Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Nemzetközi Talajismereti Képzés és Verseny Gödöllőn

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. szeptember 1. 9:55

A Magyar Talajtani Társaság szervezésében 2015. szeptember 1-5. között kerül sor a „Nemzetközi Talajismereti Képzés és Verseny” című rendezvényre Gödöllőn és több vidéki helyszínen. Az esemény megnyitó ünnepsége alkalmából Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntötte a megjelenteket.

A főbb útvonalak mentén, éttermekben razziázott a NÉBIH

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 1. 9:04

Autópályák, főutak melletti vendéglátóhelyeket vizsgáltak az elmúlt hetekben a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) munkatársai. A szakemberek az ellenőrzések számos helyszínén higiéniai problémát tapasztaltak, és találtak jelöletlen, ismeretlen eredetű, valamint lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket is. Egy, az M1-es autópálya mellett található étteremben még 2008-as lejárati idejű húsgombócok is szerepeltek az étlapon.

Erősíteni kell a duális képzést, azon belül is a gyakorlati oktatást

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 13:49

A következő tanév legfontosabb feladatai közé sorolta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a duális képzés, ezen belül pedig a gyakorlati képzés megerősítését, az agrár felsőoktatás és középfokú szakoktatás, valamint a köznevelés együttműködésének fejlesztését, illetve a magyar vidék igényeihez igazított felnőttképzés erősítését.

Ősszel szavazhatja meg az országgyűlés az új vadgazdálkodási törvényt

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 29. 12:57

Ősszel szavazhatja meg az országgyűlés az új vadgazdálkodási törvényt, amelynek központjában az ésszerű, reális természetvédelem áll, valamint a tájegységi vadgazdálkodás megteremtése - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Göbös-majorban tartott megyei vadásznapon.

Kárpátaljai magyar gyermekekkel találkozott Nagy István

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. augusztus 28. 17:24

Péntek reggel indult Budapestre a zánkai Erzsébet Táborból az a több mint 200 gyermek, akik 1 hetet töltöttek a táborban az Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért pályázat immár utolsó, tizedik turnusában. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány számukra ‒ sok színes program mellett ‒ a fővárosi kirándulás során Országház-látogatást is szervezett.

A légi felderítés is a parlagfű-fertőzöttség csökkentését szolgálja

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 28. 15:55

Az elmúlt évekhez képest csökkent a parlagfűvel szennyezett területek nagysága és észrevehetően javult a földhasználók hozzáállása, a rendőrségi helikopter észlelése után sok gazdálkodó azonnal elvégzi a parlagfű-mentesítést – fogalmazott a tököli repülőtéren Szalkai Gábor főosztályvezető-helyettes a parlagfűvel fertőzött területekkel kapcsolatos, a légi felderítés eredményeiről beszámoló sajtótájékoztatón.

Hazai termékeket és élelmiszereket népszerűsített az agrárnap Kunadacson

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 28. 14:55

A mezőgazdasági kormányzat minden nap azon dolgozik, hogy segítse a magyar gazdákat, a mezőgazdaság, az élelmiszergazdaság szereplőit munkájukban. Célunk, hogy minél többeknek megérje a mezőgazdasággal foglalkozni, egészséges, biztonságos, kiváló minőségű magyar élelmiszert termelni ­ - köszöntötte Zsigó Róbert a kunadacsi Térségi Agrárnap résztvevőit.

Fazekas Sándor rajtoltatta el a 20. Magyar Borok Útja Rallye-t

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. augusztus 28. 10:16

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter péntek reggel a Városligeti Műjégpálya elől rajtoltatta el a jubileumi 20. Magyar Borok Útja Rallye-t.

Az állami földek vásárlásával megerősíthetők a családi gazdaságok

Földművelésügyi Minisztérium, Állami Földekért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 28. 8:42

Az állami földek értékesítése jó alkalom, hogy vásárolni tudjanak azok a családi gazdaságok, amelyek szeretnék megerősíteni gazdaságukat - mondta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.