Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Nőtt a sertéshúsfogyasztás Magyarországon

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. február 17. 13:27

Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, egy lakosra számolva most 25 kilogramm körüli az éves fogyasztás - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón tartott sajtótájékoztatón.

Ötvenezer új álláshely jöhet létre a mezőgazdaságban

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. február 17. 11:36

Az elkövetkező tíz évben ötvenezer új álláshely jöhet létre a magyar mezőgazdaságban - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken egy gazdafórumon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén.

Agrárkérdésekben egyetértés van a V4-ek között

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. február 16. 9:35

Egyetértenek az agrártámogatási rendszer kialakításának főbb elveiben a visegrádi tagországok – mondta el az agrárgazdaságért felelős államtitkár a V4 országok Mezőgazdasági parlamenti bizottságainak ülése után az Országházban. Czerván György kiemelte, fontos, hogy az agrárpénzeket a jövőben is gazdák kapják meg és azokat ne más uniós célok finanszírozására fordítsák.

Biztosított a magyar vadgazdálkodás jövője

Miniszterelnök-helyettes, 2018. február 15. 16:37

Az elmúlt évek intézkedései megteremtették a vadgazdálkodás jövőjének szakmai és pénzügyi alapjait, a szükséges jogszabályi keretet, de fel kell lépni a vadászati fegyvertartást értelmetlenül szigorító uniós kezdeményezés ellen - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke a 25. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (FeHoVa) megnyitóján.

Magyarország nem támogatja a Dél-amerikai országokkal kötendő szabadkereskedelmi megállapodást

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. február 15. 8:06

Hazánk az első uniós ország, amely nem támogat egy olyan szabadkereskedelmi megállapodást, amely dömpingáras, gyakran gyenge minőségű, élelmiszer-biztonsági szempontból pedig kockázatot jelentő termékekkel árasztatná el az európai és így a magyar piacot is – hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter a közmédia ma reggeli műsorában.

Az IFAD hosszú távú stratégiai céljairól tanácskoztak Rómában

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. február 14. 17:23

Az ENSZ Mezőgazdasági Fejlesztési Alapja (IFAD) 2018. február 12. és 13. között tartotta 41. ülését Rómában. Az eseményen hazánkat Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte.

Növekedési pályára állt a magyar mezőgazdaság

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. február 14. 11:04

Az elmúlt nyolc esztendőben sikerült a magyar mezőgazdaságot fejlődési, növekedési pályára állítani, és ennek is köszönhető, hogy mintegy másfélszeresére nőtt a termelés - jelentette ki a földművelésügyi miniszter kedden a bács-kiskun megyei Garán.

A mangalica a magyar állattenyésztés sikertörténete

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. február 10. 14:22

A mangalica sertés az utóbbi évek magyar állattenyésztésének sikertörténete, ez az őshonos fajta egyre kedveltebb bel- és külföldön - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a XI. Mangalica Fesztiválon.

A vajdasági magyar gazdaságok számára is hasznos a magyar-szerb kapcsolatok erősödése

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. február 10. 9:57

Közös mezőgazdasági programokról, szakértői szintű tapasztalat-átadásról és közös feldolgozóüzem létesítéséről is tárgyalt Szerbia mezőgazdasági, erdő- és vízgazdálkodási miniszterével a magyar agrártárca vezetője.