Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Isten éltessen Magyarország! – augusztus 20-a Ópusztaszeren

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 20. 16:52

A Feszty-körkép a nehéz kezdetekről mesél, Ópusztaszer visszavezet azokhoz a gyökerekhez, amelyeken nyugszik Szent István államalapító munkája. Azé a nemzetformáló királyunké, akinek tetteiből, művéből világosan látszik, hogy a hazáját szerető ember szilárd hittel, akarattal sorsformáló, igazi teremtő munkát vihet véghez – kezdte ünnepi beszédét Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett augusztus 20-ai ünnepségen.

Átadták Közép-Európa legmodernebb lovasközpontját Szilvásváradon

Agrárminisztérium, 2018. augusztus 18. 21:15

A Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontja készült el Szilvásváradon - jelentette ki az agrárminiszter a komplexum szombati átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A Szent István-i életmű és a Szent Korona a folytonosságot, a megmaradást jelenti nemzetünk számára

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 18. 15:35

A népi kultúra, a hagyományok őrzésében, ápolásában és továbbadásában rendkívül jelentős szerepe van a helyi kézműves piacoknak, ahol ősi mesterségek mai követőinek termékeiből vásárolhatunk, ahol a hagyományos alapanyagokból és fűszerekkel készített ételeket kóstolhatunk – mondta Farkas Sándor, a szentesi Garaboly Gasztro- és Kézműves Piacon tartott új kenyér ünnepén.

A Magyarok Országos Gyűlése Ópusztaszeren

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 18. 15:33

Ópusztaszer a magyarság számára egy fontos gyülekezőhely. Anonymus leírása szerint Árpád vezér és nemesei 34 napot töltöttek a környéken, ahol megállapították az ország törvényeit, vagyis szerét ejtették az ország dolgainak - emelte ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Magyarok Országos Gyűlésén elmondott köszöntőjében, Ópusztaszeren.

Vadásznapon az államtitkár

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. augusztus 18. 14:53

Magyarország vadállománya kiemelkedő értékű természeti kincs, melyet meg kell őriznünk a jövő generációi számára. Fontos, hogy egészséges, jó genetikai értékekkel rendelkező vadállományt tartsunk fenn, legyen szó akár nagy-, akár apróvadfajról – fogalmazott a 27. Csongrád Megyei Vadásznap megnyitóján az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Az aszály a fő veszélyforrás ma a magyar mezőgazdaságban

Agrárminisztérium, 2018. augusztus 17. 21:58

Nagy István pénteken, a debreceni Farmer Expo megnyitóján tartott agrárfórumon kijelentette: öntözés nélkül nem lesz eredményes termelés. A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé - jegyezte meg. A tárcavezető jelezte: Magyarország folyóiba kevesebb víz érkezik, mint amennyi távozik, így "erkölcsi alapunk van öntözni".

A nyúlhúsnál nincs egészségesebb hús

Agrárminisztérium, 2018. augusztus 17. 19:08

Nincs egészségesebb hús, mint a nyúlhús - jelentette ki az agrárminiszter pénteken a Farmer Expón, a nyúlhús fogyasztást népszerűsítő országos kampány debreceni állomásán.

4,84 millió tonna őszi búza termett az idén

Agrárminisztérium, 2018. augusztus 16. 21:17

Befejeződött az őszi búza aratása, csaknem 950 ezer hektárról 4,84 millió tonnát arattak le Magyarországon - közölte az agrárminiszter csütörtökön Csornán, a Magyarok kenyere program Győr-Moson-Sopron megyei gyűjtőnapján.

Átadták az országos jégkármérséklő rendszer informatikai támogatását

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 16. 16:43

Átadták az országos jégkármérséklő rendszer meteorológiai kiszolgálásához szükséges informatikai rendszert csütörtökön, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) székházában, Budapesten.