Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

A paraszti múlt megismerése is hozzásegíthet a sikeres jövőhöz

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 17. 16:12

A magyarság csak akkor lehet sikeres a harmadik évezredben, ha megértette közelmúltjának üzenetét. Ehhez hozzátartozik a paraszti társadalom viszontagságos évtizedeinek megismerése is – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Sorsfordítás – a paraszti társadalom felszámolása 1945-1962 elnevezésű rendhagyó történelemórák programsorozat és vándorkiállítás első állomásán.

Meghaladta a 300 milliárd forintot az agrárhitel garancia alapítvány által biztosított hitelállomány

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 14:30

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára elmondta, hogy az Európai Beruházási Alap (EIF) által az AVHGA számára biztosított COSME program a hazai költségvetésnek 900 millió forint megtakarítást eredményez három év alatt azzal, hogy kiváltotta a magyar viszontgaranciát A COSME programhoz semmilyen magyar költségvetési kiadás nem kapcsolódik. A COSME programon kívül tavaly mintegy 656 millió forintot, idén 800 millió forintot fordít költségvetéséből az Agrárminisztérium a kezességvállalási díjak támogatására.

A természet megóvása csak közös összefogással lehetséges

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. október 16. 16:18

Hazánk természeti öröksége, nemzeti kincs, amit közösen kell megóvnunk - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Velencei-tavi Madárrezervátum Természetvédelmi Terület megalapításának 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Ma megkezdődik az egységes kérelmek előlegeinek kifizetése

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. október 16. 12:39

Október 16-ával elindul a 2018. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó, közvetlen támogatási jogcímeket érintő előlegek kifizetése.

A cukorágazat nehéz helyzete is napirenden volt az uniós agrárminiszterek luxemburgi tanácsülésén

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. október 16. 12:40

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2018. október 15-i luxemburgi ülésén olasz kezdeményezésre nyolc tagállam, köztük Magyarország kérte a Bizottságot, hogy ismerje el a válsághelyzetet a cukorágazatban és léptesse életbe az ágazatot rövid- és középtávon stabilizáló intézkedéseket, így a magántárolási támogatás megnyitását.

Elképzelhetetlen a vidékfejlesztés a nők részvétele nélkül

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. október 15. 17:58

A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Kampány indul a mézfogyasztás ösztönzésére

Agrárminisztérium, 2018. október 15. 16:15

Kampány indul a belföldi mézfogyasztás ösztönzésére, ami az évente megtermelt 20 ezer tonnából jelenleg csupán 7 ezer tonna, egy főre számítva mintegy 70 dekagramm - mondta Nagy István agrárminiszter.

Élénkülnek a magyar-kínai agrárkapcsolatok

Agrárminisztérium, 2018. október 15. 16:20

Nagy István az Agrárminisztériumban fogadta a Kínai Népi Gyűlés Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának delegációját. A találkozó során a felek a Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg.

Idén is díjazták Magyarorszag legszebb konyhakertjeit

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 15. 13:08

Minden eddiginél több, összesen 370 településen több mint 2000 kertet műveltek meg az idén a Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedőn - mondta el Kovács Szilvia, a program ötletgazdája és főszervezője a díjátadón hétfőn Budapesten.