Kultúráért Felelős Államtitkárság

dr. Hoppál Péter

kultúráért felelős államtitkár

Vezető hírek

Az egész életen át tartó tanulás támogatására írtak ki pályázatokat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. január 19. 13:12

Összesen 12,75 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat az egész életen át tartó tanulás támogatására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében.

A kormányzás lényege a kultúra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. január 18. 13:26

A mostani kormányzás lényege a kultúra - hangsúlyozta A kultúra mint megtartó erő című parlamenti konferencián az emberi erőforrások minisztere.

A kulturális ágazatban dolgozó közalkalmazottak béremelése biztosított

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. január 12. 19:12

A kulturális munkakörökben dolgozó közalkalmazottak 2017. január 1-től kulturális illetménypótlékban részesülnek, mely a megemelt minimálbéren és garantált bérminimumon felül jár. Az ehhez szükséges forrás a költségvetésben rendelkezésre áll. A kulturális illetménypótlékot az érintett dolgozók a jogszabály megszületése után, de januárig visszamenőleges hatállyal, majd onnantól havonta kapják meg – erről Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár tájékoztatta a kulturális háttérintézmények vezetőit és a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetét is.

Csaknem száz kistelepülés nyert támogatást kulturális alapellátásra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. január 11. 13:54

Nyolcvannégy település nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága kulturális alapellátás támogatására kiírt pályázatán.

Amatőr és profi alkotók műveit várják a Hét Domb Filmfesztiválra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2017. január 10. 13:24

Amatőr és profi alkotók munkáit várják dokumentumfilm, animációs film, kisjátékfilm, ismeretterjesztő, gyerek- és nemzetközi filmes kategóriákban május 31-ig az első alkalommal meghirdetett komlói Hét Domb Filmfesztiválra.

Nő a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek, zenekarok és énekkarok támogatása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. december 30. 8:33

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkötelezett az előadó-művészeti szervezetek működésének tervezhetősége elősegítésében, ezért már idén meghirdeti a nem minősített előadó-művészeti szervezetek működésének jövő évi támogatását célzó EMMI pályázatokat. A keretösszeg mindkét pályázat esetében nő az ideihez képest.

Több mint 76 millió forint előadó-művészeti tevékenység támogatására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. december 29. 13:07

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 76,5 millió forint keretösszegre meghívásos pályázatot hirdet hiánypótló közösségi értékteremtő előadó-művészeti tevékenység, valamint a 2016-2017-es évadban megvalósuló szakmai-művészeti programok támogatására.

Dicsőségfalat avattak a pécsi zenei élet tehetségeinek a Kodály Központban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. december 20. 20:40

Dicsőségfalat avattak kedd este a pécsi zenei élet kiemelkedő - állami közép-, vagy annál magasabb díjban részesült - tehetségeinek tiszteletére a Kodály Központ aulájában.

Megnyílt a Nemzeti Galéria Ország Lili-kiállítása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. december 16. 13:15

Több mint háromszáz munkát vonultat fel Árny a kövön címmel a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) szombattól látható Ország Lili-kiállítása, melyhez felépült a 90 éve született képzőművész által elképzelt labirintus is.