Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

A Kárpát-medence kenyere az összetartozás jelképe

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. augusztus 20. 12:37

A földművelésügyi miniszter szerint a Kárpát-medence kenyere a magyarság összetartozását is jelképezi.

Szent István értékrendje csak közösen őrizhető meg

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. augusztus 19. 12:50

Augusztus 20-a arra emlékeztet bennünket, hogy az a gondolatrendszer, értékrend, amelyre Szent István erős állama épült, csak közösen őrizhető meg és adható tovább - mondta ünnepi beszédében Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter.

A kormány továbbra is támogatja a termelői szerveződéseket

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 18. 15:46

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Hangya Szövetkezetek Együttműködése - a szaktárca és a szakmai szervezet képviselői megbeszélésének eredményeként - megújította 2012-ben kötött stratégiai együttműködését - jelentette be az FM parlamenti államtitkára.

Czerván: új elemek az uniós támogatási rendszerben a jövő évtől

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 15. 13:26

Új elemek jelennek meg a mezőgazdaság uniós támogatási rendszerében a jövő évtől - közölte Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Az FM idén a hungarikumokat népszerűsíti a Sziget fesztiválon

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 14. 16:16

Hungarikum napot tartott csütörtökön Budapesten a Sziget Fesztiválköztársaság Civil Szigetén a Földművelésügyi Minisztérium (FM), hogy felhívja a belföldi és külföldi fiatalok figyelmét a magyar nemzeti értékekre - mondta az FM környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

A kormány minimalizálni akarja az orosz embargó kárát

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 15. 13:26

A kormány arra törekszik, hogy minimalizálja a gazdák veszteségeit az orosz embargó miatt, és Brüsszelhez fordult a károk kompenzálására létrehozott krízisalap 400 millió eurós keretének emelése érdekében - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a III. Hajdúsági Expo megnyitása előtt, Hajdúböszörményben tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Eredményes volt az aratás

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 14. 16:39

Befejeződött a nyári aratás, mely az agrárgazdaságért felelős államtitkár értékelése szerint összességében jó eredménnyel zárult.

Kihirdették a 35. Jubileumi Országos Borverseny eredményeit

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 13. 16:38

Minden eddiginél több, 382 minta érkezett a 35. Jubileumi Országos Borversenyre, melynek szerdai budapesti eredményhirdetésén a szekszárdi Mészáros Borház, illetve Takler Pince, valamint a tokaji Puklus Pince egy-egy borát tüntették ki nagy aranyéremmel.

Elkezdődött a parlagfüves területek helikopteres felderítése

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 13. 14:57

Országszerte elkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek helikopteres felderítése – jelentették be a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közös szerdai sajtótájékoztatóján, a Székesfehérvár mellett található börgöndpusztai repülőtéren.