Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Program indul a magyar borok hitelességének erősítésére

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 19. 16:10

Program indul a magyar borok hitelességének erősítésére: egy modern eljárással eredetmintázati térképet alkotnak, amely a származási helyet és az összetételt is mutatja – mondta a földművelésügyi miniszter a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Példa nélküli összefogás a Közös Agrárpolitika mellett a V4 és a Balti országok agrárminiszterei között

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 18. 17:00

Kiemelkedő jelentőségű találkozót tartottak július 18-án Brüsszelben a Visegrádi Csoport és a Balti országok mezőgazdaságért felelős miniszterei.

Történelmi jelentőségű diplomáciai siker a magyar kezdeményezésre 14 uniós ország agrárminisztere által aláírt Európai Szója Nyilatkozat

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 17. 15:08

Magyar-német közös kezdeményezés eredményeként 2017. július 17-én, a brüsszeli Magyar Állandó EU Képviseleten Ausztria, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Olaszország, Németország, Románia, Szlovákia és Szlovénia mezőgazdasági minisztere hivatalosan ellátta kézjegyével az Európai Szója Nyilatkozatot.

Az európai rizstermesztés megóvását célzó nyilatkozatot írt alá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Brüsszelben

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 17. 11:22

Magyarország álláspontja szerint tisztességes versenyhelyzetet kell biztosítani a hazai és az uniós rizstermesztőknek a harmadik országokból érkező növekvő importtal szemben. A 2020 utáni Közös Agrárpolitika kereteinek kialakítása során kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a rizstermesztésre – mondta a közös nyilatkozat aláírását követően Brüsszelben Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Az őszi búza negyede már tárolókban van

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 15. 19:08

Az országosan csaknem egymillió hektáron termett őszi búza negyede már a magtárakban, tárolókban van; az idei termésátlag 5,2 tonna körül lesz hektáronként - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Kisújszálláson, a Magyarok Kenyere Program keretében rendezett búzabegyűjtő napon.

A magyar emberek érdekeit szolgálja a kormány élelmiszerbiztonsági akcióterve

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 15. 16:37

A magyar emberek érdekeit védi a kormány húszpontos élelmiszerbiztonsági akcióterve, elősegítve az élelmiszerek minőségének javítását, a vásárlói tudatosság fejlesztését és a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését - mondta a földművelésügyi miniszter szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsen.

A kaukázusi kefirek is rangsorba álltak a Szupermentán

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. július 14. 9:55

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tesztsorozatának következő állomása a kaukázusi kefirek vizsgálata volt. Laboratóriumban mérték a 18 natúr termék fehérje és zsírtartalmát, ahogyan a csomagolóanyagból történő káros anyag kioldódását is ellenőrizték. A komplex tesztelés ezúttal is magába foglalta a termékek kedveltségi értékelését is.

Nem hagyjuk, hogy a magyar gazdák nyakába varrják a migrációs válságot

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. július 13. 12:02

Álláspontunk szerint a magyar gazdáktól, akik már elviselték a dioxinos sertéshúsbotránytól kezdve az orosz embargón át a sertés- és tejpiaci válságot is, nem várható el, hogy nyakukba vegyék a migrációs válság megoldását is - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyar Hírlapnak.

Újabb természetvédelmi fejlesztések indulnak a Mura-vidéken

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. július 12. 18:44

A kormány több mint 60 milliárd forintot fordít közvetlen természetvédelmi célú fejlesztésekre a 2014-2020-as uniós pénzügyi időszakban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára szerdán Letenyén, a Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében megvalósuló EU-s Interreg "coop MDD" projekt nyitórendezvényén.