Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

A méhészkedés jelentősége megkérdőjelezhetetlen

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 30. 12:12

Tárcánk a méhészeti ágazatot megkülönböztetett figyelemmel kíséri, célkitűzésünk, hogy intézkedéseinkkel fokozatosan növeljük a méhészeti ágazat versenyképességét - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Klímabarát Fenntarthatósági Fesztivál Mézédes Napján, Budapesten.

A kormány agrárpolitikájában központi szerepet kap az állattenyésztési ágazat fejlesztése

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 29. 16:34

Az állattartás a hazai mezőgazdaság meghatározó szegmense, éppen ezért a kormány agrárpolitikájában központi szerepet kap az állattenyésztés fejlesztése, illetve az állattenyésztés és a növénytermelés egyensúlyának helyreállítása - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a hajdúnánási kihajtási ünnepségen.

Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. április 29. 14:00

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára mondott beszédet a Békés megyei Gyomaendrődön a bivalytej-feldolgozó üzem avatóünnepségén.

Hat újabb natúrpark létrehozását kezdeményezték a helyiek

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 16:34

Magyarországon kilenc natúrpark működik és hat további létrehozására vannak helyi kezdeményezések, például a Vasi Hegyháton és a Szigetközben - mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár az Írottkő Natúrpark megalapításának 20 éves jubileuma alkalmából tartott sajtótájékoztatón pénteken, Kőszegen.

Elindult az Év emlőse: a mogyorós pele programsorozat

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 15:59

Pele, ébresztő! címmel indult el pénteken az Év emlőse országos programsorozat, amelyen a mogyorós pelét mutatják be a természetvédők.

Még tart a kárfelmérés az erdőkben

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 11:18

A rendkívüli áprilisi hóesés az erdőkben, az erdőgazdálkodásban is jelentősebb károkat okozott. A magasabban fekvő hegy- és dombvidékeinken a helyenként 40 cm-t is meghaladó hóréteg az erdei utakat járhatatlanná tette, sok helyen nagyobb faágakat tört le, egész fákat döntött ki. Ezek miatt az erdők látogatása is veszélyessé vált, ezért több érintett erdőgazdaság ideiglenesen az erdők látogatását is korlátozta.

Rend van az élelmiszerpiacon

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 27. 19:34

Rend van a hazai élelmiszerpiacon, az előállítók, feldolgozók, kereskedők igyekeznek betartani az élelmiszerbiztonsági szabályokat - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésének eredményeit ismertetve az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A hegybírók a hegyközségi rendszer alappillérei

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. április 27. 15:47

A hegybírók a hegyközségi rendszer alappillérei - mondta Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Hegybírói Értekezleten csütörtökön, Budapesten.

Felavatták Darányi Ignác szobrát a Városligetben

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. április 27. 13:24

A legnagyobb magyar agrárpolitikusra emlékezve felavatták Darányi Ignác egykori földművelésügyi miniszter szobrát Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt.