Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Kitüntetések és pályázathirdetés a Föld napján

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. április 20. 14:26

1970 óta ünnepli a világ a Föld napját minden évben április 22-én; immár 175 országban, köztük 28 éve Magyarországon is- fogalmazott dr. Rácz András a Föld Napja idei rendezvényén pénteken, Budapesten.

Az erdélyi Kalotaszentkirályon tartják a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozóját

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. április 14. 13:23

A Kárpát-medence ökológiai egységét szemléltetve Magyarország határain kívül, az erdélyi Kalotaszentkirályon tartják a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 28. Országos Találkozóját.

Innovatív mezőgazdasági technológiák és agrárdigitalizáció a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásáron

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. április 11. 14:24

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte hazánkat a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásár megnyitóján, mely a nyugat-balkáni régió egyik legjelentősebb multiszektorális kiállítása. Az április 10. és 14. között megrendezett eseményen számos hazai vállalkozás mutatta be termékeit a magyar standon.

A levegőminőség javításáról tárgyaltak az uniós környezetvédelmi tárcavezetők

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. április 10. 16:32

Az Európai Unió környezetvédelmi miniszterei a bolgár EU-elnökség meghívására 2017. április 10-én, Szófiában levegőminőségi kérdésekről tanácskoztak. A magyar delegációt Dr. Rácz András helyettes államtitkár vezette.

Rekord tételszámmal indult a Kékfrankos Országkóstoló

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. április 9. 13:02

A Kékfrankos Évének jegyében ma indult az Országkóstoló első üteme, amely során az Országos Borszakértő Bizottság két napon keresztül dolgozik a legszebb tételek kiválasztásán.

Hősökre emlékeztek Isaszegen

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. április 9. 12:50

Immár 30. alkalommal rendezték meg idén Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozatát, a Tavaszi Emlékhadjáratot, melynek isaszegi állomásán április 6-án emlékeztek meg az 1849-es tavaszi hadjáratról, valamint annak dicsőséges nyitányáról, az isaszegi csatáról.

Szakmaközi szervezetet ismert el a Földművelésügyi Minisztérium a halászati es édesvízi akvakultúra területén

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. április 7. 17:20

Április 5-én a halászati és akvakultúra ágazatában a Magyar Halászati és Akvakultúra Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) az Európai Unióban elsőként és egyedülálló módon kapott szakmaközi szervezeti elismerést az FM-től.

A vidéki gazdaságok fellendültek az elmúlt években

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. április 6. 12:12

Támogatásokkal és az előírások könnyítésével a kormány olyan feltételeket teremtett, amelyek hozzájárulnak a vidéki gazdaságok fellendítéséhez- mondta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Biharkeresztesen, a 21. Bihar – Bihor Expó határ menti kiállításon és vásár ünnepélyes megnyitóján.

Zöldkonferencia és Ötkukás Játékok Szolnokon

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. április 6. 11:24

A környezettudatosságé volt a főszerep április 4-én, Szolnokon. A környezetügyért is felelős Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerda délelőtti, Gazdálkodj okosan a hulladékkal! című Zöldkonferenciája a pedagógusok számára biztosított lehetőséget a környezettudatos nevelés legfrissebb ismereteinek elsajátítására.