Kultúráért Felelős Államtitkárság

dr. Hoppál Péter

kultúráért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Tizenöt produkció kapott meghívást a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozóra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 13:44

Tizenöt produkció kapott meghívást a harmadik Komlói Amatőr Színházi Találkozóra (KASZT); a seregszemlét június 15. és 18. között rendezik meg - hangzott el az esemény pénteki sajtótájékoztatóján a mecseki városban.

Megnyílt a Kálmán Imre Teátrum a Budapesti Operettszínházban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 20. 16:40

A Budapesti Operettszínház mintegy száz év után nyitotta újra össze főépületével az 1922-ben leválasztott, később Moulin Rouge néven ismert épületrészt, amely csütörtöktől a színház kamara játszóhelyeként Kálmán Imre Teátrum néven várja a közönséget.

A közösségi művelődésről tanácskoznak Lakiteleken

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 19. 16:05

A társadalomfejlesztő közösségi művelődés, a nemzeti kultúra szerepe, valamint a tudásmegosztás lehetőségei a kiemelt témái az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. szerdán kezdődött kétnapos konferenciájának a Lakitelek Népfőiskolán. A tanácskozást megnyitó beszédében Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős helyettes államtitkára elmondta: a kulturális alapellátás legfőbb célkitűzése, hogy a kulturális életben ne csak passzív befogadók legyenek, hanem látó és értő emberek is.

Kodály-művek és ősbemutatók a miskolci operafesztiválon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 18. 13:03

Kodály-művek, kórustalálkozó és ősbemutatók is szerepelnek a Bartók Plusz Operafesztiválon június 16. és 25. között Miskolcon.
A többéves Kodály-program első ütemének költségvetéséből 200 millió forinttal támogatja a kormány az operafesztivált - mondta a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Komoly fellendülés a magyar kultúrában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 12. 9:08

Komoly fellendülés korszakát éli meg a magyar kultúra - hangsúlyozta az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén a kultúráért felelős államtitkár.

Koszorúzással emlékeztek József Attila ferencvárosi szülőházánál

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 11. 14:13

Koszorúzással, közös szavalással és énekléssel ünnepelték a költészet napját József Attila (1905-1937) ferencvárosi szülőházánál kedden Budapesten.

Együttműködési megállapodást kötött a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia és az MMA

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 11. 13:57

Együttműködési megállapodást kötött a Kínai Nemzeti Művészeti Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA); a megállapodás több közös kulturális program - így kiállítások, konferenciák, koncertek - jövőbeni megrendezéséről szól. Az eseményen köszöntő beszédet mondott Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is.

Húsvétra várva címmel nyílt kiállítás a Várnegyed Galériában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 7. 11:04

A keresztút stációit ábrázoló fametszetekből és grafikákból, Plugor Sándor és Imets László erdélyi művészek munkáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Várnegyed Galériában, Húsvétra várva címmel. Az ünnepályes megnyitón beszédet mondott Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára is.

Rendhagyó kiállítással ünnepel a szentendrei múzeum

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 6. 16:14

Rendhagyó múzeumtörténeti kiállítás nyílt a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzen Galériájában csütörtökön, a tárlat 50 személyes történeten keresztül mutatja be a szentendrei Skanzen elmúlt 50 évét.

Megnyílt a Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményét bemutató pécsi kiállítás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. április 5. 13:38

A budapesti Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményének kilencven legszebb, legfontosabb műtárgyából nyílt időszaki kiállítás szerdán a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) Csontváry Múzeumában és Múzeum Galériájában. Az eseményen köszöntőt mondott Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára is.