Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Kutatási-szakmai együttműködésről állapodott meg Magyarország és Irán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 16. 13:05

Egyetemek közötti kutatási-szakmai együttműködésről írt alá keretmegállapodást Irán és Magyarország a két ország közötti oktatási kapcsolatok erősítése érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.

A tudományos együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Cambridge-ben Palkovics László

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 13. 21:44

A tudományos együttműködés lehetőségeiről, köztük a magyar egyetemekkel és a köréjük szerveződő tudományos parkokkal folytatandó együttműködésről tárgyalt a Cambridge-i Egyetem vezetőivel pénteken Palkovics László.

Biztosított a fedezet a pedagógus béremeléshez

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 15:15

Tévesen állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy csak egy évre kapták meg a béremelés utolsó részletét a tanárok.

Fontos élni a külföldi részképzés lehetőségével

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 10. 12:53

A felsőoktatási intézmények még erőteljesebb bekapcsolását szorgalmazta a nemzetközi vérkeringésbe az oktatási államtitkár kedden Budapesten. Palkovics László szerint fontos, hogy a hallgatók éljenek a külföldi részképzések vagy a hosszabb ideig tartó tanulmányok lehetőségével.

A Velencei Bizottság megerősítette az előzetes állásfoglalásában foglaltakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 6. 19:34

Elfogadta végleges állásfoglalását a magyar felsőoktatási törvényről pénteken a Velencei Bizottság, megerősítve a testület előzetes véleményében foglaltakat, amelyek szerint a jogszabály alapvetően megfelel a bevett európai gyakorlatnak, de több "rendkívül problematikus" követelményt tartalmaz a már Magyarországon működő külföldi egyetemekre vonatkozóan.

Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 5. 19:33

Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség, mert akinek van diplomája és szakmája, jelenleg állása is van - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a duális képzésről csütörtökön Kecskeméten rendezett konferencián.

Jövőre szigorodnak az iskolai buszos kirándulások szabályai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 4. 14:20

A jövő évtől több ponton szigorodnak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok - jelentette be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az Universiade érmeseit köszöntöttük

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. szeptember 28. 17:05

Ünnepélyes reggelin köszöntötte az idei 29. Nyári Universiadén érmet nyert sportolókat dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a Magyar Tudományos Akadémián. A magyar egyetemi csapat az elmúlt ötven év egyik legkiemelkedőbb eredményét érte el.

Az iskola a biztonságra nevelés legfontosabb terepe

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 19. 18:45

Az iskola a biztonságra nevelés legfontosabb terepe, egyúttal biztonságos közeg a gyerekek számára, ezért az ottani biztonságot az iskolán kívülre is ki kell terjeszteni - mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Biztonság hetének központi rendezvényén.