Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hivatalában fogadta Ng Shin Ein-t, a Szingapúri Köztársaság magyarországi nagykövetét.

Fotó: EMMIA megbeszélés Ng Shin Ein nagykövet asszony kezdeményezésére jött létre, ahol felvázolták a magyar és a szingapúri sportirányítás szervezeti struktúráját, amelynek keretében államtitkár asszony bemutatta milyen szervezeti átalakításokat hajtottak végre a sportállamtitkárságon. A felek egyetértettek abban, hogy a sport napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, amelynek fejlődése pozitívan hat szinte minden területre, az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúsági és családpolitikára, de kihat a szociális területekre, a fejlesztésre és a gazdaság élénkítésére is. A nagykövet asszony elmondta, hogy ők is tapasztalják a sportban rejlő hatalmas fejlődési potenciált és a lehetőségeket, hogy gazdaságukat tovább erősítsék ezek kiaknázásával.

Szabó Tünde kifejtette, hogy a magyar kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, így az idei évben számos új program indul, valamint folytatódnak az utánpótlás-nevelést, az edzőképzést-, foglalkoztatást támogató programok, illetve a versenysport, a szabadidősport és sportlétesítmények fejlesztése is. Ng Shin Ein bemutatta a Szingapúri Sporthivatal hosszú távú sportfejlesztési tervét, amely szeretne az éremszerzésen túl a sportolási lehetőségek bővítésére, a sportoló polgárok körének szélesítésére, és a képességek fejlesztésére is koncentrálni. Dr. Szabó Tünde egyetértését fejezte ki, hiszen a sportállamtitkárság számára is kiemelt jelentőségű, hogy a kormány megteremtse azokat a feltételeket, amely minden személy részére lehetőséget biztosít az aktív, sportos életmódra.

A találkozó alkalmával dr. Szabó Tünde tájékoztatta Ng Shin Ein nagykövet asszonyt a FINA világbajnokság szervezés jelenlegi állásáról, amelynek keretében egyeztetéseket folytattak a Lifting Dreams projektről, és annak a budapesti FINA Világbajnokságon való megjelenéséről. A Lifting Dreams a nagykövet asszony saját kezdeményezésű projektje, amely a 15-20 éves korosztályt megszólítva, a sporton keresztül ösztönzi a fiatalokat céljaik elérése érdekében. A világbajnokságon a jótékonysági szervezet a támogatott szingapúri gyermekek egy csoportját hazánkba utaztatja, akik nem csak a sporteseményen, hanem a kísérőrendezvényeken is részt vehetnek.

(EMMI Sportért Felelős Államtitkárság)