Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Hétmilliárd forint támogatás energiahatékonysági célokra

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. január 17. 13:14

A Vidékfejlesztési Program energiahatékonyságot támogató pályázatának keretében első körben 128 kérelem támogatásáról és mintegy 7 milliárd forint megítéléséről határozott az Agrárminisztérium.

Vidékfejlesztési támogatással újult meg két közösségi központ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 16:05

A vidékfejlesztés, a vidéki térség felzárkóztatása kiemelt fontosságú a kormány politikájában, amelyet a Tiszaadonyban és Kérsemjénben pályázati támogatással megvalósult közösségi házak fejlesztése is bizonyít – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Világnapot kapott az élelmiszer-biztonság

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. január 15. 10:16

Az idei évtől június 7-e a biztonságos élelmiszerek előnyeiről szól majd. A tematikus világnap szükségességével először 2015-ben kezdtek el foglalkozni a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot.

2019 az építkezés éve a magyar agráriumban

Agrárminisztérium, 2019. január 14. 19:35

A kormányzati beruházások és támogatások révén 2019 az építkezés éve lesz az agráriumban - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó rendezvényén, Győrben.

Országos iskolakert-fejlesztési program indul

Agrárminisztérium, 2019. január 14. 14:50

Az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara saját iskolakert kezdeményezéseik összehangolásaként országos iskolakert-fejlesztési programot indít januárban, melynek keretében tankertet hoznak létre a nagyvárosi iskolákban.

Magyarország jobban teljesít az agráriumban is

Agrárminisztérium, 2019. január 11. 11:36

A jogalkotás területén az Agrárminisztérium volt a legaktívabb tárca az elmúlt évben. Az 55 rendelet, 6 törvény és 10 kormányrendelet mellett, a tárca további 4 törvényjavaslatot készített elő és nyújtott be az Országgyűlés elé.

Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a 2018-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. január 10. 15:08

Avas dióbelet és a megengedettnél magasabb morfin tartalmú étkezési mákot is találtak a Nébih szakemberei a téli szezonális ellenőrzés során.

Visszakerült a kettős minőségű élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozási javaslat

Agrárminisztérium, 2019. január 9. 13:18

Az újabb V4 összefogásnak köszönhetően, a decemberi módosítást követően, a román elnökség visszatette a kettős minőségű élelmiszerről szóló vonatkozásokat a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló tervezetbe.

2019 az intenzív nemzetközi együttműködések éve

Agrárminisztérium, 2019. január 8. 15:40

Ausztria, Georgia és Moldávia nagyköveteivel találkozott Nagy István agárminiszter Budapesten a nemzetközi agrárkapcsolatok fellendítése érdekében.