2017. nov. 23.

2017. november 23., csütörtök 9:00 - 14:00 Földművelésügyi Minisztérium, Miniszteri Tanácskozó 101/A terem
1055 Budapest, Kossuth tér 11

A Földművelésügyi Minisztériuma idén is – egy konferenciából és workshopból álló – központi rendezvénnyel csatlakozik a Magyar Tudományos Akadémia által kezdeményezett Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz, melynek címe: Középpontban az ember – humán tőke fejlesztésével kapcsolatos kihívások a hazai agrárkutatásban és innovációban.

 

A tudomány eredményeinek bemutatása és elterjesztése a társadalom széles körében kiemelt közfeladata a Magyar Tudományos Akadémiának, melynek kitüntetett eseménye az idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat.

A Magyar Tudomány Ünnepe idei mottója, ami köré a rendezvények az országban és a határon túl szerveződnek: „Emberközpontú tudomány”. A Földművelésügyi Minisztérium, ahogyan az előző években is, központi rendezvénnyel kíván részt venni a Magyar Tudomány Ünnepének rendezvénysorozatában, melynek címe: „Középpontban az ember – humán tőke fejlesztésével kapcsolatos kihívások a hazai agrárkutatásban és innovációban”.

A rendezvény első felében rövid előadások keretében nyerhetünk betekintést az agrárkutatói munkaerőpiacra és annak tendenciáira, a kutatói, illetve az oktatói életpálya kihívásaira és lehetőségeire, majd végül megismerhetjük, hogy milyen menedzseri eszközöket és módszereket kell a kutatóknak elsajátítaniuk, hogy kutatásaik a nemzetközi versenyben is kiemelkedő sikereket érhessenek el.

A konferenciát követően az előadók és további szakértők bevonásával kerekasztal beszélgetést kezdeményezünk moderátoraink segítségével, hogy közösen vitassuk meg, milyen lépéseket kell közösen megtennünk ahhoz, hogy az agárkutatói humán tőke állománya hosszú távon fenntarthatóvá és a nemzetközi versenyben is minél inkább elismertté válhasson.

A program eredményeként a jelenlegi helyzet részletes megismerését és egy közös gondolkozási alapot várunk, mely lehetőséget teremt az agrárkutatói állomány bővítése céljából a közös irányba való elmozdulásra.

Résztvevők

  • Feldman Zsoltagrárgazdaságért felelős helyettes-államtitkár