Kiemelt célunk, hogy az ifjú nemzedéket olyan lehetőségekhez juttassuk, amelyek elősegítik tehetségük kibontakoztatását a sport területén. Ennek érdekében alakítottuk ki az utánpótlás-nevelési stratégiánkat, fejlesztjük és építjük sportlétesítményeinket- kezdte ünnepi köszöntőjét Szabó Tünde a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium szabadtéri B33 kosárlabda pályáinak átadó ünnepségén.

Az eseményen részt vett Balogh Béla a NYIKSE és a Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke is.

A látványos és egyedi beruházás a TAO sportágfejlesztési programjának keretében valósult meg. A B33 a kosárlabda pörgős, látványos, szórakoztató 3-3 játékosból felálló csapatok által játszott szakága, amely mára szerte a világon mozgat meg egyre nagyobb tömegeket. Az olimpiai program részeként 2020-ban debütál Tokióban.

A B33 az elmúlt néhány évben Magyarországon is egyre népszerűbbé vált, ezt mutatják a színvonalas hazai bajnokságok és csapataink nemzetközi szereplései is.

Örömmel tapasztalom, hogy létesítményfejlesztési célkitűzéseinkben, közös felelősségvállalásunkban Nyíregyháza is partner- fogalmazott Szabó Tünde. Végezetül hozzátette, biztos benne, hogy ezekkel az új, nagyszerű pályákkal újabb lehetőségek nyílnak meg a városban a kosárlabda és a B33 sportág előtt.

(EMMI)