kiváló minőségű, magyar dinnye idénye!

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. július 6. 15:51

Várhatóan kiváló lesz a görögdinnyetermés - és ez érvényes a mennyiségre és a minőségre is, hiszen az időjárás kedvezett ennek a növénynek – emelte ki Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, a Nyár, dinnye, szeletem elnevezésű fogyasztásösztönző kampányrendezvényen.

A meleg miatt hamarabb kezdődött az aratási szezon

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 30. 11:25

A május végi meleg időjárás miatt hamarabb kezdődött az aratási szezon az idén, az őszi árpa és a repce aratásával - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Országszerte megkezdődött az aratás

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 29. 16:12

Elsőként az őszi árpa és a magborsó betakarítása indult el, és - bár még csak a vetésterület 15 százalékáról került le a termény - a termésátlagok átlagosnak mondhatók. Biztosítottnak látszik az ország kenyérgabonája is – jelentette be Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár.

A magyar kormány nemzeti ügyekben gondolkodik

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 28. 15:34

„A székely vidék fejlődési esélyei” címmel rendeztek konferenciát Székelyudvarhelyen kedden a Földművelésügyi Minisztérium, a REGA Régiókutató Egyesület, a Székelyföldi Regionális Tudományi Társaság (SZRTT) és a Lámpás Társaság együttműködésével.

Külhoni magyar falugazdászok szakmai továbbképzése

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 27. 15:32

Külhoni magyar gazdaszervezetek képviselőinek és falugazdászainak tartottak szakmai továbbképzést Alcsútdobozon. Az eseményt a Földművelésügyi Minisztérium és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága együttműködésében immár második éve rendezték meg, a Kárpát-medencei falugazdász program újabb állomásaként.

A hazai agrárium sikerágazata a szarvasmarha tenyésztés

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 22. 12:59

Az uniós tagországok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb arányban a szarvasmarha állomány az utóbbi években – mondta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének szakmai napján, Kocséron.

Az új beruházások gyorsítják a gyümölcságazat felfutását

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. június 20. 15:51

A magyar gyümölcságazat növekedésének és jövőbeni versenyképességének záloga a termelők szerveződése és a beruházási lehetőségek mind jobb kihasználása – hangsúlyozta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár az Alba Fructus Kft (korábbi Natbolé Kft.) hűtőházának avatóján, Iváncsán.