Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

az emberi erőforrások minisztere

Videók

Tizennégymilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást

Tizennégymilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást2017. szeptember 19.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásából végrehajtandó fejlesztések nyomán rövidülnek a betegutak, de lesz épületfejlesztés, műszerbeszerzés is - jelentette be Balog Zoltán.
Kamatmentes lesz a Diákhitel2, nő a Diákhitel1 összege

Kamatmentes lesz a Diákhitel2, nő a Diákhitel1 összege2017. szeptember 19.

A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig havi 70 ezer forintra emelik - jelentette be Novák Katalin.
Tovább bővül az új tornatermek száma

Tovább bővül az új tornatermek száma2017. szeptember 18.

A sport nemcsak nevel, de egységet, közösséget is teremt, megtanítja a gyerekeket egymásért küzdeni, ezért is fontos, hogy ma csaknem 50 településen zajlik iskolafejlesztési beruházás hazánkban – mondta el Szabó Tünde a zichyújfalui Fekete István Tagiskola új tornatermének átadóünnepségén.
A cél okos internethasználatra tanítani a fiatalokat

A cél okos internethasználatra tanítani a fiatalokat2017. szeptember 13.

A fiatalok okos internethasználatra tanításának fontosságáról beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Rétvári Bence azt mondta, száz fiatalból 96 számára már rendelkezésre áll ehhez valamilyen eszköz.
Felelősségünk azt üzenni a világnak, hogy a kereszténység él

Felelősségünk azt üzenni a világnak, hogy a kereszténység él2017. szeptember 12.

Hatalmas felelősségünk van abban, hogy azt üzenjük a világnak: a kereszténység él - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára Péscett.
Egymilliárd forint ultrahangkészülékek beszerzésére

Egymilliárd forint ultrahangkészülékek beszerzésére2017. szeptember 8.

Ultrahangkészülékek beszerzésére egymilliárd forintos keretre pályázhatnak közfinanszírozott egészségügyi intézmények - közölte Ónodi-Szűcs Zoltán sajtótájékoztatón.
Átadták a győri Széchenyi István Egyetem új kollégiumát

Átadták a győri Széchenyi István Egyetem új kollégiumát2017. szeptember 4.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az átadón kiemelte: a kormány kutatási és ipari innovációs politikájának elsődleges célja, hogy a magasan hozzáadott értékű tevékenységek arányát növelje.
Biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor

Biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor2017. augusztus 31.

A magyar családoknak biztonságosabban indul a tanév, mint az elmúlt évtizedekben bármikor - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti tanévnyitón Nagykőrösön.
A harmadik és a további gyermekek után 1-1 millió forinttal csökkenthető a jelzáloghitel-tartozás

A harmadik és a további gyermekek után 1-1 millió forinttal csökkenthető a jelzáloghitel-tartozás2017. augusztus 31.

A harmadik vagy további gyermeket vállaló családok jelzáloghitel-tartozása gyermekenként 1-1 millió forinttal csökkenthető 2018. január 1-jétől - ismertette Novák Katalin a miniszterelnök által májusban bejelentett kedvezmény részleteiről szóló döntést.
Bocsánatkérésre szólította fel Rétvári Bence a Jobbik váci elnökét

Bocsánatkérésre szólította fel Rétvári Bence a Jobbik váci elnökét2017. augusztus 30.

Akiket megsértett a Jobbik elnöke, azoknak mind a második világháború után, mind pedig az '56-os forradalom leverése után újjá kellett építeniük az országot - mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár Vácott, egyúttal bocsánatkérésre szólította fel a Jobbik helyi elnökét Vona Gábor nyugdíjasokat ért megjegyzései miatt.
Kibővítik a tb-finanszírozott lombikprogram-eljárásokat

Kibővítik a tb-finanszírozott lombikprogram-eljárásokat2017. augusztus 30.

Kibővítik a társadalombiztosítás (tb) által finanszírozott lombikprogram-eljárások számát, valamint változni fog az ahhoz kapcsolódó gyógyszertámogatás is - jelentette be Balog Zoltán.
Felmérés indul a fiatalok nyelvtudásáról

Felmérés indul a fiatalok nyelvtudásáról2017. augusztus 29.

A kormány szeretné megnézni, mi az oka annak, hogy a fiatalok napjainkban kevéssé szereznek nyelvvizsgát, illetve, hogy a nyelvtudásuk elmarad az európai átlagtól - mondta Novák Katalin.
Több milliárd forint jut egészségfejlesztési irodák létrehozására

Több milliárd forint jut egészségfejlesztési irodák létrehozására2017. augusztus 28.

A következő hónapokban több milliárd forint jut egészségfejlesztési irodák létrehozására - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Igenis lehet javítani Európa biztonsági helyzetén

Igenis lehet javítani Európa biztonsági helyzetén2017. augusztus 28.

Európa biztonsági helyzetét igenis lehet javítani, soha nem fogjuk elfogadni, hogy Európának terrorfenyegetettségben kell élnie - mondta a külügyminiszter az őszi misszióvezetői értekezleten hétfőn, Budapesten.
1,1 milliárd forintos pályázat mini bölcsődék létesítésére

1,1 milliárd forintos pályázat mini bölcsődék létesítésére2017. augusztus 25.

Valamivel több mint egymilliárd forintos pályázat indul mini bölcsődék létrehozására - jelentette be a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján.
A tankönyvek legnagyobb része már az iskolákban van

A tankönyvek legnagyobb része már az iskolákban van2017. augusztus 25.

Az oktatási intézmények által megrendelt 12,7 millió tankönyv jelentős része már az iskolákban van, mindössze 200 ezer tankönyvnek kell még augusztus 31-ig eljutnia az intézményekhez - ismertette a reggeli adatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára pénteken Zalaegerszegen.