Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Karrierlehetőséget nyit a német nyelv ismerete

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 15. 18:35

A német nyelv magas szintű ismerete megkönnyíti az országok közötti gazdasági együttműködést, és az egyéni karrierlehetőséget is megnyitja - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára a budapesti német nagykövetségen csütörtökön.

Megérkeztek az idei első megemelt fizetések a felsőoktatási dolgozókhoz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 10. 10:04

Megérkeztek az idei első, újabb öt százalékkal megemelt fizetések a felsőoktatásban dolgozóknak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára szombaton az MTI-nek.

Az önvezető járművekhez kapcsolódóan angol nyelvű mesterképzés indul a BME-n és az ELTE-n

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 8. 14:17

Az ipar igényeinek kielégítésére, a dinamikusan fejlődő technológiai trendekhez igazodva két angol nyelvű mesterképzés indul szeptemberben az önvezető járművekhez kapcsolódóan - jelentette be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Idén jelentősen előrehalad az iskolák digitális fejlesztése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 22. 8:48

Egy 35 milliárd forintos uniós projektnek köszönhetően idén jelentősen előrehalad az iskolák sávszélesség-bővítése és wifi-lefedettsége - erről beszélt Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Sikeres egykori diákok tartottak előadást zalaegerszegi gimnazistáknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 19. 13:35

Mások mellett Darák Péter, a Kúria elnöke, Palkovics László oktatási államtitkár, továbbá orvosok, mérnökök, biológusok, fizikusok is - mindannyian az intézmény egykori diákjai - tartottak előadásokat pénteken a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium pályaorientációs napján.

Ismét ülésezett a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 17. 9:50

Köznevelés-stratégiai Kerekasztal keddi ülésén szó volt a szakképzési és felnőttképzési törvény január 1-jén hatályba lépett változásáról, továbbá az ebből következő tartalmi szabályozás következő lépéseiről, valamint a diákokat érintő kedvező változásokról: az ingyenes nyelvvizsgáról, a diákhitelek rendszerében bevezetett kedvező változásokról, illetve áttekintették a következő hónapokban napirendre kerülő kérdéseket, melyek előzetes tárgyalása érdekében 4 munkacsoport felállításáról határoztak.

Még több résztvevővel folytatja a munkát kedden a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 15. 16:40

Kedden ismét összeül és még több résztvevővel folytatja a munkát a megújult Köznevelés-stratégiai Kerekasztal, amely a köznevelésről folytatott párbeszéd legszélesebb és legeredményesebb fóruma. A kerekasztal munkájához még több szervezet csatlakozik, a keddi ülésen a résztvevők tájékoztatást kapnak a diákokat érintő kedvező változásokról: az ingyenes nyelvvizsgáról, az ingyenes KRESZ–vizsgáról, a diákhitel változásairól és az iskolafejlesztésekről is.

A diákigazolvány-rendszer folyamatosan fogadja és kezeli a beérkező igényléseket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 4. 17:09

Az Oktatási igazolványok intézményi rendszerének augusztusi bevezetése óta 200 719 diákigazolvány készült el. Azok a diákok, akik még nem kapták kézhez igazolványukat, az iskolák által kiállított igazolással vehetik igénybe az utazási és az egyéb államilag garantált kedvezményeket.

Idén több pénz jut az oktatásra, folytatódnak az iskolafejlesztések

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 4. 12:27

Idén több pénz lesz az oktatásra, folytatódnak az iskolafejlesztések, az oktatás színvonalának javítását szolgáló intézkedések és az iskolai eszközvásárlások - mondta Palkovics László oktatási államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

Folytatódik a felsőoktatási dolgozók béremelése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 3. 10:36

2018. január 1-től újabb 5%-kal emelkedik az állami fenntartású felsőoktatási intézményekben foglalkoztatott oktatók, kutatók, tanárok garantált illetménye, egyetemi tanári illetményminimum havi bruttó 554.400 Ft-ra emelkedik.