Kultúráért Felelős Államtitkárság

Fekete Péter

kultúráért felelős államtitkár

Kultúráért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen Szentendre,

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 9:09

Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen, a fejlesztés alapkövét kedden tették le a Pest megyei város szabadtéri múzeumában.

Erdélyi szobrászok plakettjeiből nyílt kiállítás Budapesten Erdélyi szobrászművészek plakettjeiből nyílt kiállítás kedden Budapesten, az E-galériában.

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 9:06

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a megnyitón elmondta, hogy az idén harmincéves Erdély Művészetéért Alapítvány jubileumi programja keretében mutatja be a Messiások című plakettkiállítást.

Sikerült kialakítani az ágazatok közötti együttműködést

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. október 13. 14:47

Sikerült kialakítani az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) az ágazatok közötti együttműködés alapjait, megoldási formáit - mondta Kásler Miklós tárcavezető a szombaton Budapesten, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület által szervezett Polgári Gondolán.

Budapest lesz az idei Csabai Kolbászfesztivál díszvendége

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. október 11. 12:16

Budapest lesz az idei Csabai Kolbászfesztivál hazai díszvendége, Thaiföld pedig nemzetközi meghívottként mutatja be tradicionális konyháját október 19. és 22. között Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban.

A korszerű funkciók figyelembevételével újult meg a Budai Vigadó

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. október 5. 13:36

Az eredeti állapotokat szem előtt tartva, ám a korszerű funkciókhoz igazítva újult meg a Budai Vigadó - derült ki az épület sajtóbejárásán.

Prőhle Gergely távozik a PIM éléről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2018. október 4. 10:55

November 1-i hatállyal a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának vezetői megbízatása Főigazgató Úr és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közös megegyezésével megszűnik.

Megkezdődött a Magyarországi Bábszínházak 14. Találkozója Kecskeméten

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. október 3. 12:31

Megkezdődött szerdán a Ciróka Bábszínház szervezésében zajló Magyarországi Bábszínházak 14. Találkozója Kecskeméten, amelyen 22 társulat 30 produkciót mutat be.

Három múzeum kapott múzeumpedagógiai nívódíjat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. október 1. 14:26

A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a Tatabányai Múzeum -Bányászati Múzeum és Ipari Skanzen, valamint a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum programjait ismerték el Múzeumpedagógiai nívódíjjal hétfőn Szolnokon, a 622 programot és csaknem 1500 eseményt felvonultató Múzeumok Őszi Fesztiváljának nyitóprogramjaként megrendezett 16. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.

Idén több mint félmilliárd forint pályázati pénz jutott a múzeumok támogatására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 29. 15:25

Az idén 506 millió forintra pályázhattak az önkormányzatok az általuk fenntartott muzeális intézmények szakmai fejlesztésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatain - közölte a szaktárca kultúráért felelős államtitkára szombaton Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.