Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A megkérdezettek többsége éjszakára megállítaná az iskolabuszokat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 25. 11:41

Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét, a válaszadók 65 százaléka úgy gondolta, hogy a több országot érintő iskolai kiránduláson részt vevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

Már látszanak az oktatás átalakításának eredményei

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 23. 17:28

Az oktatási államtitkár szerint már látszanak az új típusú tanárképzés eredményei, egyre többen jelentkeznek osztatlan képzésre, és az elmúlt időszakban nőttek az egy tanulóra jutó abszolút források is. Palkovics László csütörtökön az Európai Bizottság 2017. évi országjelentésről rendezett budapesti konferenciájának panelbeszélgetésén a PISA-eredmények romlásával összefüggésben az egyes iskolatípusok erőteljes hatását emelte ki.

Pályázati források a felsőoktatás fejlesztésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 17. 14:32

A felsőoktatási hallgatók szakkollégiumi támogatását, tudományos műhelyeinek fejlesztését célozza az a közel 11 milliárd forintos pályázat, amelyet az oktatási államtitkár ismertetett sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. További közel 30 milliárd forintos keret segíti a felsőoktatási oktatási-kutatási infrastruktúra fejlesztését.

Modern és kortárs magyar képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Pozsonyban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. március 16. 19:10

Crossing borders címmel modern és kortárs magyar képzőművészek alkotásait bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a pozsonyi Danubiana Meulensteen Kortárs Művészeti Múzeumban.

A szülők véleményét is várja a kormány az iskolai buszos kirándulásokról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 16. 14:47

Az elmúlt napokban már több mint 10 ezren töltötték ki azt az internetes kérdőívet, amely az iskolai buszos kirándulások feltételeinek lehetséges változtatásáról szól. Az online kérdőívet most az iskolákon keresztül a szülők is megkapják e-mailen, mert "szeretnénk minél több szülő véleményét megismerni" - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.

Okos gyorsforgalmi út és 5G-hálózat egészíti ki a zalaegerszegi tesztpályát

Kormányzat, 2017. március 10. 16:36

Májusban teszik le a zalaegerszegi, önvezető járművek vizsgálatára is alkalmas járműipari tesztpálya alapkövét, amelyhez kapcsolódva Zalaegerszeg és Balatonszentgyörgy között is "okos" autóútként épül meg az R76-os gyorsforgalmi út - közölte a tesztpálya kormánybiztosa, több tárca államtitkárával közösen tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.

A kormány támogatni fogja a plusz egy évfolyam bevezetését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 7. 14:22

A kormány támogatni fogja a plusz egy év, azaz a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt célokat hogyan szolgálja - közölte Palkovics László a köznevelési kerekasztal keddi ülése után. Csépe Valéria miniszteri biztos jelezte: szerdától megkezdődik az új Nemzeti alaptanterv (Nat) koncepciójának szakmai egyeztetése.

Elindult a társadalmi konzultáció az iskolai kirándulások szabályairól

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 6. 11:29

Elindult a kormány internetes társadalmi konzultációja az iskolai kirándulásokra, a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról - jelentette be az oktatásért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón.

A köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencosztályos iskola terve

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 6. 11:28

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés - mondta az oktatásért felelős államtitkár egy más témában hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.