Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Új gyógyszertár nyílt Karcagon

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 22. 15:51

Ünnepélyes keretek között új gyógyszertárat nyitottak Karcagon a Kátai Gábor Kórház területén. A mintegy 18 millió forintból kialakított Kátai Gábor Gyógyszertár megkönnyíti a kórházban ápolt betegek vásárlását, de a környékbeliek és a látogatók ellátását is könnyebbé teszi. A megnyitón részt vett és köszöntőt mondott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

Objektív paraméterekkel is leírható lesz a magyar bor

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 22. 13:05

Tokaj-Hegyalján jött létre az országban egyedülálló NMR Borlabor, mivel ez az egyik legnagyobb értéket képviselő borvidékünk - mondta Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa a borlabor ünnepélyes megnyitóján, Szerencsen.

Magyar-tatár tanácskozás a fiatal gazdákról

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. március 22. 10:16

Kétoldalú találkozóra érkezett hazánkba kedden Oleg Vlagyimirovics Zemszkov, a Tatár Köztársaság mezőgazdasági és élelmiszerügyi miniszterhelyettese, akit Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár fogadott.

Több mint hetven milliárdot költöttek az erdők megújulására

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 21. 17:10

A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta összesen 71,3 milliárd forintot fordított az erdők megújulására, s ebből 17,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra költöttek - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Nagykanizsán.

Pultra kerülnek a másodosztályú zöldségek és gyümölcsök is

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. március 21. 15:24

Példaértékűnek tartja a Földművelésügyi Minisztérium az egyik kereskedelmi lánc azon kezdeményezését, amelyben a másodosztályú zöldségeket és gyümölcsöket is átveszi a magyar termelőktől és azt olcsóbban kínálja a vevőinek. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár gratulált a Penny Market Minket is lehet szeretni elnevezésű projektjéhez.

Felgyorsult a digitális átalakulás az agráriumban

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. március 21. 15:17

A digitális technológiák jelentősen hozzájárulnak az élelmiszergazdaság hatékonyságának és jövedelmezőségének növeléséhez – fogalmazott Czerván György az I. PREGA Start konferencián, Nagykátán. Az agrárgazdaságért felelős államtitkár hozzátette: már folyik a Digitális Agrár Stratégia társadalmi vitája is.

Megkezdődnek a kárenyhítő juttatások kifizetései

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. március 21. 9:01

A Magyar Államkincstár ezen a héten kezdi meg a mintegy 7,14 milliárd forintnyi kárenyhítő juttatás kifizetését annak a 4.300 károsult termelő részére, akik a 2017. kárenyhítési évben jelentős mezőgazdasági károkat szenvedtek.

Megnyílt a helyreállított Szabadtéri Erdei Múzeum Szilvásváradon

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 20. 16:08

Megnyílt a helyreállított Szabadtéri Erdei Múzeum Szilvásváradon; a 2017 tavaszán szinte teljesen megsemmisült kiállítóhely keddi megnyitóján Magyarország kincseinek megóvásának, gyarapításának fontosságát hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter.

Sikerült megvédeni a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 20. 10:11

Jók a kilátások arra, hogy 2020 után is pénzügyileg erős marad a Közös Agrárpolitika (KAP). Az uniós agrárminiszterek tegnap Brüsszelben elnökségi következtetéseket fogadtak el a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőbeni irányairól. A dokumentumba sikerült beépíteni a januárban Budapesten elfogadott V4 nyilatkozatban foglaltakat. Az agrárminiszterek tegnapi döntése határozott irányt mutat a Bizottság számára a május végén megjelenő jogszabályi javaslatok kidolgozásához - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a március 19-i brüsszeli Tanácsülést követően.