Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Magyar állampolgár, akiről azt írják, hogy külföldi

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. november 27. 14:38

A „Nem tévedés: osztrák téeszelnök vette meg Simicska földjeit” című cikkben nem szerepeltette egy hetilap azt az információt, hogy Paul Andreas Meixner magyar állampolgár, így félrevezető a cikk teljes tartalma, hiszen azt a hamis látszatot kelti, mintha egy külföldi személy licitált volna sikeresen az egyik állami földárverésen.

December 30-ig kell helyesbíteni a felügyeleti díj bevallásokat

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 9:30

2015. december 30-ig helyesbítő bevallást kell tenniük a napi fogyasztási cikket értékesítő üzleteknek. A helyesbítő felület várhatóan december második hetétől lesz aktív, a beküldés megkönnyítése érdekében – a naptári évtől eltérő üzleti évet alkalmazók kivételével – lehetőség lesz a bevallási rendszer által, az eredetileg feltüntetett árbevételi adatok ezrelékes díjszabás alapján újrakalkulált díj elfogadására is. A megállapított felügyeleti díjat 2016. január 31-ig egy összegben, késedelmi pótlék alkalmazása nélkül kell majd befizetni a hivatalnak.

Már több mint 20 ezer hektár állami földet értékesítettek

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 20:35

A földárverések keretében már több mint 20 ezer hektár állami földet értékesítettek - mondta el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Valótlan állítás a HírTV-ben

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. november 26. 18:31

A Hír Tv ismét valótlanul állítja, hogy a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) hamis adatokkal hirdetne meg területeket. Ezzel szemben az igazság az, hogy egy hirdetmény minden esetben tartalmazza a jelenlegi haszonbérlő személyét, és azt a dátumot, amikor az utolsó hasznosítási szerződés lejár.

Környezetünk védelme minden ember morális kötelessége

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 12:55

Az egyházak környezetvédelmi szerepéről tartott egész napos konferenciát 2015. november 25-én a Földművelésügyi Minisztérium, ahol számos Magyarországon működő egyház bemutatta környezetvédelmi tevékenységét. V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a környezetügy vallás-erkölcsi megközelítésére hívta fel a figyelmet.

Magyarország teljes területe védőkörzetté vált az újabb kéknyelv betegség kitörések miatt

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. november 25. 22:43

Egy Győr-Moson-Sopron megyei, egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és egy Bács-Kiskun megyei kérődző állományban is kimutatta a Nemzet Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma a kéknyelv betegséget. Emellett új kitöréseket jelentettek Ausztriában és Szlovéniában, a magyar határhoz közel eső településekről is, ezért az állategészségügyi hatóság megszüntette a megfigyelési területeket és az ország teljes területét egységesen védőkörzetté nyilvánította.

Az amerikai nagykövet lerótta kegyeletét a legnagyobb magyar sírjánál

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. november 25. 22:24

Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a mai napon közösen koszorúzták meg Gróf Széchenyi István sírját Nagycenken.

Érdemben javult a mezőgazdaság pénzügyi, jövedelmi helyzete

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. november 25. 15:17

A mezőgazdaság kedvező teljesítményének, valamint a hatékony agrár- és vidékfejlesztési támogatásnak köszönhetően érdemben javult a mezőgazdaság pénzügyi, jövedelmi helyzete – jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ünnepi kuratóriumi ülésén, 2015. november 25-én, Budapesten.

Körbebiciklizhető a Fertő tó, elkészült a hiányzó nyomvonal

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. november 25. 15:07

Teljessé vált a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakasza, elkészült ugyanis a Sopronhoz tartozó településrész, Balf és Fertőrákos között az új nyomvonal.