Földművelésügyi Minisztérium

Dr. Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter

Vezető hírek

A tárogató hangja a magyar szabadság hangja

Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság, 2015. július 1. 18:52

A magyar néplélekben a tárogatók hangját évszázadok óta a magyar szabadság hangjával azonosítják - jelentette ki Kövér László házelnök az 5. Tárogatós Világtalálkozó megnyitóján, Vaján. Az eseményen V. Németh Zsolt államtitkár kiemelte: a többi hungarikumhoz hasonlóan, a tárogató és a tárogatómuzsika is ezer szállal kötődik tájainkhoz, történelmünkhöz, társadalmunkhoz, kultúránkhoz; és mi, a magyar nemzetet alkotók is ezer érzelmi szállal kötődünk hozzá.

Magyarország agrár- és környezetügyi programokkal támogatja Szerbia EU csatlakozási felkészülését

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. július 1. 13:29

A szerb európai integrációs felkészüléshez nyújtott magyar segítség volt a fő témája Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Snežana Bogosavljević Bošković szerb mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter asszony közötti kétoldalú egyeztetésnek.

Fontos, hogy az emberek újra egységben legyenek a természettel

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. július 1. 12:00

A magyar erdők a nemzet közös örökségének részét képzik, melyek védelme és fenntartása mindannyiunk kötelessége-jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Bakonyerdő Zrt. által megvalósított Padkűi kilátó ünnepélyes átadásán.

Kezdődik a magyar dinnyeszezon

Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. június 29. 13:24

Az a célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmet, arra hogy kezdődik a magyar dinnyeszezon - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a 2015. évi dinnyekampány nyitórendezvényén.

Kétszázötven csapat főzött birkapörköltet a hétvégén Karcagon

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. június 27. 15:07

A hungarikumok listájára is felvett karcagi birkapörköltet az idén minden eddiginél több, kétszázötven bográcsban, lábasban és fazékban készítették el a XVII. Karcagi Birkafőző Fesztiválon- hangsúlyozta beszédében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A magyar föld a legjobb helyen a magyar gazdáknál van

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. június 26. 14:06

A magyar föld a magyar gazdáknál van a legjobb helyen – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, mielőtt a tárca nevében stratégiai partnerségi megállapodást írt alá Jakab Istvánnal, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnökével.

Szükség van az élelmiszerbiztonságért felelős központi hatóságra

Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2015. június 19. 14:02

Az elmúlt évek eredményei azt bizonyítják, hogy szükség van arra a központi hatóságra, amely az élelmiszerláncban az élelmiszerbiztonságért felelős - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára.

Megalakult a Herman Ottó Intézet, az FM háttérintézménye

Földművelésügyi Minisztérium, 2015. június 26. 13:54

Egy korszerű államszervezetben szükség van olyan háttérintézményekre, amelyeknek a feladata szakpolitikai döntések tudományos megalapozása - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Budapesten a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézménye, a Herman Ottó Intézet megalapítása alkalmából.

Regionális mezőgazdasági központ nyílt Szófiában

Földművelésügyi Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2015. június 26. 13:33

Június 26-án Szófiában magas szintű találkozó keretében nyitották meg a 16+1-es formációban működő Kína és Kelet-Közép Európai országok regionális mezőgazdasági koordinációs központját.