A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett tea- és szendvicsosztásba kapcsolódott be az Emmi parlamenti államtitkára november 27-én.

A Teajárat november 17-től működik folyamatosan a téli napokon, addig, amíg az időjárás nem enyhül. Minden este tizenkilenc órától várják a nehéz helyzetben élő embereket meleg tea- és szendvicsosztással az Etele téren.

Henn Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa kiemelte, egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy önkéntes munkatársakat vonjanak be a szervezet minden szolgáltatásába. Fontos, hogy ők is megismerjék ezeket az élethelyzeteket, embereket, hogy meglátásaik, véleményük a szolgálat munkatársainak további tevékenységét is segítse. Az önkéntes tevékenységre épülő programban nagyon sok diák vesz részt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségtől.

Rétvári Bence ezzel a tevékenységgel kapcsolódott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma kampányába, amelyet azért indított el a tárca, hogy az állami vezetőin keresztül felhívja a figyelmet az önkéntes tevékenységek széles körére és az önkénteseket foglalkoztató szervezetekre, intézményekre.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)