Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Mintegy 40 százalékkal emelkedik a felsőoktatási szociális ösztöndíjakra fordítható keret

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. március 9. 10:41

Mintegy 40 százalékkal emelkedik a felsőoktatási szociális ösztöndíjakra fordítható keret szeptembertől - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten. A tárcavezető megállapodást írt alá a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) a szervezet Jövőkép programjáról.

Országosan több mint 45 ezer laptopot adnak át a pedagógusoknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 8. 19:34

Megkezdődött annak a több mint 45 ezer laptopnak az átadása, amelyet a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében kapnak meg a pedagógusok.

Háromszor annyian jelentkeztek a BCE fehérvári képzéseire, mint 2016-ban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 8. 13:29

Háromszor annyian jelölték be első helyen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) székesfehérvári képzéseit, mint 2016 februárjában, amikor a fehérvári campusra először lehetett jelentkezni - hangoztatta a felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön, Székesfehérváron.

A világ élvonalában van több magyar egyetem is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 7. 15:26

Bekerült a világ legjobb 200 intézménye közé a Semmelweis Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) szűkebb szakterületeket rangsoroló listáján az orvostudományi és a gyógyszerészeti képzést tekintve. Az egyetem emellett javított a tavalyi eredményéhez képest a szakterületi rangsor élet- és orvostudományi képzési kategóriájában is, a 254. helyen végzett. Ezzel a hazai felsőoktatási képzőhelyek közül a legjobb helyen szerepel.

A Vodafone és a Huawei a mérnökképzést támogatja az Óbudai Egyetemen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 6. 13:32

A Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies Hungary szándéknyilatkozatot írt alá az Óbudai Egyetem Híradástechnikai Intézetével kedden, Budapesten a hallgatók gyakorlati képzésének támogatásáról és az intézet népszerűsítéséről.

Nem az amerikai diplomát kiadó offshore Soros-egyetemet akkreditálta a MAB

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 1. 15:24

A sajtóban megjelent álhírekkel ellentétben nem az amerikai diplomát kiadó offshore egyetemet (CEU) akkreditálta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.

A tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügy

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. február 26. 12:37

A tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, és az a cél, hogy minél többen jussanak hozzá azokhoz a lehetőségekhez, amelyek a tehetség kibontakoztatásához elengedhetetlenek - mondta Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere.

A pedagógusok őrzik magyarságunkat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 24. 12:47

A pedagógusok őrzik, védelmezik magyarságunkat - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Pedagógus expón.

Karrierlehetőséget nyit a német nyelv ismerete

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 15. 18:35

A német nyelv magas szintű ismerete megkönnyíti az országok közötti gazdasági együttműködést, és az egyéni karrierlehetőséget is megnyitja - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára a budapesti német nagykövetségen csütörtökön.