Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Gyakorlatilag befejeződött az aratás az országban

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2015. július 30. 16:37

Gyakorlatilag befejeződött a nyári betakarítású növények aratása az országban, a fontosabb növényi kultúrák termése, például az őszi búzáé és az őszi árpáé már a magtárban van, a lábon állókat, például a zabot és tavaszi árpát pedig a gazdálkodók várhatóan még a héten betakarítják - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Megújult a 8-as főút Vasvár és Körmend közötti szakasza

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2015. július 29. 12:41

Csaknem 4,1 milliárd forintos beruházással elkészült a 8-as főút Vasvár és Körmend közötti 12,4 kilométeres szakaszának felújítása.

Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. július 28. 13:03

Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése, amelyet idén a Belügyminisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium együttműködése alapján az Országos Rendőr-főkapitányság helikoptereivel végeznek augusztus végéig.

Biztosított Magyarország kenyere

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. július 25. 16:49

Magyarország kenyere biztosított, az 1 millió hektáron vetett őszi búzát learatták, 5 millió tonnát sikerült betakarítani az aratók fáradságos munkájának köszönhetően - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton a Jászapátin rendezett hármas kerületi aratóversenyen.

Tovább nőtt az agráriumból élők száma

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. július 25. 13:17

A mezőgazdasági beruházások növekedése 2014-ben is folytatódott, a bővülés mértéke 2013-hoz hasonlóan meghaladta a nemzetgazdasági átlagot- mondta Nagy István, parlamenti államtitkár a XXI. Hagyományőrző Aratónapon Biharnagybajomban.

Megkezdődött a parlagfű szezon

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. július 24. 11:13

A július elseje óta a megyei növényvédelmi szakembereknek 29 esetben, összesen 5 hektáron kellett elrendelniük közérdekű védekezést a parlagfű fertőzöttség miatt. Az FM felhívja valamennyi földtulajdonos figyelmét, hogy a virágbimbós állapot kialakulásának megakadályozása, amellett, hogy közös érdekünk, jogszabályi kötelezettség is.

A Földművelésügyi Minisztérium támogatási lehetőségei a Kárpát-medencében

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. július 24. 8:45

A Földművelésügyi Minisztérium 45 millió forinttal támogatja a határon túli partnerszervezetei által megvalósított főbb programokat 2015-ben – mondta Nagy István, az FM parlamenti államtitkára a XXVI. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.

A Földművelésügyi Minisztérium az agrárium oldaláról kíván hozzájárulni az egységes Kárpát-medencei gazdaságfejlesztéshez

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. július 23. 13:59

A Földművelésügyi Minisztérium a maga részéről megtette azokat az agrárgazdaság-fejlesztési és környezetvédelmi együttműködéseket erősítő javaslatokat, amelyek a Magyar Kormánynak az egységes kárpát-medencei gazdaságfejlesztési koncepciójába illeszthetők – mondta Tóth Katalin helyettes államtitkár a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.

Átadták a Zselici Csillagparkot

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. július 22. 15:59

Átadták a Zselici Csillagparkot szerdán a Somogy megyei Kardosfán. A különleges turisztikai komplexum kínálta látnivalókat az átadási ünnepségen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter méltatta, aki szerint új értékkel gazdagodott a magyar vidék, ami idevonzza a belföldi és a külföldi látogatókat is.