Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Madridban mutatkoztak be a hungarikumok

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 15:45

Magyar élelmiszeripari termékekkel, minőségi borokkal, valamint a kalocsai népművészeti hagyományokkal, a halasi csipkével, a Puskás örökség egyedi relikviáival és Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók mellett a szakmai sajtó képviselői, valamint a Spanyol Sommelier Szövetséggel közösen kiválasztott pohárnokok a Magyar gasztronómiai napokon Madridban.

Az osztrákok, miközben haszonélvezetre hivatkoznak, tulajdonjogi igényeket támasztanak

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. október 21. 15:28

Az új magyar földtörvény kiállta a szakítópróbát – kezdte ma reggeli beszélgetését Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Támadják az osztrákok s az Európai Unió bizottsága is, de mi megvédjük a magyar földtörvényt: megóvjuk a magyar földet is. A magyar föld sorsát a magyar gazdák gondjára bízzuk.

Ma is a szabadság népe vagyunk

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. október 21. 12:23

A magyarok célja a szabadság volt, s ez a törekvés 1956-ban minden népnek példát nyújtott – mondta Fazekas Sándor az 1956-os forradalom ünnepén mondott beszédében. A földművelésügyi tárcavezető szerint a nemzeti felkelés megmutatta, hogy a magyar nép szabadságszerető: sosem fogadta el a zsarnokságot.

Külföldi diákok tanévnyitója Gödöllőn

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. október 20. 14:57

Hazánk kedvező természeti adottságai, a vidéki emberek földhöz való ragaszkodása, a mezőgazdasági kutatásban és fejlesztésben elért eredmények, valamint a magyar agrárkormányzat intézkedései együttesen azt eredményezik, hogy Magyarország mezőgazdasága kiváló minőségű és megfelelő mennyiségű élelmiszert tud előállítani – mondta Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karon hallgató külföldi diákok tanévnyitóján.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumba került a rekorder szarvasgomba

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. október 20. 13:14

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumba került Magyarország legnagyobb szarvasgombája, a Jászságban talált 1,28 kilogrammos példányt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át a múzeumnak.

Újabb lendületet vesz a mongol–magyar mezőgazdasági együttműködés

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 19. 9:13

Magyarországra látogatott Tsakhiagiin Elbegdorj mongol köztársasági elnök és Tsevegdorj Tuvaan mezőgazdasági és ipari miniszter helyettes is, aki a Földművelésügyi Minisztériumban Nagy István parlamenti államtitkárral tárgyalt.

Verseny az ízletes magyar péksüteményekért

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. október 18. 17:02

Immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskolában a Pék Hagyományőrző Versenyt. A kenyér október 16-i világnapjához kötődő eseményen Dr. Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar élelmiszergazdaság a jó hagyományok továbbfejlesztésével, valamint a verseny és az együttműködés kultúrájának egyszerre történő elmélyítésével újulhat meg.

Gangwon Nyilatkozat a biológiai sokféleség megőrzéséről

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. október 18. 9:21

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes – államtitkára valamint számos ország magas szintű delegáltja ünnepélyes keretek között fogadta el a biológiai sokféleség megőrzéséről szóló Gangwon Nyilatkozatot csütörtök este a koreai Pyeongchangban, a Biológiai Sokféleség Egyezmény Részes Feleinek 12. konferenciáján.

Szankciókkal ijesztgetik a gazdákat

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. október 18. 8:07

Dr. Simon Attila István, a Földművelèsügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára sajtótájékoztatóján nem mondta, hogy örül a Magyarország ellen elindított kötelezettségszegési eljárásnak. Csupán azt hangsúlyozta, hogy nem lepődött meg, és várta a támadást.