Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Elindult a TehetségKapu portál

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. szeptember 28. 12:07

A tehetségek felismerését, kiválasztását és fejlesztését célozza segíteni a tehetsegkapu.hu oldal, amelyet szerdán mutattak be Budapesten. A TehetségKapu portál indulása alkalmából tartott sajtótájékoztatót Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár és Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

Napirenden a digitális oktatási stratégia és a pedagógusok minősítése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 27. 15:34

Az oktatási kormányzat támogatja a Nemzeti Pedagógus Kar javaslatát azon hét évvel a nyugdíj előtt álló pedagógusok minősítéséről és átsorolásáról, akik nem töltöttek fel portfóliót a legutóbbi eljárás során.

Több mint ezer hallgató kap idén köztársasági ösztöndíjat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 19. 15:38

Az emberi erőforrások minisztere 2016. szeptember 1-jén 1115 egyetemi, illetve főiskolai hallgató részére adományozott köztársasági ösztöndíjat a 2016/2017-es tanévre.

Ösztöndíj - több, mint 680 millióval támogatja a kormány a pedagógus-utánpótlást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 16. 12:49

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az idei tanévben is meghirdeti a pedagógus-utánpótlás biztosítását segítő pályázatot, a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot. A pályázat legfőbb célja, a kiválóan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógus-utánpótlás biztosítása, a szakos tanári ellátottság növelése, a tanári pályát választó egyetemi és főiskolai hallgatók motiválása a hivatásuknak megfelelő munkakörben történő elhelyezkedésre, valamint számukra a diplomaszerzést követően álláshely biztosítása.

Javuló eredmények az oktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 16. 12:00

Magyarország az OECD átlagánál többet fordít kisgyermekkori nevelésre, javult a pedagógusok bérhelyzete és a felsőfokú végzettség kifizetődőbb, mint az OECD-államokban - közölte Palkovics László oktatási államtitkár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet "Education at a Glance" sorozata aktuális kötetének csütörtöki megjelenése alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

Az orvosképzés megújítása kiemelt feladat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 11. 19:26

A hazai orvosképzés megújítását nevezte az elkövetkező évek egyik kiemelt feladatának az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) oktatásért felelős államtitkára vasárnap Debrecenben.

A Pedagógusok Szakszervezete szándékosan félrevezeti a tanárokat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 9. 16:42

A Pedagógus Szakszervezete (PSZ) szándékosan félrevezeti a pedagógustársadalmat azzal, hogy nem állít igazat a pedagógus minősítési rendszer ügyében. A PSZ és Galló Istvánné megtévesztő szándékkal tett nyilatkozatait az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszautasítja és álságosnak tartja.

A kormány világszínvonalú magyar egyetemeket szeretne létrehozni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 9. 14:21

A kormány célja, hogy az Állatorvostudományi Egyetemhez hasonló, kiváló elhelyezkedési lehetőségeket biztosító, a saját területükön világszínvonalú felsőoktatási intézményeket hozzon létre Magyarországon - mondta az oktatásért felelős államtitkár az egyetem tanévnyitó ünnepségén.

Az EMMI visszautasítja a pedagógusminősítéssel kapcsolatban megjelent rosszindulatú híreket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 7. 14:06

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pedagógusminősítéssel és pedagógusbéremeléssel kapcsolatos állításokat, híreszteléseket határozottan visszautasítja.