Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Nébih farm a belvárosban

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 22. 13:42

Két új városrésszel bővíti a MiniPoliszt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság egyúttal bekapcsolódik az interaktív kiállítás élménypedagógiai programjaiba is. E csatlakozásnak köszönhetően a jövőben a felelős állattartásról, az állatorvosi hivatásról, az élelmiszerlánc-biztonságról vagy éppen az erdőtűz-megelőzésről is tanulhatnak az érdeklődő gyermekek.

Öntözési és vízgazdálkodási kutatóintézet alakult Szarvason

Agrárminisztérium, 2018. szeptember 22. 13:35

Az Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóintézet kutatási programjainak legfőbb célja a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklése, létrehozását a jövőnk, földünk megóvása érdekében vállalt felelősség vezérelte - mondta az agrárminiszter szombaton Szarvason, amikor felavatta az újjáalakult kutatóintézetet.

A magyar erdők világa mutatkozik be a Szabadság téren

Agrárminisztérium, 2018. szeptember 21. 16:04

A magyar erdők világát, értékeit és az erdészek természetmegőrző munkáját mutatják be az állami erdőgazdaságok az Erdővarázs Családi Napon a Szabadság téren péntektől vasárnapig.

A tavalyinál több kukorica teremhet idén

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 21. 14:04

A kedvező időjárásnak köszönhetően a tavalyinál valamivel több kukorica teremhet az idén, napraforgóból pedig a múlt évihez hasonló mennyiséget takaríthatnak be a gazdák - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára.

Az öntözés fejlesztése az egyik legfontosabb mezőgazdasági feladat

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 20. 16:54

A magyar gazdákat nem érintette olyan súlyosan az idei aszály, mint nyugat-európai társaikat, ugyanakkor a kormány komplex öntözési program bevezetésével szeretné elejét venni a hasonló problémáknak – mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Mezőhegyesen.

Mezőhegyes Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzeme lesz

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 20. 14:05

Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzemévé fejlesztik a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t - mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Mezőhegyesen, a második alkalommal megrendezett Nemzeti Agrárkamara Szántóföldi Napok és AgrárgépShow megnyitó ünnepségén csütörtökön.

Hétmillió eurós kapacitásbővítő beruházást adott át a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.

Agrárminisztérium, 2018. szeptember 19. 14:56

Új üzemcsarnokot és palackozó gépsort avatott szentkirályi telephelyén a budapesti székhelyű Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. szerdán.

Hazánkban is növekszik a kereslet a GMO-mentes szója iránt

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 19. 12:16

Jelentősen nőtt a szója termőterülete és ezzel párhuzamosan a betakarított szójabab mennyisége is az utóbbi években. Magyarország célja a kedvező folyamat erősítése, hiszen idehaza is nagy a kereslet a GMO-mentes takarmány-alapanyagra és külföldön is szívesen vásárolják a magyar szóját – erről is beszélt Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár kedden, Héderváron egy szója fajtabemutatón.

Megjelent a 2018. évi pályázati döntés az állatmenhelyek, valamint az ebrendészeti telepek korszerűsítését célzó pályázatokra vonatkozóan

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 18. 13:12

Összesen több mint 43 millió forintra pályázhattak a állatmenhelyek, valamint az ebrendészeti telepek 2018-ban.