Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

45 milliárd iskolai informatikai fejlesztésekre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 13:49

A kormány 45 milliárd forintot fordít az elkövetkező időszakban iskolai informatikai fejlesztésekre - mondta az oktatási államtitkár a Liga szakszervezetek szakmai konferenciáján pénteken Budapesten. Palkovics László arról is beszélt, hogy felülvizsgálhatják a tanítási szünetek elosztását, s bevezethetik a jövőben a természettudományos kompetencia-mérést.

Van mód a CEU szabályos működésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 13. 8:57

Több módja lehet annak, hogy a CEU (Central European University) a jelenlegihez képest más formában, a szabályok betartása mellett működjön Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Társadalmi egyeztetésen a veronai busztragédiával kapcsolatos törvénymódosítás-tervezet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 12. 9:13

A kormány a gyermekek védelme érdekében a veronai buszbaleset kapcsán felállított tárcaközi munkacsoport megállapításainak eredményeként megalkotja a külföldi utazások kapcsán szükséges törvényi szabályokat, így a törvény kiegészül például a külföldi iskolai kirándulás fogalmával, és rendelkezik a külföldi kirándulások alatt történt balesetek esetén a felelősség viselésének kérdéséről: a javaslat szerint a köznevelési intézmények az ilyen balesetek esetén a kártérítés általános feltételei szerint viselik a felelősséget, ezért maximális körültekintéssel kell eljárniuk a megbízott utaztató cég felkérése során. A szabályozás összhangban van a kérdésben szervezett kormányzati konzultáció eredményeivel.

Közeledtek az álláspontok az Európai Bizottsággal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 11. 19:20

Közeledtek az álláspontok az Európai Bizottsággal a felsőoktatási törvény előző heti módosításáról - tájékoztatta az MTI-t kedden Brüsszelben Palkovics László oktatási államtitkár, aki Frans Timmermansszal, a bizottság első alelnökével tárgyalt. Az államtitkár szerint az Európai Bizottság alelnöke megértette a magyar kormány érvelését.

A kormány semmilyen egyetemet nem kíván bezárni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 11. 14:51

Nem célja a kormánynak a Közép-európai Egyetem (CEU) bezárása, ennek nem is lenne indoka, a felsőoktatási törvény sokak által vitatott módosításával mindössze megoldást szeretnének találni bizonyos ügyekre - jelentette ki Palkovics László oktatási államtitkár kedden Brüsszelben.

Bízunk benne, hogy Brüsszel nem asszisztál a hazug Soros-kampányhoz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 11. 10:36

A Soros-egyetem ügyében van egy megtévesztő, hazug Soros kampány. Ennek a kampánynak az első hazugsága, hogy ha a felsőoktatási törvény módosítása kihirdetésre kerül, akkor bezár a Soros-egyetem. Ez nem igaz, a magyar jogszabályok alapján továbbra is működni fog, évfolyamokat indíthat és diplomát adhat ki – erről tájékoztatta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár Brüsszelben Navracsics Tibort, az Európai Bizottság oktatásért felelős biztosát, és szintén erről tárgyal a délután folyamán Frans Timmermans-szal az Európai Bizottság alelnökével is.

Tankönyv helyett tabletet kaphatnak az általános iskolások

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 6. 21:31

Tankönyv helyett tabletet kaphat 2018 szeptemberétől több ezer ötödik osztályos diák, és a tanárokat is korszerű digitális eszközökkel szerelik fel - mondta az oktatási államtitkár csütörtökön egy szombathelyi tanácskozáson.

Felsőoktatási rangsorokról szóló kötet jelent meg

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 6. 14:28

Az egyetem értéke címmel a felsőoktatási rangsorokat és az egyetemi teljesítményeket elemző könyvet mutattak be csütörtökön Budapesten. Palkovics László oktatási államtitkár a kötet bemutatóján kiemelte: a könyv rendet tesz abban, hogy mit jelentenek a felsőoktatási rangsorok, hogyan kell értelmezni azokat, és mit jelentenek az egyetemek egymáshoz viszonyított jellemzői, mutatói. A módszertan rendezése pedig az oktatásirányítás szempontjából fontos - mutatott rá.

A diákolimpikonok példaképek kortársaiknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 6. 13:14

Miniszterelnöki és miniszteri elismerő okleveleket adott át az oktatási államtitkár a nemzetközi tudományos diákolimpiákon érmet szerző és részt vevő diákoknak, felkészítő tanáraiknak, valamint az őket támogató szervezeteknek csütörtökön a Parlamentben. Palkovics László szerint a diákolimpikonok példaképek, és a tehetséggondozás alapvető nemzeti ügy.

Duális szakképzést indít a Knorr-Bremse Budapest

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 3. 14:05

Duális szakképzés elindításáról állapodott meg hétfőn a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrummal, valamint két tagintézményével, az Eötvös Loránd és a Szily Kálmán szakgimnáziumokkal.