Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Sajtóközlemény - PISA eredmények

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. november 21. 15:12

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az oktatási rendszer 2013-ban kezdett átalakításának eredményei legkorábban a 2018-as és 2021-es PISA felméréseken mutatkoznak majd meg.

Zajlanak a tárgyalások az ösztöndíj-rendszer átalakításáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 21. 12:43

Zajlanak a tárgyalások az ösztöndíj-rendszer átalakításáról, az oktatási államtitkárság szeretne erre a kérdésre még az év végéig pontot tenni - erről Palkovics László beszélt kedden az Országgyűlés kulturális bizottságában.

Ismét hazudott Hadházy a kamuinfón

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. november 17. 11:47

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság határozottan cáfolja az LMP társelnökének mai nyilatkozatát. Hadházy Ákos korrupcióinfóján elhangzottak ismét a politikus teljes tájékozatlanságát bizonyítják.

Átadták a felsőoktatási intézmények kancellárjainak megbízólevelét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 16. 20:47

Az Emmi oktatásért felelős államtitkára átadta az állami felsőoktatási intézmények élére kinevezett kancellárok megbízóleveleit csütörtökön. Palkovics László a budapesti rendezvényen azt hangoztatta, hogy a három évvel korábban bevezetett kancelláriarendszernek köszönhetően az egyetemek jelentős része már jól működik.

Javultak a gyermekek és a pedagógusok esélyei a magyar oktatási rendszer változásaival

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 9. 18:27

Javultak a gyermekek és a pedagógusok esélyei a magyar oktatási rendszer változásaival - így összegezhetőek azok a megállapítások, amelyek az Európai Bizottság ma közzé tette jelentése tartalmaz az uniós tagállamok oktatásáról.

A jövő technológiáiról tárgyalt Palkovics László Izraelben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 2. 12:57

A világ egyik vezető innovációs központjának számító Izrael kormányzati, egyetemi és vállalati vezetőivel tárgyalt az együttműködés lehetőségeiről a kutatás-fejlesztés, biotechnológia, önvezető autók, mesterséges intelligencia, kiberbiztonság és lézerfizika területein Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára - tájékoztatta a tárca csütörtökön az MTI-t.

Átadták a megújuló Testnevelési Egyetem első új épületét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. október 20. 12:35

Átadták a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központját, amely a megújuló felsőoktatási intézmény első befejezett rekonstrukciója.

Átfogó fejlesztési program indul az iskolaelhagyás csökkentésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 10:29

Átfogó fejlesztési programot indít az Oktatási Hivatal (OH) az iskolaelhagyás csökkentésére, a projekt 12,9 milliárd forintos európai uniós támogatásból valósul meg - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.

Kutatási-szakmai együttműködésről állapodott meg Magyarország és Irán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 16. 13:05

Egyetemek közötti kutatási-szakmai együttműködésről írt alá keretmegállapodást Irán és Magyarország a két ország közötti oktatási kapcsolatok erősítése érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.