Önállóságuk jogokat és kötelezettségeket, de elsősorban felelősséget jelent. Felelősséget az önök által vezetett intézményekben tanuló diákok és pedagógusok jelenét, jövőjét tekintve - jelentette ki Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár a kinevezések pénteki átadásán.

Dr. Varga Zoltán Balázs, a Gábor Dénes Főiskola rektora, Dr. Varga István, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola rektora lett. Kotán Attila, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kancellárjaként első, Szentgyörgyvölgyi László Zoltán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a második kancellári ciklusát kezdheti meg.

A kinevezések átadásakor az államtitkár úgy fogalmazott: a pénzügyi stabilitás, a szabályozottság biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a szakmai munkához. A jó gyakorlatok megosztása segíti, hogy az állami fenntartói rendszer hatékonyan, egységesen, magas színvonalon működjön. Arra kérte a rektorokat és a kancellárokat, hogy legyenek részesei annak a párbeszédnek, amellyel jobb, versenyképesebb oktatást tud biztosítani az állam.

(EMMI)