Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

Csaknem félmilliárdból újul meg a karcagi városközpont

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. szeptember 23. 13:27

Közintézmények újulnak meg mintegy 450 millió forintos pályázati forrásból Karcag központjában - jelentette be kedden a földművelésügyi miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a településen tartott sajtótájékoztatón.

A felelős vízgazdálkodást víztározók építése is segíti

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 22. 16:14

A Kadia Ó-dunai tározó a térségben jelentkező víztöbblet tárolásával és hasznosításával nem csak a felelős vízgazdálkodást, de a környező védett természeti értékek és vizes élőhelyek megóvását is segíti - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hétfőn a létesítmény ünnepélyes átadásán, Hercegszántó közelében.

Büszkék lehetünk Fehér Borkiválóságainkra, ismét együtt a Borválogatott

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. szeptember 22. 15:16

Második alkalommal adta ki az Országkóstoló zárásaként a Földművelésügyi Minisztérium a Fehér Borkiválóságok kiadványt, amely exkluzív formában mutatja be, hogyan állunk országosan fehér borok tekintetében.

Brüsszel napokon belül új támogatási javaslattal áll elő

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 22. 9:24

Az Európai Unió napokon belül újabb javaslattal állhat elő az orosz embargó miatt hátrányt szenvedett zöldség- és gyümölcstermesztők megsegítésére - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára vasárnap a Kossuth Rádió Krónika című műsorának.

Nemzeti Vágta hetedszer a Hősök terén

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. szeptember 21. 20:20

Az immár hagyománynak számító lovas verseny- és programsorozat rengeteg látogatót vonzott a fővárosi Hősök terére. Az Ötösbefutó Fogatvágta győztesének a díjat Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át.

A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő borvidék

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. szeptember 19. 20:13

A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő magyar borvidék, kiváló nemzetközi és hazai eredményekkel – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Szekszárdon, amikor megnyitotta a város szüreti fesztiválját.

Natúrparkot avattak a Somogy megyei Törökkoppányban

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 19. 18:46

Magyarország nyolcadik natúrparkját pénteken a Somogy megyei Törökkoppányban avatták fel; a természeti és kulturális értékeket védő, egyúttal az ökoturizmust és a vidékfejlesztést szolgáló csaknem 400 hektáros terület a Koppány völgyében fekvő tíz település összefogásának eredményeként nyerte el a natúrpark címet.

A kalocsai fűszerparprika világhíres hungarikum

Földművelésügyi Minisztérium, 2014. szeptember 19. 18:24

Hosszú évek után az idén megállt a paprika termőterületének csökkenése, a fűszernövényt most 800 hektáron termelik a kalocsai védett területen – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Kalocsán, a 25. paprikafesztivál alkalmából rendezett gasztroshow megnyitóján.

A magyar almát népszerűsítő kampány indult

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. szeptember 19. 18:02

A magyar alma az egyik legfrissebb, legegészségesebb és legízletesebb gyümölcs – jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Szegeden, a belföldi almafogyasztást támogató kampány első állomásán.