Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Találatok száma:

Hírek

A szabadság soha nem öncélú

Agrárminisztérium, 2018. október 19. 13:14

1956 azt tanítja számunkra, hogy a szabadság akkor nyer értelmet, ha céljainkon túllépve, félelmeinket meghaladva képesek vagyunk cselekedni hazánk jövőjének formálásában - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten.

Növekvő termelés, javuló jövedelmezőség a tejágazatban

Agrárminisztérium, 2018. október 18. 17:07

A tejágazatban is a legfontosabb cél a versenyképesség növelése, ezért a tárca több intézkedéssel is segíti a tejelő tehéntartással foglalkozókat – mondta az Agrárminisztériumban szerdán megrendezett tejágazati fórumon Nagy István.

Élénkülnek a magyar-kínai agrárkapcsolatok

Agrárminisztérium, 2018. október 15. 16:20

Nagy István az Agrárminisztériumban fogadta a Kínai Népi Gyűlés Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának delegációját. A találkozó során a felek a Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg.

Kampány indul a mézfogyasztás ösztönzésére

Agrárminisztérium, 2018. október 15. 16:15

Kampány indul a belföldi mézfogyasztás ösztönzésére, ami az évente megtermelt 20 ezer tonnából jelenleg csupán 7 ezer tonna, egy főre számítva mintegy 70 dekagramm - mondta Nagy István agrárminiszter.

Oroszország hazánk egyik legfontosabb stratégiai partnere a mezőgazdaság területén

Agrárminisztérium, 2018. október 11. 13:18

Magyarország mezőgazdasága számára kiemelten fontos partner Oroszország - mondta Nagy István agrárminiszter a Dimitrij Ny. Patrusev, mezőgazdasági miniszterrel folytatott megbeszélésen, Moszkvában.

Gazdabarát Közös Agrárpolitikára van szükség

Agrárminisztérium, 2018. október 8. 16:42

Nagy István agrárminiszter kétoldalú megbeszélésen fogadta a Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztost, Budapesten.

Összefogás szükséges a hazai almatermesztésben

Agrárminisztérium, 2018. október 4. 19:10

A hazai almatermesztés problémáinak megoldásához közös javaslat, megegyezés és a gazdák összefogása szükséges - mondta az agrárminiszter csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban, az Őszköszöntő Szabolcsi Almanap elnevezésű rendezvényen.

36 erdei iskolát üzemeltetnek az erdészeti társaságok

Agrárminisztérium, 2018. október 1. 14:41

Az állami erdészeti társaságok 36 erdei iskolát üzemeltetnek több mint 1600 fős befogadóképességgel, évente 12 ezer erdőpedagógiai foglalkozás keretében majdnem 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget - mondta az agrárminiszter hétfőn Visegrádon a XXII. Erdők hete megnyitó ünnepségén.

A magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag

Agrárminisztérium, 2018. szeptember 28. 19:29

A megújuló magyar gasztronómia sikerének kulcsa a magyar alapanyag - mondta Nagy István agrárminiszter a Piac konyhája - szakácsok és termelők konferenciáján pénteken Budapesten.

Öntözési és vízgazdálkodási kutatóintézet alakult Szarvason

Agrárminisztérium, 2018. szeptember 22. 13:35

Az Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet kutatási programjainak legfőbb célja a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklése, létrehozását a jövőnk, földünk megóvása érdekében vállalt felelősség vezérelte - mondta az agrárminiszter szombaton Szarvason, amikor felavatta az újjáalakult kutatóintézetet.