Az Emmi köznevelésért felelős államtitkára cukrász tanulókkal készített mézeskalácsot segítségre szoruló gyermekeknek.

Czunyiné dr. Bertalan Judit azért választotta a közös mézeskalácssütést a tatabányai Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola diákjaival, mert ők valamennyien sokat tettek korábban is a környezetükért, segítettek gyermekeknek, családoknak, időseknek.

A Tatabánya Tv felvétele.

Az államtitkár szerint meg kell mutatni a fiataloknak azt, mennyire jó másoknak segíteni. Az önkéntes programok mellett erre a közösségi szolgálat is kiváló lehetőség, ami a 2016-ban érettségizőknek már 50 órányi tapasztalatot fog jelenteni, fejlesztve ezzel a társadalmi problémák iránt érzékenységüket.

Kép letöltésefotó: Árvai Károly / MiniszterelnökségCzunyiné dr. Bertalan Judit kiemelte: a közös süteménysütés azért is nagy élmény számára, mert ezzel a kömlődi Hegyháti Alajos Általános Iskola, Készségfejlesztő Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon több mint száz tanulójának csaltak mosolyt az arcára, örömet okozva nekik az általuk sütött mézeskalácsok odaajándékozásával.

Kép letöltésefotó: Árvai Károly / MiniszterelnökségA két intézmény eddig nem volt kapcsolatban egymással, a mostani akciót követően azonban egy közösségi szolgálati program elindítását tervezik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma november 24-én önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított el, amely december 5-éig, az Önkéntesek világnapjáig tart. Ebben Balog Zoltán miniszter és az Emmi államtitkárai vesznek részt, bekapcsolódva egy-egy önkéntes tevékenységet vállaló szervezet vagy csoport segítségnyújtásába.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)