Sportért Felelős Államtitkárság

Dr. Szabó Tünde

sportért felelős államtitkár

Videók

A magyarországi sportegészségügy jelene és jövője

A magyarországi sportegészségügy jelene és jövője 2017. március 29.

Az EMMI szakmai fórumot szervezett a magyarországi sportegészségügy jelenével és jövőjével kapcsolatban, amelyre meghívást kaptak a hazai sportélet, valamint a sportegészségügy jeles képviselői. A tapasztalatokat Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár foglalta össze.
Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer

Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer2016. július 21.

A jövő év végén teljes körűen megkezdi működését a nemzeti sportinformációs rendszer - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hozzátette: a sport világszerte nagy ütemben digitalizálódik, és ebből nem maradhat ki Magyarország sem.
2018 őszére megépülhet a Testnevelési Egyetem új kampusza

2018 őszére megépülhet a Testnevelési Egyetem új kampusza2015. december 5.

A kormány döntése alapján több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új kampusza, amely 2018 szeptemberére készülhet el - jelentette be Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.
Négyen kaptak Csík Ferenc-díjat

Négyen kaptak Csík Ferenc-díjat2015. május 5.

Négyen kaptak Csík Ferenc-díjat a Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadóban rendezett keddi ünnepségen. Az elismeréseket Simicskó István sportért felelős államtitkár és Kiss Norbert helyettes államtitkár adta át.
Világelső lett a budapesti IRONMAN 70.3 triatlonverseny

Világelső lett a budapesti IRONMAN 70.3 triatlonverseny2015. április 28.

Sporttörténelmet írt a tavaly első alkalommal megrendezett IRONMAN 70.3 Budapest, amelyet idén augusztus 22-én rendezhet meg a főváros. Több ezer nemzetközi induló értékelése alapján a rendezvény 2014-ben első lett a legelőször megrendezett versenyek kategóriájában.
Méltó körülmények között a magyar sport

Méltó körülmények között a magyar sport2015. február 11.

A Kormány tetteivel bizonyít és méltó körülményeket biztosít a magyar sport számára – mondta Dr. Simicskó István a Nemzetközi Sportmenedzsment Konferencián.
Budapest rendezheti a 2017-es cselgáncs-világbajnokságot

Budapest rendezheti a 2017-es cselgáncs-világbajnokságot 2015. február 3.

Budapest adhat otthont a 2017-es cselgáncs-világbajnokságnak, amelynek megrendezésére és a hozzá kapcsolódó kongresszus lebonyolítására a kormány kétmilliárd forintos garanciát vállalt.
Módosították a sporttörvényt

Módosították a sporttörvényt2014. december 16.

A sporttörvény módosításának célja, hogy mentesítse a sportági szakszövetségeket a fölösleges adminisztratív terheiktől, ugyanakkor a szövetségek az állami támogatásra vonatkozó pénzügyi, elszámolásra továbbra is kötelesek – mondta Dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár. A törvénymódosítást követően az állami források továbbra is áttekinthetőek maradnak, míg a személyiségi jogokat érintő adatok számára a módosított törvény a jövőben védelmet jelent.
Cél, hogy minél több világversenyt rendezzen az ország

Cél, hogy minél több világversenyt rendezzen az ország2014. december 3.

A kormány sporttal kapcsolatos célkitűzése, hogy minden magyar gyermek sportoljon és több világversenyre kerüljön sor az országban - mondta Simicskó István sportért felelős államtitkár.
Megnyitották a Tüskecsarnokot

Megnyitották a Tüskecsarnokot2014. november 27.

Hivatalosan megnyitották csütörtökön a főváros új multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokát, az újbudai Tüskecsarnokot.
Sportbarát a költségvetés-tervezet

Sportbarát a költségvetés-tervezet2014. november 6.

Sportbarátnak nevezte Simicskó István sportért felelős államtitkár a parlamentnek benyújtott jövő évi költségvetés tervezetét, amelyben összesen 118,8 milliárd forint a sporttal kapcsolatos összeg.
Új tornacsarnok Pannonhalmán

Új tornacsarnok Pannonhalmán2014. október 3.

Simicskó István sportért felelős államtitkár egy korszerű, nemzetközi szabványnak megfelelő kosárlabda csarnokot avatott fel a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban október 3-án, a Magyar Diáksport Napján. Az új létesítményben több sportág mellett a vívás is helyet kap.
Betiltanák a kiskorúak ketrecharcát

Betiltanák a kiskorúak ketrecharcát2014. szeptember 25.

Elkészült a javaslat a sporttörvény módosítására annak megakadályozása érdekében, hogy kiskorúak részére ketrecharcot lehessen rendezni - jelentette be Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánított számos sportberuházást

A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánított számos sportberuházást2014. szeptember 20.

A kormány több olyan sportlétesítményt hoz létre, amellyel számos sportág utánpótlásbázisa növelhető - mondta el Simicskó István sportért felelős államtitkár a kormany.hu-nak.
 Nemzetközi karate versenyt rendeznek hazánkban

Nemzetközi karate versenyt rendeznek hazánkban2014. szeptember 4.

Dr. Simicskó István hivatalában fogadta a Kenji Midori - WKO Shinkyokushinkai Világszervezet elnöke - által vezetett japán delegációt. Ismét rangos sporteseménynek ad otthont hazánk, szeptember 6-án Veszprémben kerül sor a Sosai Oyama emlékére rendezett nemzetközi karate versenyre.
Szombaton debütál Budapesten az Ironman

Szombaton debütál Budapesten az Ironman2014. augusztus 21.

Ironman Budapest 70.3 néven rangos nemzetközi triatlon viadalt rendeznek szombaton a fővárosban, amely a világkupa-sorozat hivatalos féltávú versenye. Simicskó István sportért felelős államtitkár szerint Magyarország ezzel az eseménnyel felkerült a triatlon világtérképére.