Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Magyar technológia és vetőmag iránt érdeklődik Azerbajdzsán

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. május 25. 13:01

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hivatalos látogatáson fogadta Heydar Asadov azeri partnerminisztert.

Elindult a Nemzeti Parkok Hete 2016 programsorozat

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2016. május 24. 16:33

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 programsorozat nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecen és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ad otthont.

Elkezdődött a 2016-os Pálinka Országkóstoló

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2016. május 24. 16:32

A tavaly bevezetett újításoknak köszönhetően 2016-ban már egy jól működő rendszer keretein belül zajlik a Pálinka Országkóstoló rendezvénysorozat – mondta Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár sajtótájékoztatón, Budapesten.

Együttműködési megállapodás a Földművelésügyi Minisztérium és a Széchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt. között

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. május 24. 13:09

A megállapodás aláírásával második szakaszához érkezett a Széchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt.(SZTA) és a Földművelésügyi Minisztérium közötti együttműködés.

Változatlanok a feltételek a földárverések harmadik ütemében

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. május 24. 10:03

Változatlan feltételek mellett licitálhatnak a gazdák a földárverések harmadik ütemében - fejtette ki Fazekas Sándor az M1 aktuális csatornán kedden reggel.

Végzősök az ösztöndíjas programban

Földművelésügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2016. május 24. 9:48

A Magyar Kormány, valamint az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közös ösztöndíjas programja keretében 2016 júniusában újabb 33 hallgató fogja megszerezni mester fokú diplomáját. A Földművelésügyi Minisztérium, az egyetemek, a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Hivatala, valamint az érintett kormányzati szervek képviselőinek részvételével 2016. május 23-án ünnepség keretében búcsúztatta a végzősöket.

A kormány a magyar tejtermelők mellett áll, minden eszközt bevet az érdekükben

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2016. május 23. 16:42

A Földművelésügyi Minisztérium tisztában van a nemzetközi és hazai tejpiacon zajló kedvezőtlen piaci folyamatok súlyosságával. A kormány a magyar tejtermelők mellett áll és a rendelkezésre álló eszközökkel mindent elkövet az ágazat stabilizációja érdekében.

Kazahsztán a legfontosabb közép-ázsiai állam Magyarország számára

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. május 23. 17:21

Kazahsztán a legfontosabb közép-ázsiai állam Magyarország számára, a két ország adottságaiból eredően pedig a mezőgazdaság kiemelkedő jelentőségű szektor - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára Budapesten, a kazah-magyar mezőgazdasági befektetési alapról szóló megállapodás aláírásakor.

Azerbajdzsán mezőgazdaságában komoly lehetőségek rejlenek

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2016. május 23. 14:28

A magyar agrárgazdaságban felhalmozott tapasztalat, tudás és alkalmazott technológia az azeri mezőgazdasági fejlesztések számos területén hasznosítható - jelentette ki Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes a Magyar-Azeri Mezőgazdasági Üzleti Találkozó megnyitóján.