Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Kiegészült az Új Nemzeti Kiválóság Program (Nemzeti Felsőoktatási Kiválóság Ösztöndíj) 2018/2019. tanévi Működési Szabályzata

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 26. 11:41

Ezúton értesítjük a Tisztelt Pályázókat, hogy az Új Nemzeti Kiválóság Program (Nemzeti Felsőoktatási Kiválóság Ösztöndíj) 2018/2019. tanévi Működési Szabályzata az alábbi – kutatástámogatások együttes igénybe vételéről szóló – I.6.2.6. ponttal kiegészítésre került.

Az oktatást a párbeszéd, a közös munka, nem az utcai akciók segítik

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 20. 12:21

A sajtóból értesültünk arról, hogy a PDSZ-nek új vezetője van, aki bemutatkozás gyanánt az utcai demonstrációt választotta. Bízunk abban, hogy a későbbiekben lesz mód nem csak az utcáról megismerni a PDSZ oktatásszakmai elképzeléseit, mert meggyőződésünk, hogy az oktatást a párbeszéd, a közös munka, nem az utcai akciók segítik.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2018/2019. tanévi pályázati kiírásai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 9. 16:09

A Program célja a tudományos utánpótlás megerősítése, a tudományos életpálya vonzóvá tétele, a kiváló oktatók, kutatók pályán- és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése.

Több mint 107 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 9. 12:34

Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a szám nagyából megfelel a korábbi évek adatainak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.

Korszerűsítették az ELTE 15 épületét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 4. 14:24

Ötmilliárd forintból korszerűsítették az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) 15 legjelentősebb épületét - közölte Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tartott sajtótájékoztatón.

Inkább politikai, mint szakmai anyag az ellenzék Oktatási minimuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. április 3. 7:55

Palkovics László oktatási államtitkár szerint inkább politikai, mint szakmai anyag az ellenzék Oktatási minimum című programja - derül ki abból az interjúból, amelyet az államtitkár a Magyar Hírlapnak adott, és amely kedden jelent meg.

Pályázat „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2017” cím elnyerésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 22. 16:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázatot hirdet a „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2017” cím elnyerésére.

Országosan több mint 45 ezer laptopot adnak át a pedagógusoknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 8. 19:34

Megkezdődött annak a több mint 45 ezer laptopnak az átadása, amelyet a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében kapnak meg a pedagógusok.

Háromszor annyian jelentkeztek a BCE fehérvári képzéseire, mint 2016-ban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 8. 13:29

Háromszor annyian jelölték be első helyen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) székesfehérvári képzéseit, mint 2016 februárjában, amikor a fehérvári campusra először lehetett jelentkezni - hangoztatta a felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön, Székesfehérváron.

A világ élvonalában van több magyar egyetem is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 7. 15:26

Bekerült a világ legjobb 200 intézménye közé a Semmelweis Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) szűkebb szakterületeket rangsoroló listáján az orvostudományi és a gyógyszerészeti képzést tekintve. Az egyetem emellett javított a tavalyi eredményéhez képest a szakterületi rangsor élet- és orvostudományi képzési kategóriájában is, a 254. helyen végzett. Ezzel a hazai felsőoktatási képzőhelyek közül a legjobb helyen szerepel.