Oktatásért Felelős Államtitkárság

Bódis József

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A Kormány elkötelezett a felsőoktatás megfelelő finanszírozása mellett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 16:26

A Kormány kiemelt feladatának tartja a felsőoktatás finanszírozásának kérdését. 2016-ban az új finanszírozási rendelet megteremtette a jogszabályi kereteit a képzési önköltségen alapuló finanszírozásnak, viszont akkor a keretösszegek emelésére nem volt lehetőség.

Kulturális-köznevelési program indul

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. január 14. 15:34

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kidolgozta azt a programot, amely megteremti annak lehetőségét, hogy a közoktatásban minden diák, az 1-8. évfolyamon tanulók, évenként egyszeri ingyenes színházi, cirkuszi és komolyzenei koncertre-, valamint táncelőadásra eljussanak– függetlenül a gyermek lakóhelyétől és családja anyagi helyzetétől.

A pályaválasztást segíti az Educatio oktatási szakkiállítás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. január 10. 15:01

A pályaválasztás meghatározó az ember életében, ebben segít a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a háromnapos rendezvény megnyitóján.

Ifjúságpolitikai és oktatási kérdéseket vitattak meg Brüsszelben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 27. 15:39

Prof. Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár képviselte Magyarországot az Európai Unió Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsának 2018. november 26-i ülésén Brüsszelben.

Több kazah diák tanulhat Magyarországon a következő tanévtől

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 27. 14:19

A magyar és kazah oktatási és tudományos együttműködés elmélyítéséről írt alá jegyzőkönyvet dr. Mészáros Árpád, az EMMI nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság 6. ülésén. A kazah fél részéről Nurbakh Rustemov nagykövet írta alá a jegyzőkönyvet.

Kulturális forradalmat hozott az 1868-as népiskolai törvény

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 27. 13:29

A szó nemes értelmében vett kulturális forradalmat hozott az 1868-as népiskolai törvény - jelentette ki az oktatási államtitkár kedden Pécsen.

Folytatódik a párbeszéd a felsőoktatási tervekről az EMMI-ben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. november 20. 15:35

Ma délelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériumában újra összeült a Felsőoktatási Kerekasztal, amely 2013 óta a magyar felsőoktatás egyik legfontosabb érdekegyeztető fóruma, hiszen ezen a Magyar Rektori Konferencia és a felsőoktatás vezetői mellett részt vesznek a hallgatók, az iparkamara és a szakszervezetek képviselői is.

Országos EFOP Felsőoktatási Szakmai Konferencia

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 9:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Helyettes Államtitkársága a felsőoktatási intézmények mintegy 110 képviselőjének részvételével országos szakmai konferenciát rendezett 2018. november 13-án a Magyar Táncművészeti Egyetemen azért, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) kiemelt felsőoktatási céljai megerősítést nyerjenek.

Higgadtan alakítsuk ki az oktatási stratégiát!

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 13. 15:41

Gyorsan változó világban élünk, a tudomány, az oktatás, az innováció napi politikai kérdéssé vált, ezért fontos, hogy higgadtan alakítsuk ki az oktatási stratégiát - erről beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára a magyar tudomány ünnepe alkalmából tartott konferencián kedden Budapesten.