Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

FAO ösztöndíjasok köszöntése a Földművelésügyi Minisztériumban

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 25. 18:57

Újabb 33 hallgató kapja meg diplomáját a Magyar Kormány, valamint az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által létrehozott közös ösztöndíj program keretében.

Magyarország uniós forrásainak jelentős része a közös agrárpolitikának köszönhető

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. május 25. 17:42

A 2020-ig Magyarországra érkező európai uniós források több mint 36 százaléka az unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) köszönhető - mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) csütörtöki ülésén, Budapesten.

2020 után is megmarad a Közös Agrárpolitika rendszere

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. május 25. 16:37

Megmarad 2020 után is a közös európai agrárpolitika rendszere, de kérdéses, hogy mekkora lesz a Magyarországra eső rész - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, Herceghalmon.

Folytatódik az élelmiszerek minőségi vizsgálata a kettős mérce felderítésére

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 25. 15:25

A földművelésügyi miniszter egyes élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát rendelete el annak érdekében, hogy kiderüljön: a nyaranta nagyobb mennyiségben fogyasztott termékeknél létezik-e a kettős mérce. Vagyis az azonos márkanév alatt forgalmazott élelmiszerek azonos minőségben kaphatók-e itthon és külföldön.

Az ugandai államminiszterrel tárgyalt az agrártárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. május 25. 15:21

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Kitutu Kimono Mary Goretti ugandai víz- és környezetügyi államminiszter asszonnyal tárgyalt május 24-én, Budapesten.

Afrika piaca lehetőség a magyar élelmiszeripari termékek és technológiák számára

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 25. 13:37

Afrika óriási nyersanyag-tartalékai és növekvő piacai miatt egyre komolyabb szerepet tölt be a világ gazdaságpolitikájában. Magyarország számára Afrika olyan térség volt mindig is, amely felé érdeklődéssel és őszinte együttműködési szándékkal fordultunk – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a volt afrikai gyarmatok önállóvá válásának 54. évfordulóján rendezett Afrika Napon a Vajdahunyadvárban.

Csaknem 9 tonna fagyasztott hústerméket foglalt le a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. május 25. 9:06

9 tétel, összesen 8870 kg hústerméket foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei egy Komárom-Esztergom megyei húsnagykereskedésben az elmúlt hetekben. Az egységben a termékeket – az előírásokat megszegve – lefagyasztották, emellett azok jelentős része jelöletlen, ezáltal nem nyomon követhető volt. Az ellenőrök a helyszínen lejárt húsokat is találtak.

Átadták a 2017. évi Környezeti Megtakarítási Díjakat

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 18:23

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára és dr. Tóth Gergely, a KÖVET Egyesület főtitkára átadta a 2017. évi Környezeti Megtakarítási Díjakat szerdán a Földművelésügyi Minisztériumban megrendezett díjkiosztó gálán és szakmai konferencián.

A nemzeti önbecsülés győzelemre segítése is célja a hungarikumokról szóló törvénynek

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 24. 18:17

Az Országgyűlés által 2012-ben elfogadott, a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvénnyel a nemzeti kishitűség és a nemzeti önbecsülés történelmi viadalában az utóbbi győzelmét szerették volna elősegíteni - jelentette ki Kövér László házelnök szerdán az Országházban tartott Hungarikumok Klubja rendezvényen.