Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Az agrárkormányzat célja az állattenyésztés további támogatása

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 21. 17:57

Kihívásnak nevezte Magyarország GMO-mentessé válásában az állattenyésztés fehérjetakarmány-szükségletének előállítását az agrártárca parlamenti államtitkára csütörtökökön a Tolna megyei Tevelen.

A környezetvédelmi problémákat közösen kell megoldani

Agrárminisztérium, 2018. június 21. 17:18

A környezetvédelmi kérdések, problémák mindig globális jellegűek, határon átívelők, ezért a megoldásnak is mindig közösnek kell lennie - mondta Nagy István agrárminiszter Budapesten, a visegrádi négyek (V4) környezetvédelmi találkozóján.

Továbbra is együttműködik Uganda és Magyarország az agrárium területén

Agrárminisztérium, 2018. június 21. 14:22

Az ugandai mezőgazdasági, állattenyésztési és halászati, valamint a földért, lakhatásért és városfejlesztésért felelős miniszterekkel tárgyalt a magyar agrárminiszter, Budapesten.

A 3. Budapest Afrika Fórum a mezőgazdasági kapcsolatok további bővítéséről szól

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 20. 17:02

A keleti és déli nyitás politikája lehetővé teszi, hogy felelevenítsük korábbi gazdasági kapcsolatainkat. Többek között ennek eredménye az immár harmadik alkalommal megrendezett Budapest Afrika Fórum, amelynek ezúttal a mezőgazdaság a témája – hangsúlyozta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Vajdahunyad várban tartott rendezvényen.

A magyar mezőgazdasági tapasztalatokra és szaktudásra van igény Ghánában

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. június 20. 14:54

Magyarország évszázados mezőgazdasági hagyománnyal és szaktudással, kutatási és innovációs sikerekkel rendelkezik, tapasztalatait kész megosztani az erre nyitott afrikai országokkal - fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, a Kennedy Osei ghánai mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettessel folytatott megbeszélésen.

Hatékonyabb európai ösztönzőkkel növelhető a GMO-mentes szójatermelés

Agrárminisztérium, 2018. június 20. 12:25

Növelni kell az Európában előállított, GMO-mentes fehérjetakarmány-alapanyagok mennyiségét, ehhez pedig az unió 2020 utáni támogatáspolitikájában (KAP) legalább szinten kell tartani a termeléshez kötött támogatásokat – jelentette ki Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár Németországban, az 5. Nemzetközi Duna-Szója Kongresszuson.

Az agrártárca új adatbázissal segíti az élelmiszeripart

Agrárminisztérium, Élelmiszerbiztonságért Felelős Államtitkárság, 2018. június 20. 12:20

Az Agrárminisztérium célja, hogy az Élelmiszeripari Információs Rendszer (ÉLIR) egyre inkább az élelmiszeripar információs központjává váljon, ahol az érdeklődők megtalálják a számukra fontos és nélkülözhetetlen ágazati információkat – mondta Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár az ÉLIR honlap megnyitója alkalmából tartott rendezvényen.

Barackpálinka és borünnep kezdődött Kecskeméten

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. június 19. 18:12

A bor, a szőlő és a gyümölcsök a délalföldi térség mezőgazdaságának kiemelkedő termékei közé tartoznak, éppen ezért termelésük, értékesítésük, illetve minőségük további növelése és fogyasztásuk népszerűsítése kiemelt fontosságú – hangsúlyozta dr. Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a III. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál szakmai konferenciáján.

Az Európai Bizottság támogatásáról biztosította az agrár-élelmiszer kutatást és innovációt elősegítő BIOEAST Kezdeményezést

Agrárminisztérium, 2018. június 19. 15:05

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács június 18.-i ülésén Nagy István agrárminiszter bemutatta a hosszú távú kutatási és innovációs együttműködésről szóló BIOEAST Kezdeményezés prioritásait.