Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az állami területek eladásáról

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. október 12. 16:58

A föld a magyar gazdák tulajdonában van a legjobb helyen: a magyar állam nem műveli a földjeit. Művelteti. A gazdák azonban szeretnének minél több területet vásárolni, minél több saját területet birtokolni és használatba venni. Ez irányú igényeiket a MAGOSZ és a Nemzeti Agrár Kamara fogalmazta meg.

Fontos tárgyalások Rómában

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. október 13. 9:47

Hétfőn kezdődött az ENSZ Világélelmezés Biztonsági Bizottságának 42. ülésszaka a római FAO Központban. Napirendjén olyan, Magyarország számára is stratégiai fontosságú témák szerepelnek, mint az ivóvízkészletekkel való felelős gazdálkodás, az ivóvízhez való hozzáférés, valamint a CFS szerepe a Fenntartható Fejlesztési Célok megvalósításában.

A kölni szakvásár jó lehetőség megismertetni a világgal a magyar élelmiszereket

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. október 13. 8:59

A kölni Anuga, a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari szakvására jó lehetőség megismertetni a világgal a kiváló minőségű és biztonságos magyar élelmiszereket - mondta a vásár helyszínén a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Szennyvízberuházás Fegyverneken

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. október 12. 16:11

Befejeződött a 2,78 milliárd forintos szennyvízberuházás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken, amely a település történetének eddigi legnagyobb fejlesztése - mondta a földművelésügyi miniszter a projektzáró ünnepségen.

Megnyílt az élelem jövője fotókiállítás Budapesten

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. október 12. 14:38

Október 12. és 29. között látható Budapesten, a Szabadság téren Az élelem jövője címet viselő, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete és a Földművelésügyi Minisztérium közös kiállítása, amely a National Geographic magazin fotóival mutatja be az élelmezés fontosságát.

Jelentős magyar részvétel, több mint hatvan magyar kiállító a kölni Anugán

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. október 12. 13:14

A világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari szakkiállításán, a kölni Anugán több mint hatvan magyar kiállító mutatja be termékeit. Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a németországi kiállítás alkalmával több tárgyaláson is részt vesz, valamint a Magyar-Német Élelmiszeripari Üzleti Fórum rendezvényén a résztvevők előtt áttekintés ad a magyar élelmiszerszektor helyzetéről.

Október közepétől közzéteszik a pályázható földek helyrajzi számát

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. október 11. 12:24

Október 15-étől a kormányhivatalokban közzéteszik a pályázható állami földek helyrajzi számát, a földárverések novemberi elindulásához minden szabályozás elkészült - mondta a földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az ország első termelői közössége alakult meg Dél-Nógrádban

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. október 9. 21:03

A Nógrád megyei Héhalomban, hét település gazdálkodóinak részvételével alakult meg pénteken az ország első termelői közössége.

Erdei delikátesz boltot és kilátót avatott a Vértesi Erdő Zrt.

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2015. október 9. 17:43

Az állami erdőgazdaságok termékeit kínáló boltot nyitott Tatabányán a Vértesi Erdő Zrt. pénteken, majd átadták a társaság által felújított kilátót Vértessomlón.