Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Az állatorvosok kimagasló szakmai munkájukkal támogatják a magyar agrárium ügyét

Agrárminisztérium, 2018. november 17. 11:16

Az állatorvosok munkája nélkül nem lehetne ma korszerű és versenyképes termelést végezni a gazdasági haszonállattartás területén - mondta Nagy István agrárminiszter az Állatorvostudományi Egyetem szakmai konferenciáján, Budapesten.

Eredményes negyedszázadot tud maga mögött az országos környezetszépítő verseny

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 17. 10:17

Közel száz díjat osztottak ki pénteken, a Nagykőrösön tartott 25. jubileumi Virágos Magyarország versenyen. A fődíjat idén, az induló 324 település közül Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat nyert, mellettük fődíjat kapott Budapest IV. kerülete is.

Az erdészeti képzés 135 éve folyamatos Ásotthalmon

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 17. 10:03

Egy iskola mindig hidat képez múlt, jelen és jövő között. Továbbörökíti a múlt tudását, alkalmazkodik a jelen kihívásaihoz és átadja azokat az ismereteket és készségeket a diákoknak, amelyekre szükségük lesz a jövőben – mondta köszöntőjében Farkas Sándor, a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 135 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepségen.

Mától lehet szavazni „Az Év Tanyája 2018” közönségdíjának jelöltjeire

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. november 16. 14:09

Az Agrárminisztérium idén másodjára hirdette meg "Az Év Tanyája" díjat, hogy minisztériumi elismeréssel is jutalmazza azokat a tanyatulajdonosokat, akik áldozatos munkájukkal, példaértékű tanyáikkal, értékteremtésükkel hozzájárulnak a vidéki térség felemelkedéséhez, a vidéki életforma népszerűsítéséhez.

Tatán kezdődött a "Mézes reggeli"

Agrárminisztérium, 2018. november 16. 12:56

Tatán, a Kőkúti Általános iskolában kezdődött pénteken a "Mézes reggeli", a gyermekek mézfogyasztását ösztönző európai kezdeményezés magyar része, melyben 911 oktatási intézményben 153 ezer gyermekkel kóstoltatták meg reggelire a mézet.

A diákok kezében van a jövő digitális agráriumának kulcsa

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. november 16. 7:56

A digitalizációra nyitott cégekre, gazdálkodókra, felsőoktatási és kutatás intézményekre, valamint diákokra van szükség – fogalmazott a mezőgazdaságért felelős államtitkár Gödöllőn, az Agrovirtus - egyetemek közötti digitális agrártechnológiai verseny megnyitóján.

A magyar agrártermékek iránt is érdeklődik a kínai piac

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 15. 16:00

A világ legnépesebb országa nyitott a magyar gabonafélék, az állati termékek és a bor importjára – hangzott el a Kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség delegációjával folytatott tárgyaláson Budapesten. Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes fogadta a Szövetség alelnökét, Fan Youshant, akit számos üzletember kísért el magyarországi útjára.

Az UHT-tejek áfa-csökkentése az import tejek kiszorulását hozhatja

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. november 15. 14:48

Az UHT-tejek január elsejétől öt százalékra csökkenő áfájának köszönhetően az import tejnek lényegében ki kellene szorulnia a magyar piacról - hangsúlyozta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

Fokozott iráni érdeklődés a magyar vetőmag és technológiák iránt

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 14. 8:45

Iráni üzleti delegációval egyeztetett Farkas Sándor agrárminiszter helyettes. Az iráni fél évek óta kiemelt érdeklődést tanúsít nemcsak a hazai nyersanyagok, hanem a hazai szakértelem és technológiai berendezések iránt is, és immár konkretizált, több területre kiterjedő együttműködéseket tervez hazánkkal.