Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A megkérdezettek többsége éjszakára megállítaná az iskolabuszokat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 25. 11:41

Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét, a válaszadók 65 százaléka úgy gondolta, hogy a több országot érintő iskolai kiránduláson részt vevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

Már látszanak az oktatás átalakításának eredményei

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 23. 17:28

Az oktatási államtitkár szerint már látszanak az új típusú tanárképzés eredményei, egyre többen jelentkeznek osztatlan képzésre, és az elmúlt időszakban nőttek az egy tanulóra jutó abszolút források is. Palkovics László csütörtökön az Európai Bizottság 2017. évi országjelentésről rendezett budapesti konferenciájának panelbeszélgetésén a PISA-eredmények romlásával összefüggésben az egyes iskolatípusok erőteljes hatását emelte ki.

Pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 17. 14:32

A felsőoktatási hallgatók szakkollégiumi támogatását, tudományos műhelyeinek fejlesztését célozza az a közel 11 milliárd forintos pályázat, amelyet az oktatási államtitkár ismertetett sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. További közel 30 milliárd forintos keret segíti a felsőoktatási oktatási-kutatási infrastruktúra fejlesztését.

A szülők véleményét is várja a kormány az iskolai buszos kirándulásokról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 16. 14:47

Az elmúlt napokban már több mint 10 ezren töltötték ki azt az internetes kérdőívet, amely az iskolai buszos kirándulások feltételeinek lehetséges változtatásáról szól. Az online kérdőívet most az iskolákon keresztül a szülők is megkapják e-mailen, mert "szeretnénk minél több szülő véleményét megismerni" - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.

A kormány támogatni fogja a plusz egy évfolyam bevezetését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 7. 14:22

A kormány támogatni fogja a plusz egy év, azaz a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt célokat hogyan szolgálja - közölte Palkovics László a köznevelési kerekasztal keddi ülése után. Csépe Valéria miniszteri biztos jelezte: szerdától megkezdődik az új Nemzeti alaptanterv (Nat) koncepciójának szakmai egyeztetése.

Elindult a társadalmi konzultáció az iskolai kirándulások szabályairól

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 6. 11:29

Elindult a kormány internetes társadalmi konzultációja az iskolai kirándulásokra, a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról - jelentette be az oktatásért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón.

A köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencosztályos iskola terve

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 6. 11:28

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés - mondta az oktatásért felelős államtitkár egy más témában hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Napirenden az oktatási fejlesztések és a diákparlamenti ajánlások

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 28. 13:25

Az oktatásban tervezett közel 180 milliárdos uniós fejlesztési forrásokról és a diákparlament által elfogadott 50 pontos ajánlásokról volt szó a köznevelési kerekasztal ülésén.

Szülők felvetésére döntöttek a tartós tankönyvek kivezetéséről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 24. 9:52

Szülők felvetése nyomán döntött a kormány az 1. és 2. osztályos diákok tartós tankönyveinek "kivezetéséről" - jelezte az oktatási államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A kutatás-fejlesztési kapacitások növelése a cél a felsőoktatásban 2020-ig

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 23. 16:22

A jelenlegi uniós fejlesztési ciklus végéig a felsőoktatási intézményeknél a kutatás-fejlesztési kapacitások fejlesztésére van szükség, hogy 2020 után is lehessen erre építeni, és az egyetemek, főiskolák képesek legyenek együttműködni a vállalkozásokkal - közölte az oktatásért felelős államtitkár csütörtökön Győrben.