Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Találatok száma:

Hírek

A madárinfluenza járvány elleni védekezésben dolgozókat tüntettek ki

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 20. 12:37

A madárinfluenza járvány elleni védekezésben nyújtott áldozatos munkájuk elismeréseként huszonhatan vehettek át Miniszteri Elismerő Oklevelet Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkártól a Földművelésügyi Minisztériumban rendezett ünnepségen.

Az agrárkapcsolatok további bővítéséről tárgyalt Fazekas Sándor japán kollégájával

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 20. 11:54

Állategészségügyi kérdésekről és a kétoldalú mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok élénkítésének lehetőségeiről egyeztetett hivatalában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Taniai Maszaaki a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium állam-miniszterével.

A magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves tevékenysége történelmi teljesítmény

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 19. 15:05

Történelmi teljesítménynek nevezte a magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves eredményét a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárhoz (OMÉK) kapcsolódó szakmai nap megnyitóján.

Nem engedhetjük, hogy a multik becsapjanak bennünket!

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 18. 18:40

Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a legnagyobb világcégek az EU nyugati tagállamaihoz képest gyengébb minőségű, olcsóbb alapanyagokból készült termékeket forgalmaznak a később csatlakozott kelet-közép-európai országokban – jelentette ki dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hétfőn a parlamentben egy interpellációra adott válaszában.

A vidék vonzerejét erősíti a közösségi közlekedés fejlesztése

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 18. 14:43

A vidéki térségek, a mezőgazdaságból élők akkor lehetnek sikeresek, ha az infrastrukturális feltételek biztosítottak, ha megfelelő színvonalú szolgáltatások, kulturált környezet biztosítja számukra a fejlődés lehetőségét – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a karcagi vasútállomás felújított épületének ünnepélyes átadásán.

Együttműködési megállapodás az agrárszakképzés Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztéséért

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 18. 13:09

Együttműködési megállapodást kötött hétfőn Kenderesen az agrárszakképzés Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a térség agrárszakképző intézményei, valamint kis-és közepes vállalkozásai. Az együttműködéssel egyebek között a duális képzés, a felnőttképzés megerősítését szeretnék elérni, valamint vonzó életpályát teremteni a fiataloknak a mezőgazdaságban.

Elsőrendű feladat a vidéken élők helyzetének javítása

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 17. 9:34

A nemzeti ügyek kormánya számára elsőrendű feladat a vidéki térségekben élők helyzetének javítása, beruházások megvalósítása - mondta a földművelésügyi miniszter szombaton a XI. Tiszaigari Őszi Vigadalom elnevezésű rendezvényen.

Mezőgazdasági együttműködésről egyeztet Fazekas Sándor Kínában

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 12. 16:56

Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával és a térséggel kiépített kiváló kapcsolat, ugyanígy azok a magas szintű egyeztetések, amelyek esélyt jelentenek arra, hogy Magyarország legyen az egyik logisztikai kedvezményezettje a régió és az Európai Unió közötti növekvő áruforgalomnak - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Pekingben, a Han Changfu kínai mezőgazdasági miniszterrel folytatott egyeztetésén.

A kormány számára a természet védelme nemzeti ügy

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 9. 16:09

A természet és a környezet védelme a kormány számára nemzeti ügy. Ebben az uniós ciklusban a környezetvédelmi beruházások mértéke meghalad minden korábbi szintet - mondta a földművelésügyi miniszter szombaton, a Duna-Ipoly Nemzeti Park húszéves fennállását ünneplő Dömösi Zöld Forgatagon.

II. Erdővarázs Családi Nap: zöldbe borult a Szabadság tér

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 8. 16:16

Budapest szívében, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ünnepélyes megnyitója és Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódás népszerűsítéséért felelős kormánybiztos köszöntője után, több száz iskolás gyermek élénk nyüzsgése közepette kezdődött meg a II. Erdővarázs Családi Nap, ahol az állami erdőgazdaságok két napon keresztül a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját mutatják be. A rendezvény látogatása, illetve a kiegészítő programokon és a koncerteken való részvétel ingyenes!