Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Növekszik a hazai állatlétszám, eredményes a magyar állategészségügy

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. november 22. 19:35

Az összehangolt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően évről-évre nő az állatlétszám, az állattenyésztés tartós növekedési pályára került, mindemellett a magyar élelmiszer-biztonsági rendszer kiváló működését külföldről érkező dicséretek is igazolják – köszöntötte nyitóbeszédében az Országos Állatorvos Nap és Praxismenedzsment Konferencia résztvevőit a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor az állategészségügy és az állattenyésztés aktuális helyzetéről és az agrárium előtt álló lehetőségekről tartott előadást a rangos szakmai tanácskozáson.

Ismét kiosztották a legszebb konyhakerteknek járó díjakat

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. november 21. 17:23

A konyhakert mozgalom célja, hogy minden talpalatnyi területet megműveljünk, ezáltal ápoljuk a kertkultúra hagyományait, és jó minőségű, vegyszermentes magyar élelmiszert termeljünk – hangsúlyozta Fazekas Sándor a „A legszebb konyhakertek” program évértékelő és díjkiosztó ünnepségén.

Átadták az ország legnagyobb szabadtéri piacát

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 13:56

Törekednünk kell a tájegységeken belüli önálló termelés kialakítására, a mezőgazdaság helyi tradíciókon alapuló termelési módjainak támogatására, növény- és állatfajtáink megőrzésére – hangsúlyozta az agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a 2500 m2-es piac átadó ünnepségén, Nyíregyházán.

Szerbia követendő mintának tekinti a magyar földtörvényt

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. november 21. 13:10

Szerbia követendő mintának tekinti a magyar földtörvényt, tanulmányozza annak számos elemét, például a külföldiek termőföld vásárlásának feltételrendszerét és több rendelkezést is átültetné a vonatkozó, előkészületben lévő szerbiai jogszabályok alkotásakor – mondta Juhász Attila a szerb mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztérium államtitkára a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság VII. ülésén Belgrádban. A tanácskozáson Magyarországot Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte.

A Földművelésügyi Minisztérium megtiltaná a termőföld tulajdonlásának megadóztatását

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. november 21. 12:57

A földművelésügyi tárca kezdeményezi az adótörvény módosítását, amelyben megtiltanák a termőföld tulajdonlásának megadóztatását - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára pénteken az MTI-nek.

Elindult a Mézes reggeli program

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. november 21. 12:48

Megkezdődött pénteken a „Mézes reggeli” elnevezésű program, amelynek célja a mézfogyasztás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése az általános iskolások körében.

Program indult a kiváló minőségű sertéshúsok gasztronómiai elterjesztésére

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. november 20. 18:56

Kiváló minőségű sertéshúsok és mangalica termékek kóstolója program indult az éttermek és szállodák bevonásával. A kezdeményezés célja, hogy minél több hazai étterem és szálloda kínáljon kiváló minőségű magyar sertéshúsból készített ételeket vendégeinek.

A sertéslétszám növelése a feldolgozóipart is fejleszti

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. november 20. 16:05

A következő kormányzati ciklusban kiemelt stratégiai cél az élelmiszerminőség javítása, az élelmiszerkönyv minőségi követelményeinek emelése és az élelmiszer feldolgozóipar fejlesztése. Ez utóbbihoz az uniós források rendelkezésre állnak, a fejlesztési célterületek kijelöléséhez várja a Földművelésügyi Minisztérium a szakmaközi szervezetek véleményét, a megvalósításhoz pedig együttműködésüket. Legutóbb a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke kapott meghívást Zsigó Róbert államtitkártól.

A magyar mezőgazdaság képes tovább növelni teljesítményét

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. november 20. 15:59

A magyar mezőgazdaság képes tovább növelni teljesítményét, képes még több hozzáadott értéket előállítani – mondta Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár az Agrár-Vállakozási Hitelgarancia Alapítvány évértékelő sajtóbeszélgetésén.