Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Találatok száma:

Hírek

2019 az építkezés éve a magyar agráriumban

Agrárminisztérium, 2019. január 14. 19:35

A kormányzati beruházások és támogatások révén 2019 az építkezés éve lesz az agráriumban - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó rendezvényén, Győrben.

A halfogyasztás harmada az ünnepekhez köthető

Agrárminisztérium, 2018. december 19. 15:36

A magyar halfogyasztás egyharmada a karácsonyi ünnepekhez köthető, ugyanakkor fontos lenne, hogy a lakosság hétköznapi táplálkozásába, a kultúrába is beépüljön - mondta Nagy István agrárminiszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Határozott közös V4-fellépés az élelmiszerek kettős minőségének felszámolásáért

Agrárminisztérium, 2018. december 18. 10:12

Elégedetlenségüket fejezték ki az élelmiszerek kettős minőségének gyakorlatát megszüntető szabályozás hiánya miatt a V4-országok agrárminiszterei a Mezőgazdasági és Halászati Tanács december 17-i ülésén, Brüsszelben. Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, elfogadhatatlan, hogy a kelet-európai tagállamok állampolgárait másodrendűként kezeljék a multinacionális élelmiszeripari cégek.

Magyarország nagyobb részesedést kér a kelet-közép-európai gazdálkodóknak az uniós kutatási-fejlesztési forrásokból

Agrárminisztérium, 2018. december 17. 17:48

Az Európai Biomassza Alapú Gazdasági Stratégiáról folytattak vitát az agrárminiszterek a Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2018. december 17-ei ülésén, Brüsszelben.

Megduplázódott Magyarország üvegházi termelőkapacitása

Agrárminisztérium, 2018. december 14. 18:52

Az eddig odaítélt pályázatok révén Magyarország üvegházi termesztőfelület-kapacitása megduplázódott - mondta az agrárminiszter pénteken Veresegyházon.

Elismerésre méltó a tanyagazdák munkája

Agrárminisztérium, 2018. december 10. 15:30

Elismerésre méltó a tanyagazdák munkája; az Év Tanyája díj alapítójának szándéka Magyarország legszebb tanyáinak és mintaértékű fejlesztéseinek bemutatása - mondta Nagy István agrárminiszter a díj átadásán hétfőn Budapesten.

Új fejezet nyílik a magyar-libanoni agrár-külkereskedelmi kapcsolatokban

Agrárminisztérium, 2018. december 6. 15:58

Kétoldalú egyeztetést folytatott Nagy István agrárminiszter a Libanoni Köztársaság agrárminiszterével Budapesten, az Agrárminisztériumban. A felek mezőgazdasági együttműködésről szóló tárcaközi egyetértési szándéknyilatkozatot is aláírtak, valamint megnyitották az első Magyarországon rendezett libanoni termékbemutatót.

A kormány arra törekszik, hogy segítse a mezőgazdaságból élők boldogulását

Agrárminisztérium, 2018. december 4. 14:28

Az elkövetkező évtizedek a precíziós gazdálkodás, a digitális technológiák alkalmazásának korszaka, és ezek a jövőben is elengedhetetlenül szükségesek a mezőgazdaság versenyképességének javításához - mondta Nagy István agárminiszter az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVGHA) december 4-én tartott kuratóriumi ülésén.

A jövőben is ösztönözni kell a szójatermesztést

Agrárminisztérium, 2018. december 3. 16:08

A jövőben is a genetikailag nem módosított szója (GMO-mentes) termesztését kell ösztönözni Magyarországon, emellett stratégiai cél a megtermelt mennyiség belföldi megőrzése és feldolgozása is - mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn, a Budapesten tartott Szója fórumon.

Átadták az Óvártej Zrt. új üzemcsarnokát

Agrárminisztérium, 2018. november 30. 13:53

Hazánk mezőgazdasági lehetőségeinek és az évszázados gazdálkodási hagyományok megőrzésének köszönhetően a tejtermelésben mára Európa élvonalába tartozunk – jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken Mosonmagyaróváron az Óvártej Zrt. üzemcsarnokának avatásán.