Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Találatok száma:

Hírek

Négyszázötven új munkahelyet teremt az SMG cégcsoport Túrkevén

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. április 4. 17:00

Négyszázötven új munkahelyet teremt az indiai tulajdonú Samvardhana Motherson Group (SMG) autóipari beszállító cégcsoport Túrkevén - mondta a földművelésügyi miniszter szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, a cégcsoport túrkevei üzeménél.

Új védjegy garantálja a magyar élelmiszerek GMO-mentességét

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. április 4. 12:25

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes magyar élelmiszerek megkülönböztetésére - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Földművelésügyi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

Új látnivalóval gazdagodott Pannonhalma

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 30. 9:04

Az erdőgazdaságok számos új erdészeti beruházással szolgálják az erdők élővilágának jobb megismerését. A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta több mint 71 milliárd forintot fordított az erdők megújítására, ebből 17,3 milliárdot költöttek közjóléti fejlesztésekre, egyebek mellett Pannonhalmán, a lombkorona tanösvény megépítésére – hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter a kilátóként is használható építmény átadó ünnepségén.

Stratégiai keretmegállapodást kötött az agrártárca, a NAK és a Magosz

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 30. 8:46

Az agrárium további fejlődése és a közös agrárpolitika (KAP) forrásainak jövőbeni biztosítására stratégiai keretmegállapodást kötött csütörtökön a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz).

Új védjegyes termelők a Bükkben

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 24. 17:08

Csaknem ezer élelmiszer, szálloda és vendéglátóhely, kézműves termék büszkélkedhet nemzeti parki védjeggyel az országban - mondta a földművelésügy miniszter a Nemzeti Parki Termék Védjegy körút bükki állomásán, Miskolcon, ahol átadták az új védjegyes termelők okleveleit.

Több mint hetven milliárdot költöttek az erdők megújulására

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 21. 17:10

A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta összesen 71,3 milliárd forintot fordított az erdők megújulására, s ebből 17,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra költöttek - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Nagykanizsán.

Megnyílt a helyreállított Szabadtéri Erdei Múzeum Szilvásváradon

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 20. 16:08

Megnyílt a helyreállított Szabadtéri Erdei Múzeum Szilvásváradon; a 2017 tavaszán szinte teljesen megsemmisült kiállítóhely keddi megnyitóján Magyarország kincseinek megóvásának, gyarapításának fontosságát hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter.

Sikerült megvédeni a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 20. 10:11

Jók a kilátások arra, hogy 2020 után is pénzügyileg erős marad a Közös Agrárpolitika (KAP). Az uniós agrárminiszterek tegnap Brüsszelben elnökségi következtetéseket fogadtak el a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőbeni irányairól. A dokumentumba sikerült beépíteni a januárban Budapesten elfogadott V4 nyilatkozatban foglaltakat. Az agrárminiszterek tegnapi döntése határozott irányt mutat a Bizottság számára a május végén megjelenő jogszabályi javaslatok kidolgozásához - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a március 19-i brüsszeli Tanácsülést követően.

Cseh-magyar kezdeményezésre napirenden a halastavi gazdaságok támogatásának fenntartása Brüsszelben

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 20. 10:04

Magyarország és Csehország kezdeményezésére az unió halászatért felelős miniszterei az édesvízi akvakultúra 2020 utáni uniós fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak. Tizenhat tagország kérte a Bizottságot a halastavi gazdaságok támogatásának fenntartására, ami kulcsfontosságú az ágazat számára – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Az áfacsökkentések hatására nőtt a sertéshúsfogyasztás

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 17. 18:11

Mintegy 2,2 kilogrammal nőtt a sertéshúsfogyasztás éves szinten Magyarországon egy emberre vetítve a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint annak köszönhetően, hogy 2016 elején a sertéshús, majd ez év január 1-től a sertésbelsőségek, illetve az élelmezési célra szolgáló melléktermékek áfája is csökkent 27-ről 5 százalékra - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton, a XII. abádszalóki böllérfesztiválon.