Oktatásért Felelős Államtitkárság

Bódis József

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Pályázat a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2018” cím elnyerésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. március 4. 10:52

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázatot hirdet a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója − 2018” cím elnyerésére, mely címmel azon tanulókat és hallgatókat kívánja elismerni, akik a 2017/2018. tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt értek el.

Legyen a tietek is Ökoiskola!

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 28. 14:49

Több ökoiskola: élhetőbb bolygó. Közös felelősségünk, hogy a köznevelési intézmények munkája révén mind több fiatal váljon a környezet és az egészség megóvására érzékeny és a globális felelősségvállalásban is elkötelezett felnőtté.

Hosszú távú célok kijelölése az agrárfelsőoktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 22. 14:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága, valamint az agráregyetemek és az agrárium mintegy 60 képviselőjének részvételével országos agrárfelsőoktatási és szakmai konferenciát rendezett 2019. február 20-án. A konferencia célja az volt, hogy a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” középtávú stratégia agrár-felsőoktatást érintő céljait közösen megerősítsék.

Módosul a jelentkezési határidő

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 14. 10:16

Két nappal tovább, azaz február 17-én éjfélig nyújthatók be a felsőoktatási felvételi eljárásra a jelentkezések a 2019. szeptemberben induló képzésekre. A hitelesítési határidő is módosul.

140 ezer diákot érint és 90 milliárd forintba kerülhet a külföldi nyelvi kurzus

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. február 12. 11:20

Évente 140 ezer diákot érint és 90 milliárd forintba kerülhet a 9. és a 11. évfolyamra járó tanulók kétszer kéthetes külföldi nyelvi kurzusa - közölte az emberi erőforrások minisztere.

Több mint tízmilliárd forint mérési rendszerek fejlesztésére, innovatív oktatási eljárásokra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 7. 12:35

A köznevelés területén a mérési-értékelési módszerek fejlesztését, valamint az innovatív oktatási eljárások kialakítását, megvalósítását célzó projekt valósulhat meg összesen 10,5 milliárd forintos forrásból.

Tudományos diákolimpiák nyerteseit köszöntötték

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. február 5. 12:09

A tavalyi nemzetközi tudományos diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték kedden Budapesten.
Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere kiemelte: nemes alkalomból találkoznak, a jövő reménységeit, ifjú tudósokat köszönthetnek.

A Kormány elkötelezett a felsőoktatás megfelelő finanszírozása mellett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 16:26

A Kormány kiemelt feladatának tartja a felsőoktatás finanszírozásának kérdését. 2016-ban az új finanszírozási rendelet megteremtette a jogszabályi kereteit a képzési önköltségen alapuló finanszírozásnak, viszont akkor a keretösszegek emelésére nem volt lehetőség.

Kulturális-köznevelési program indul

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. január 14. 15:34

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kidolgozta azt a programot, amely megteremti annak lehetőségét, hogy a közoktatásban minden diák, az 1-8. évfolyamon tanulók, évenként egyszeri ingyenes színházi, cirkuszi és komolyzenei koncertre-, valamint táncelőadásra eljussanak– függetlenül a gyermek lakóhelyétől és családja anyagi helyzetétől.