Megnyílt a 26. Debreceni Tavaszi Tárlat 2017. március 12-én a debreceni Kölcsey Központban. A kiállításra 57 alkotó 140 művel pályázott, közülük a zsűri 50 művész 73 művét találta kiállításra alkalmasnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának díját Csernok Tibor szobrászművész vehette át Krucsainé Herter Anikótól, a tárca helyettes államtitkárától Ékelődés című munkájáért.

Kép letöltéseFotó: Csákvári Zsigmond

"Debrecen az elmúlt évtizedekben a régi iskolavárosi rang mellett a művészetek és a kulturális fesztiválok városa, a kulturális turizmus egyik fellegvára lett. A város őrzi a régi nemes hagyományokat és folyamatosan újakat épít hozzájuk, immár 21. századi színvonalon" – mondta el köszöntő beszédében Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: "a debreceni képzőművészek nagyszabású bemutatkozására, a Tavaszi Tárlat megrendezésére immár 26. alkalommal kerül sor, ami azt is bizonyítja, hogy nemcsak a tehetség és alkotókedv, de az érdeklődés és a városi szintű mecenatúra is jelen van.”

Kép letöltéseFotó: Csákvári Zsigmond

A díjazottak között Csernok Tibor szobrászművész mellett van Jászberényi-Szendőfi Éva képzőművész, valamint Lukács Gábor, Makoldi Sándor, Burai István, Gajdán Zsuzsa, Gonda Zoltán és Toró József festőművész.

(EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság)