Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Mintaszerű a Bodrogzug területén megvalósított projekt

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. április 24. 17:19

Mintaszerű a vizes élőhelyek vízpótlásának javítására törekvő, Bodrogzug területén megvalósított projekt, amely az országban egyedülálló érték megóvására törekszik - jelentette ki FazekasSándor az Aggteleki Nemzeti Park területén, a Bodrogzug vízellátásának javítása, valamint szabályozhatóvá tétele elnevezésű projekt záró rendezvényén.

Megjelent az iskolatej rendelet

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2015. április 24. 21:11

Tej mellett joghurtot, kefirt és ömlesztett sajtot is kaphatnak az óvoda- és iskolatej program keretében a gyerekek, az erről szóló földművelésügyi miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Feldman Zsolt megnyitotta a XXII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítást

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2015. április 24. 15:39

Megnyílt a XXII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítás Hódmezővásárhelyen, az ország legnagyobb tenyészállat-kiállításán három nap alatt több száz tenyésztő és ipari kiállító várja a mezőgazdaság iránt érdeklődőket.

Újabb értékekkel gyarapodott a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. április 24. 8:53

Három tétellel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és kilenc kiemelkedő nemzeti érték került a Magyar Értéktárba a Hungarikum Bizottság mai döntése alapján – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban megtartott ülést követően.

Fókuszban a dinnyetermelők

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2015. április 23. 18:49

Az agrártárca a zöldség-gyümölcs ágazaton belül is kiemelt területként kezeli a dinnyeágazatot, ezért elkötelezett a Dinnye Program további folytatásában – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős államtitkár a IV. Nemzeti Dinnyefórumon, Medgyesegyházán.

A Föld napja - Ünnepség a Földművelésügyi Minisztériumban

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. április 23. 15:52

A Földet, benne a környezetet, az erdőket, a vizeket, a termőföldet különösen óvni kell, ügyelve arra, hogy az a környezet, amelyben az ember a mindennapjait éli, tiszta és élhető legyen - mondta Fazekas Sándor A Föld napja alkalmából tartott ünnepségen.

Öt éves az AGRYA két sikeres programja, a Vidék Kaland és a Vesd bele magad!

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2015. április 23. 15:31

Az AGRYA – a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének két népszerű programja hidat képez a városi fiatalság és a magyarországi, valamint székelyföldi gazdálkodók között – monda Feldman Zsolt sajtótájékoztatón.

Útjára indult a Helyi termék éve szakmai fórumsorozat

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. április 22. 15:48

A Földművelésügyi Minisztérium 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánította. A program a termelők tájékoztatása mellett kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek fogyasztásának, vásárlásának ösztönzésére, illetve a helyi ellátási láncok megerősítésére – köszöntötte a szegedi megyeházán a Helyi termék éve programsorozat első szakmai fórumát Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Megnyílt a Föld Napja - V. Tudományfesztivál

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2015. április 22. 13:49

Interaktív foglalkozásokkal, kísérletekkel és környezettudatos fejlesztések bemutatóival várja az érdeklődőket a szerdán megnyílt Föld Napja – V. Tudományfesztivál a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.