Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Találatok száma:

Hírek

Több tízmilliárdos fejlesztés a környezet- és természetvédelemben

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 27. 15:47

Kiemelkedő, mintegy 63 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik a környezet- és természetvédelemben Magyarországon a 2014-2020 közötti időszakban - mondta a földművelésügyi miniszter szombaton Tiszaderzsen.

Folytatódik az élelmiszerek minőségi vizsgálata a kettős mérce felderítésére

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 25. 15:25

A földművelésügyi miniszter egyes élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát rendelete el annak érdekében, hogy kiderüljön: a nyaranta nagyobb mennyiségben fogyasztott termékeknél létezik-e a kettős mérce. Vagyis az azonos márkanév alatt forgalmazott élelmiszerek azonos minőségben kaphatók-e itthon és külföldön.

Megnyílt a Fülöp-szigeteki piac három magyar húsüzem előtt

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 24. 17:35

Három magyar húsüzem egyedi akkreditációjának tanúsítványát adta át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek Emmanuel Piñol, a Fülöp-szigetek agrárminisztere május 23-án Budapesten. A dokumentumok átvételével egy közel három éves engedélyezési folyamat zárult le sikeresen. Az érintett vállalatok hamarosan megkezdhetik termékeik exportálását a délkelet-ázsiai országba.

Ígéretesek a magyar-iráni agrárkapcsolatok

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 24. 16:07

A közel-keleti ország érdeklődik a kiváló magyar gabona-, zöldség- és gyümölcsvetőmag, valamint a növényvédő és rovarirtó szerek iránt. A mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről, valamint a kutatás-fejlesztés lehetséges közös formáiról egyeztetett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a héten Abbas Keshavarz iráni növénytermesztési miniszterhelyettessel.

Magyarország kiemelt számú kiállítóval képviselteti magát az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 13. 14:38

A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjához kapcsolódóan Magyarország kiemelt számú kiállítóval van jelen az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron, mintegy ötven kiállító képviseli az anyaországot - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Újvidéken, miután megnyitotta a magyar pavilont.

A Földművelésügyi Minisztérium számos területen segítheti Szerbia európai integrációját

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 12. 19:15

A jogharmonizáció, az élelmiszerbiztonság, valamint az agrárképzés területén is segítheti Magyarország Szerbia európai integrációját - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Belgrádban, ahol a szerbiai mezőgazdasági minisztérium képviselőivel találkozott.

Nagy károkat okozott a szokatlan tavaszi időjárás az erdőkben

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 11. 13:34

Az áprilisi havazás Budapestnél nagyobb területen tett komoly kárt a hazai erdőkben. Közel hetvenezer hektáron pusztított a jég, a hó, a fagy, a kár mértéke az előzetes becslések szerint mintegy egy milliárd forint – mondta az M1 hírműsorában Fazekas Sándor.

A GMO-mentes mezőgazdaság esély és biztos megélhetés

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 10. 17:31

A genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes mezőgazdaság esélyt és biztos megélhetést jelent Közép- és Délkelet-Európában - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán az MTI-nek nyilatkozva egy Bécsben tartott agrártanácskozást követően.

Versenyképes mezőgazdasághoz magas szintű szakképzés szükséges

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 8. 18:32

A jövő korszerű, versenyképes mezőgazdaságához magas szintű szakképzés szükséges, ehhez össze kell hangolni valamennyi érdekelt munkáját - mondta a földművelésügyi miniszter, miután az agrárszakképzés fejlesztése és megújítása érdekében partnerségi megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökével.

Rend van az élelmiszerpiacon

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 27. 19:34

Rend van a hazai élelmiszerpiacon, az előállítók, feldolgozók, kereskedők igyekeznek betartani az élelmiszerbiztonsági szabályokat - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésének eredményeit ismertetve az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.