Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

A magyar mezőgazdaság kibocsátás bővült legnagyobb mértékben tavaly az EU-ban

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. február 27. 12:43

A magyar mezőgazdaság kibocsátása bővült 2014-ben a leggyorsabban az Európai Unióban (EU) - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken Budapesten az Agrya Fiatal gazda konferenciáján.

Gazdag ökoturisztikai kínálatukat mutatják be a Magyar Nemzeti Park Igazgatóságok az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2015. február 26. 15:40

Egyedülálló ökoturisztikai kínálatukkal mutatkoznak be a Magyar Nemzeti Park Igazgatóságok a budapesti Utazás Kiállításon. Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak abból a mintegy 1200 izgalmas és változatos programból, amellyel egy-egy évben várja a látogatókat hazánk 10 nemzeti parkja. Az igazgatóságok kínálata egyre népszerűbb, tavaly rekordot döntött és jócskán meghaladta az 1,4 millió főt a regisztrált látogatók száma.

A hazai édesipar hagyományaira lehet építeni

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. február 26. 12:41

Szándékaink szerint a hazai édesipari termelés bővülését, az ágazat technológiai fejlődését is segítheti az élelmiszeripari fejlesztési stratégia megvalósulása, amely 2020-ig 300 milliárd forint beruházást tesz lehetővé az élelmiszer-feldolgozóknál – mondta Zsigó Róbert azon a megbeszélésen, ahová a Magyar Édességgyártók Szövetségének képviselői kaptak meghívást az államtitkárságtól.

Felavatták Herman Ottó mellszobrát Budapesten

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. február 26. 11:47

Felavatták Herman Ottó mellszobrát halálának 100. évfordulója alkalmából csütörtökön Budapesten, a Földművelésügyi Minisztérium árkádjai alatt az emlékév egyik záróeseményeként.

300 milliárd forint forrás jut az élelmiszeripar fejlesztésére

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. február 25. 17:47

Elkészült az élelmiszeripari-fejlesztési stratégia, amelyet várhatóan néhány héten belül megtárgyal a kormány - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy szakmai fórumon.

Madárinfluenza egy Békés megyei kacsaállományban

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. február 24. 18:31

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a NÉBIH Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatósága egy Békés megyei baromfitelepen.

Hároméves agrármarketing stratégiát dolgozott ki az Magyar Turizmus Zrt.

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. február 24. 11:30

Új, hároméves agrármarketing-stratégiát dolgozott ki a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum az ágazati együttműködés erősítésére, a marketingtevékenység összehangolására. Az együttműködés fontos eleme a Közösségi Agrármarketing Kódex, amelynek szakmai egyeztetése a keddi budapesti konferenciával kezdődött meg.

Bírságot kapott az Aldi

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. február 24. 10:37

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt közel 47 millió forint termékpálya-felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt-t – adott tájékoztatást az eljárásról Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Rekordot döntött a látogatók száma a Magyar Nemzeti Parkokban

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2015. február 24. 9:38

Újabb rekordot döntött a magyar nemzeti parkok látogatottsága tavaly: jócskán meghaladta az 1,4 millió főt a regisztrált látogatók száma.