Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Megújítanák az ipari kender termelését a Kárpát-medencében

Kormányzat, 2016. február 5. 17:20

Az ipari kender termelésének megújításáról és az erre épülő gazdaság létrehozásának lehetőségéről a Kárpát-medencében címmel tartottak fórumot az Országházban.

A baromfiipar sajátos gondjaira adható megoldásokról tanácskoztak

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. február 4. 14:51

Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervez rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, ágazati szakértők és a tárca illetékesei együtt keresnek megoldásokat a felmerülő problémákra. Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár - az eseményen résztvevőket köszöntve - az együttműködést, a közös gondolkodást nevezte a rendezvénysorozat legfőbb értékének.

Fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeken felszolgált pitákat

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. február 4. 9:00

A vendéglátóhelyeken kínált pita termékek fokozott ellenőrzését rendelte el még hétfőn Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A szigorított vizsgálatot a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága által nemrég leleplezett pitaüzem indokolta: a vállalkozás ugyanis nagy mennyiségben szállította ismeretlen helyekre a rendkívül rossz higiéniai körülmények között gyártott termékeket.

Az orosz embargó újrarendezte a piacokat

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2016. február 3. 14:51

Újrarendezte a piacokat az orosz élelmiszeripari embargó, az európai export az ázsiai országok, Japán, Kína, Hong-Kong és Dél-Korea irányába mozdult el - mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) szakmai tanácskozásán szerdán Budapesten.

Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és a Tej Terméktanács a magyar tejágazat védelméért

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. február 3. 13:56

A kiváló minőségű magyar tej- és tejtermékek, valamint a tisztességes hazai tejtermelők védelme érdekében hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá ma délelőtt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Együttműködési megállapodást kötött az FM és a MME

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2016. február 2. 18:44

Többek között a madártani monitorozások adatbázisainak megosztása és a madárgyűrűzés feladatainak működtetése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel – mondta el V. Németh Zsolt.

Megjelenik az árakban a sertéshúsok áfájának csökkentése

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. február 2. 14:22

Megjelenik az árakban a sertés tőkehúsok általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése, a kereskedelmi láncok átengedik a családoknak ezt a kedvezményt - jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden, egy budapesti CBA Príma üzletben tartott sajtótájékoztatón.

Határozatképtelen volt a mezőgazdaság bizottság ellenőrző albizottsági ülése

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2016. február 2. 14:14

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt kedden az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ülése, amelyen a képviselők beszámolót hallgattak volna meg, a Nemzeti Földalapba (NFA) tarozó, 3 hektárt meghaladó földrészletek árverés útján történő értékesítésének eredményeiről; a Mezőhegyesi Állami Ménes megalapításának folyamatáról.

Az indonéz együttműködés komoly lehetőséget jelent a haltartási ágazatnak

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. február 1. 12:32

Indonézia mintegy 250 milliós lakossága évente fejenként 37 kilogramm, túlnyomórészt édesvízi halat fogyaszt, így a most megkötött megállapodás hatalmas lehetőség arra, hogy a haltartási ágazat pozíciót szerezzen ezen az óriási piacon - fejtette ki Fazekas Sándor az indonéz miniszterekkel folytatott tárgyalások után.