Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Mésztufa barlangot avattak Pécsett

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. március 23. 17:28

A földalatti túrák élménye semmihez nem fogható. De fontos, hogy biztonsággal, a barlangrendszereket óvva merülhessünk a föld alá – hangsúlyozta V. Németh Zsolt a megújult Tettyei-mésztufabarlang ünnepélyes átadásán péntek délelőtt, Pécsett.

Játékosan a környezetünk megóvásáért

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2018. március 23. 16:58

A környezettudatosságé volt a főszerep március 23-án Baján. A Földművelésügyi Minisztérium péntek délelőtti „Gazdálkodj okosan a hulladékkal!” című zöldkonferenciáján szakemberek tájékoztattak arról, hogyan tehetjük a környezetünket élhetőbbé a mindennapok során.

Stratégiai megállapodást kötött az agrártárca és a méhészek egyesülete

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. március 23. 15:22

Stratégiai keretmegállapodást kötött az agrártárca és a méhészek egyesülete, az ágazat további fejlesztésével kapcsolatos együttműködésről szóló dokumentumot pénteken írta alá Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára és Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke.

Várják a nevezéseket a 2018-as Országkóstolóra

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 23. 13:17

A Földművelésügyi Minisztérium az idén is meghirdeti a Nemzeti Borkiválóság Program keretében az Országkóstolót.

A BISEL országos tanulmányi verseny döntőjét tartották Budapesten

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. március 23. 13:13

A Földművelésügyi Minisztérium döntő fordulóval egybekötött ünnepélyes eredményhirdetéssel zárta a Patak menti Portrék címmel meghirdetett BISEL országos internetes versenyt március 22-én, a Víz világnapján.

Új gyógyszertár nyílt Karcagon

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 22. 15:51

Ünnepélyes keretek között új gyógyszertárat nyitottak Karcagon a Kátai Gábor Kórház területén. A mintegy 18 millió forintból kialakított Kátai Gábor Gyógyszertár megkönnyíti a kórházban ápolt betegek vásárlását, de a környékbeliek és a látogatók ellátását is könnyebbé teszi. A megnyitón részt vett és köszöntőt mondott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

Objektív paraméterekkel is leírható lesz a magyar bor

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 22. 13:05

Tokaj-Hegyalján jött létre az országban egyedülálló NMR Borlabor, mivel ez az egyik legnagyobb értéket képviselő borvidékünk - mondta Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa a borlabor ünnepélyes megnyitóján, Szerencsen.

Magyar-tatár tanácskozás a fiatal gazdákról

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2018. március 22. 10:16

Kétoldalú találkozóra érkezett hazánkba kedden Oleg Vlagyimirovics Zemszkov, a Tatár Köztársaság mezőgazdasági és élelmiszerügyi miniszterhelyettese, akit Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár fogadott.

Több mint hetven milliárdot költöttek az erdők megújulására

Földművelésügyi Minisztérium, 2018. március 21. 17:10

A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta összesen 71,3 milliárd forintot fordított az erdők megújulására, s ebből 17,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra költöttek - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Nagykanizsán.