Oktatásért Felelős Államtitkárság

Bódis József

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Módosul a jelentkezési határidő

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 14. 10:16

Két nappal tovább, azaz február 17-én éjfélig nyújthatók be a felsőoktatási felvételi eljárásra a jelentkezések a 2019. szeptemberben induló képzésekre. A hitelesítési határidő is módosul.

Több mint tízmilliárd forint mérési rendszerek fejlesztésére, innovatív oktatási eljárásokra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 7. 12:35

A köznevelés területén a mérési-értékelési módszerek fejlesztését, valamint az innovatív oktatási eljárások kialakítását, megvalósítását célzó projekt valósulhat meg összesen 10,5 milliárd forintos forrásból.

A Kormány elkötelezett a felsőoktatás megfelelő finanszírozása mellett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 16:26

A Kormány kiemelt feladatának tartja a felsőoktatás finanszírozásának kérdését. 2016-ban az új finanszírozási rendelet megteremtette a jogszabályi kereteit a képzési önköltségen alapuló finanszírozásnak, viszont akkor a keretösszegek emelésére nem volt lehetőség.

A pályaválasztást segíti az Educatio oktatási szakkiállítás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. január 10. 15:01

A pályaválasztás meghatározó az ember életében, ebben segít a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a háromnapos rendezvény megnyitóján.

A vidéki egyetemeknek népességmegtartó szerepük is van

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. december 10. 15:37

A vidéki egyetemeknek óriási szerepük van abban, hogy az értelmiség helyben tudjon maradni, ami azért fontos, mert nemzetközi felmérések is igazolják, hogy ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, egy fórumon.

Ifjúságpolitikai és oktatási kérdéseket vitattak meg Brüsszelben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 27. 15:39

Prof. Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár képviselte Magyarországot az Európai Unió Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsának 2018. november 26-i ülésén Brüsszelben.

Több kazah diák tanulhat Magyarországon a következő tanévtől

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 27. 14:19

A magyar és kazah oktatási és tudományos együttműködés elmélyítéséről írt alá jegyzőkönyvet dr. Mészáros Árpád, az EMMI nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság 6. ülésén. A kazah fél részéről Nurbakh Rustemov nagykövet írta alá a jegyzőkönyvet.

Kulturális forradalmat hozott az 1868-as népiskolai törvény

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 27. 13:29

A szó nemes értelmében vett kulturális forradalmat hozott az 1868-as népiskolai törvény - jelentette ki az oktatási államtitkár kedden Pécsen.

Országos EFOP Felsőoktatási Szakmai Konferencia

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 9:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Helyettes Államtitkársága a felsőoktatási intézmények mintegy 110 képviselőjének részvételével országos szakmai konferenciát rendezett 2018. november 13-án a Magyar Táncművészeti Egyetemen azért, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) kiemelt felsőoktatási céljai megerősítést nyerjenek.

Higgadtan alakítsuk ki az oktatási stratégiát!

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 13. 15:41

Gyorsan változó világban élünk, a tudomány, az oktatás, az innováció napi politikai kérdéssé vált, ezért fontos, hogy higgadtan alakítsuk ki az oktatási stratégiát - erről beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára a magyar tudomány ünnepe alkalmából tartott konferencián kedden Budapesten.