Parlamenti Államtitkárság

Rétvári Bence

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Videók

A kormány intézkedései miatt kevesebb orvos és ápoló akar külföldön dolgozni

A kormány intézkedései miatt kevesebb orvos és ápoló akar külföldön dolgozni2017. március 8.

A legfrissebb adatok szerint már nemcsak az orvosok, de az ápolók esetében is csökken a külföldön dolgozni szándékozók száma - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tételét szorgalmazza a Ficsak és az Emmi

Az iskolai büfék kínálatának egészségesebbé tételét szorgalmazza a Ficsak és az Emmi2017. március 2.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára elmondta: Magyarországon nagyon magas az elhízott, szív- és érrendszeri betegségekkel küzdő felnőttek száma, a problémák jelentős része pedig a gyermekkorra vezethető vissza. Jelenleg hétévesen minden negyedik kislányt és ötödik kisfiút érint az elhízás problémája.
A napokban kapták meg magasabb fizetésüket a felsőoktatásban dolgozók

A napokban kapták meg magasabb fizetésüket a felsőoktatásban dolgozók2017. február 12.

Idén 5 százalékkal nőtt a felsőoktatásban dolgozó oktatók-kutatók bére, az érintettek a napokban kapták meg magasabb fizetésüket - mondta Rétvári Bence sajtótájékoztatón.
Átlag fölött nőttek a bérek az oktatás- és egészségügyben

Átlag fölött nőttek a bérek az oktatás- és egészségügyben2017. január 28.

Az átlagost meghaladó mértékű az oktatás- és egészségügyben az emberek jövedelememelkedése - mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.
Még két hétig lehet jelentkezni a rezidensösztöndíjakra

Még két hétig lehet jelentkezni a rezidensösztöndíjakra2017. január 20.

Még valamivel több, mint két hétig, február 6-ig lehet jelentkezni a rezidensösztöndíjakra - mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.
Érkezik az idei első megemelt nyugdíj

Érkezik az idei első megemelt nyugdíj2017. január 12.

Csütörtökön kezdődik az 1,6 százalékkal megemelt nyugdíjak kifizetése - jelentette be Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Fontos, hogy a nyugdíjasok is érezzék az ország erősödését

Fontos, hogy a nyugdíjasok is érezzék az ország erősödését2017. január 2.

A kormányzat fontos célja volt, hogy Magyarország erősödését a nyugdíjasok is érezzék - mondta Rétvári Bence az EMMI parlamenti államtitkára.
Januártól tovább bővülnek a családok kedvezményei

Januártól tovább bővülnek a családok kedvezményei2016. december 28.

Európai szinten is példa nélküli, amennyit a kormány a családokra költ jövőre - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Jövőre a kormány a GDP 4,7 százalékát költi a családokra, míg más országok hozzávetőlegesen 2,5 százalékot.
A rászoruló családok is előre tudtak lépni idén

A rászoruló családok is előre tudtak lépni idén2016. december 23.

A rászoruló alacsony jövedelmű családok, munkavállalók és idősek számára is előrelépést jelentett az idei év az őket érintő különböző pozitív hatású kormányzati intézkedések miatt – erről Rétvári Bence parlamenti államtitkár beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.
2017 a béremelés folytatásának éve lesz az egészségügyben

2017 a béremelés folytatásának éve lesz az egészségügyben2016. december 10.

2017 a béremelés folytatásának éve lesz az egészségügyben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Megemelt fizetés érkezett a pedagógusok számlájára

Megemelt fizetés érkezett a pedagógusok számlájára2016. október 6.

Megemelt fizetés érkezett szerdáig a pedagógusok számlájára: az érintettek három-tizenötezer forinttal kaptak több pénzt - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Idén több mint egymilliárd forintos támogatás a nyári fesztiváloknak

Idén több mint egymilliárd forintos támogatás a nyári fesztiváloknak2016. július 22.

Idén összesen több mint egymilliárd forintot fordít a kormányzat a nyári zenei, művészeti és szabadidős fesztiválok támogatására - mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón.
A kormány célja az egészségben eltöltött évek számának növelése

A kormány célja az egészségben eltöltött évek számának növelése2016. július 4.

A kormány népegészségügyi programjainak célja, hogy gyarapodjon az emberek egészségben eltöltött éveinek száma - mondta Rétvári Bence sajtótájékoztatóján.
Érezhetően jobb a nyugdíjasok helyzete, mint hat évvel ezelőtt

Érezhetően jobb a nyugdíjasok helyzete, mint hat évvel ezelőtt2016. június 29.

Kiszámíthatóbb és érezhetően jobb a nyugdíjasok helyzete napjainkban, mint amilyen hat évvel ezelőtt volt - közölte Rétvári Bence parlamenti államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Az egészségügy jelentős többletforráshoz jut jövőre

Az egészségügy jelentős többletforráshoz jut jövőre2016. június 17.

A jövő évi költségvetésben jelentős többletforrásokhoz jut az egészségügyi ágazat, ennek egyik fontos része a már az idén elindítandó béremelés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence kifejtette: a reprezentatív szakszervezetekkel történt megállapodás eredményeként a szakorvosok és a kórházi szakgyógyszerészek alapbére idén szeptembertől bruttó 107 ezer, jövő novembertől pedig bruttó 100 ezer forinttal nő.
Jövőre a pedagógusok is léphetnek egyet előre

Jövőre a pedagógusok is léphetnek egyet előre2016. június 14.

A jövő évi költségvetés révén a pedagógusok is egyet előre léphetnek az előző esztendőhöz képest - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatón.