Magyarország Kormánya a korábbi évekhez hasonlóan idén is jelentős támogatást nyújt a kulturális fesztiváloknak, amelyre 750 millió forintot különített el. Az ötödik alkalommal megrendezett Tisza-tavi Fesztivál programsorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja, amelyen Dr. Latorcai Csaba, a tárca közigazgatási államtitkára mondott ünnepi köszöntőt.

A Tisza-tavon rendezett operafesztivál megnyitóján Dr. Latorcai Csaba köszöntő beszédében rámutatott, a július 26. és 29. között megrendezett négynapos Fesztivál különlegessége az, hogy a Tisza-tó egyedi természeti környezetében nyújt zenei, kulturális kikapcsolódást a látogatók számára, miközben ugyanitt lehetőség nyílik az aktív kikapcsolódásra, túrázásra, kerékpározásra és a helyi gasztronómiai specialitások megkóstolására is.

Az államtitkár beszédében kiemelte: a kormány célja az, hogy egyre több, ugyanakkor európai szinten is egyre színvonalasabb fesztivál jöhessen létre határon innen és túl, minél több embernek nyújtva széles kulturális, zenei, gasztronómiai kínálatot és értékes kikapcsolódási lehetőséget.

„Egy olyan egyedülálló érték részesei vagyunk, amelyben egymásra talál a természet és művészet” − emelte ki Dr. Latorcai Csaba.

A Tisza-tavi Fesztivál idei programjait a kormány a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül összesen 6 millió forinttal támogatta. A nagyszabású rendezvénysorozat célja az, hogy a minőségi kultúra, zene, sport és gasztronómia iránt érdeklődő és fogékony közönség térképére felkerüljön és fenn is maradjon hazánk e csodálatos szeglete, a Tisza-tó, a maga gazdag állat- és növényvilágával, hagyományaival, turisztikai értékeivel és az itt élő emberek vendégszeretetével.

A négynapos programfolyamon az érdeklődők a népzenétől kezdve az operáig számos zenei műfaj közül válogathatnak. A magas színvonalra garancia a szervezők munkája és a fellépő művészek, akik között ott található Miklósa Erika operaénekesnő, Ninh Duc Hoang Long a Virtuózok 2018. évi nagyok korcsoportjának győztese, Palya Bea, Pitti Katalin és még sokan mások. Koncertet ad a Magyar Honvédség Szolnoki Légierő Zenekar, fellépnek helyi hagyományőrző együttesek és az Experidance Táncegyüttes, amely Nostradamus − Világok Vándora című táncprodukcióját adta elő.

(EMMI)