Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

A mézfogyasztás további növelése a cél

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 24. 15:06

Bár több mint kétszeresére - évente fejenként 70 dekagrammra - emelkedett az elmúlt években Magyarországon a mézfogyasztás, még mindig lényegesen elmarad az 1,7 kilogrammos európai uniós átlagtól - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszagyendán, az Európai Mézes Reggeli program idei központi rendezvényén.

A hungarikum szabályozás partnerséget kínál a helyi közösségek számára

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. november 24. 15:04

A magyarországi közösségekben megvan az igény, hogy bemutassák értékeiket, hisz az elmúlt években több mint ezer helyi értéktár jött létre Magyarországon, ahol több mint hétezer értéket tartanak számon – mondta Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a Hévízen megtartott Hungarikum Konferencián.

Ifjú Borászok Borversenye

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 24. 13:35

A Nemzeti Borkiválóság Program kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek segítésére, értékes munkájuk fókuszba helyezésére. Ennek szellemében hívta életre Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Ifjú Borászok Borversenyét, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium fenntartása alatt álló szakiskolák részére szerveztek meg.

Az újrahasználatról szól az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampánya

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 24. 9:54

Az újrahasználat a központi témája a november 18. és 26. között szervezett Európai Hulladékcsökkentési Hét kampánynak, amelyben Magyarország a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szervezésében vesz részt - mondta a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola kampányrendezvényén.

Kertművelő diákokat díjazott az agrártárca

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. november 23. 16:46

A kertészkedés értéket teremt, tudást ápol és élményt nyújt művelőjének, emellett a kertművelés évszázadok óta megélhetést is biztosít – fogalmazott a földművelésügyi miniszter a „Ments meg egy kertet” program második évadot lezáró díjátadó ünnepségén.

Ugandában is számolnak a magyar szakértelemmel

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. november 23. 17:36

Magyarország különleges szakmai partnerként tekint Ugandára – hangsúlyozta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese az Okello Oryem ugandai külügyminiszter-helyettessel folytatott tárgyalásán 2017. november 23-án, Budapesten.

Közös cél a fenntartható fejlődés

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. november 23. 14:59

Kiemelten fontos a kormány szerepe a környezetvédelemben, hiszen keretet ad a környezetvédelmi célkitűzések megvalósításához, és biztosítja azokat a szakpolitikai, jogi, gazdasági peremfeltételeket, amelyek lehetővé teszik az ország fenntartható fejlődési pályára állítását – jelentette ki V. Németh Zsolt a Deloitte Fenntartható Fejlődés Szakmai Napján, amelynek keretében kihirdették az idei Zöld Béka Díj nyerteseit.

Legszebb konyhakerteket díjaztak

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. november 22. 16:31

November 21-én immár 5. alkalommal rendezték meg „A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” elnevezésű országos program évértékelő és díjátadó ünnepségét.

Minisztériumi ösztöndíj a nagyváradi egyetemistáknak

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. november 22. 15:48

A Kárpát-medencei anyanyelvi oktatás és képzés a szülőföldön történő érvényesülés záloga – emelte ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen tartott ösztöndíj átadó ünnepségen.