Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Megújult a 4-es főút fegyverneki szakasza

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. december 3. 15:35

Magyarország versenyképességének javìtásához elengedhetetlen a jó minőségű utak és a korszerű, modern tömegközlekedés - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a megújuló 4-es számú főút átadó ünnepségén Fegyverneken.

Új vágóhíd- és vágópont-beruházások indulhatnak meg

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. december 3. 14:12

Az ország két feldolgozó üzemében, körülbelül fele-fele megoszlásban, hetenként 98-100 ezer nyulat vágnak le – mondta a földművelésügyi miniszterhelyettes a IV. Országos Nyúlkiállításon, Bátonyterenyén.

Kedvező exportlehetőségek a biotermékek számára

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. december 3. 10:56

Az európai tendenciákkal ellentétben hazánkban még mindig nem nőtt megfelelő mértékben az ellenőrzött ökológiai gazdálkodás alá vont területek nagysága - mondta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes a XXIX. Biokultúra Tudományos Napon.

A biztonságos élelmiszer-ellátás kulcskérdés

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. december 2. 14:39

Egészséges, jó minőségű, biztonságos, GMO-mentes élelmiszereket kell termelnie a magyar gazdaságnak, miközben kíméljük a környezetet, óvjuk természeti értékeinket azért, hogy az utánunk jövő generáció is élvezhesse kincseit – fogalmazott a földművelésügyi miniszter a környezettudatos növénytermelésről és kertészeti termelésről rendezett szakmai fórumon.

Elhunyt Fekete Gábor akadémikus

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2016. december 2. 14:21

Elhunyt Fekete Gábor akadémikus, a természetvédelemért elkötelezett biológus tudós, aki kezdeményezte és az egyik vezetője volt annak a munkacsoportnak, amely kidolgozta a Nemzeti Biodiverzitás-megőrzési Stratégia és a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Program alapvetéseit.

Sikerrel zárult a „Helyből jobb!” konferenciasorozat

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. december 2. 13:50

Öt év alatt megháromszorozódott a helyi termelők száma Magyarországon, míg 2010 elején a helyi termelők száma nem érte el az 5000 főt, 2015 végétől már közel 15.000-en dolgoztak e területen, egyre többen vágnak tehát bele a kistermelőként végezhető élelmiszer előállításba és értékesítésbe - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert a „Helyből jobb” konferenciasorozat záró rendezvényén.

Élénkülő mezőgazdasági kereskedelem a Közel-Keletettel

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. december 1. 18:08

Bővülhet az Izraelbe és Palesztinába exportált magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek köre és forgalma, élénkülhet a közel-keleti országokkal folyatatott kereskedelmi kapcsolat – foglalta össze külföldi látogatásának eredményét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki az izraeli és a palesztin mezőgazdasági miniszterrel folytatott megbeszéléseken túl számos más szakmai egyeztetésen is részt vett.

Fokozatosan bővülnek a szőlő termőterületek

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. december 1. 15:58

A 2000-es évek tömeges szőlőültetvény-kivágásai után mára megfordult a trend és fokozatosan bővülnek a termőterületek, mindez pedig az eredményekben is megmutatkozik - mondta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes egy szakmai rendezvényen, Pápán.

Komoly szerepet játszanak az agrártámogatások a magyar mezőgazdaság stabilizálódásában

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. december 1. 14:20

A sertéspiac helyzetéről és a Közös Agrárpolitikáról (KAP) is beszélt Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes az Agrárszektor Konferencia 2016-on, Siófokon.