Sportért Felelős Államtitkárság

Dr. Szabó Tünde

sportért felelős államtitkár

Videók

Érden is elkészült az új tornacsarnok

Érden is elkészült az új tornacsarnok2017. május 24.

Egy évvel az alapkőletétel után átadták az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium területén megépült tornatermet. Az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Aradszki András energiaügyi államtitkár mondott beszédet.

A magyarországi sportegészségügy jelene és jövője

A magyarországi sportegészségügy jelene és jövője 2017. március 29.

Az EMMI szakmai fórumot szervezett a magyarországi sportegészségügy jelenével és jövőjével kapcsolatban, amelyre meghívást kaptak a hazai sportélet, valamint a sportegészségügy jeles képviselői. A tapasztalatokat Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár foglalta össze.
Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer

Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer2016. július 21.

A jövő év végén teljes körűen megkezdi működését a nemzeti sportinformációs rendszer - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hozzátette: a sport világszerte nagy ütemben digitalizálódik, és ebből nem maradhat ki Magyarország sem.
2018 őszére megépülhet a Testnevelési Egyetem új kampusza

2018 őszére megépülhet a Testnevelési Egyetem új kampusza2015. december 5.

A kormány döntése alapján több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új kampusza, amely 2018 szeptemberére készülhet el - jelentette be Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.
Négyen kaptak Csík Ferenc-díjat

Négyen kaptak Csík Ferenc-díjat2015. május 5.

Négyen kaptak Csík Ferenc-díjat a Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadóban rendezett keddi ünnepségen. Az elismeréseket Simicskó István sportért felelős államtitkár és Kiss Norbert helyettes államtitkár adta át.
Világelső lett a budapesti IRONMAN 70.3 triatlonverseny

Világelső lett a budapesti IRONMAN 70.3 triatlonverseny2015. április 28.

Sporttörténelmet írt a tavaly első alkalommal megrendezett IRONMAN 70.3 Budapest, amelyet idén augusztus 22-én rendezhet meg a főváros. Több ezer nemzetközi induló értékelése alapján a rendezvény 2014-ben első lett a legelőször megrendezett versenyek kategóriájában.
Méltó körülmények között a magyar sport

Méltó körülmények között a magyar sport2015. február 11.

A Kormány tetteivel bizonyít és méltó körülményeket biztosít a magyar sport számára – mondta Dr. Simicskó István a Nemzetközi Sportmenedzsment Konferencián.
Budapest rendezheti a 2017-es cselgáncs-világbajnokságot

Budapest rendezheti a 2017-es cselgáncs-világbajnokságot 2015. február 3.

Budapest adhat otthont a 2017-es cselgáncs-világbajnokságnak, amelynek megrendezésére és a hozzá kapcsolódó kongresszus lebonyolítására a kormány kétmilliárd forintos garanciát vállalt.
Módosították a sporttörvényt

Módosították a sporttörvényt2014. december 16.

A sporttörvény módosításának célja, hogy mentesítse a sportági szakszövetségeket a fölösleges adminisztratív terheiktől, ugyanakkor a szövetségek az állami támogatásra vonatkozó pénzügyi, elszámolásra továbbra is kötelesek – mondta Dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár. A törvénymódosítást követően az állami források továbbra is áttekinthetőek maradnak, míg a személyiségi jogokat érintő adatok számára a módosított törvény a jövőben védelmet jelent.
Cél, hogy minél több világversenyt rendezzen az ország

Cél, hogy minél több világversenyt rendezzen az ország2014. december 3.

A kormány sporttal kapcsolatos célkitűzése, hogy minden magyar gyermek sportoljon és több világversenyre kerüljön sor az országban - mondta Simicskó István sportért felelős államtitkár.
Megnyitották a Tüskecsarnokot

Megnyitották a Tüskecsarnokot2014. november 27.

Hivatalosan megnyitották csütörtökön a főváros új multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokát, az újbudai Tüskecsarnokot.
Sportbarát a költségvetés-tervezet

Sportbarát a költségvetés-tervezet2014. november 6.

Sportbarátnak nevezte Simicskó István sportért felelős államtitkár a parlamentnek benyújtott jövő évi költségvetés tervezetét, amelyben összesen 118,8 milliárd forint a sporttal kapcsolatos összeg.
Új tornacsarnok Pannonhalmán

Új tornacsarnok Pannonhalmán2014. október 3.

Simicskó István sportért felelős államtitkár egy korszerű, nemzetközi szabványnak megfelelő kosárlabda csarnokot avatott fel a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban október 3-án, a Magyar Diáksport Napján. Az új létesítményben több sportág mellett a vívás is helyet kap.
Betiltanák a kiskorúak ketrecharcát

Betiltanák a kiskorúak ketrecharcát2014. szeptember 25.

Elkészült a javaslat a sporttörvény módosítására annak megakadályozása érdekében, hogy kiskorúak részére ketrecharcot lehessen rendezni - jelentette be Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.
A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánított számos sportberuházást

A kormány kiemelt jelentőségűvé nyilvánított számos sportberuházást2014. szeptember 20.

A kormány több olyan sportlétesítményt hoz létre, amellyel számos sportág utánpótlásbázisa növelhető - mondta el Simicskó István sportért felelős államtitkár a kormany.hu-nak.
 Nemzetközi karate versenyt rendeznek hazánkban

Nemzetközi karate versenyt rendeznek hazánkban2014. szeptember 4.

Dr. Simicskó István hivatalában fogadta a Kenji Midori - WKO Shinkyokushinkai Világszervezet elnöke - által vezetett japán delegációt. Ismét rangos sporteseménynek ad otthont hazánk, szeptember 6-án Veszprémben kerül sor a Sosai Oyama emlékére rendezett nemzetközi karate versenyre.