Parlamenti Államtitkárság

Rétvári Bence

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A kormány megfordította a romló demográfiai tendenciákat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 24. 8:01

Rétvári Bence szerint a családokat érintő kérdéseket mindenképpen tagállami hatáskörben kell tartani. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára erről a Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt.

Társadalmi egyeztetés a szülés utáni kórházi tartózkodásról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 22. 16:06

A kormány szülői és egészségügyi szakmai szervezetek kérésére társadalmi egyeztetésre bocsátotta azt a javaslatot, amely szerint a szülő nők saját kérésükre, komplikációmentes szülés és az orvos jóváhagyása esetén már 24 óra után újszülöttjükkel együtt elhagyhatnák a kórházat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 21. 11:07

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget Magyarországon - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Európában és Kínában is elismerik a magyar egészségügy teljesítményét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 19. 8:26

A magyar egészségügy teljesítményének elismerése, hogy Budapesten rendezik Kína és a közép-, valamint kelet-európai országok egészségügyi minisztereinek harmadik fórumát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Letették a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkövét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 18. 17:41

Letették a Semmelweis Egyetem (SE) Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkövét vasárnap Budapesten, az épületben kap majd helyet a hagyományos kínai orvoslási részleg is. Rétvári Bence kifejtette, a részlegnek komoly szerepe lesz az oktatásban, a kutatásban és a gyógyításban is.

Kutatható az interneten az első világháborús magyar alakulatok története

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 15. 14:09

Az interneten is kutatható már az első világháborúban a Magyar Királyság területén felállított katonai egységek és tagjaik története - hangzott el a www.magyarezredek.hu honlap indulása alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatón.

A szabadságot minden nap értékelni kell

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 14. 16:47

A szabadságot minden nap értékelni kell, mert sokan adták érte az életüket '56-ban, ők bátrak voltak és hősök lettek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a Pest megyei Penc háborús emlékművénél, ahol 150 diákkal és Wittner Mária '56-os szabadságharcossal együtt helyezte el a megemlékezés virágait.

Kevesebb cukros üdítőt és több vizet isznak a gyerekek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 14. 11:25

Az elmúlt években egyértelműen nőtt a gyermekek tudása az egészséges életmódról, jelentősen csökkent a cukros üdítőitalok és érdemben nőtt a víz fogyasztásának mértéke minden vizsgált korosztálynál - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Dunakeszin, a vízfogyasztást népszerűsítő program zárórendezvényén.

227 könyv és kiadvány jelent meg az '56-os emlékévben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 11. 17:47

Az 1956-os emlékévben 227 könyv és kiadvány jelent meg - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a 88. Ünnepi Könyvhéten vasárnap.

A kormány támogatja a cigányzenét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. június 10. 8:34

A kormány ösztönzi, hogy minél több étteremben, kávézóban, csárdában, vendéglátóhelyen legyen élő cigányzene, mert ez egyszerre szolgálja a foglalkoztatás bővülését, a közös zenélés és éneklés élményét és a nemzeti kultúra, identitás erősödését - írta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőnek adott válaszában.