Sportért Felelős Államtitkárság

Szabó Tünde

sportért felelős államtitkár

Sportért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Stratégiai ágazat a sport

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2019. március 14. 13:44

Az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar kormány a jövőben is stratégiai ágazatként tekint a sportra, a verseny- és szabadidősportok támogatása mellett a létesítményfejlesztés is a legfontosabb célok között szerepel - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

A sporttudomány az eredményesség egyik legfőbb pillére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2019. március 6. 15:24

Manapság a sporttudomány ugyanolyan fontos pillére az eredményességnek, mint a megfelelő edzésmunka, az edzők felkészültsége, vagy a létesítmények és a sporteszközök minősége - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerdán, amikor meglátogatta a Testnevelési Egyetem Teljesítmény-Élettani Laboratóriumát és a Sport-táplálkozástudományi Központot.

Ingyenes önvédelmi oktatást szerveztek a XII. kerületben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2019. február 11. 11:17

A közelgő futószezonra tekintettel ingyenes önvédelmi oktatást szerveztek nőknek Budapest XII. kerületében - jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón.

Jet-ski Eb-futamot rendez júniusban Magyarország

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2019. február 8. 13:16

Magyarország nyerte el a három állomásból álló idei jet-ski Európa-bajnokság második futamának rendezési jogát, a június 13-16-án a Nyíregyháza melletti Levelek víztározóján sorra kerülő versenyen 20 ország mintegy 150 versenyzője vesz részt - jelentették be sajtótájékoztatón a nyírségi megyeszékhelyen pénteken.

Késely Ajna és Milák Kristóf 2018 legjobb utánpótláskorú sportolója

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2019. január 25. 18:32

Akárcsak egy évvel korábban, ismét az úszó Késely Ajna és Milák Kristóf lett az év legjobb utánpótláskorú sportolója. A díjakat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át csütörtök délután a hagyományos Héraklész Gálán.

Sikeres évet zár a magyar sport

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2018. december 12. 10:11

A sportért felelős államtitkár szerint sikeres évet zár a magyar sport: jól szerepeltünk a világversenyeken és ismét rendeztünk jelentős nemzetközi eseményeket. Szabó Tünde a Magyar Időknek azt is elmondta, hogy töretlenül emelkedik az igazolt versenyzők száma, egyre népszerűbb a sportos életforma és a fejlesztések is jó ütemben haladnak.

Az Európa Sportfővárosa cím számos előnnyel jár, és lehetőség is egyben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2018. december 6. 14:47

Az, hogy jövőre Budapest lesz Európa Sportfővárosa, számos előnyt és lehetőséget rejt, a nemzetközi sportversenyek megrendezése pedig egyben nagy felelősséget is jelent - mondta az MTI-nek Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Átadták a felújított tiszafüredi kajak-kenu telepet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 28. 14:15

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára pénteken átadta a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület megújult telepét, amelyen 15 millió forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket.

Folytatódik a tanuszoda- és tornaterem-fejlesztés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 8. 11:45

Folytatódik a tanuszoda- és tornaterem-fejlesztés, melynek második ütemében 26 településen épül tanuszoda, illetve 20 településen tornaterem, mindezek mellett 8 teljesen új iskola épül, 20 pedig bővül, míg egy iskola teljes rekonstrukción esik át - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.