Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

A polgári kormány erősíti a magyar vidéket

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 22. 17:18

A polgári kormány erősíti a magyar vidéket, több munkát, jobb megélhetést és kiszámíthatóbb jövőt nyújt az ott élőknek, ellentétben a balliberális kormányokkal, amelyek a vidéktől elvették a pénzt, a lehetőséget, és kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Tovább bővül a vajdasági magyar falugazdász hálózat

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. május 22. 13:10

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Kárpát-medencei falugazdász program keretében laptopokat és nyomtatókat adott át Zentán, május 22-én.

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte a Béres Szőlőbirtok

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 21. 12:21

A Tokaji Borvidéken található Erdőbényén látta vendégül dr. Béres József és családja a Szőlőbirtok alapításának 15. évfordulója alkalmából vendégeit. Az eseményen a kormányzatot dr. Kiss Eliza kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztos képviselte.

Az állam több mint 4 milliárd forintot biztosít a nemzeti parkok működésére

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 20:41

A kormány több mint 4 milliárd forint normatív támogatást biztosít az országban található 10 nemzeti park működéséhez, így csökkenhet a bizonytalanabb európai uniós forrásoktól való függőség - mondta dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára a 27. Zöld Civil Országos Találkozó megnyitóján pénteken, Budapesten.

Együttműködési megállapodás született a kínai és a magyar állategészségügyi hatóságok közötti szorosabb összefogásról

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 15:25

Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Zhang Zhongqiu kínai főállatorvos május 19-ei, Budapesten történt tárgyalásuk alkalmával együttműködési megállapodást írtak alá az állategészségügyi hatóságok közötti szorosabb összefogásról.

Meghatározó szerepe van az agrár-, vidékfejlesztési támogatásoknak a magyar mezőgazdaságban

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. május 19. 12:19

Az agrár-, vidékfejlesztési támogatások szerepe meghatározó a magyar mezőgazdaság számára - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Pápai Agrárexpón.

Tizenhárom csapat mérkőzik meg a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjében

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 11:25

Tizenhárom iskolás csapat méri össze tudását a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő nemzeti döntőjében pénteken, az Országházban.

Segítség a mátrai szőlőtermelőknek

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. május 19. 9:39

Május 13-án a Mátrai borvidéket igen súlyos jégesőkár érte. A jégverés elsősorban a borvidék középső területét sújtotta, és becslések szerint legalább 1000-1500 hektár ültetvényt érintett. Az előzetes becslések szerint 30-90%-ra tehető a terméskiesés ezeken a területeken.

Magyar díjeső az Európai Hulladékcsökkentési Hét eredményhirdetésén – a végegyházi Barangoló Közhasznú Egyesület Európa legjobbjai között!

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. május 19. 8:55

2017. május 18-án Barcelonában adták át a tavalyi Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobbjainak járó elismeréseket. A csatlakozó önkéntesek megvalósított helyi kezdeményezéseikkel, akcióikkal nemcsak a keletkezett hulladékmennyiség csökkentéséhez járulnak hozzá, hanem nemzetközi porondon is megmérettetik magukat.