Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

100%-os mértékben kamattámogatott hitel az ültetvényen gazdálkodó, tavaszi fagykárral sújtott termelőknek

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2016. július 26. 16:12

Hektáronként legfeljebb 500.000 forint összegű kamat- és költségmentes hitelhez juthatnak azok a gazdák, akiknek 2016 áprilisában fagykár sújtotta ültetvényeiket.

Bővült a nyúlágazat támogatási lehetősége

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2016. július 26. 16:27

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) az állattartók érdekeit szem előtt tartva mintegy 90 millió forint többlettámogatást biztosít a nyúlágazat részére.

A magyar hatóság figyelemmel kíséri a bőrcsomósodáskór terjedését

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. július 26. 15:36

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetéhez (FAO) hasonlóan, folyamatosan figyelemmel kíséri a bőrcsomósodáskór (LSD) európai terjedését.

Értékőrök Kapolcson

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2016. július 26. 13:00

Értékeink hosszú távú fenntarthatóvá tétele folyamatos kihívás elé állít bennünket - mondta Szakáli István Loránd helyettes államtitkár az Értékek, értékőrök, hungarikumok című pódiumbeszélgetés során, melyet a Herman Ottó Intézet, az Éltető Balaton felvidékért Egyesület és a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány szervezett Kapolcson, a Művészetek Völgyében.

Távol-keleti gyorséttermet zárt be a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. július 26. 9:28

Egy budapesti bevásárlóközpont egyik távol-keleti gyorséttermében tartottak ellenőrzést múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai. A koszos és rendezetlen, élelmiszerbiztonsági szempontból aggályos étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

Érték, ami összetart – az értékgyűjtő mozgalom kibontakozása a Kárpát-medencében

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2016. július 25. 10:45

Az Élő Erdély Egyesület 7. éve szervez kulturális és ismeretterjesztő programokat a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban működő, Erdély Café elnevezésű programsátrában. Az Erdély Café célja az erdélyi értékek, értékes fejlesztési kezdeményezések bemutatása, népszerűsítése. A rendezvényen a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár tartott előadást.

A határon túli agrárkapcsolatok fejlesztését kiemelt feladatként kezeli az agrártárca

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. július 22. 14:45

A határon túli agrárkapcsolatok fejlesztését kiemelt feladatként kezeli az agrártárca – mondta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn.

Augusztus 15-ig nyújtható be a támogatási kérelem az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédőszeres védekezéshez

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2016. július 22. 13:16

Felhívjuk a szőlőtermelők figyelmét, hogy amennyiben az amerikai szőlőkabóca elleni növényvédőszeres védekezéshez támogatást szeretnének igénybe venni, úgy a támogatási kérelmeket a növényvédőszeres védekezést követően augusztus 15-ig kell benyújtani.

Vihar- és a jégkárok esetén az agrár-kárenyhítési rendszer segíti a gazdákat

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2016. július 21. 16:16

A mezőgazdasági káreseményeket, mint például a jégeső-, vagy a belvízkár, a bekövetkezéstől számított 15 napon belül kell bejelenteniük az agrár-kárenyhítési rendszerben tag gazdálkodóknak. Így a kárenyhítési alapból érkező forrásoknak köszönhetően csökkenthető az az anyagi veszteség, amelyet terményeikben az időjárás okozott. A Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer elektronikus alkalmazása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján érhető el.