Oktatásért Felelős Államtitkárság

Bódis József

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Az EMMI mentette meg a bezárástól a buddhista közösség által fenntartott Dr. Ámbédkar Gimnáziumot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 25. 14:27

A napokban megjelent álhírekkel szemben az EMMI mentette meg az azonnali bezárástól az egyébként nem állami fenntartású, buddhista közösség által megalapított, sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnáziumot, úgy, hogy azonnali, előrehozott támogatásban részesítette, és a tanév sikeres lezárása érdekében a hatályos köznevelési szerződés összegén felül további 23,5 millió forint támogatást biztosított az intézménynek. A tárca nyitott arra, hogy állami fenntartásba vétellel garantálja az iskola további működését, ezt azonban csak az intézmény jelenlegi fenntartójának kérésére teheti meg.

Fontos, hogy a diákok elkötelezettek legyenek a környezetvédelem ügye mellett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 11:36

Fontos, hogy a diákok elkötelezettek legyenek a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem ügye mellett - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár egy a témában rendezett nemzetközi konferencián szerdán Budapesten.

Átadták a PTE nemzetközi oktatási központjának felújított épületét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 13:53

Átadták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nemzetközi oktatási és idegennyelvi központjának - a Modern városok program (MVP) részeként - több mint 900 millió forintból fejújított épületét hétfőn a baranyai megyeszékhelyen.

Több mint ezer iskola regisztrált idén a digitális témahétre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 15. 13:48

Az idén 1043 iskola regisztrált az immár negyedik alkalommal, április 8. és 12. között megrendezett digitális témahétre, ezzel a tematikus program az indulása óta a legmagasabb részvételi arányt érte el - mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tanulással a reménytelennek tűnő helyzetekből is ki lehet törni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 11. 13:53

Tanulással a reménytelennek tűnő helyzetekből és környezetből is ki lehet törni - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára a pécsi Gandhi Gimnázium indulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett csütörtöki ünnepségen.

Huszonöt települést érintő kreatív program indult az abaúji térségben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 8. 16:22

Kreatív Abaúj - a Miskolci Egyetem "Creativ Region" elnevezesű programjának eredményeit hétfőn mutatták be a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádvécsén, a projekt a Keleti-Csereháti kistérség 25 települését érinti.

Több mint 112 ezer jelentkező, a legnépszerűbb az ELTE

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 3. 14:52

Összesen 112 034-en nyújtottak be jelentkezést a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban, ez a tavalyi hasonló érték 104 százaléka - közölte Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A legnépszerűbb intézmény több szempontból is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), amelyet csaknem 14 ezren jelöltek meg első helyen.

Indul a Digitális Témahét, immár 4. alkalommal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 3. 14:25

Robotika, digitális kincskeresés, e-könyv készítés, kódolás, okosotthon, tematikus múzeumi térképek – csupán néhány az elmúlt években megvalósult, közel nyolcezer digitális pedagógiai program közül, amelyekben eddig tizenkilencezer tanár és háromszázhuszonötezer diák vett részt.

Idén ősztől is ingyenesen kapják a tankönyvet az 1-9. évfolyamos diákok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 2. 13:28

A 2020-21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez a köznevelésben és a szakképzésben - mondta az oktatási államtitkár kedden Budapesten.

Pályázat a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2018” cím elnyerésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. március 4. 10:52

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázatot hirdet a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója − 2018” cím elnyerésére, mely címmel azon tanulókat és hallgatókat kívánja elismerni, akik a 2017/2018. tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt értek el.