Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Találatok száma:

Hírek

Átadták a Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjakat

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 22. 19:34

A hungarikumok köre a magyar életérzés kifejezői, olyan eszmei és erkölcsi háttér, amely összeköt bennünket, bárhol is legyünk a világban – fogalmazott a földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke a Hungarikum-díjak átadásán az Országházban.

Az állattenyésztés jövőjéről tanácskoztak a 10. Berlini Agrárminiszteri Csúcs résztvevői

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 20. 15:41

Az ülésen részt vett Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki felszólalásában elfogadhatatlannak értékelte azon elképzeléseket, amelyek a jövő élelmezésében a laboratóriumi körülmények között előállított mesterséges húsoknak, vagy a rovaroknak szánnak jelentős szerepet. Az immár 10. alkalommal összeülő miniszteri konferencián a résztvevők a világ lakosságának 75 százalékát képviselték.

Újabb négy ország csatlakozott az Európai Szója Nyilatkozathoz

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 19. 23:23

Magyar agrárdiplomáciai siker, hogy újabb négy ország csatlakozott a magyar-osztrák-német kezdeményezésre korábban létrejött Szója Nyilatkozathoz. A csatlakozást szentesítő aláírásra a Berlini Nemzetközi Zöld Hét élelmiszeripari fogyasztói vásár keretében került sor, amelynek egyik kísérőprogramja a világ legnagyobb agrárminiszteri találkozója, a Mezőgazdasági Világfórum.

Agrárdiplomáciai nagyüzem várható Berlinben

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 18. 17:51

Dr. Fazekas Sándor vezetésével a Földművelésügyi Minisztérium delegációja Berlinben részt vesz a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche – IGW) kiállításon, ahol a rendezvény kapcsán várhatóan 16 külföldi tárcavezetővel egyeztet az új uniós közös agrárpolitikáról, valamint a legaktuálisabb szakpolitikai kérdésekről.

Új lehetőségek a talajnedvesség megőrzésére

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 16. 15:50

Több olyan eljárás, készítmény is létezik, amelyek képesek a talaj nedvességét megőrizni, így azokon a területeken is tudnak növénytermesztéssel foglalkozni a gazdák, ahol nincs lehetőség öntözésre - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a Csökkenthető az aszálykár? című szakmai konferencián.

Újabb közel három milliárd forintból újulhatnak meg turistaházak a következő két évben

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 16. 12:42

Közel hárommilliárd forintból újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások országszerte a következő két évben, a fejlesztések hat erdőgazdaságot érintenek - jelentette be a földművelésügyi miniszter és a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos közös sajtótájékoztatón.

A vallásszabadság első kinyilvánításának évfordulójára emlékeztek Tordán

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 13. 19:55

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter részvétele mellett ünnepi koncerttel, hálaadó misével és a Vallásszabadság Emlékművének felavatásával emlékeztek meg a tordai országgyűlés 450. évfordulójára szombaton Erdélyben.

A magyar kormány támogatja a határon túli falugazdász hálózatot

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 13. 12:21

A magyar kormány támogatást nyújt a határon túli falugazdász hálózat kiterjesztéséhez - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteki kolozsvári sajtótájékoztatóján, aki szombaton részt vett a vallásszabadság első kinyilvánításának 450. évfordulója alkalmából tartott hálaadó ünnepségen az erdélyi Tordán.

A magyar mezőgazdaság Európa egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 11. 12:51

A magyar mezőgazdaság Európa egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma, az elmúlt 8 évben kibocsátása a másfélszeresére nőtt, több mint 70 ezer munkahelyet teremtett - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Szövetségben a magyar mezőgazdaságért című kiadvány bemutatóján.

Korszakhatárhoz érkezett a magyar agrárium

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. január 10. 18:16

A magyar mezőgazdaság jövője, a gazdák megélhetése nagymértékben attól függ, hogy a takarékos, korszerű, gazdaságosabb termelést biztosító, legkorszerűbb számítástechnikai eredményeket, különböző megoldásokat miként tudjuk átvenni, elsajátítani – mondta Fazekas Sándor az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorában.