Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Nagy szükség van a generációváltásra az agráriumban

Agrárminisztérium, 2018. november 20. 18:32

Nagy szükség van a generációváltásra és a technológiai megújulásokra a mezőgazdaságban, amely kihívásaira a fiatalok tudása és ötletei jelenthetnek megoldást - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a Fiatalok az agrár termékpályákon konferencián, Budapesten.

A Közös Agrárpolitika 2020 utáni szabályai és a növényvédelem aktuális kérdései is napirendre kerültek Brüsszelben

Agrárminisztérium, 2018. november 19. 17:40

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2018. november 19-i ülésén az uniós agrárminiszterek folytatták a vitát a Közös Agrárpolitika 2020 utáni kereteiről.

Stratégiai szövetségesként tekint a kormány a külhoni magyar közösségekre a mezőgazdaság területén is

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. november 19. 14:49

Óriási mérföldkőhöz érkezetünk, idén ugyanis elindulhat a teljes Kárpát-medencét lefedő Falugazdász Programunk. A hálózat működtetésére évi 420,88 millió forint áll rendelkezésre, melyből több mint 100 külhoni szakember láthatja el fontos információkkal és a gazdálkodáshoz szükséges tanácsokkal a határon túl élő termelőket – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Erdélyi Agrárakadémián.

A fenntartható mezőgazdasági modell biztosíthatja az agrárgazdaság fejlődését

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. november 19. 14:31

A fenntarthatóság, a digitalizáció és az innováció jelentőségét hangsúlyozták az Agrárminisztérium előadói az Együttműködés a fenntartható mezőgazdaságért elnevezésű konferencián Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.

Az agrárium is hozzájárult a magyar gazdaság 5 százalékos növekedéséhez

Agrárminisztérium, 2018. november 19. 11:05

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az agrárium is hozzájárult a magyar gazdaság 5 százalékos növekedéséhez, jól tudjuk, hogy mindezt gazdáink kitartó, szorgalmas munkájának köszönhetjük - mondta Nagy István agrárminiszter a Mádi Református Egyházközösség templomában megtartott hálaadó istentiszteleten.

Egyetlen nemzeti védjegyet alkalmazna az Agrárminisztérium

Agrárminisztérium, 2018. november 17. 19:20

Az Agrárminisztérium olyan új, állami minősítési rendszert szeretne létrehozni, amely kiváltja az összes egyéb minőségi emblémát, egyetlen erős védjegyet teremtve - közölte az agrárminiszter szombaton Hévízen.

Az állatorvosok kimagasló szakmai munkájukkal támogatják a magyar agrárium ügyét

Agrárminisztérium, 2018. november 17. 11:16

Az állatorvosok munkája nélkül nem lehetne ma korszerű és versenyképes termelést végezni a gazdasági haszonállattartás területén - mondta Nagy István agrárminiszter az Állatorvostudományi Egyetem szakmai konferenciáján, Budapesten.

Eredményes negyedszázadot tud maga mögött az országos környezetszépítő verseny

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 17. 10:17

Közel száz díjat osztottak ki pénteken, a Nagykőrösön tartott 25. jubileumi Virágos Magyarország versenyen. A fődíjat idén, az induló 324 település közül Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat nyert, mellettük fődíjat kapott Budapest IV. kerülete is.

Az erdészeti képzés 135 éve folyamatos Ásotthalmon

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 17. 10:03

Egy iskola mindig hidat képez múlt, jelen és jövő között. Továbbörökíti a múlt tudását, alkalmazkodik a jelen kihívásaihoz és átadja azokat az ismereteket és készségeket a diákoknak, amelyekre szükségük lesz a jövőben – mondta köszöntőjében Farkas Sándor, a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 135 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepségen.