Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Tóth Katalin Georgiában tárgyalt

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. október 31. 21:04

Tbilisziben rendezték meg a Magyar-Georgiai Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) második ülését, dr. Szabó László külügyminiszter-helyettes és Mikeil Janelidze grúz gazdasági miniszterhelyettes társelnökletével. A Földművelésügyi Minisztériumot Tóth Katalin helyettes államtitkár asszony képviselte az eseményen.

Megfékezett lépfene-járvány

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. október 31. 15:36

Az időben felfedezett lépfene antibiotikum (elsősorban penicillin) kezeléssel jól gyógyítható, ezért nagyon fontos, hogy aki a betegség tüneteit észleli akár magán, akár állatán, mielőbb orvoshoz vagy állatorvos forduljon. A tavaszi legelőre hajtás előtti vakcinázást a gazdálkodók a szolgáltató állatorvosuknál jelezhetik.

Védettséget kaptak a kaptárkövek

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 30. 14:38

Kiemelt természetvédelmi oltalmat kaptak hazánk kaptárkövei, a különleges természeti és kultúrtörténeti emlékek megőrzését kezelési terv is segíti.

Bukarestben tárgyalt az FM parlamenti államtitkára

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 30. 14:33

Magyarország is részt vett a Bukarestben megrendezett Kína – Közép-Kelet-Európa 9. Agrárkereskedelmi és Gazdasági Együttműködési Fórumon. Hazánkat Nagy István képviselte. A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára több kétoldalú megbeszélést is folytatott Romániában.

Tavaly a kertészet a mezőgazdasági kibocsátás 15,8 százalékát adta

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. október 30. 14:13

A kertészeti ágazat adta a magyar mezőgazdasági kibocsátás 15,8 százalékát a múlt évben, a növénytermesztésen belük pedig 26,9 százalékot tett ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten az Agrya szakmai konferenciáján.

További áfacsökkentés a mezőgazdaságban

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. október 30. 14:12

Tovább folytatódik az általános forgalmi adó (áfa) csökkentése és a gazdaság fehérítése az agráriumban 2015-ben – mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy az Országgyűlés ma plenáris ülésen tárgyalja a jövő évi költségvetés tervezetét.

Az államreform részeként átalakul az OHÜ

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. október 30. 9:48

Új struktúrában folytatja munkáját az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ), a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézménye.

A Földművelésügyi Minisztérium eddig több százmillió forinttal támogatta a mangalicatartókat

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. október 30. 8:59

A Földművelésügyi Minisztérium 2014-ig több százmillió forinttal támogatta a mangalicatartó gazdákat az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap forrásaiból, továbbá mintegy 130 millió forintot biztosított a mangalica sertésfajta megőrzésére - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) jubileumi ünnepségén az Országházban.

Újra megjelenhet a mátrai és bükki réteken a hagyományos legeltetéses állattartás

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2014. október 29. 17:23

A mátrai és bükki rétek hagyományos legeltetéses állattartásának visszaállítását szolgáló program zárásának keretében avatta fel szerdán a parádi Somhegybükki-legelőn létesített juh- és szarvasmarha karámot a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.