Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Idén jelentősen előrehalad az iskolák digitális fejlesztése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 22. 8:48

Egy 35 milliárd forintos uniós projektnek köszönhetően idén jelentősen előrehalad az iskolák sávszélesség-bővítése és wifi-lefedettsége - erről beszélt Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Sikeres egykori diákok tartottak előadást zalaegerszegi gimnazistáknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 19. 13:35

Mások mellett Darák Péter, a Kúria elnöke, Palkovics László oktatási államtitkár, továbbá orvosok, mérnökök, biológusok, fizikusok is - mindannyian az intézmény egykori diákjai - tartottak előadásokat pénteken a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium pályaorientációs napján.

Ismét ülésezett a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 17. 9:50

Köznevelés-stratégiai Kerekasztal keddi ülésén szó volt a szakképzési és felnőttképzési törvény január 1-jén hatályba lépett változásáról, továbbá az ebből következő tartalmi szabályozás következő lépéseiről, valamint a diákokat érintő kedvező változásokról: az ingyenes nyelvvizsgáról, a diákhitelek rendszerében bevezetett kedvező változásokról, illetve áttekintették a következő hónapokban napirendre kerülő kérdéseket, melyek előzetes tárgyalása érdekében 4 munkacsoport felállításáról határoztak.

Még több résztvevővel folytatja a munkát kedden a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 15. 16:40

Kedden ismét összeül és még több résztvevővel folytatja a munkát a megújult Köznevelés-stratégiai Kerekasztal, amely a köznevelésről folytatott párbeszéd legszélesebb és legeredményesebb fóruma. A kerekasztal munkájához még több szervezet csatlakozik, a keddi ülésen a résztvevők tájékoztatást kapnak a diákokat érintő kedvező változásokról: az ingyenes nyelvvizsgáról, az ingyenes KRESZ–vizsgáról, a diákhitel változásairól és az iskolafejlesztésekről is.

Nőtt a pedagógusképzésre jelentkezők száma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. január 8. 14:53

Az emberi erőforrások minisztere a köznevelés megújítása terén elvégzett munka igazi visszaigazolásának tekinti, hogy 30 százalékkal nőtt a pedagóguspályára jelentkezők száma.

A diákigazolvány-rendszer folyamatosan fogadja és kezeli a beérkező igényléseket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 4. 17:09

Az Oktatási igazolványok intézményi rendszerének augusztusi bevezetése óta 200 719 diákigazolvány készült el. Azok a diákok, akik még nem kapták kézhez igazolványukat, az iskolák által kiállított igazolással vehetik igénybe az utazási és az egyéb államilag garantált kedvezményeket.

Idén több pénz jut az oktatásra, folytatódnak az iskolafejlesztések

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 4. 12:27

Idén több pénz lesz az oktatásra, folytatódnak az iskolafejlesztések, az oktatás színvonalának javítását szolgáló intézkedések és az iskolai eszközvásárlások - mondta Palkovics László oktatási államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

Folytatódik a felsőoktatási dolgozók béremelése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 3. 10:36

2018. január 1-től újabb 5%-kal emelkedik az állami fenntartású felsőoktatási intézményekben foglalkoztatott oktatók, kutatók, tanárok garantált illetménye, egyetemi tanári illetményminimum havi bruttó 554.400 Ft-ra emelkedik.

Hazai és nemzetközi szabályok köteleznek a Honvédelmi Intézkedési Terv végrehajtására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. január 2. 16:46

A NATO Válságreagálási Rendszere előírja, hogy a tagállamoknak minden olyan lehetőséget meg kell teremteni, amely a lakosság felkészítését segíti egy esetleges krízishelyzet bekövetkezése esetén. Ezért - ahogyan a honvédelmi törvény is előírja - a NATO-tagállamoknak jogszabályi kötelezettsége eleget tenni a NATO Válságreagálási Rendszer követelményeinek.