Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Találatok száma:

Hírek

A versenyképesség ma a mezőgazdaság kulcsszava

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 23. 15:02

A klímaváltozás, a körforgásos gazdálkodás, a technológiai fejlődés, a népesség növekedése, s nem utolsó sorban a fogyasztók igényei mind - mind befolyásolják a mezőgazdasági termelés irányát, meghatározzák a mindennapi termelést – foglalta össze a mezőgazdaság előtt álló kihívásokat Fazekas Sándor, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) és a Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) által szervezett konferencián.

György-napi rendezvény Újszentgyörgyön

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 23. 10:39

A Tiszaszentimréhez tartozó Újszentgyörgyre is beköszöntött a tavasz, ahogy ezt az idei György-napi sokadalom is bizonyítja. A szokásokhoz híven országszerte különböző események teszik emlékezetessé ezt a napot – fogalmazott Fazekas Sándor, a Jász-Nagykun Szolnok megyei település szombati rendezvényén.

Nagykun diákok sportversenye

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 22. 17:46

Közel száz éves hagyományt tartanak életben azok a Nagykun települések, amelyek diákjai rendszeresen összemérik sportos képességüket, ügyességüket. Mindenki büszke lehet, aki részese a Nagykun Diák Sportviadalnak és továbbviszi a régi szokásokat - köszöntötte a háromnapos verseny eredményhirdetésén a résztvevőket Fazekas Sándor.

Nemzeti Parki Termékek országjáró körúton

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 11. 17:08

Az épített és a természeti környezet, a táj, a szőlő és gyümölcskultúra, a jószágtartás jelene és hagyománya érződik minden egyes kiváló Nemzeti Parki Terméken. Fontos megőrizni és gyarapítani ezeket az értékeket, e célt is szolgálja a Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer kiépítése - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden, a Veszprém megyei Hegymagason, a Nemzeti Parki Termék Védjegy Körút nyitórendezvényén.

Fogadj örökbe furmintot!

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 11. 17:04

A furmint jegyében telik az idei év. Itt Badacsonytomajon, a „Fogadj örökbe furmintot” esemény az örökbefogadott szőlőtőkék telepítésével viszi és hirdeti az egyik legrégebbi magyar szőlőfajta kiválóságát - fogalmazott a balatoni településen a földművelésügyi miniszter.

725 év múlttal a háta mögött ünnepel Tiszaörs

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 7. 16:19

A Tiszaörsiek büszkék lehetnek ápolt portáikra, megújult közintézményeikre, gazdálkodásuk eredményeire, büszkék lehetnek arra, hogy Tiszaörs 725 éves történelmével az Alföld egyik legrégebbi települése – köszöntötte Tiszaörs ünnepi testületi ülésén megjelenteket Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Karcagot és a Nagykunságot gazdagítja a Milánói Expo magyar pavilonja

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 5. 15:07

Karcagra kerül a 2015-ös milánói világkiállítás Életkert nevű magyar pavilonja, amelyet még az idén hazaszállíthatnak, jövőre pedig megkezdhetik felépítését Karcagon - mondta Fazekas Sándor Jász-Nagykun Szolnok megyei országgyűlési képviselő, földművelésügyi miniszter az M1 ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Nőtt az agrárszakképzésben tanulók száma

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. március 31. 18:37

A gazdasági növekedés fő hajtómotorjának számító mezőgazdaságban a kibocsátás 2010 óta másfélszeresére nőtt, Magyarország mintegy 120 országba exportál minőségi, GMO-mentes, egészséges élelmiszereket, miközben az ágazatban csupán 15-20 százalék a szakképzettek aránya - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Karcagon, a Karcagi Szakképzési Centrum által szervezett a Jövő szakképzése - a szakképzés jövője országos szakmai konferencián.

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. március 29. 12:38

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva a korábbi vizsgálat eredményét - közölte a földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón.

Takarmányfehérje program a GMO kiváltására

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. március 29. 12:13

Nemzeti takarmányfehérje programon dolgozik a Földművelésügy Minisztérium, amelynek célja az import GMO-s takarmány kiváltása – jelentette be az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Fazekas Sándor miniszter. Mint fogalmazott, a vásárlók többsége Magyarországon is elutasítja a GMO-s élelmiszereket, ezért az a cél, hogy az élelmiszerek után belátható időn belül az állatok takarmányozása is teljes egészében GMO-mentes legyen.