Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága meghirdette a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2016/17-es tanév második félévére vonatkozó pályázatát, amely havi anyagi támogatásként segíti a sportolókat, hogy már aktív versenyzői éveik alatt felsőfokú végzettséget szerezhessenek.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat a magyar kormány alapította azzal a céllal, hogy a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók számára támogatást nyújtson, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Olimpiai/Paralimpiai-, Világ vagy Európa-bajnoki érmet szerezzenek.

A programba olyan 35 évnél fiatalabb versenyzők jelentkezhetnek, akik kiemelkedő nemzetközi sporteredményeket értek el vagy teljesítményük alapján erre esélyesek, felsőoktatási intézmény hallgatói vagy az intézménybe már felvételt nyertek valamint vállalják, hogy felsőfokú végzettséget, szakképzettséget szereznek. Az ösztöndíj összegének alapja a mindenkori nemzeti felsőoktatási ösztöndíj, amelyet az elért versenyeredmények, illetve az ösztöndíj-kategóriák szerint differenciálnak.

Az ösztöndíjra javasolt hallgatókat ennek megfelelően három, Olimpiai-, Világ és Európa-bajnokihelyezéseken alapuló kategóriába sorolják. A 2016/17-es tanév II. félévében a havi támogatások összege 120.000.- és 240.000.-forint között van.

A 2016/2017-es tanév első félévben 207 jelentkezőből minden eddiginél többen, 135-en nyerték el az ösztöndíjat.

Az ösztöndíjprogramba 2017. március 20-ig tudnak jelentkezni a részvételi feltételeknek megfelelő hallgatók, a szükséges dokumentumok megküldésével az államtitkárság címére. A miniszter döntéshozatalát követően a jelentkezők írásban kapnak értesítést a pályázat eredményéről.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra való jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információ és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok a következő linken érhetők el: http://www.kormany.hu/download/8/cc/f0000/MS%C3%96.zip#!DocumentBrowse

(EMMI Sportért Felelős Államtitkárság)