Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Az őshonos gének megőrzése a jövő kulcskérdése

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 24. 11:40

A védett őshonos, valamint a veszélyeztetett helyzetbe került állatfajtáink állománylétszáma emelkedett, helyzetük pedig stabilizálódott az elmúlt években - mondta az agrártárca miniszterhelyettese a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjának rendezvényén, amelynek középpontjában a magyar hidegvérű ló és a magyar óriásnyúl állt.

Kopjafát avattak az első kaszói Vándorgyűlés emlékére

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 23. 19:20

Első alkalommal adott helyet Kaszó az Országos Erdészeti Egyesület 148. Vándorgyűlésének, amely emlékére kopjafát avattak fel. „Kaszó számára ez a most felállított kopjafa egy olyan büszkeség, mely emléket állít a mai Vándorgyűlésnek és szótlanságával, mozdulatlanságával megmutatja az erdész szakma dicső múltját.” – mondta Bitay Márton a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára.

Több mint hatvanmilliárd forint jut természetvédelmi fejlesztésekre Magyarországon

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. június 23. 19:00

Több mint hatvanmilliárd forintot fordít a kormány az uniós fejlesztési ciklusban természetvédelmi célú fejlesztésekre - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára pénteken Tihanyban, a 13. Levendula Fesztivál megnyitóján.

Debrecen és Hajdú-Bihar megye értékeit bemutató kiállítás nyílt a nagyváradi Szent László Napokon

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2017. június 23. 19:17

Szent László-emlékév keretében Debrecen és Hajdú-Bihar megye értékeit bemutató kiállítás nyílt a nagyváradi Szent László Napokon. A lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából megrendezett esemény megnyitóján a Földművelésügyi Minisztérium nevében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a megjelenteket.

Nemzeti értékeink a nagyváradi Szent László Napokon

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. június 23. 15:07

Június 19-25. között, immár ötödik alkalommal adott otthont Nagyvárad a Szent László Napok rendezvénysorozatnak. Az eseményen Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a kézműves vásár kiállítóit és látogatóit.

Felfüggesztette egy budai étterem ételkészítő és –forgalmazó tevékenységét a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. június 23. 9:36

30 kg nyomon követhetetlen készétel forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budai vendéglátóhelyen. Az ellenőrzés során megállapított komoly élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal elrendelték az üzlet ételkészítő és –forgalmazó tevékenységének felfüggesztését is.

A fiatalok számára vonzóvá kell tenni az agráriumot

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 22. 16:32

A Földművelésügyi Minisztérium számára kiemelt feladat, hogy a fiatalok számára vonzóvá tegye az agráriumot - mondta a szaktárca miniszterhelyettese „A legjobb falusi ifjúsági közösség” pályázat eredményhirdetésén, Budapesten.

A nemzetközi gyümölcsnemesítési trendekről is szó esett a tordasi kajszi fajtabemutatón

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2017. június 22. 16:10

A nemzetközi kajszinemesítési trendekről és a fajtahasználat hazai alakulásáról is szó volt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kajszi fajtabemutatóján, amelyet június 21-én tartottak Tordason, a hivatal fajtakísérleti állomásán. A mintegy 300 hazai és külföldi vendég részvételével lezajlott rendezvényen összesen 22 – nagyon korán, illetve korán érő – kajszi fajtaújdonságot ismerhettek meg az érdeklődők, melyek termesztésével hazánkban is lehetővé válik a kajszi szezon két héttel korábban történő megkezdése.

Uniós forrásból alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét

Földművelésügyi Minisztérium, 2017. június 22. 15:43

Uniós pénzből alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét, amely az eddiginél hatékonyabb ügyintézést és ellenőrzést szolgálja majd - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa csütörtökön egy szakmai fórumon a tárca közleménye szerint.