Közigazgatási Államtitkárság

dr. Latorcai Csaba

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

70 év után hazakerülnek a Szovjetunióba került magyar hadifoglyok adatai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. szeptember 15. 10:47

A Magyar-Orosz Levéltári Vegyesbizottság szentpétervári ülésén 2018. szeptember 13-án megállapodás született a két ország történelmét érintő közös kutatási programokról.

Magyar és orosz levéltári anyagokból nyílt kiállítás Szentpéterváron

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. szeptember 12. 15:00

Az utóbbi esztendőkben minden téren jelentős előrelépés következett be a kétoldalú kapcsolatokban Magyarország és Oroszország között. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az orosz-magyar kétoldalú kereskedelmi forgalom a tavalyi éves 30 százalékos növekedését követően már az idei év február végéig is több mint 11 százalékkal bővült, elérve a mintegy 1 milliárd eurót. – mondta köszöntő beszédében Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára Szentpéterváron, a Magyar Nemzeti Levéltár, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint az Orosz Állami Gazdasági Levéltár együttműködésében nyílt kiállítás alkalmából.

A kormány támogatja a Pető-módszer képzésének Kárpát-medencei kiterjesztését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. szeptember 12. 8:38

A kormány támogatja a világhírű Pető-módszer képzésének Kárpát-medencei kiterjesztését, ezzel megteremtve a konduktor szakképzés bázisát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára kedden, amikor részt vett a Pető András orvos-pedagógus születésének 125. évfordulója alkalmából tartott, a Nemzeti Örökség Intézete által szervezett megemlékezésen a Farkasréti temetőben.

Latorcai Csaba nyitotta meg a tanévet az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. szeptember 7. 13:46

Az értelmiség szerepe minden térségben kiemelkedő, a társadalom, a gazdaság és a kultúra fejlődésében is kulcsszerepet játszik. Egy felsőoktatási intézmény egy földrajzi terület, vagy egység értelmiségi megtartóerejéhez nélkülözhetetlen, és ez kimagaslóan igaz a vidéki felsőoktatási intézményekre. – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára a 2018/2019-es tanévet az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

Szolnokra is megérkezett a könyves-szekér

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. szeptember 1. 18:20

A Könyvszolgálat Kulturális Egyesület kezdeményezése nemcsak Magyarországra terjed ki, hanem egyfajta kulturális nemzetegyesítési céllal, határon túlivá kívánja tenni a minőségi könyvek terjesztését. Ez a célkitűzés egybeesik a kormány törekvéseivel is – hangsúlyozta Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára Szolnokon abból az alkalomból, hogy a Tisza-parti városba is megérkezett az egyesület könyves szekere.

A diktatúrák áldozataira emlékezett Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. augusztus 23. 7:43

A diktatúrák áldozataira emlékezett az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára szerdán, a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján Budapesten, a Honvéd téri Gulág-emlékműnél tartott rendezvényen.

Fesztivál a Természet Operaházában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. július 28. 9:31

Magyarország Kormánya a korábbi évekhez hasonlóan idén is jelentős támogatást nyújt a kulturális fesztiváloknak, amelyre 750 millió forintot különített el. Az ötödik alkalommal megrendezett Tisza-tavi Fesztivál programsorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja, amelyen Dr. Latorcai Csaba, a tárca közigazgatási államtitkára mondott ünnepi köszöntőt.

Latorcai Csaba köszöntőbeszédet mondott a Gyermekfilharmónia ünnepi hangversenyén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. július 12. 17:01

Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára köszöntőbeszédet mondott a Szentegyházi Gyermekfilharmónia ünnepi hangversenyén a budavári Mátyás-templomban.

Mintegy kétmilliárddal támogatta a kormány a nemzeti levéltár közigazgatási fejlesztését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. július 10. 9:34

Mintegy kétmilliárd forinttal támogatta a kormány a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) közigazgatási eljárásokhoz szükséges fejlesztését - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára hétfőn Pécsett, a Magyar Levéltárosok Egyesülete (MLE) idei vándorgyűlésének megnyitóján.

Lettországba deportált magyar zsidóknak állítottak emléket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. július 5. 8:34

Lettország és Magyarország azonos történelmi tragédiákat szenvedett el, és ez jó alap lehet az összefogásra, a közös jövő építésére - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára Rigából telefonon nyilatkozva az MTI-nek.