Sportért Felelős Államtitkárság

Dr. Szabó Tünde

sportért felelős államtitkár

Vezető hírek

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének tiszteletbeli tagja lett Szabó Tünde

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 23. 14:14

A tanári pálya nem foglalkozás, hanem hivatás, hiszen testnevelő tanárként Önök azon munkálkodnak nap, mint nap, hogy a fiataloknak átadják a sport által közvetített értékeket: megtanítsák, hogy a sport megköveteli az önfegyelmet, a higgadtságot, az odafigyelést, így hatással van a jellem, az értelem, és a lelkiismeret alakulására, fejlődésére - fogalmazott köszöntőjében Szabó Tünde az Országos Testnevelésügyi Konferencia megnyitóján, Kozármislenyben.

Sportparkokkal fejleszti a kormány a szabadidősport infrastruktúráját

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 14:35

Sportparkokkal fejleszti a kormány a szabadidősport infrastruktúráját - hangsúlyozta Szabó Tünde Üllőn egy kültéri sportpark átadásán pénteken.

Komplex programmal segítik a diákokat az egészséges jövőkép kialakítására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 13:19

Ma az első foglalkozással elindult a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramja az Üllői Árpád Fejedelem Általános Iskolában. Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón elhangzott, a mentorprogram célja, hogy a gyermekeket céltudatos életvitelre, rendszeres testmozgásra és egészséges táplálkozásra ösztönözze. „Most először indítunk ilyen egész tanévre szóló komplex mentorprogramot, ezért nagy várakozásokkal tekintünk a következő hónapokra” – jegyezte meg a Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpikon kajakozó, a Bajnokok Útja Alapítvány alapítója.

Több tízezer hallgató sportolt az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 21. 16:00

Szeptember 20-án az UNESCO által kezdeményezett Egyetemi Sport Nemzetközi Napja alkalmából országos szinten egész napos sportrendezvényeket, sportprogramokat szerveztek a felsőoktatási intézményekben.

Tovább bővül az új tornatermek száma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 18. 15:28

A sport nemcsak nevel, de egységet, közösséget is teremt, megtanítja a gyerekeket egymásért küzdeni, ezért is fontos, hogy ma csaknem 50 településen zajlik iskolafejlesztési beruházás hazánkban – mondta el Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban megépült zichyújfalui Fekete István Tagiskola új tornatermének átadóünnepségén. Az eseményen felszólalt Füzesiné Kolonics Ilona polgármester és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is.

Igazi sportünnep a Nagy Sportágválasztó

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 15. 18:03

Ma 21. alkalommal nyitotta meg kapuit a Budapesti Nagy Sportágválasztó, a sportágak közös ünnepe, ahol rekordszámú 115 sportág mutatkozik be a hétvégén.

Hatalmas lehetőség a paksi erőmű bővítése

Tárca nélküli miniszter, 2017. szeptember 10. 16:42

Az egész ország számára hatalmas lehetőségnek nevezte a paksi erőmű bővítését Süli János, a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó szenátusi ülésén.

Sikerpályán a sport utánpótlás-nevelése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 6. 10:44

Szabó Tünde értékelése szerint 81 arany-, 84 ezüst- és 63 bronzérem mutatja a magyar utánpótlássport nagyszerű eredményeit, amelyeket 32 ifjúsági, kadet, junior és serdülő Európa-bajnokságon, világbajnokságon vagy olimpiai eseményen szereztek, csak a nyári hónapok alatt.

A Nemzeti Tehetség Programról is egyeztetett Szabó Tünde

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 4. 16:35

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár látogatást tett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal újonnan kinevezett kormánymegbízottja, Román István hivatalába. Az államtitkár gratulált Román Istvánnak a kinevezéséhez és reményét fejezte ki, hogy folytatódik az a közös munka, amelynek célja a térségben élő fiatal tehetségek megtalálása és támogatása az élet minden területén, így a sportban is.