Kultúráért Felelős Államtitkárság

dr. Hoppál Péter

kultúráért felelős államtitkár

Vezető hírek

Megkezdődött a 10. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 27. 21:37

A Zeneszüret Fesztivál művészeinek fanfármuzsikájával és Ficzek Ferenc animációs és fotókiállításának megnyitójával kedden kezdetét vette a 10. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, amely hétfőig tizenöt produkcióval és négy táncházi rendezvénnyel várja a közönséget.

Múzeumpedagógiai díjakat adtak át a 14. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 26. 16:18

A Damjanich János Múzeum, a Dobó István Vármúzeum és a Herman Ottó Múzeum programjait ismerték el Múzeumpedagógiai Nívódíjjal a Múzeumok Őszi Fesztiváljának nyitóprogramjaként megrendezett hétfői budapesti Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.

230 éve hunyt el Benyovszky Móric világutazó

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 26. 15:19

Nemzetközi konferenciával és gálaesttel emlékeznek hétfőn a 230 évvel ezelőtt elhunyt Benyovszky Móricra a budapesti Országos Széchényi Könyvtárban. A megnyitón köszöntőt mondott Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára is.

Mintegy 1700 program a Múzeumok Őszi Fesztiválján

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 22. 13:51

Országszerte több mint 150 múzeumban mintegy 1700 programmal, köztük színes múzeumpedagógia foglalkozásokkal, ismeretterjesztő túrákkal és szakmai eseményekkel várja az érdeklődőket a 11. Múzeumok Őszi Fesztiválja szeptember 26. és november 13. között.

Átadták a Szép Ernő-díjakat a magyar dráma napján

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 21. 17:21

A magyar dráma napján Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a Bajor Gizi Színészmúzeumban átadta a drámaíróknak járó Szép Ernő-jutalmakat.

Felirattal akadálymentesített vetítéssorozat indul hallássérültek számára az Urániában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 20. 13:41

Siketek és nagyothallók számára készített speciális felirattal akadálymentesített vetítéseket indít kortárs magyar alkotásokból az Uránia Nemzeti Filmszínház. Az Összhang nevet viselő sorozat részeként szeptember 25-én elsőként Till Attila Tiszta szívvel című filmje lesz látható a fővárosi moziban.

300 millió forint közművelődési támogatás települési önkormányzatoknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 19. 8:25

Pályázati úton háromszázmillió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.

Kulturális alapellátást segítő projektek indulnak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 15. 16:46

Három, összesen 10 milliárd forint összegű, a kulturális alapellátást segítő projekt indulását jelentette be Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kultúráért felelős államtitkára Szentendrén, a Skanzenben tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Krucsainé Herter Anikó az EMMI új helyettes államtitkára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 15. 12:08

Új, Kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárság áll fel 2016. szeptember 19-étől az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságán belül Krucsainé Herter Anikó vezetésével – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Kultúráért Felelős Államtitkárság háttérintézményeinek intézményvezetői fórumán.