A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által szervezett mézeskalácssütésben és adománygyűjtésben vett részt dr. Lengyel Györgyi. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára ezzel csatlakozott a tárca kampányához, amelyet azért indított a tárca, hogy az állami vezetőin keresztül felhívja a figyelmet az önkéntes tevékenységek széles körére és az önkénteseket foglalkoztató szervezetekre, intézményekre.

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta működik az ország egyik legnagyobb karitatív szervezeteként. Közel kétszáz munkatárssal, több ezer önkéntessel segít embertársain az adományaival. Természetesen, karácsony előtt, valamint az ünnepek idején többen kapcsolódnak be a szervezet munkájába.

Az államtitkár számára anyaként és háziasszonyként is az esztendő egyik legszebb időszaka az adventi készülődés. Munkatársaival együtt segítette a mézeskalács-sütést, bízva abban, hogy olyan emberek asztalára is édesség kerülhet az ünnepeken, akiknek erre nem lenne lehetősége.

Véleménye szerint a személyes példamutatás nagyon fontos, az önkéntes tevékenység a társadalmi szerepvállalás egyik kifejezése, amely felhívja a figyelmet a közjóért végzett munka örömére, hasznosságára.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)