Az ünnepélyes eskütételen Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte az 52 fős magyar csapatot, akik hazánkat fogják képviselni a spanyolországi XXI. Szervátültetettek Világjátékán, június 25. és július 2. között. Az idei eskütétel egyben 30 éves jubileumi ünnepség is, mert a magyar szervátültetett sportolók 30 évvel ezelőtt vettek részt először számukra rendezett nemzetközi versenyen.

-Örömteli érzés számomra, hogy egy olyan csapat előtt állhatok, akik már megvívták életük csatáját és győztesként álltak fel belőle. Olyan elhivatott, igazán küzdeni tudó közösség tagjai Önök, akik a kihívásokra adott válaszukkal példaképek a társadalom minden tagja számára- fogalmazott Szabó Tünde. Majd hangsúlyozta, hogy a csapat tagjai „megmutatták a sport lélek- és test gyógyító erejét. Azt, hogy a mindennapos testmozgás, az új célokért való küzdelem, az egymás, és saját maguk felett aratott győzelmek képesek legyőzni a legnagyobb ellenfelet, a betegséget is.”

Colin White, a világjátékokat szervező World Transplant Games Federation elnökségi tagja, külön megköszönte a Magyar Kormánynak a magyar csapat számár nyújtott támogatást.

A világjátékokra utazó küldöttséget köszöntötte Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság első embere, valamint Berente Judit a Magyar Szervátültetettek Szövetségének az elnöke is.

Az idei évben huszonegyedik alkalommal rendezik meg a szervátültetett társadalom legrangosabb eseményét, a Szervátültetettek Világjátékát, ahol kétévente 10 sportágban,  átlagosan 55-60 ország sportolói mérhetik össze az erejüket. A nemzetközi versenynek idén Málaga ad otthont.

(EMMI)