Parlamenti Államtitkárság

Rétvári Bence

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Vezető hírek

Sajtóközlemény a március 23-i tanácsadó testületi ülésről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 24. 12:06

Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárság munkáját támogató, egyházi és karitatív szervezetek vezetőiből és képviselőiből álló tanácsadó testület az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2017. március 23-án tartott első operatív ülésén Rétvári Bence államtitkár és Török Tamás helyettes államtitkár tájékoztatást nyújtott a 2016. novemberi alakuló ülés óta eltelt időszak eseményeiről és munkájáról.

NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 22. 13:10

A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben.

A keresztényüldözés nem vallási belügy

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 20. 14:53

A napjainkban zajló keresztényüldözés nem vallási belügy, számos más, súlyos problémára is ráirányítja a figyelmet - mondta Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár hétfőn Budapesten.

Kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 20. 10:05

A felújítások és korszerűsítések, a tervezett fejlesztések eredményeként kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A magyar iskolákban is használhatják a jövőben Lego oktatási módszertanát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 18. 9:06

Világszerte bevált, több tantárgynál is alkalmazható oktatási módszertan érkezhet a magyar iskolákba a kormány és a Lego Manufacturing Kft. által 2016 novemberében kötött, az oktatási ágazatot érintő kiegészítő megállapodásnak köszönhetően - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Semmibe veszik azt a nemzetet, amely nem áll ki önmagáért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 15. 16:40

Azt a nemzetet, amely nem küzd a saját szabadságáért, nem áll ki önmagáért, más nemzetek semmibe fogják venni - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, a Bem téren tartott március 15-i megemlékezésen.

Hat év alatt 40 százalékkal bővült a házi gondozottak köre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 12. 9:50

A kormány számára fontos az idős emberek hétköznapi biztonságának megteremtése, a gondozásra szorulók segítése. Ennek biztosítása érdekében a kormány hat év alatt 40 százalékkal bővítette a házi gondozásban részesülők körét, és megduplázta a gondozók létszámát - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Az egészséges menzák az egészséges életmód kialakításához segítenek hozzá

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 9. 14:34

A megreformált közétkeztetés nagyban hozzájárul az egészséges életmód kialakításához, így emelve az egészségben eltöltött évek számát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy csütörtöki, budapesti rendezvényen.

A kormány intézkedései miatt kevesebb orvos és ápoló akar külföldön dolgozni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2017. március 8. 12:21

A kormány intézkedéseinek köszönhetően kevesebb orvos és ápoló kér engedélyt külföldi munkavállalásra - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.