Új épületben kapott helyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház patológiai osztálya és az intézet gyógyszertára. Az ünnepélyes átadásra 2015. szeptember 25-én került sor, Szolnokon. Dr. Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára kiemelte, a gyógyítás mellett nagyon fontosak az építkezések, a korszerűsítések, de mindezek hiába volnának, ha a dolgozók nem végeznék a legjobb tudásuk szerint a munkájukat.

A mintegy 2,3 milliárd forintos pályázatnak köszönhetően egy új, 2230 négyzetméteres létesítmény épült fel, valamint gép-műszereket, bútorokat és informatikai eszközöket szereztek be. Bővült az integrált kórházi informatikai háttér, emellett a munkafolyamatok egységes követését biztosító vonalkód és speciális patológiai modult tartalmazó laborinformatikai rendszer.

Kép letöltése Dr. Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára adta át a szolnoki kórház új osztályát és gyógyszertárát Fotó: iszolnok.hu

A MÁV Kórház és Rendelőintézet eszközbeszerzést valósított meg a pályázat keretében. A fejlesztés során radiológiai diagnosztikai-, ultrahang diagnosztikai-fizioterápiás és egyéb eszközöket szereztek be, illetve a két kórház között teleradiológiai rendszer fog működni.

(EMMI Közigazgatási Államtitkárság)