Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Egységes törvénybe foglalják a természetvédelem és a vadgazdálkodás szabályozását

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 31. 11:24

Várhatóan jövőre egységes jogszabályba foglalják a természetvédelemről és a vadgazdálkodásról szóló törvényt, az új jogszabály 2016-ban léphet életbe - mondta el a zalai vadászati évadnyitón szombaton a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára.

Kiemelt szerepe lesz a kertészetnek, az állattenyésztésnek és a feldolgozóiparnak

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 29. 16:56

Kiemelt szerepet szán a kertészetnek és az állattenyésztésnek a magyar kormány a következő uniós ciklusban - jelentette ki Feldman Zsolt pénteken Szentesen, a Magyar Paprika Napja alkalmából tartott konferencián.

Fabrikett-üzemet avattak Mosonmagyaróváron

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 29. 13:59

Egy gazdaság ereje meghatározható annak alapján is, mennyire képes támogatni a szegényeket, a legelesettebbeket – fogalmazott Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a mosonmagyaróvári fabrikett-üzem átadásán. A gyár negyedmilliárd forintból, egy magyar-szlovák, határon átnyúló projekt keretében valósult meg.

228. tanévét kezdi az Állatorvos-tudományi Kar

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 29. 12:32

Világszerte felértékelődik az állategészségügy és az élelmiszerbiztonság szerepe, az állatorvosoknak újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük a járványvédelem területén, ezért tudásukra csakúgy, mint régen, ma is óriási szükség van - köszöntötte a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar hallgatóit Zsigó Róbert államtitkár az alma mater tanévnyitó ünnepségén.

Közel 500 hektáron már elrendelték a közérdekű védekezést

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 28. 14:32

Az elmúlt évek hatósági intézkedései, a földi és légi felderítés, a valamint a tavaly elindult Parlagfű Bejelentő Rendszer, valamint a parlagfűvel kapcsolatos rendszeres tájékoztatással sikerült elérni, hogy egyre több földtulajdonos, illetve földhasználó irtsa a földjén felbukkanó gyomnövényt – mondta a Szalkai Gábor, a földművelésügyi minisztérium főosztályvezető-helyettese a tököli repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.

Bővült az USA-ba exportálható hústermékek listája

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 26. 14:21

Friss és fagyasztott húst, és nem hőkezelt hústermékeket is szállíthatnak már a magyar termelők az USA-ba. A termékpaletta-bővítést az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium Élelmiszer-biztonsági Ellenőrzési Szolgálata (USDA FSIS) a magyarországi helyszíni ellenőrzést követően véglegesítette.

Határon átnyúló kapcsolatokról egyeztettek Kolozsváron

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 25. 12:01

A Kormány kiemelten fontos fejlesztési célként határozta meg a határon átnyúló együttműködések esetében a gazdaságfejlesztést, a hiányzó közlekedési kapcsolatok felszámolását, a foglalkoztatás elősegítését, a környezetvédelmet és az energiahatékonyságot, valamint az intézményfejlesztést – mondta a nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az V. Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozaton.

Hungarikum lehet a szerencsi csoki

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. augusztus 23. 13:55

A szerencsi csokoládéval bővülhet a hungarikumok listája, a tradicionális termék hamarosan felkerülhet rá - mondta Fazekas Sándor, a szerencsi Bonbon Kft. új üzemcsarnokának avatásán, szombaton.

Az FM piacot keres az almának

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. augusztus 22. 9:42

A kormány arra törekszik, hogy minimalizálja a magyar almatermelők orosz exporttilalom miatti veszteségeit - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, hozzátéve, a tárca azon dolgozik, hogy piacot találjon az almának.