Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Találatok száma:

Hírek

A föld különleges védelmet érdemlő nemzeti kincs

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 21. 9:39

A magyar kormány álláspontja szerint a föld olyan véges természeti kincs, amelynek vásárlása hosszútávú elköteleződést feltételez. Olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik azon termelni akarnak – jelentette ki Fazekas Sándor Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács legutóbbi ülésén.

Program indul a magyar borok hitelességének erősítésére

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 19. 16:10

Program indul a magyar borok hitelességének erősítésére: egy modern eljárással eredetmintázati térképet alkotnak, amely a származási helyet és az összetételt is mutatja – mondta a földművelésügyi miniszter a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Példa nélküli összefogás a Közös Agrárpolitika mellett a V4 és a Balti országok agrárminiszterei között

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 18. 17:00

Kiemelkedő jelentőségű találkozót tartottak július 18-án Brüsszelben a Visegrádi Csoport és a Balti országok mezőgazdaságért felelős miniszterei.

Történelmi jelentőségű diplomáciai siker a magyar kezdeményezésre 14 uniós ország agrárminisztere által aláírt Európai Szója Nyilatkozat

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 17. 15:08

Magyar-német közös kezdeményezés eredményeként 2017. július 17-én, a brüsszeli Magyar Állandó EU Képviseleten Ausztria, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Olaszország, Németország, Románia, Szlovákia és Szlovénia mezőgazdasági minisztere hivatalosan ellátta kézjegyével az Európai Szója Nyilatkozatot.

Az európai rizstermesztés megóvását célzó nyilatkozatot írt alá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Brüsszelben

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 17. 11:22

Magyarország álláspontja szerint tisztességes versenyhelyzetet kell biztosítani a hazai és az uniós rizstermesztőknek a harmadik országokból érkező növekvő importtal szemben. A 2020 utáni Közös Agrárpolitika kereteinek kialakítása során kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a rizstermesztésre – mondta a közös nyilatkozat aláírását követően Brüsszelben Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Az őszi búza negyede már tárolókban van

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 15. 19:08

Az országosan csaknem egymillió hektáron termett őszi búza negyede már a magtárakban, tárolókban van; az idei termésátlag 5,2 tonna körül lesz hektáronként - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Kisújszálláson, a Magyarok Kenyere Program keretében rendezett búzabegyűjtő napon.

A magyar emberek érdekeit szolgálja a kormány élelmiszerbiztonsági akcióterve

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 15. 16:37

A magyar emberek érdekeit védi a kormány húszpontos élelmiszerbiztonsági akcióterve, elősegítve az élelmiszerek minőségének javítását, a vásárlói tudatosság fejlesztését és a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését - mondta a földművelésügyi miniszter szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsen.

Nem hagyjuk, hogy a magyar gazdák nyakába varrják a migrációs válságot

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 13. 12:02

Álláspontunk szerint a magyar gazdáktól, akik már elviselték a dioxinos sertéshúsbotránytól kezdve az orosz embargón át a sertés- és tejpiaci válságot is, nem várható el, hogy nyakukba vegyék a migrációs válság megoldását is - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyar Hírlapnak.

Fazekas Sándor hivatalában fogadta Szlovénia leköszönő budapesti nagykövetét

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 12. 16:43

Az agrártárca vezetője megköszönte Ksenija Škrilec nagykövet asszony 2013 ősze óta tartó misszióvezetői munkáját, és az elmúlt időszak eredményes együttműködését méltatta.

Jelentős az érdeklődés a magyar agrárkutatási eredmények iránt

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 11. 20:40

Külföldön is jelentős az érdeklődés a magyar agrárkutatási eredmények iránt; nemcsak a környező országokban, de Közép-Ázsiában is keresik - például - az új magyar búzafajtákat, amelyeket a magyar kutatók a megváltozott klimatikus viszonyokhoz való alkalmazkodásra fejlesztettek ki - mondta a földművelésügyi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.