Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Országos Vadásznap Kaszópusztán

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. augusztus 27. 13:35

A 2016. január elsején hatályba lépett vadgazdálkodási törvény számos új és korszerű rendelkezése mellett visszanyúl a történelmi előzményekhez, a jól működő gyakorlathoz – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Országos Vadásznapon, Kaszópusztán.

Országos Csokoládé Fesztivál Szerencsen

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. augusztus 27. 11:13

A Szerencsen 1923-ban felépült gyár termékei világszerte ismertté tették a település nevét- jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országos Csokoládé Fesztivál megnyitó ünnepségén, Szerencsen.

Sikerpályán a hazai borágazat

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. augusztus 26. 11:43

Napjainkban a magyar borászat a minőségi korszakváltás időszakát éli. A magyar fogyasztók is egyre inkább a hazai, minőségi magyar borok mellett teszik le a voksukat, tavaly a vásárlók 92 százaléka a polcokról magyar bort választott és vitt haza – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a XXI. Magyar Borok Útja Rallye rajtjánál a Kincsem Parkban.

Hamarosan lezárul a szőlő-bor ágazati stratégia társadalmi vitája

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 15:25

A magyar borászat elmúlt 20-25 éves fejlődése folytatódhat, ha az ágazat szereplői együtt határozzák meg a feladatokat, és ez lesz az alapja a készülő ágazati stratégiának - mondta Gál Péter szerdán, Budapesten egy nyilvános szakmai egyeztetésen.

Oroszország jogtalanul tiltotta ki az Európai Unióból származó sertéshúst

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 12:32

Az Európai Uniót sújtó, orosz sertésbehozatali tilalom nem a vonatkozó nemzetközi jogszabályokon alapult – állapította meg a Kereskedelmi Világszervezet (WTO). Ezzel a döntéssel az uniós kivitel 25 százalékkal csökkent. Az oroszoknak hatvan napjuk van fellebbezni.

Magas nehézfémtartalmú trágyát tiltott be a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 10:17

Határérték feletti nehézfémtartalom miatt felfüggesztette a „Marha-Jó szarvasmarha trágya mikroelemekkel” (egyes csomagolásokon: „Bull-Top 4-4-4”) kereskedelmi nevű termék engedélyét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A készítmény egyes gyártási tételeinek krómtartalma meghaladta a határérték ötszörösét.

Erdővarázs Budapesten!

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. augusztus 25. 9:13

Két napon át, 2016. szeptember 9-10-én interaktív erdei kincsestár és színes műsorok várják mindazokat, akik kíváncsiak a magyar erdők sokszínűségére, hazánk értékes természeti környezetére – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a budapesti családi nap előkészületei kapcsán.

Sikeres volt a dinnyefogyasztást népszerűsítő program

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 24. 13:35

Az egy főre jutó éves dinnyefogyasztás 20 százalékkal, csaknem 15 kilogrammra nőtt 2011-hez, a nemzeti dinnyeprogram elindulásának évéhez képest – mondta Czerván György, a dinnye promóciós program záró sajtótájékoztatóján, szerdán Budapesten.

Eddig másfél millió hektár területet ellenőriztek a hatóságok

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 24. 13:00

A hatóságok az idén másfél millió hektár területet ellenőriztek, amelyből, 1500 hektár volt parlagfűvel fertőzött, a kiszabott bírság összege pedig mintegy 4 millió forint - közölte Szalkai Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) főosztályvezető-helyettese a Dunakeszi Repülőtéren tartott sajtótájékoztatón. A légi felderítés szeptember közepéig tart.