Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A veronai buszbaleset ügyében a Minisztérium kezdeményezi a biztosítótársaságok folyamatainak az áttekintését a Magyar Nemzeti Banknál

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 25. 13:14

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra kéri a Magyar Nemzeti Bankot, mint a magyarországi biztosítók felügyeletét ellátó szervet, hogy vizsgálja meg a biztosító társaságok eljárási gyakorlatát a kártérítési igények teljesítésére vonatkozóan a veronai buszbaleset kapcsán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma továbbra is a veronai buszbaleset áldozatainak családja mellett áll

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 14:21

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma továbbra is a veronai buszbaleset áldozatainak családja mellett áll és ismételten arra kéri a biztosítókat, hogy a kártérítési igényeket a lehető leggyorsabban, az érintetteknek legkedvezőbb eljárást alkalmazva és a lehetséges legméltányosabb elbírálási feltételek mentén bírálja el.

A kormány támogatja a debreceni műszaki képzés fejlesztését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 18. 13:53

A kormány jogszabályi és pénzügyi feltételek biztosításával támogatja a Debreceni Egyetemet (DE) a műszaki képzési struktúra átalakításában - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) oktatásért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, az egyetemen.

Az EP-döntés miatt nem kell módosítani a felsőoktatási törvényt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 18. 13:20

Az oktatásért felelős államtitkár szerint szerdán politikai döntés született az Európai Parlamentben, és nem kell miatta módosítani a felsőoktatási törvényt.

Cél a műszaki területen tanuló nők arányának növelése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 15. 13:05

A magyar felsőoktatásban tanuló nők 53 százalékos aránya megfelel a nyugat-európai átlagnak, műszaki területen viszont elmaradás tapasztalható, a cél a mérnökképzésben részt vevő hölgyek arányának növelése - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyvet a következő tanévtől

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 14. 11:13

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2017/2018. tanévi pályázati kiírásai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 5. 16:56

A Program célja a tudományos utánpótlás megerősítése, a tudományos életpálya vonzóvá tétele, a kiváló oktatók, kutatók pályán- és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése.

Felsőoktatási duális képzések fejlesztésére indult pályázat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 4. 16:40

Felsőoktatási duális képzések fejlesztésére írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szociálismunkás- és a mérnöktanár-oktatás területén - jelentette be Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Palkovics László oktatási államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Meghatározhatják az iskolai kirándulások fogalmát a köznevelési törvényben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 26. 15:41

Pontosan definiálnák az iskolai kirándulásokat és a balesetek esetén az objektív kártérítési felelősség fogalmát a köznevelési törvény tervezett módosításában - mondta Palkovics László oktatási államtitkár szerdán az MTI-nek.

Pénteken délután újra ülésezett a Felsőoktatási Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 16:50

A felsőoktatási ágazat fórumának tavaszi ülésén a Kerekasztal tagjai részletes információkat kaptak a folyamatban lévő felsőoktatási ügyekről és stratégiai projektekről, így többek között a 2018-as költségvetési tervezésről és az ágazat számára várhatóan megjelenő növekményről.