Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Találatok száma:

Hírek

A fűszerpaprika, a bor és az őszibarack a délalföldi térség legértékesebb termékei

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 18. 17:02

A fűszerpaprika, a bor és az őszibarack a délalföldi térség legértékesebb termékei közé tartoznak, termelésük és értékesítésük növelésében a minőség további javítását és fogyasztásuk népszerűsítését tartja a legfontosabb tényezőknek Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Magyarország számára fontos az agroökológiai szemlélet és a talajvédelem

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 16. 16:16

A magyar kormány fokozott figyelmet fordít arra, hogy a fiatalok, iskoláskorúak asztalára egészséges ételek kerüljenek, az iskolai étkezdéken nőjön a helyi termesztésű, illetve bioalapanyagokból készülő ennivalók aránya – jelentette ki dr. Fazekas Sándor Bonnban, a globális klímakonferencia (COP23) agroökológiai tárgyú rendezvényén, november 16-án.

A nemzeti parki védjegyes termékkör bővülése a gazdasági növekedést támogatja

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 14. 17:23

A nemzeti parki védjegyprogram a magyar minőséget, a vidék értékeit fejezi ki, az értékek bővülése támogatja a gazdasági növekedést - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a nemzeti parki termékvédjegy-körút szarvasi állomásán.

Tanyafejlesztésre a két kormányzati ciklusban 16,3 milliárd forintot fordítanak

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 14. 14:06

A kormányzati fejlesztéspolitika része lett 2010 után a tanyafejlesztés, erre a célra - 2010-2018 között - összesen 16,3 milliárd forint áll rendelkezésre - közölte a földművelésügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

A következő években több tízezer új munkaerőre lesz szükség az agráriumban

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 13. 13:22

Az elmúlt hat évben 50 ezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban, a következő években várhatóan hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre - jelezte a földművelésügyi miniszter hétfőn Hajdúböszörményben.

Kínai érdeklődés a magyar mezőgazdaság eredményei iránt

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 10. 13:52

A tudományos együttműködés fejlesztése, a mezőgazdasági gyakorlatok átvétele mellett a magyarországi településfejlesztés eredményeiről folytatott megbeszélést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Wang Tie, a Kínai Népköztársaság Henan tartomány kormányzó helyettesével Budapesten.

Bizottsági meghallgatásán beszélt az elmúlt évek eredményeiről Fazekas Sándor

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 10. 11:25

Az agrárkamarai választásokról, a földtörvényről, illetve a természet-és környezetvédelmi ráfordításokról is beszélt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön az Országgyűlés mezőgazdasági és a fenntartható fejlődés bizottságában.

Együttműködési megállapodást kötöttek a visegrádi országok agrárkutatási intézményei

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 9. 16:28

Partnerségi együttműködési megállapodást kötöttek a mezőgazdasági kutatások és tudományos tevékenységek összehangolására a visegrádi országok (V4) agrárkutatási intézményei csütörtökön, Budapesten.

A magyar gazdák összefogtak eredményeik védelmében

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 8. 13:49

Imponáló fölénnyel, több mint 88 százalékkal nyert az agrárkamarai választásokon a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) – értékelte a hétvégén tartott szavazás eredményét Fazekas Sándor a Kossuth Rádió 180 perc és az M1 Ma reggel című műsorában.

Elindult a Nemzeti Borkincstár Program

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 8. 9:56

Elindult a Nemzeti Borkincstár Program, ezzel a magyar borászat történetében egyedülálló értékmegőrzési folyamat kezdődik - tájékoztatott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván.