Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Ünnepélyes ösztöndíj-átadás Zentán

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. november 28. 13:27

Tóth Katalin, nemzetközi és kárpát-medencei kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, vajdasági és erdélyi hallgatók részére adta át a Földművelésügyi Minisztérium támogatásáról szóló dokumentumot Zentán.

Látássérülteknek fejlesztik a NÉBIH honlapját

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. november 28. 13:15

Társadalmunk, közösségeink egészségének biztos fokmérője, hogy megbecsüljük-e azokat, akik valamely képességük hiányossága miatt az egészségesek segítségére szorulnak – fogalmazott Zsigó Róbert államtitkár a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán szervezett eseményen, ahol arról volt szó, miként lehetne a vak és gyengénlátó emberek számára megismerhetővé tenni az élelmiszerbiztonsági információkat.

Az egészséges élelmiszerek is hozzájárulnak a népegészségügyi mutatók javulásához

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. november 27. 19:30

A Földművelésügyi Minisztérium támogatja, és lehetőségeihez mérten népszerűsíti az ÉFOSZ tagszervezeteinek az egészséges táplálkozás elősegítésével kapcsolatos mintegy fél évvel ezelőtt tett vállalásait – ígérte Zsigó Róbert az Élelmiszer- feldolgozók Országos Szövetsége elnökével folytatott szakmaközi egyeztetésen.

Új munkahelyeket teremtett a Ceva csoport

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. november 27. 15:07

A francia Ceva cégcsoport fejlesztési elképzeléseinek részeként kétmilliárd forint összegű beruházás valósult meg Budapesten - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön a fővárosban az új üzemcsarnok átadásán.

Van utánpótlás a magyar mezőgazdaságban

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. november 27. 13:05

Az Agrya által összefogott fiatal gazdák jelentik a magyar mezőgazdaság legfontosabb utánpótlását - mondta Fazekas Sándor az Agrya vezetőivel folytatott találkozó után.

Mintegy 2500 milliárd forint jut 2020-ig a mezőgazdaságban uniós forrásból a közvetlen kifizetésekre

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 16:11

Czerván György kifejtette: a közvetlen kifizetések uniós forrásból származó éves összegét, több mint 1,3 milliárd eurót, két forrás adja. Az egyik a 2015-2020 közötti évek egyes pillérjének évenkénti mintegy 1,27 milliárd eurója, a másik a kettes pillérből az uniós szabályozás alapján az ország számára biztosított vidékfejlesztési forrásból a maximális 15 százalékos átcsoportosítási lehetőség, évente mintegy 74 millió euró.

Stratégiai partnerségi megállapodások 26 civil szervezettel

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. november 26. 15:09

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 26 stratégiai partnerségi megállapodást adott át többek között a kertészet, a vetőmag, a méhészet, a növényvédelem, az állatgyógyászat, a hús- és élelmiszeripar, az édességipar, a haltermelés, a vadászat, az erdészet, a gabona-feldolgozás, a takarmánygyártás, valamint a fiatal gazdák érdekképviseletének területén működő civil, illetve szakmaközi szervezet képviselői számára.

A magyar vidéket erősítik a helyi vágópontok

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 12:56

Az élelmiszerellátás mellett a vidékfejlesztésben is kiemelt szerepet játszanak a helyi vágópontok, hiszen igazodnak az őstermelők és a kistermelők igényeihez – jelentette ki V. Németh Zsolt Bolhón, a Határőr Zrt. vágópontjának átadásán.

Az FM is képviselte magát a már hagyományos berlini Magyar Szüreten

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. november 26. 10:10

Huszonöt százalékkal nőtt az utóbbi két évben a magyar bor értékesítéséből származó bevétel az első számú exportpiacon, Németországban - emelték ki szakértők kedden a Magyar Szüret nevű berlini rendezvénysorozaton, amelyen huszonkét pincészet összesen száz borát, valamint mangalicából, libából, kacsából és erdei vadakból készült termékeket mutatnak be.