Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Sikerrel zárult az OMÉK - minden eddiginél több fiatal látogatott el a vásárra

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 24. 16:47

Az idei rendezvény 988 kiállítójával rekordot döntött, hiszen soha ennyien még nem jöttek el és nem mutatták meg a magyar föld legjavát, a Kárpát-medence kincseit – mondta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) záróünnepségén. A 2017-ben szakmai nappal kibővített OMÉK szeptember 24-én, vasárnap zárta kapuit.

Helyi összefogások kellenek a borágazatban

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 23. 18:30

A borágazatban a helyi szakmai összefogások erősítésére hívta fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa szombaton, a másodszor megrendezett Somlói Juhfark Ünnepen.

Összegezték a VII. TeSzedd! akció eredményeit

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 23. 16:26

Összegezték a VII. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció eredményeit, amelyből kiderül, hogy országszerte csökken az a szemétmennyiség, amit az önkéntesek az akció keretében összeszedhetnek.

Jó hírek a hazai agráriumról

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 23. 16:18

A magyar mezőgazdaság évek óta jól teljesít – jelentette ki az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) az agrárgazdaságért felelős államtitkár.

Nők a jövőért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. szeptember 23. 0:48

Legyen trendi a vidék! Ez volt a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Női Unió és a Magyar Mezőgazdaság Kft. által szervezett konferencia jelmondata. Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke köszöntőjében mérföldkőnek nevezte a 78. OMÉK-ot, amennyiben első alkalommal adott otthont a vidéki nőkkel foglalkozó nagyszabású nemzetközi eseménynek.

Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket adtak át az OMÉK-on

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 22. 19:03

Kiváló magyar élelmiszer védjegyeket, OMÉK Élelmiszer díjakat és OMÉK Helyi termék díjakat, valamint miniszteri különdíjakat adott át a földművelésügyi miniszter pénteken Budapesten, a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállításon és Vásáron.

Európának új, átfogó fehérjepolitikára van szüksége

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 16:03

Magyarország zászlóvivője az Európai Unióban a GMO-mentes fehérje ellátást célzó kezdeményezéseknek és programoknak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár egyik szakmai konferenciáján.

Nyúlhús promóció az OMÉK-on is!

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 16:11

Áruházi kóstoltatásokkal, látványkonyhával és főzőshow-val indított fogyasztásösztönző és ismeretterjesztő kampányt a nyúlhús népszerűsítésére a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, az Agrármarketing Centrum és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával 2017. júniusában.

A sertéságazat a mezőgazdaság stratégiai részterülete

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. szeptember 22. 14:53

A sertéságazat a magyar mezőgazdaság stratégiai területe, amit az is jelez, hogy a 2010-es 6 milliárd forintról mára az ágazat támogatása 17,1 milliárd forintra nőtt - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken, Budapesten egy szakmai tanácskozáson.