Kultúráért Felelős Államtitkárság

dr. Hoppál Péter

kultúráért felelős államtitkár

Vezető hírek

Protestáns iskolatörténeti vándorkiállítás nyílt Pécsett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. október 25. 16:32

Protestáns iskolákat, tanítókat és diákokat mutat be a Református Tehetséggondozó Alapítvány vándorkiállítása, melynek pécsi megnyitóján Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára mondott ünnepi beszédet.

Országos műveltségi vetélkedővel tisztelegnek Kodály Zoltán előtt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. október 25. 16:08

Többfordulós országos műveltségi vetélkedővel tisztelegnek Kodály Zoltán életműve előtt a megyei jogú városok általános és középiskolái, valamint alapfokú művészetoktatási intézményeinek részvételével.

Átadták a Budapesti Operettszínház idei díjait

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. október 25. 9:58

Fischl Mónika és Dolhai Attila kapta Az évad operettszínésze, Peller Anna és Kerényi Miklós Máté pedig Az évad musicalszínésze díjat hétfő este a Budapesti Operettszínházban a magyar operett napja alkalmából tartott gálaesten. Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára.

Ismét lehet pályázni Kincses Kultúróvoda címre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. október 13. 13:52

Második alkalommal hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítésére, illetve a két terület értékeinek elismerésére.

Megkezdődött a 11. Román Filmhét az Urániában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. október 12. 7:44

Öt alkotást mutat be a magyar közönségnek a közelmúlt román filmjeiből válogatva a 11. Román Filmhét, amely az Érettségi című film vetítésével kezdődött meg kedd este az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A megnyitón beszédet mondott Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára is.

Őszi Hadjárat a székelyföldi Szentegyházán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. október 11. 12:12

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő, hagyományőrző Szentegyházi Huszárcsapat október 7. és 9. között immár 11. alkalommal rendezte meg az 1848-as székelyföldi toborzásra emlékező Őszi Hadjáratot. A dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár fővédnökségével zajló eseményt az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1,5 millió forinttal támogatta.

Hárommillió forintból újult meg a komlói bányászati kiállítás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. október 6. 18:22

Ismét látogatható csütörtöktől a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény hárommillió forintos állami forrásból megújított bányászati kiállítása.

Harmincnyolc millió forinttal támogatja az art mozikat az EMMI

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. október 6. 15:37

Az art mozik szakmai tevékenységének támogatására 38 millió forint keretösszeggel pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága.

Emlékfalat avattak a Pécsi Nemzeti Színház kiemelkedő művészei tiszteletére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2016. október 2. 10:12

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Pécsi Nemzeti Színházban felavatta azt az emlékfalat, amely az intézmény kiemelkedő, állami díjjal is elismert művészeinek a nevét őrzi.