2017. okt. 31.

2017. október 31., kedd 10:00 - 15:00 Papp László Budapest Sportaréna Nagyszínpad
1143 Budapest, Stefánia út 2.

A reformáció ötszázadik, jubileumi emlékévének központi ünnepsége a Reformáció 500 Nemzeti Megemlékezés. A rendezvényt bevezető ökumenikus istentisztelet után emlékünnep kezdődik, majd a rendezvény egy gálaműsorral zárul. Az istentiszteletet követő emlékünnepen beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, a Reformáció Emlékbizottság elnöke. Az istentisztelet előtt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Reformáció Emlékbizottság ügyvezető elnöke köszönti a résztvevőket, majd beszédet mond az emlékünnepen.

Az ökumenikus istentisztelet igei ráhangolását Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök tartja, míg a bűnbánati meditációt és az evangéliumhirdetést Bogárdi Szabó István református püspök. Igét hirdet Steinbach József, a Magyarországi Egyházak Ökomenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke.

Részletesebb program az alábbi linken érhető el:
http://reformacio2017.hu/oktober31/

Az eseményen történő részvétel a sajtó munkatársai számára előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékukat név, személyi igazolvány-szám megadásával legkésőbb 2017. október 30. (hétfő) 16:30-ig jelezzék a [[[jXHvkuQiEsG7IMMrkclZG9yYS5hcHBlbEBlbW1pLmdvdi5odQ==]]] e-mail címen!  A nem megfelelő címre, nem írásban, illetve a határidőn túl érkezett regisztrációt nem tudjuk befogadni!

(A sajtó munkatársai az F2-es kapun keresztül tudnak belépni.)