Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

4,84 millió tonna őszi búza termett az idén

Agrárminisztérium, 2018. augusztus 16. 21:17

Befejeződött az őszi búza aratása, csaknem 950 ezer hektárról 4,84 millió tonnát arattak le Magyarországon - közölte az agrárminiszter csütörtökön Csornán, a Magyarok kenyere program Győr-Moson-Sopron megyei gyűjtőnapján.

Átadták az országos jégkármérséklő rendszer informatikai támogatását

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 16. 16:43

Átadták az országos jégkármérséklő rendszer meteorológiai kiszolgálásához szükséges informatikai rendszert csütörtökön, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) székházában, Budapesten.

Átadták a Sünispotályt a fővárosi állatkertben

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 16. 16:46

Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Teljes mellszélességgel támogatja az agártárca a gazdák akcióját

Agrárminisztérium, 2018. augusztus 16. 12:48

Teljes mellszélességgel támogatja a gazdák akcióját az agártárca, nem hagyhatjuk, hogy az élelmiszerlánc leggyengébb szereplői kiszolgáltatottá váljanak-mondta a Kossuth Rádió 180 perc műsorában Nagy István agrárminiszter.

A Visegrádi országok szigorúbb fellépést szorgalmaznak a tisztességtelen forgalmazói magatartásokkal szemben

Agrárminisztérium, 2018. augusztus 15. 16:10

A Visegrádi országok elmúlt években folytatott munkájának köszönhetően az Európai Bizottság idén irányelv-tervezetet nyújtott be a tisztességtelen forgalmazói magatartások visszaszorítása érdekében. A V4-ek, valamint Bulgária, Horvátország, Szlovénia és Románia agrárminiszterei augusztus 15-én Nyitrán közös nyilatkozatban rögzítették a javaslattal kapcsolatos álláspontjaikat.

Nincs változás a zöldítés hazai előírásaiban az aszályhelyzet miatt

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 15. 15:35

Az Európa-szerte tapasztalható időjárási szélsőségek következtében az Európai Unió Bizottsága az aszály által nagymértékben sújtott tagországok kezdeményezésére júliusi döntése értelmében engedélyezi az érintett tagállamok gazdálkodói részére, hogy a zöldítési előírások közül két előírás esetében átmeneti felmentést kaphassanak azok teljesítése alól.

1,5 milliárd forintról már döntöttek a halgazdálkodási programban

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 14. 19:05

Mintegy 1,5 milliárd forint összegben születtek támogatói döntések az uniós költségvetésből finanszírozott Magyar Halgazdálkodási Operatív Programban (MAHOP) augusztusig, a nyár végéig további 1,5 milliárd forintról dönthetnek, ami hozzájárul a halágazat fejlesztési elképzeléseinek megvalósításához - mondta Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

Vízilétesítmények tájrehabilitációja a Hortobágyon

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 14. 14:23

Csaknem ötezer hektáron javul a Hortobágy vízháztartása a legnagyobb hazai környezetvédelmi Life-projekt, a legelőtavak élőhelykezelése, illetve a vízilétesítmények tájrehabilitációja eredményeként - közölte az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón a helyszínen.

Jóval nagyobb megbecsülést érdemelnek a természetvédelmi területek

Agrárminisztérium, 2018. augusztus 14. 14:15

Jóval nagyobb megbecsülést érdemelnek a természetvédelmi területek, nemzeti parkok - jelentette ki az agrárminiszter Makó-Rákoson.