A megváltozott munkaképességű embereket, az őket foglalkoztató műhelyeket és a szociális érzékenységű tervezőket összekötő Design Randi egy év alatt megduplázta résztvevői számát. A Salva Vita Alapítvány által március 19-én a Design Terminálban szervezett 2. Design Randira már 18 cég és 30 tervező regisztrált.

A Design Randi-projekt 2014-ben indult azzal a céllal, hogy a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató vállalkozások, műhelyek olyan egyedi tárgyakat gyárthassanak, melyekkel egyszerre hívják fel a figyelmet a fogyatékos emberek munkalehetőségeire és a kortárs design szerepére.

Az Alapítvány a 2. Design Randit megelőző sajtótájékoztatón jelentette be a Segítő Vásárlás webshop indulását – mostantól a Segítő Vásárlás védjeggyel ellátott termékek, köztük a designerek és vállalkozások együttműködéséből született design tárgyak is megvásárolhatóak online a bolt.segitovasarlas.hu oldalon.

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár kiemelte: „A Segítő Vásárlás-program a megváltozott munkaképességű emberek alkotóképességére hívja fel a figyelmet, a most nyíló webshop pedig lehetőséget ad arra, hogy az ország minden részén elérhetőek legyenek az egyedi termékeik.”

A Salva Vita Alapítvány ügyvezetője, Vég Katalin elmondta: „A Segítő Vásárláshoz 2013-as indulása óta már több mint 50 cég és szervezet csatlakozott és körülbelül 16 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik a Segítő Vásárlás partnercégeinél.”

(MTI)