Sportért Felelős Államtitkárság

Dr. Szabó Tünde

sportért felelős államtitkár

Vezető hírek

Budapesten mérik össze tudásukat a legjobb judósok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 26. 13:04

Tóth Krisztián és Joó Abigél személyében két magyar riói olimpikon szerepel hétvégén a Papp László Sportarénában harmadik alkalommal megrendezett Judo Grand Prix-n. A legjobbaknak járó érmeket dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke adta át.

Kozmann György: érdemesek és képesek vagyunk az olimpia megrendezésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 22. 14:16

Olimpián innen és túl címmel hirdetett meg beszélgetést június 21-én a Belvárosi Polgári Szalon Budapesten. A találkozón Kozmann György az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

Háromszáz versenyző indult a szinkronúszó nemzetközi versenyen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 19. 18:22

Több mint 7 ország 300 versenyzője vett részt a Tüske Uszodában megrendezett VI. Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszóversenyen. A díjakat az esemény fővédnöke dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át.

Világkupával ünneplik a Magyar Úszás Napját Balatonfüreden

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 18. 12:27

A Magyar Úszó Szövetség negyedik éve rendezi meg a Magyar Úszás Napját. Idén ezen a napon mérték össze tudásukat a versenyzők Balatonfüreden a FINA Nyíltvizi Világkupáján. A megnyitón dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára és dr. Bóka István polgármester a köszöntötte résztvevőket.

Osztrákok és magyarok közösen nézték az Európa-bajnoki mérkőzést Badenben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 15. 11:44

A bécsi magyar nagykövetség szervezésében dr. Perényi János nagykövet és Bettina-Glatz Kremsner alsó ausztriai tiszteletbeli konzul meghívására az ausztriai Badenben a magyar és az osztrák politikai élet több vezetője, képviselője együtt nézte az Európa-bajnokság osztrák-magyar mérkőzését.

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 9. 17:02

Közel 350 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója" díjat, közülük negyvenen csütörtökön, a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket.

Jubileumi konferenciát tart az ötven éves Magyar Sportorvos Társaság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 9. 14:50

Olimpia és Egészséges Nemzet címmel tartja meg konferenciáját ezekben a napokban a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Magyar Sportorvos Társaság. Az ünnepélyes esemény fővédnökeként dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntötte a résztvevőket.

Átadták a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Díját

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 9. 13:50

A sportban mindent megtanulhatunk, amire az életben szükségünk lehet. A sport által megtapasztalhatjuk, hogyan érhetünk el egyenes utat járva kiváló eredményeket. Felkészít minket a siker és a győzelmi mámor kezelésére és a kudarcok fájdalmának elviselésére, feldolgozására – hangsúlyozta dr. Szabó Tünde a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díjátadó ünnepségén.

Ünnepélyes keretek között adták át a Kaposvári Judo Csarnokot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2016. június 5. 11:40

Ez a létesítmény a határozott emberi döntések, példaértékű közösségi összefogás és állhatatos, sportos kitartás nélkül nem állhatna ma itt – hangsúlyozta dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára a Kaposvári Judo Csarnok átadásán.