Kultúráért Felelős Államtitkárság

dr. Hoppál Péter

kultúráért felelős államtitkár

Vezető hírek

Közel 60 millió forint határon túli színházaknak és táncegyütteseknek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 22. 15:35

Idén a határon túli színházak és professzionális táncegyüttesek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását összesen 57,5 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hoppál Péter Torontóban mondott ünnepi beszédet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 21. 12:26

„Idén úgy ünnepelhetjük államalapításunk 1017. évét, hogy Európa káoszának kellős közepén Magyarország erős ország, mi, magyarok pedig erős nemzet vagyunk. Hosszú, következetes építkezés, a magyarok munkája és az új nemzetpolitika eredménye ez, amelynek gyümölcse a következő időszak jutalma lehet” – mondta a magyar államalapítás ünnepének alkalmából dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Torontói Magyar Ház megemlékezésén.

Támogatás a balácapusztai római kori villagazdaság állagvédelmére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 18. 14:05

120 millió forinttal támogatja a kormány a Nemesvámos-Balácapusztán feltárt római kori villagazdaság védőépületeinek állagvédelmét és felújítását.

Megmaradásunk és gyarapodásunk a 21. században is csak a Szent István által ezer évvel ezelőtt lefektetett alapokra épülhet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. augusztus 18. 13:27

Megmaradásunk és gyarapodásunk a 21. században is csak a Szent István által ezer évvel ezelőtt lefektetett alapokra épülhet. Ez a magyarok személyes és közösségi szövetségkötése a keresztény hittel és kultúrával - fogalmazott Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20. alkalmából pénteken a Pesti Vigadóban.

300 millió forint közművelődési érdekeltségnövelő támogatás települési önkormányzatok részére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 16. 8:35

Pályázati úton összesen háromszázmillió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.

Támogatott képzések indulnak közművelődési dolgozók számára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 7. 11:12

Országosan 600 közművelődésben dolgozó számára nyújt lehetőséget ingyenes szakmai továbbképzéseken való részvételre az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. 2017. második felében az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságának 60 millió forintos támogatásával.

A kánikulában országszerte sok száz kulturális intézmény kellemes hűvöse várja a látogatókat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 4. 12:32

A kánikulában országszerte sok száz kulturális intézmény kellemes hűvöse várja a látogatókat: művelődési házak, múzeumok, könyvtárak, levéltárak hűs falai között nemcsak testi, de lelki felfrissülésre is lelhetünk.

Plusz támogatást kap a pécsi önkormányzat kulturális intézményei működtetésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. július 18. 8:59

Dr. Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára a héten aláírta azt a támogatói szerződést, amely alapján a kormány idén 1,77 milliárd forintot nyújt a pécsi kulturális intézmények fenntartható működésének biztosítására, a Zsolnay Kulturális Negyed, a Kodály Központ és a Pannon Filharmonikusok támogatására.

Pályázatok a külhoni magyar kultúra támogatására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. július 15. 9:50

A Kultúráért Felelős Államtitkárság Irodalmi Karaván és Művészeti Karaván címmel meghívásos pályázatot hirdet a külhoni magyar kultúra támogatására.