Oktatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Pénteken délután újra ülésezett a Felsőoktatási Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 16:50

A felsőoktatási ágazat fórumának tavaszi ülésén a Kerekasztal tagjai részletes információkat kaptak a folyamatban lévő felsőoktatási ügyekről és stratégiai projektekről, így többek között a 2018-as költségvetési tervezésről és az ágazat számára várhatóan megjelenő növekményről.

A túlélők fogyatkozásával egyre fontosabbá válik a holokauszt-oktatás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 15:32

A holokauszt-túlélők fogyatkozásával egyre fontosabbá válik az oktatás szerepe a múlt megőrzésében - mondta Palkovics László oktatási államtitkár, aki a magyar kormányt képviseli Lengyelországban, az Auschwitz és Birkenau közötti nemzetközi Élet menete emlékprogramon hétfőn.

45 milliárd iskolai informatikai fejlesztésekre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 13:49

A kormány 45 milliárd forintot fordít az elkövetkező időszakban iskolai informatikai fejlesztésekre - mondta az oktatási államtitkár a Liga szakszervezetek szakmai konferenciáján pénteken Budapesten. Palkovics László arról is beszélt, hogy felülvizsgálhatják a tanítási szünetek elosztását, s bevezethetik a jövőben a természettudományos kompetencia-mérést.

Van mód a CEU szabályos működésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 13. 8:57

Több módja lehet annak, hogy a CEU (Central European University) a jelenlegihez képest más formában, a szabályok betartása mellett működjön Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Elkezdődött a Testnevelési Egyetem rekonstrukciója

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2017. április 12. 14:05

Az első ütemmel elkezdődött a Testnevelési Egyetem várhatóan 2022-ig tartó rekonstrukciója. Az összesen 40 milliárd forintos fejlesztés első ütemében - melynek nettó értéke 11,9 milliárd forint -felújításra kerül, illetve befejezik az eredetileg az Országos Egészségügyi Intézet, közismert nevén Sportkórház számára épült, ám el nem készült Alkotás úti épületet, amely a 2018. áprilisi átadása után a TF főépületeként funkcionál majd.

Társadalmi egyeztetésen a veronai busztragédiával kapcsolatos törvénymódosítás-tervezet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 12. 9:13

A kormány a gyermekek védelme érdekében a veronai buszbaleset kapcsán felállított tárcaközi munkacsoport megállapításainak eredményeként megalkotja a külföldi utazások kapcsán szükséges törvényi szabályokat, így a törvény kiegészül például a külföldi iskolai kirándulás fogalmával, és rendelkezik a külföldi kirándulások alatt történt balesetek esetén a felelősség viselésének kérdéséről: a javaslat szerint a köznevelési intézmények az ilyen balesetek esetén a kártérítés általános feltételei szerint viselik a felelősséget, ezért maximális körültekintéssel kell eljárniuk a megbízott utaztató cég felkérése során. A szabályozás összhangban van a kérdésben szervezett kormányzati konzultáció eredményeivel.

Közeledtek az álláspontok az Európai Bizottsággal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 11. 19:20

Közeledtek az álláspontok az Európai Bizottsággal a felsőoktatási törvény előző heti módosításáról - tájékoztatta az MTI-t kedden Brüsszelben Palkovics László oktatási államtitkár, aki Frans Timmermansszal, a bizottság első alelnökével tárgyalt. Az államtitkár szerint az Európai Bizottság alelnöke megértette a magyar kormány érvelését.

A kormány semmilyen egyetemet nem kíván bezárni

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 11. 14:51

Nem célja a kormánynak a Közép-európai Egyetem (CEU) bezárása, ennek nem is lenne indoka, a felsőoktatási törvény sokak által vitatott módosításával mindössze megoldást szeretnének találni bizonyos ügyekre - jelentette ki Palkovics László oktatási államtitkár kedden Brüsszelben.

Bízunk benne, hogy Brüsszel nem asszisztál a hazug Soros-kampányhoz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 11. 10:36

A Soros-egyetem ügyében van egy megtévesztő, hazug Soros kampány. Ennek a kampánynak az első hazugsága, hogy ha a felsőoktatási törvény módosítása kihirdetésre kerül, akkor bezár a Soros-egyetem. Ez nem igaz, a magyar jogszabályok alapján továbbra is működni fog, évfolyamokat indíthat és diplomát adhat ki – erről tájékoztatta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár Brüsszelben Navracsics Tibort, az Európai Bizottság oktatásért felelős biztosát, és szintén erről tárgyal a délután folyamán Frans Timmermans-szal az Európai Bizottság alelnökével is.